Inlägg

Inlägg som LnitraM har skrivit i forumet
Av LnitraM
Skrivet av anon307388:

Nu har jag haft projektet på is ett tag då jag har varit upptagen med livet.. Nu tänkte jag ta tag med bygget igen och höra ifall denna uppsättning fortfarande är bra för att spela i 1080p. https://komponentkoll.se/bygg/eGPnr/
samt plus Cryorig H5 (20% medlemsrabatt om du gör ett konto hos Webhallen)

Har även en fråga angående hur pass mycket mer kommer det kosta ifall jag ska satsa på att spela i 1440p istället? Önskar egentligen helst att spela i 1440p men kostar det extremt mycket mer så känns det kanske inte så värt.. Önskar att ha en bra uppsättning som hanterar 1440p bra och inte precis på gränsen, finns det någon som skulle kunna ge något bra exempel på en uppsättning?

Vänlig hälsning
Dankihank

Räcker egentligen att du går upp till 2070 eller 2080 så bör övriga komponenter hänga med bra.

Av LnitraM
Skrivet av hastich:

@Muumin: OK! Jag kör på Ryzen 5-varianten.
En kontrollfråga, är de RAM-minnena de snabbaste som går att matcha med det moderkortet? Samt, hur står sig det moderkortet om jag vill uppgradera processorn lite längre fram?

RTX 2060 är ju ruskigt mycket bättre än GTX 1060, frågan är bara om jag inte kan köra på ett 1060 initialt, och sedan uppgradera längre fram, och spara pengarna emellan så länge...
För jag spelar ändå bara i 1080p, så om det är 150 FPS eller 100 FSP gör inte så mycket för mig i dagsläget...

Skrivet av Muumin:

Bra tänkt, tycker det låter som en smart plan. Då skulle jag kört på ett av dessa byggen med ordentlig kvalitet och bra grejer rakt igenom som sedan är redo för ett nytt grafikkort längre fram. Kan ju såklart köra på ett billigare 1060 kort än den i Ryzenbygget men detta är nedsatt och då får du ett kort som är tyst med bra kylning och on-par med 1660 prestandamässigt.
RYZEN:
https://komponentkoll.se/bild/CHdmh.png

INTEL:
https://komponentkoll.se/bild/fyJNu.png

Intel förslaget här är överlägset det bästa av det som presenterats i mitt tycke. Möjligheten att klocka och det faktum att singeltrådig prestanda är och förblir den viktigaste egenskapen för spel i 1080p nu och många år framåt.

Av LnitraM

@madballz: Ser riktigt bra ut tycker jag. Du kan dock gå för ett billigare 2060 skulle jag rekommendera. Nästan onödigt bra kylning på ett så svalt kort. Enkelt att spara 500kr där.

Vad gäller ram hastighet så är de nog bara något dom har inlagt. Du kan ta högre till det moderkortet, har samma och kör mina i 3000. Grejen är att utan överklock av dom genom xmp profil så är grundhastighet 2666 till den här generationen moderkort/CPU.

Edit:
Lägger ett förslag med snabbare minnen och mer lagringsutrymme. I stort sett samma grejer som du själv satt ihop.

https://www.webhallen.com/api/cart-img/236943,294912,292378,2915...

Av LnitraM
Skrivet av egavgani:

Hej igen! Tack för era svar!

Jag har med GTX 1060 i min kundvagn bara för att kolla om det matchar med övriga komponenter, tänker sätta in mitt nuvarande 1060 och bara ha 1 grafikkort i den nya datorn

Ja, planen är att spela på datorn. Tänkte lägga stålar på processorn och evt. grafikkortet. Finns det någon rimligare processor om denna är allt för bra i jämförelse med övriga delar?
Om jag väljer att köpa bättre lämpade/dyrare delar i förhållande till processorn, hur många fler tusenlappar blir kostnaden då?

mvh,

Du klarar dig fint med en i5:a. Min dator i signatur används bara till spel och den rullar på jättebra.
Sedan är frågan vilka typ av spel du spelar?

Av LnitraM
Skrivet av Vzano:

skyller på min förmåga att uppfatta meningar.

Beror stor del på grafikkort och upplösning, är det 1080p med 1080Ti eller tyngre så ska man gå för 9700K men med svagare komponenter och/eller högre upplösning blir skillnad mindre och man kan fortfarande få en bra spelupplevelse.

Ja absolut, helt klart går det få till en trevlig dator.
Jag menade mer vid spel av fpsspel som jag misstänker att han kör då 1060:t blir kvar. Rätt bra med 9700k nu och sedan köpa nytt grafikkort om något år.

Av LnitraM
Skrivet av Vzano:

Han skulle ju behålla sitt 1060? Misstänker att han tog med det i länken bara. Aldrig i livet att jag skulle ha en 2600 ryzen framför 9700k i en speldator. Kommer ALDRIG vara en bättre spelupplevelse, om man nu bryr sig om frames.

Av LnitraM

@egavgani: Du bör gå för snabbare minnen, 3000mhz åtminstone.

Av LnitraM

@Sando: Tycker inte det är värt, speciellt inte då du inte kan klocka den.

Av LnitraM

@Jackoberto: RTX 2060 räcker för 1440 i 60 fps.

Av LnitraM

@MrJim99: Nu frågade du inte mig men svarar också. Allt du valt är bra kvalitetskomponenter som kommer leverera jättefint för dig. Är bara att köra.
Det folk eventuellt kan ”klaga” på är att du inte fått in ett 2080ti med en såpass hög budget. Men du spar ett par tusenlappar på 2080 och om du känner att du inte har behov så ska du helt klart gå för 2080.

Av LnitraM

@The Tall Man: Finns två lösningar här.
1. Köp begagnat, går inte köpa något vettigt nytt för 7k.
2. Visa vem som bestämmer där hemma och sätt din egna budget på 14k.

Av LnitraM
Skrivet av Chris_Kadaver:

Anledniningen till att köpa 2600X över 2600 är främst på grund av den större stockkylaren. Att både köpa 2600X plus en dyr kylare makes no sense. Dessutom är inte prisskillnaden mellan 2600X och 2600 motiverbar. Ryzen 5 2600 lostar 1500:- på amazon.de. Rimligast vad gäller pris prestanda är att para ihop den med B450 moderkort för max 800:- och typ ett GTX 1660 ti kan jag tycka. Jag hade inte lagt mer än 8000:- på en burk byggd kring Ryzen 5-plattform om den nu inte är uteslutande till för 4K spelande.

RTX 2060 tycker jag är för dyrt sett till den dåliga ray tracing-prestandan. 1660 ti är betydligt bättre vad gäller pris prestanda.

Håller med dig om det första stycket. Dock köper man inte 2060 för ray-tracing prestanda, jag köpte mitt då det är ett riktigt bra kort och håller jämna steg med 1080(som inte har ray tracing överhuvudtaget).

Av LnitraM
Skrivet av Bubben23:

@Muumin: hur väl presterar den i fortnite (Frames per second mm) tror du?

Du kan enkelt söka på youtube där finns de flesta kombinationer med processor och grafikkort där dom testar olika spel och visar vad man får för FPS.
Om grabben ska streama tycker jag du ska gå för en Ryzen 2600x, annars är det svårt att hålla den budgeten du satt.

Av LnitraM

@Lolhs: B8:an har en lite sämre processor. Är ingen expert men förstått det som att En vanlig användare märker ingen jätteskillnad. Personligen hade jag gått för C8:an bara av vetskapen av att den är lite bättre och den har samma processor som alla de dyrare modellerna. 2017 modellen som jag har är en B7:a, men då var det samma panel och CPU genom hela produktlinjen

Av LnitraM

@Lolhs: brukar inte gå mycket lägre. Sen kommer nästa modell ut på marknaden efter sommaren. C9 antar jag att det blir då och priset sänks vid black friday(till där C8:an ligger nu typ), klassiska cirkeln

Av LnitraM

@Monzonit: Byta ut amd kylaren lär dra ner temp en hel del annars. I litet chassi är vattenkylning nog inte så dumt.

Av LnitraM

@zoo^: https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...

Detta är ett av dom billigaste varianterna. Jag behövde dvi port därför fick de bli det jag har. Är dock positivt överraskad av hur tyst och svalt mitt asus kort är.

Av LnitraM

@stalleper: helt rätt, ingen mening att lägga så mycket. Föreslår dessa:
https://www.inet.se/produkt/6110169/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-3...

Av LnitraM

@zoo^: blower kort du sitter på nu så är nog det som låter.
Tycker du bör gå för ett 2060, jag bytte från just 970 till 2060 för någon månad sen och är väldigt nöjd med mitt kort.

Av LnitraM

@bjorn941: 1660ti på rea brukar ligga runt 3k. Jag tror de är det bästa du kan få för pengarna.
Exempel:
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...