Inlägg

Inlägg som TR-8R har skrivit i forumet
Av TR-8R
Skrivet av Zpnk:

23? Är det 14:00 svensk tid (CEST) så får du räkna om min vän

20:10 nu... till 14:00 har vi 17 timmar och 50 minuter

Det kan väl fortfarande vara 00:00 -> 23:59 imorgon, förutom 14:00 då.

Av TR-8R

Ha! Då är det bara 23 timmar kvar att gissa på ;). Antar att ni är under NDA även när det gäller recensionstiderna.

Av TR-8R
Skrivet av Hygenan:

@xcluzive: Aa jag vet att det kommer bättre och billigare men behöver datorn typ om en månad eller så, då har det inte kommit så många msi, asus och flera kort.

Gigabyte har hintat om att deras egna modell kommer i juni, andra tillverkare lär också komma i juni. Dock är det ju svårt att veta hur tillgängligheten kommer vara.

Av TR-8R

Recensioner kommer 14:00 svensk tid enligt reddit

Av TR-8R
Skrivet av chipw00t:

Dom har ju flyttat runt en del men dom var ju i Seattle för inte så länge sen @Uzanar.

Så blir på eftermiddagen för oss då

Av TR-8R
Skrivet av Gainsgoblin:

@TR-8R: Ska inte vara något tekniskt om polaris enligt AMD själva.

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4jcf29/psa_the_call_on_...

Ah! Tråkigt

Skickades från m.sweclockers.com

Av TR-8R
Av TR-8R
Skrivet av Yoshman:

Det som är mest intressant här är inte resultat i sig, relativ prestanda mellan olika GPUer i 3DMark skiljer sig ofta från hur relativ prestanda mellan GPUer skiljer sig i spel. Det mest intressanta är när man kör lite Excel på de överklockade 1080 resultaten mot resultaten i stock-clock: i princip perfekt skalning med klockfrekvens vilket ger en vink om att 1080 inte är det minsta begränsad av bandbredd ens vid 2,1 GHz!

Det är en stark indikation på att inte heller 1070 kommer vara det minsta begränsad av bandbredd då den kretsen har 72 % av beräkningskraften och 80 % av bandbredden jämfört med 1080.

NVIDIA GeForce GTX 1080 Preview, inget nytt egentligen men de diskuterar att prestandaökningen i 1080 är långt mer än vad alla initiala gissningar låg på
https://www.youtube.com/watch?v=eB1nLydMNvI

Spännade :). Vi får se på tisdag

Av TR-8R
Skrivet av Yoshman:

AMD har gjort var rimligen borde vara en garanti för att Polaris visas upp eller man man åtminstone ger mer konkreta detaljer om Polaris på Computex
http://cdn.videocardz.com/1/2016/05/AMD-Polaris-10-launch-Computex.jpg

@sKRUVARN: dGPUer har haft en fallande trend sett till enheter sålda under långt längre tid än 970 funnits på marknaden, ändå har Nvidia lyckats öka sin omsättning på den marknaden. En väldigt rimlig förklaring är då att man lyckats öka genomsnittlig försäljningspris under i alla fall 4-5 år tid nu.

De ska tydligen hålla ett pressevent om Polaris den 18e, dagen efter 1080-recensionerna

Av TR-8R
Skrivet av Zpnk:

Jo den har 1-2 dygn på nacken... i såna här tider är det en evighet

Det senaste att bidra med är väl denna...

http://gpuz.techpowerup.com/16/05/15/v2t.png

http://gpuz.techpowerup.com/16/05/15/v2t.png

http://www.techpowerup.com/forums/threads/techpowerup-release...

Support is added for NVIDIA GeForce GTX 1080

Jupp! Tror även användaren som informationen kom ifrån sa att kortet kördes i 2,1 Ghz och nådde maxtemp. på 59 grader vid testerna. Lovande om sant.

Av TR-8R

http://cdn.videocardz.com/1/2016/05/NVIDIA-GeForce-GTX-1080-Over...

Vet inte den är postad här, är några dagar gammal.

Av TR-8R
Skrivet av DST:

precis det jag säger, enda versionen som går att få tag på å vill de ju så klart få så mycket stålar de kan, sen som Heinel säger, Nvidia kommer så klart inte att hejda tillverkarna att släppa dyrare kort. Å deras kort e garanterat mer påkostade än nvidias ref kort som redan är otroligt överdrivet dyrt.

hoppas så klart att jag har fel, att tillverkarna trots ökade kostnader för sina versioner ändå tar mindre betalt för korten men de vill ju så klart ha avkastning för det de har gjort.

Ja det ska bli spännande att se vilken prissättning det blir på tillverkarnas egna kort. Vi får se i juni

Av TR-8R
Skrivet av DST:

@TR-8R
det e klart de säger det, men vad har ex refkortet som inte ett 980ti ref eller titanx inte har? E ju i grund och botten samma kylare med ångkammaren, förutom back plate då. 980 har jag för mig har inte ångkammaren å jag tror inte att ångkammaren och backplaten gör att kortet ska ha gjort kortet 150 dollar dyrare jämfört med när 980 släpptes. De kan ju säga va de vill men de har redan haft "eget kort" ref parallelt med eftermarknadskort sen urminnes tider.

Det är ett helt vanligt referenskort, men de kallar det bara för Founders Edition. Vi vet inte hur tillgången på icke-referenskort kommer vara i början.

Man kan likna "Founders Edition" med Day 1-edition. Vill du ha ett GTX 1080 den 27 maj får du nog punga ut de där 150 dollarna extra.

Av TR-8R
Skrivet av DST:

tvivlar verkligen på att någon kommer ha ett kort med den lägre msrp riktlinjen, mena varför ska de ligga under refkorten när deras produkt är bättre?

Nvidia ska på eventet ha sagt att de (såklart) inte vill konkurrera med deras samarbetspartners men samtidigt kunna erbjuda ett "eget" kort. Därav den högre prissättningen

Av TR-8R

Tydligen har inte testarna fått riktiga drivers förrän idag

Av TR-8R

Man ska nog ta alla youtube-klipp på "benchmarks" med en stor fet nypa salt innan den 17e

Av TR-8R

What is the GTX1080 and GTX1070 Founders Edition?

https://www.youtube.com/watch?v=LJ0AoYSH01g&feature=youtu.be

Med andra ord: Det är ett vanligt referenskort för 699$

Av TR-8R
Skrivet av Printscreen:

Åh, en dryg vecka tills sweclockers recension kommer då! Hoppas de fick 2 kort för att köra SLI, men det är väl orimligt...

Enligt VideoCardz fick några 'deltagare' två kort, hoppas Sweclockers var bland dessa

Av TR-8R
Skrivet av Dalton Sleeper:

Du kan ju ta att läsa på vad inställningarna innebär innan du föreslår dom för andra. Om du nu kör kombinationen du nämnde så lär det se betydligt kassare ut än att välja ut de bästa.

Det var inte poängen. Poängen var att 980 inte klarar av att "maxxa" GTA V i 1080p. Dvs alla inställningar på max och alla effekter påslagna.

Av TR-8R
Skrivet av VideoCardz:

Even though official ‘hard launch’ is set to May 27th, NVIDIA decided to let reviewers release their benchmarks sooner. Of course it is no secret that some reviewers already have their samples. Unfortunately not all information related to Pascal architecture was released at launch, so we are still waiting for confirmation about TMUs, ROPs and other GP104 specific data.

According to tweet that has since then been removed by the author, NVIDIA will lift NDA for reviews on May 17th:

FYI: Embargo for all the PASCAL info we’re getting today and @nvidia GTX 1080 reviews is May 17th

NVIDIA has been very generous during Editors day. Attendees received two cards for SLI reviews, so I’m confident there won’t be any problem finding reviews before official launch date.

http://videocardz.com/59695/nvidia-geforce-gtx-1080-reviews-o...

Så Sweclockers redaktion lär väl hårdtesta kortet imorgon och fram till den 17e