Inlägg

Inlägg som LnitraM har skrivit i forumet
Av LnitraM

@Nakajta: Webhallen kör kampanj nu så går att få ihop en trevlig dator därifrån.

https://www.webhallen.com/api/cart-img/290955,290938,271085,2899...

Av LnitraM
Skrivet av anon173108:

Man kan även tänka på vilken fps man ligger på. Om man bara har en 60Hz skärm så är allt över 60 fps helt meningslös slöseri.
Om du har en 144Hz skärm, lås fps på t.ex. 100 fps, det mänsliga ögat märker ingen skillnad på högre fps. Det finns ingen menings att en GPU ska jobba 100% hela tiden och man ligger på 120+ fps. Själv låser jag på 100 fps och GPU håller sig tyst och sval.

Jag har gjort så i pubg, kör 146 fps max där. Lär hjälpa lite med temp...

Av LnitraM

@andreasnelson: som du ser har jag ungefär samma dator. Min CPU ligger på 68 max i pubg och bfv. Min gpu går aldrig över 69 grader och då kör jag en liten överklockning, +115 i afterburner på gpun, även klockat minnet på kortet.
Jag har två fläktar i fronten för insug och en bak för utsug, lär inte bli mirakel om du flyttar den i toppen men du kan testa... den du har i toppen trycker möjligtvis ner luft över CPU kylaren ner mot gpu, kanske har liten påverkan.

Av LnitraM

@xplojt: vad för typ av spel spelar du och vad sitter du på för skärm?

Edit
Sorry såg nu att du skrivit ut skärm och upplösning. Tycker inte de är värt det om du inte byter ut skärmen i en nära framtid.

Av LnitraM
Skrivet av Borderlander:

Ett snabbt ihopsatt förslag på ett system med ett 2080Ti för under 25K. Går givetvis att tweaka för något bättre MB eller SSD osv. Ville bara visa något med 2080Ti för snarlik summa!
Har alla typer av delar som ditt förslag.

https://www.inet.se/datorbygge/b1077849/datorbyggehttps://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/datorbygge/bild/b1077849/datorbygge

8gb ram till de bygget går bort

Av LnitraM
Skrivet av Quinz:

Jag har en Samsung 850, 500gb i min nuvarande dator den kanske skulle vara tillräckligt som system disk?

Skickades från m.sweclockers.com

Den funkar helt klart, jag hade dock gått för m2, kul med nya grejer när man ändå fjäskat på med nytt. Du kanske kan skippa 1TB disken istället?

Ska tillägga att jag tycker ditt egna förslag var riktigt bra!

Av LnitraM
Skrivet av Exzear:

Skriver nu detta på datorn Första minuterna änsålänge men det verkar fungera bättre nu efter ny pasta.. så lustigt att från inga problem eller nått till att bara stänga av sig idag... tror det ska funka nu har iaf inte märkt av att den segar ihop nu och den har varit igång i kanske 10min men håller tummarna nu

Av nyfikenhet så har ni varit med om att den går från spela spel i timmar och stänger av sig okej och sen nästa dag helt dött? Jag har ändå fixat med datorer och spelat och sånt sen jag var liten men aldrig varit med om att en processor bara fuckar sig sådär över en natt aja håller tummarna och kommer väl tillbaka om några timmar med en update för er om allt funkar fortfarande

Hur var den gamla pastan? Var den torr och liksom sprucken? Kan ju ha varit sämre utan att du märkt det och under updaten som gjordes så jobbade den på och då skingrade sig kylpastan ännu mer, därav mycket högre värme.
Du märkte inte av att kylaren satt löst? Kan vara något sådant också att en gänga börjat släppa lite och kontakten minskat.

Jag har varit med om liknande med en gammal AMD där fläkten alltid lät mycket men plötsligt upptäckte jag att den även var glödhet, bytte då ut både kylare och pastan vilket hjälpte.

Av LnitraM

@Exzear: Ja testa byt ut och montera om kylaren så att den sitter bra. Ska mycket till att en CPU går sönder bara sådär..

Av LnitraM

@JoarK: Här kommer ett alternativ med intel istället. Några fps mer i spel, du kan kolla skillnaden på youtube. i5 9400f vs amd 2600 där så ser du själv om du tycker de kan vara värt.

https://www.webhallen.com/api/cart-img/296080,291578,225255,2972...

Av LnitraM

@Exzear: Lite märkligt att det verkar vara någon koppling med win update. CPUn har ju några år på nacken, när byttes kylpastan senast?
213 grader lär den inte varit, verkar bugga ur på något vis

Av LnitraM

Är för mig solklart att det heter dator, men stör mig inte på om folk säger data.

Stör mig mer på att folk hänger upp sig på detta, inget att lägga energi på i mitt tycke

Av LnitraM
Av LnitraM

@TraXx: Trevligt när någon återkopplar vad det blev. Är så mycket köptrådar i forumet, men man vet ju aldrig vad som köps.
Tror det blir kanon för dig med setupen du köpt!

Av LnitraM
Skrivet av Secret_:

Oj märkte inte att det var Wifi på moderkortet, behövs absolut inte, annars så ser dina val rätt intressanta ut! Får ta och tänka efter lite, tack för tipsen

Gör som dom flesta skriver här och satsar på ett bättre grafikkort!
Tack allihopa

Skrivet av _F1GHT3R_:

https://komponentkoll.se/bygg/RcvVc/
Tyvärr 1k över din budget men hade inte bytt något i bygget varken slöare ram mindre psu el cpu kylare. Chassit är en smaksak välj själv.

Skickades från m.sweclockers.com

Riktigt bra förslag detta! Det är i stort sett samma dator som jag sitter på idag och är väldigt nöjd med hur spel rullar.

Av LnitraM
Skrivet av Nudel:

Förlåt för off topic, men var det bara jag som blev ledsen/besviken när det inte var en gräshoppa i nätagget?

När jag först läste var min första tanke att TS hittat en gräshoppa i nätagget, så du är inte ensam! Djupt besviken...

Av LnitraM

@Secret_: Måste du ha wifi på moderkortet?
Tänker något som nedan och ett 2060 för ca 4000.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/12454850

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/12454850

Av LnitraM

@GamerX51: Tycker du bör gå för X modellen helt klart. Om du inte är den som vill klocka osv så är de definitivt värt det.

Av LnitraM

@MrJim99: webbhallen har en mer prisvärd dator. Den kommer troligtvis låta en del med den kylaren dock. Är ju 2080ti i webhallens dator och ingår win10.

Av LnitraM

@GamerX51: Ja, 2600 blir perfekt för dig med 2080. Men jag presenterade bara ett motförslag, då de faktiskt gick få in en i5:a med helt ok komponenter i budgeten

Av LnitraM

@GamerX51: Om du vill upp över 144fps så är det större chans med intel. Däremot om du ska köra ultrawide och jaga 60 fps i på höga grafikinställningar så är amd med 2080 ett bättre val, helt klart.
Beror alltså på vad du har för hz på skärmarna.

Är två typer av spelare, hög fps och låga inställningar för att maximera möjligheten att spela bra i multiplayer.
Eller mer single player spelaren som vill att det ska vara så vackert som möjligt.