Inlägg

Inlägg som Jockee86 har skrivit i forumet
Av Jockee86
Skrivet av Vixo90:

30-35 i lägenheten? Kryddar du inte nu?
Jag har en liten etta med fönster enbart mot söderläge (solen ligger på fönstren hela dagen, växthuseffekt). Kommer upp i 29 grader nu i eftermiddag. 26.5 grader när vaknade. Ikväll efter kört ugnen och drar igång all elektronik, max 30 grader. Absolut inte 35 grader.

Läst andra som har fönster enbart mot norr. Att de har 20-22 vid dessa tidpunkter. Blir så fruktansvärt avundsjuk! Jag tappar aptiten totalt och sömnproblem. Lägga sig i sängen när är helt klibbig av svett, så lakanet fastnar, är vidrigaste som finns.

Jag bor på översta våningen i ett stenhus som blir otroligt varmt när solen ligger på hela tiden och förra sommaren hade jag 34-35 inne dom värsta dagarna, blev dock lite bättre på nätterna med fläkten ståendes i en fönsteröppning men långt ifrån bekvämt. Lyckades lägga vantarna på en AC innan dom tog slut så har inte haft så varmt denna sommar. Tror de nådde 27-28 innan jag slog till.

Av Jockee86

Jag har tidigare sommrar brottats med 30-35 grader i lägenheten med en pelarfläkt som hållt mig vid liv men i sommar impulsköpte jag en portabel AC som var värd varenda krona. De har dom senaste dagarna varit uppemot 35 grader där jag bor och 20 på nätterna men tempen i lägenheten har legat på 23 när de va som varmast Underbart att kunna njuta av värmen o sen gå in i en sval lägenhet o sova som en prins.

Av Jockee86

Jag köpte riften för ett par år sen när den sänktes rejält i pris för jag va så nyfiken och hade ingen möjlighet att testa riktigt då ingen jag kände hade nåt av VR headseten.
Kan väl säga att initialt tyckte jag de va riktigt nice medans man betade sig genom alla olika upplevelseprylar. Men bristen på intressanta spel har fått min Rift att hamna i lådan efter jag installerade om burken sist.

Dom spel jag jag kört i VR som jag gillat mest är nog OrbusVR, Beatsaber, Lucky's Tale, Hellblade: Senuas sacrifice och Assetto Corsa. Gillade även vissa upplevelser riktigt mycket men dom är oftast väldigt begränsade vilket gör att man tröttnar fort, Google earth VR är riktigt nice dock.

De jag saknar mest är nog flera 3rd person äventyrsspel där man kan luta sig tillbaka i stolen med en gamepad o njuta.

När de kommer till åksjuka så köpte jag ett spel med karuseller och bergochdal banor o sånt för 10 spänn(som tur va) som jag inte klarade ett varv ens innan jag höll på spy de va helt ospelbart
Vet väl inte om jag kan rekomendera VR än dock om man inte är superintresserad då de är rätt mycket slantar för lite speltid. (Lite som att köpa en ny konsol för ett spel)

Av Jockee86

När min nuvarande "main" dator byggdes för några år sen så tror jag att med de dåvarande utbudet så byggde jag i princip en för mig perfekt dator.
Jag hade dock valt en i7 6700k istället för en i5 6600k även fast i5an uppknuffad till 4.5ghz rullat perfekt år ut och år in så hade hyperthreading varit fint. Och sen hade jag valt ett lite dyrare o "bättre" nätagg, trots att de jag valde har funkat felfritt så har jag i efterhand läst en hel del dåliga reviews om denna serie och då hade ett mer premium agg besparat mig lite magont

Men om behovet att bygga nytt uppstår igen så kommer jag nog gå ner ett steg eller två i formfaktor samt kanske även ge mig på en custom loop Gillar dock prestandan och tryggheten samt de underhållsfria i en fet NH-D15 så de får vi se då

Av Jockee86

Jag har inte använt en bankomat på snart 2 år och tycker de är otroligt smidigt utan kontanter men jag tycker definitivt inte att vi ska sträva efter ett kontantfritt samhälle. Jag har alltid en femhundring med mig om mina 2 kort mot förmodan inte skulle funka när jag ska handla mat eller tanka.
Sen tycker jag att banker som har i uppgift att hantera pengar och som täljer guld på folks insatta pengar självklart ska hantera kontanter och även ha avgiftsfria bankomater för dom som vill kunna ta ut sina pengar. (Även om de är bökigt med säkerhet och kostar lite)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jockee86

Tror jag ska avnjuta remaken av Full Throttle om tid finnes då jag är bortrest o bara har lilla laptopen till förfogande 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jockee86

Jag kör på en Garmin Vivomove HR. Analog klocka med en liten oled skärm för dom små smarta funktioner jag vill ha. Tycker den är stilren och snygg ochså.

Av Jockee86
Skrivet av ClintBeastwood:

Det har nog ändrats sedan du spelade; 787b är officiellt i spelet nu

Skickades från m.sweclockers.com

Haha jaså 🙂 ja de är nog ett par år sen jag va i svängen 😛

Av Jockee86

Jag har kört en hel del assetto corsa med Ratt och pedaler och tycker de e riktigt bra! Funkar även bra med Oculus riften när man känner för de.

Kör man single player så finns de en hel del extra bilar som mod communityt har gjort som är väldigt välgjorda med ljud o allt som tillför en hel del om man som mig är väldigt svag för vissa klassiker som ger gåshud när man får öppna spjällen med hög volym "Mazdas gamla wankelmonster 787b" T.ex

De enda problem jag känner med assetto corsa är väl att de finns så mycket dlc till de nu som kostar en del vilket splittrar spelarbasen rejält när man vill köra online.
Vill tillägga att de nu var ett tag sen jag körde Assetto corsa så saker kan ha ändrats sen dess.

Kan tyvär inte uttala mig så mycket om dom andra spelen då jag inte kört nåt annat bilspel sen dom gamla NFS spelen.

Av Jockee86

Har sett fram emot detta så länge och hade hela förmiddagen ledig och planerad för detta så när HBO inte levererar gick min prenumeration till cmore. Funkade perfekt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jockee86

Hade hoppats på en vettig uppföljare till Riften med ett rejält kliv i upplösning mm. Nu är jag glad att jag nästan inte lagt några pengar alls i oculus store och de mesta jag köpt till vr ligger på steam. Jag är väl inte direkt förvånad då de verkar som de mesta går mot mellanmjölk nu och tydligen även oculus.. Skittråkigt!

Hoppas inte valve hakar på bara så kanske man kan köpa en ny Vive när klivet är lite större än till PROn. Alternativt att nån av dom andra aktörerna kommer med nåt intressant.

Av Jockee86

Jag tänkte ochså som flera gjort här dela med mig av min erfarenhet för att lätta på stressen din lite.
Jag gick ut 9an med godkända betyg men kom trots de inte in på nåt av mina 3 alternativ till gymnasiet så dagen skolan började på hösten ringde min studievägledare till ett annat gymnasium som jag inte sökt till och lyckades fixa en plats till mig 2 dagar efter dom börjat.

Gick dock bara första året på den linjen innan jag bytte till en praktisk linje då jag tyckte de va för mycket plugg, då jag som många andra hellre ville festa, spela dator o jaga tjejer.
Tog iaf studenten med godkända betyg + några VG.

Har jobbat inom olika industrier och montörsyrken sen dess men alltid känt mig lite "out of place" och liksom på autopilot så i höstas bestämde jag mig för att ta en månads semester o läsa upp ett steg i matten på komvux för att fixa behörigheten samt att jag gjorde högskoleprovet igår och nu är ansökan till högskolan inskickad. (Jag är 33 nu)

De jag vill säga är att hittar man inte rätt första gången så finns de alla möjligheter att byta spår(jag har gjort de 3ggr om man räknar gymnasiet), så välj som nån sa de som känns mest roligt o relevant just nu och satsa på godkända betyg så kommer resten lösa sig

Av Jockee86

10/10 men browsern krasha på alt + f4 frågan så fick göra om

Av Jockee86

Finns så många intron som skulle passa in för mig men då många av dom redan är länkade så skulle jag säga "A night to remember" från Witcher 3 Blood and wine. Musiken och feelingen är otrolig o blev inte sämre efter man träffat på kvinnan i cinematicen i spelet En liten rolig o nördig grej är att låten även va på min top 5 lyssnade lista under 2018 på spotify haha

Av Jockee86
Skrivet av Homdax:

Tänk, en till med snedtak...:)
Vilken höjd har du från golv till "vinkeln" på väggen, jag har 90cm men ditt ser ut att vara högre. Hade ungefär det möblemanget när min son fortfarande bodde hemma men fönstret är i norrläge så det drog ofta kallt. Nu sitter jag nästintill på samma ställe. Man möblerar ju om allteftersom man blir av med folk.

Största besväret var alltid att få plats med tillräckligt stora skärmar.

Hehe jepp sånt e livet när man bor längst upp Jag har ungefär 120 cm från golvet upp till vinkeln. Men nu när jag kör bara 2 skärmar så funkar de riktigt bra tycker jag. Hade en period med flera skärmar så jag va tvungen o ha 2 i höjd då va de mera strul
Haha jo de är väl så, just nu bor jag själv så nu är de jag som e chef över möbleringen

Av Jockee86

Då jag har lite nya grejer sen sist jag la upp en bild i denna tråd så tänkte jag dela med mig av mitt lilla nördhörn.

https://i.imgur.com/Tp32ZK3.jpg

https://i.imgur.com/hfxnJqU.jpg

Har lite flera saker på min att fixa lista men just nu är jag nöjd

Lite dåliga bilder då min telefon envisas med att göra just dehär hörnet skitmörkt på bild

Av Jockee86

Rolig tråd Om jag inte minns helt fel så fick jag min första dator i julklapp när jag va 10 eller 11 och har sen dess älskat datorer. Tror komponenterna som satt i den var:

CPUn va en Pentium 133mhz med 8mb ram.
8x cd-rom "spelade roll på den tiden vill jag minnas
på tok för liten hårddisk och windows 95

Första spelen som jag körde på den var Wolfenstein 3D och indycar racing.
Sen blev de Quake 1 och Need for speed 2.
När Quake 2 kom så blev de dags för lite mera krut så då uppgraderades den med en K6 266mhz cpu, mera ram upp till 32mb och ett Orchid Righteous 3DFX De va kärlek.

Nu när man ser att folk bygger retroburkar så mår jag riktigt illa i att mitt gamla 3DFX kort följt med när gamla burkar kastats bort så jag har kvar original kartongen men inte kortet

Av Jockee86
Skrivet av E304life:

Ni som har bytt till dessa "ultra wide" skärmar.. har ni tidigare suttit med 1 eller 2 skärmar?

Jag sitter i dag med 2 st 27" (144/60Hz) och har varit sugen länge på att fläska på med en rejäl skärm, typ 34"+ men jag är osäker på att om jag kommer att sakna att ha 2 skärmar. Visst man kan väl iaf på vissa skärmar dela upp skärmen i olika delar så att säga men det förtar ju hela poängen med en wide skärm kan jag tycka, iaf ur spel perspektivet.

Jag gick från 3 Benq 24"are till först en ASUS PG348q UW men saknade en extraskärm för youtube, discord, spotify, twitch eller liknande så kör nu ultrawiden tillsammans med en gammal dell 23"are i porträttläge bredvid o de funkar klockrent trots att mitt skrivbord är väldigt litet.

Av Jockee86

För mig är de nog Resident Evil 1. Va inte gammal när jag körde de och känner fortfarande ett rejält obehag av de spelet Vågade aldrig köra klart de när de begav sig

Av Jockee86

-Ser fram emot ett eventuellt husköp till våren med alla små projekt som jag har planerat.
-En bra sommar
-Massa andra roliga saker som t.ex mycket hojåkning, fiske vid stugan, den årliga oplanerade roadtrippen på semestern osv 🙂
-Valet blir spännande
Ska även bli intressant att se vad amd, Nvidia, Intel trycker ut även om jag själv inte planerar att uppgradera.

Skickades från m.sweclockers.com