Inlägg

Inlägg som Jockee86 har skrivit i forumet
Av Jockee86

Eftersom ingen svarat så kan jag lämna lite feedback på spectren då jag köpte en spectre x360 med kaby lake i början av december.
Jag stod ochså och vägde mellan dom 2 laptopsen dock basmodellerna med i5an, 8gb ram och FHD skärm men valde tillslut HPn då folk klagade på att fläkten gick ojämnt och va störande i Lenovon samt att jag ville ha thunderbolt 3 då de känns lite mer framtidssäkert. Tror dock att Lenovo har fixat fläktproblemet nu så de e ju bra.

Nu till Spectren.
Mitt exemplar har ett störande problem med att batteriet laddar ur väldigt fort (ca 6-8%) över en natt när den är helt avstängd.
Finns en lång tråd här om problemet så verkar va många som har samma bekymmer.

https://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Hardware-and-Upgrade-Q...

Använder den dock dagligen och batteritiden är bra på den i övrigt. Bortsätt från mitt bekymmer så har jag inget ont att säga om den och jag är väldigt nöjd, så har valt att behålla den i hopp om att HP ska fixa problemet via en update eller i värsta fall laga de på garantin.

Men om jag skulle välja mellan samma laptops nu så skulle jag nog välja Lenovon trots att jag inte testat den pga detta. Och personligen gillar jag även att skärmen på Lenovon är 13.9" istället för 13.3".
QHD på 13-14 tum är nog upp till var o en vad man vill ha, personligen föredrar jag FHD i den storleksklassen då jag hellre tar lite bättre batteritid.
Thunderbolt 3 är ju inte dumt men tror att Yogan kan köra en extern 4k skärm i 60hz med hjälp av en adapter. Inte helt säker dock så kolla google

Av Jockee86

30
PC, PS3(inte rört sen Uncharted 3 och The last of us)
Spelar just nu Assetto Corsa, Witcher 3, Path of Exile och ska precis till med Rise of the tomb raider. Föredrar oftast RPGs/Äventyr i nån form.

Av Jockee86
Skrivet av Heinel:

Kom ihåg att spänningen ni ställer in i uefi/bios är irrelevant information för oss andra. Det enda som betyder något är faktisk spänning som visas i t.ex hwmonitor under stresstest.

Skickades från m.sweclockers.com

Kanske va lite otydlig så ber om ursäkt för de.
Alla Vcore värden jag nämnt är avlästa i HWmonitor i windows förutom i mitt första inlägg där jag angav min Vcore inställning i bios.

Av Jockee86
Skrivet av DreinLifeOfYou:

om inte du hade skrivit om LLC hade detta inte varit möjligt!

Har nu fått min Cpu stabil, 4.5ghz vid 1.310v dock blir den 85 grader som mest så tror jag ska gå ner på 4.4ghz tils jag har köpt en ny kylare då den bara vart 81 grad som mest då. 4.4ghz stabil vid 1.300v

Får tacka för all hjälp jag fått! Om jag inte hade blivit tipsad om LLC så hade jag nog aldrig fått den stabil över 4.2

/Danne

Ett litet tips till är att om du inte är bekväm med att köra med Multiplier och Vcore uppskruvad 24/7 är att sätta ration i dynamic mode och vcore i adaptive(när du hittat var den är stabil) så kommer den ställa ner sig själv i idle eller vid låg belastning. Funkar bra för mig och då ligger min på 800mhz / 0.85vcore i idle.

Ang. kylare så va beredd på att om du ska köra en potent luftkylare så är dom STOOOR och vill ha mycket plats och riskerar att stöta sig med ramminnena om du inte har lågprofilminnen. Och om du ska köra med en vattenkylare så är mitt tips att minst sikta på nåt i storleksklass med H100 eller liknande. Hade en H80i tidigare och den va väldigt högljudd vid load så fort man börja överklocka och inte i närheten av min nuvarande Noctua i prestanda.

Hoppas du får ordning på prylarna

Av Jockee86

Tjena! Jag kör min 6600k i 4.5 ghz på 1.34 vcore i bios och de funkar perfekt (inte en krash sen jag hittade min sweetspot). Har ett MSI z170 gaming m3 moderkort och har bara 2 steg på LLC (minns inte exakt namn nu) kör på första läget om jag kommer ihåg rätt. Går upp till 1.36 vcore avläst i HWmonitor under load.
Jag har en Noctua D15 som kylare o den e underbar. Når 75 grader i prime95 men allt vanligt användande ink. dom flesta benchmarks så når den inte ens 70 grader.

Hade dock lite problem när jag byggde burken precis när skylake kom och lyckades bara nå 4.3ghz på 1.4 vcore(min dåvarande smärtgräns) men efter uppdaterat bios blev de som dag o natt.
Jag är supernöjd med min 6600k och tror att med rätt kylare och lite mera Vcore så kan du nog komma högre än 4.2Ghz.

Av Jockee86

@Imtottson Har aldrig beställt från amazon, men har handlat en del på Ebay dock mest småprylar från Asien men beställde faktiskt en sadel till hojjen från italien förra sommaren och då va de inga problem med nån tull iaf. Betalade bara stativ + frakt nu från England så hoppas de inte blir nåt strul men de tror jag inte. Finns säkert nån med mer erfarenhet som kan berätta mer.

Av Jockee86

Beställde ett stativ på ebay igår från england fast för 3 skärmar. Kan rekomendera att kolla där ochså då de finns en hel del olika stativ där som inte heller kostar så mycket. Nackdelen är väl att de tar lite längre att få grejerna då, men den som väntar på nåt gott

Av Jockee86

Jag har haft en LG G3 dom senaste 2 åren o den har funkat klockrent och är förvånansvärt snabb och responsiv fortfarande. Finns för 2490 på netonnet.

Av Jockee86

Jag har testat lite Witcher 3 och en del annat från min burk till shielden via gamestream o för mig funkar de klockrent! Körde Witcher 3 på max inställningar i 1080p och hade inga bekymmer alls med lagg eller dylikt och spelet såg underbart ut. Använder en Asus RT-N66U router med shielden på 5ghz wifi.
För mig funkade Nvidias gamestream mycket bättre än steams in-home streaming då de laggade för mig hur jag än gjorde, de va dock när de va ganska nytt på Steam så de funkar garanterat bättre nu.

Du får helt enkelt testa Lycka till

Av Jockee86

Byggde en ny burk i höstas o köpte då ett 980Ti (hade ett radeon hd7850 innan) så de kändes kanon att kosta på då. Kan dock inte motivera ett köp av varken 1070 eller 1080 just nu då de enda jag spelar regelbundet just nu är wow Men ett litet sug efter nya grejer finns väl alltid där.