Inlägg

Inlägg som LnitraM har skrivit i forumet
Av LnitraM

@Rzll: Hade i stort sett likadan dator som dig. Du kan sikta på att uppgradera så som jag gjort, se datorn i min signatur. Som föregående varit inne på så kan du börja med 2060 kortet.
Jag behöll chassi, nätagg och ssd

Av LnitraM
Av LnitraM
Skrivet av Deeps87:

Det ligger lite över min budget tyvärr, blir nog att jag köper ett begagnat kort mellan 1000-1500kr. 1660ti verkar vara ett helt okej kort, dock är det väl lite nytt för att man ska hitta begagnade till ett överkomligt pris. På komplett får man upp i ca 2700kr för ett nytt 1660ti.

Ja de va lite oklart vad du hade tänkt lägga men tror det är vettigt att gå för ett begagnat

Av LnitraM

@Deeps87: vad har du för budget? 970 tror jag är sådär men 1660, 1660ti om du är beredd att gå upp i de priserna.

Av LnitraM

@jeriksson94: Den ska klara csgo men kan behöva formatera och ominstallera Windows.
Ska dock säga att jag satt på en likadan dator tidigare och märkt väldigt stor skillnad i flytet och i form av högre fps med den datorn jag sitter på nu. Med det sagt så är de nog inte så dum idé att uppgradera.
Grafikkortet är generellt sett inte så stort problem i csgo, det är nytt moderkort, CPU och ramminnen som ger mest boost då jag förmodar att du ändå kör ganska låga ”competetive” inställningar.

Av LnitraM
Skrivet av Cruceuz:

@Dundaj:

Tack för grymma förslag. Bytte ut hårddisken samt nätagget till de du föreslog. Hur viktigt är en CPU kylare? är det något man bör ha eller klarar man sig utan?

Mvh

Ingår inte kylare till 9600k, så det är viktigt

Av LnitraM
Av LnitraM
Av LnitraM
Skrivet av Falle89:

Så du tror att kylaren kommer kunna göra jobbet? Jag är som sagt novis på området.

Ja kylaren räcker helt klart.

Av LnitraM

@Falle89: Riktigt bra bygge, är bara att tuta och köra egentligen.
Det man kan fundera kring är 2070 kortet, var själv inne på ett men spelar 1080p enbart och gick därför för 2060 som räcker och blir över. Om man vill upp ett snäpp så känns 2080 som ett bättre val.

Av LnitraM

@and247: Tycker ditt bygge ser riktigt bra ut. Vad gäller moderkort så är det lite som du är inne på. Lite overkill med det du valt, gå ner till denna modellen är ett förslag:
https://www.inet.se/produkt/1901304/gigabyte-z390-aorus-elite

Av LnitraM

@Saab_Basse: Yes de kommer funka fint

Edit: lite onödigt dyrt moderkortet dock, gav 1600kr när jag köpte mitt på black friday i höstas. Brukar ofta reas ut för billigare peng, en femhundring billigare ca.
Skulle rekommendera dig att gå för ett billigare om du inte verkligen vill ha det för utseendet i ett öppet chassi tex.
Sålänge du köper ett z370 eller z390 så ska det fungera bra med din nya CPU

Edit2: 2190kr just nu för asus brädan om du blir medlem på webbhallen.

Av LnitraM

@Saab_Basse: köp nytt moderkort

Av LnitraM

@SvanteP: Volvos är där uppe i toppen helt klart. V60 CC måste väl vara ett av de bättre valen för svenska landsvägar och svenskt klimat just nu. Autopiloten är inte som teslas då man behöver röra vid ratten lite då och då. Men tesla är ju kanske inte det man brukar kunna ta ut som förmånsbil hur som helst

Av LnitraM

@Cruiser: Köpa vattenblock är väl det som skulle kunna rädda ljudet. Annars att leta efter ett chassi som är väl dämpat och sedan köra med mycket fläktar för överdriven luftgenomströmning. Tror dock det är svårt att bli av med hårfönen, billigaste är väl att köpa ett par riktigt väl stängda lurar 😂

Av LnitraM
Skrivet av aalleexx:

Tack för att du tog din tid !

Jag byter till ditt grafikkort i mitt bygge. Jag gillar dock Define C då storleken känns precis lagom för mig som inte har ambitionen att trycka in ytterligare komponenter. Tror du den kan bli för varm eller högljudd utan en extra fläkt (utöver vad som ingår i chassit). ?

Skickades från m.sweclockers.com

Som Muumin skrev så är de anledningen till att jag anser att det är värt en extra. Om du trycker in mer luft än du blåser ur chassit så får du dels bättre temperaturer men du slipper också damma ur burken lika ofta.

Av LnitraM

@aalleexx: Här kommer ett förslag på en tyst dator.
https://www.inet.se/kundvagn/bild/12518833

Av LnitraM

@aalleexx: Den har bara en fläkt och låter därför mer. Tycker inte du ska gå för ett sådant kort om du ändå köper ett fullstort chassi, det är i små byggen det kan vara försvarbart med ett litet grafikkort.

Och ja, den kommer klara de krav du har, ingen monster fps men bör lösa 60 i de flesta spel.

Av LnitraM

@Phantooon: förstår att du vill komma undan billigt men jag skulle råda dig att köpa ett nytt nätagg. Synd att införskaffa fina komponenter som du gjort och inte ha ett tillförlitligt nätagg.

Av LnitraM
Skrivet av Quorthon:

@Laxpudding: Jepp, gul testbild. Det är Junior (alltså Disney Junior) logga. Ungarna tittar på det på helger och då typ 1 timme max. så det är riktigt dåligt. Viaplay loggan måste vara betydligt snällare mot skärmen tänker jag, då det tittas mycket mer på den än på Disney. Men loggan är inte det som irriterar mest, utan det i mitten, specielt när det är ett ansikte eller t ex om man tittar på Tre Kronors matcher, gula tröjörna blir gröna när spelaren befinner sig mitt på skärmen.

Galet att de kunnat bli sådär. Har själv en B7:a och aldrig kunnat se någon förändring när jag kollat testbilder. Längesedan jag gjorde det så kollade nu och kan inte se något. Måste vara lotteri med panelerna, inte bara vad man tittar på. Jag spelar inte på tvn men ser mycket sport med loggor etc. frugan brukar ha nyhetsmorgon igång med den där solen som vissa fått problem med men inte märkt något.

Hoppas du får ordning på det vid nästa byte!