Inlägg

Inlägg som torvaldur har skrivit i forumet
Av torvaldur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ecchi-BANZAII!!!
AJ, du menade attt du gjorde den till system disk(aktiv disk med MBR). det låter inte bra men kolla om du kan återskapa fil innehållet på disken för det här verkar inte så lätt att fixa på egen hand.

Det jag gjorde var att jag högerklickade på disken och tog "Markera partitionen som aktiv".

Installerade någon typ av recovery-program och den verkar hitta allt innehåll som det bör vara så jag får väl återskapa det den vägen. Extra jobb för en enkel sak, hoppas bara att det går bra nu. Tack för hjälpen.

Av torvaldur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ecchi-BANZAII!!!
1: Du installerade om XP med vilken version?
2: Hade du i disken då du vet att den inte kunde läsa mer än 128GB i då du inte hade SP2?
3: ta ut hårddisken och sätt i den igen och kolla om partitionsfelet kvarstår efter en HDD kontroll.

Min HDD blev av med partitionen en gång och det visade sig att jag bara behövde köra en HDD kontroll för att få den att funka igen.

1. Jag installerade om den med en ren v.1.0 dvs utan några uppdateringar.
2. Jag hade disken i vid första installen. (och av olika anledningar blev jag tvungen att göra om installationen). Tyckte det såg konstigt ut så innan så jag installerade XP andra gången drog jag ur disk 2 och installerade SP2 följt av att jag pluggade in den igen.

EDIT: Jag kom på att innan jag installerade SP2 så gick jag in i diskhanteraren och tog "aktivera disk" då jag inte vid den tidpunkten tänkte på att jag inte hade det installerat. Kan det vara möjligt att detta orsakat problemet?

Av torvaldur

Hårddisk 2 borta efter formatering

Jag formaterade tidigare C:\ samt installerade om Windows XP. Datorn består av två hårddiskar och den andra rörde jag inte alls under installationen. Nu när jag har installerat XP samt uppdaterat det ser det ut så här:
http://pici.se/pictures/BpErMSiUh.jpg

Det vanliga felet med att bara 128GB visas är löst iom SP2, men det som står som F:\ på bilden är en 320GB hdd som inte alls är tom, och den är inte formaterad heller. Försöker jag gå in på hårddisken via Den Här Datorn säger den att disken ej är formaterad. Hur får jag den att fatta att hela hårddisk 2 är en partition samt att behålla det data som finns på den?

Av torvaldur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av torvaldur
Tack för det! Har noterat att just aftonbladet drar ca 50% cpukraft i Firefox (funkar helt normalt i IE6). Installerade FlashBlock och det gick till sig. Skulle vara roligt att veta vilket specifikt flashobjekt som orsakar detta, samt att det vore fint om denna bugg i Firefox kunde åtgärdas.

Märker direkt att det är Jobb 24-annonserna som drar cpu...

Av torvaldur

Vista (Ultimate, men är väl inte så stor skillnad i denna fråga?) flyter INTE bra i standardutförande (har ej provat att stänga av effekter etc.). Testad dator är den nedre i min signatur.

Av torvaldur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElyziuM
FlashBlock

AdBlock

Utan dom så går det ju knappt att surfa nu för tiden.

Tack för det! Har noterat att just aftonbladet drar ca 50% cpukraft i Firefox (funkar helt normalt i IE6). Installerade FlashBlock och det gick till sig. Skulle vara roligt att veta vilket specifikt flashobjekt som orsakar detta, samt att det vore fint om denna bugg i Firefox kunde åtgärdas.

Av torvaldur

Tack för tipsen. Fick igång datorn efter att ha kört reparering från Vista-skivan.

Av torvaldur

Dator starter ej efter RAM-uppgradering

BAKGRUND
Uppgraderade nyligen från 1GB ram till 2GB ram och samtidigt som jag gjorde detta tog jag ur en IDE-hårddisk som jag tillfälligt använt. Det funkade utmärkt och datorn gick bra hela första kvällen. När den idag startade om helt utan anledning några gånger, och till slut hängde sig utan omstart, får jag inte igång den överhuvudtaget.

PROBLEMET
Startar datorn, får bootskärmen där jag kan välja felsäkert läge, normal start etc. pga att datorn hängde sig sist. Om jag väljer normal start kommer jag först till Windows Vistas vanliga laddskärm (den med en grön mätare) och efter den följer en blåskärm med följande text:

Citat:

STOP: c0000218 {Registry File Faliure}
The registry cannot load the hive (file):
\SystemRoot\System32\Config\SOFTWARE\
or its log or alternate.
It is corrupt, absent, or not writable.

Collecting data for crash dump ...
Initializing disk for crash dump ...
Beginning dump of physical memory.
Dumping physical memory to disk: XX

Följt av att datorn startar om och gör lika nästa gång. Väljer jag felsäkert läge räknar den upp filerna som den laddar och startar om efter den är klar.

LÖSNING?
* Har provat köra med endast det gamla ram-minnet, endast det nya och båda samtidigt och allt ger samma resultat.
* Har provat rensa CMOS-minne.

Någon som har något förslag på vad som är fel? Kan det vara något av följande?

* Hårddiskfel
* Moderkortsfel
* CPU-fel
* Mjukvarufel (Windowsinstallationen, har ej lyckats boota från Windowsskivan)

SYSTEM
Operativsystem: Windows Vista Ultimate 32bit
Processor: Intel Core 2 Duo E6420
Moderkort: Abit F-I90HD
Minne: 2x 1024MB Corsair Value S. PC5300 DDR2
Hårddisk: Seagate Barracuda 7200.10 320GB 7200RPM SATA/300

Av torvaldur

Stäng dc, prova byt namn på filerna och försök sen ta bort dem igen.

Av torvaldur

Dela fiber med ADSL-router?

Jag har en adsl-router SpeedTouch 716 från min tidigare bostad och undrar nu om det är möjligt att fördela min nuvarande fiberanslutning med denna router?

Av torvaldur

Shift+Alt ändrar mellan engelskt och svenskt.

Av torvaldur

Annars går "Sök Alla" i Word helt utmärkt.

Av torvaldur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tojt
Kolla under enhetshanteraren. Är nätverkskortet markerat som "i funktion" ?

Kan du pinga dig själv ? kör-->cmd-->ping ditt ip/localhost/127.0.0.1

Det händer att windows inaktiverar nätverket. Kolla under nätverksinställningar så ditt nätverk är aktiverat.

Prova byta port på routern för att utesluta att den porten gått sönder.

Låter som att ditt nätverkskort har lagt av eller blivit inaktiverat, då din lampa inte lyser på routern!

Sitter på jobbet nu så jag kan inte testa det nu. Porten fungerar för min första dator funkar bra i alla portar på routern. Jag hittade en inställning: "Tillåt datorn att stänga av denna enhet i viloläge" eller liknande och den var aktiverad. Eftersom datorn dog i viloläge kan det ha inträffat, men borde inte en ominstallation av nätverksdrivrutinerna eller en systemåterställning lösa det problemet?

EDIT:
Om jag pingar 127.0.0.1 får jag svar. Skriver jag ipconfig får jag följande svar:
Ethernet-kort Local Area Connection: Mediet är frånkopplat

Lampan vid nätverkskabeln på datorn lyser inte heller och alla portar på routern funkar bra med vanliga datorn. Flashat om bios utan resultat. Ordnat fraktsedel av komplett så dom ska titta på moderkortet.

EDIT 2 070512:
Vaknar. Ser att en ethernetlampa till på modemet lyser. Startar datorn och det funkar precis som det ska. Vafan är detta?

Av torvaldur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardware guy
Kan du komma åt routern? Är windows brandvägg aktiv?
Om ja på båda frågorna stäng av brandväggen. Då bör du komma åt internet, och du kan sedan aktivera brandväggen på nytt.

Jag kommer inte åt routern från den andra datorn, bara den första. Att stänga av brandväggen resulterade därför inte i något heller. Har provat systemåterställning till för några dagar sedan utan någon skillnad.

Av torvaldur

Nätverk dog efter datorkrasch

Jag har en relativt nyformaterad dator som funkade utan problem igår, då jag satte den i vänteläge. Idag när jag skulle använda den "vaknade" den inte utan jag är tvungen att starta om den. När jag kommer in i Windows får jag följande meddelande att Windows återställts efter en krasch och denna felkod:

BCCode : 10000050 BCP1 : F4D4B000 BCP2 : 00000001 BCP3 : F51F12BF
BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1

Jaha, det var ju bra att det återställts tänkte jag, men då funkar inte nätverket/Internet. På routermodemet lyser inte Ethernet-lampan till dator #2, men dator #1 funkar som vanligt. Nu undrar jag om någon vet vad det kan vara för fel?

Jag har provat att resetta modemet, installerat om drivrutinerna till nätverkskortet, men jag gissar att detta är ett Windows-relaterat fel?

Av torvaldur

http://pici.se/thumbs/t_G09csq.png

Hur byter man enklast ut dessa ikoner?

Av torvaldur

Virtual Dub eller Virtual VCR använder jag mig av men det finns säkert bättre, men du kan ju prova dom.

Av torvaldur

Mitt andra par, och nu har jag ett konstigt missljud i höger lur. Det är bara ibland och när man får det måste man röra lite på kabeln (krävs en del fipplande) innan det blir bra igen. Vet inte om det är ett giltigt skäl att få nya på garantin då problemet inte uppstår jämt.

Av torvaldur

Lämnade också tillbaka min skärm, av flera anledningar: Den var ful, lite konstiga färger och framförallt väldigt känslig i höjdled (synvinkel alltså).

Hade dock inga döda pixlar. 2 ms är väl enda anledningen att välja denna skärm.

Av torvaldur

Problem med svartvit bild kan även bero på vilken ingång man använder i TV:n. På min TV har jag två scart och en s-video-ingång, men det är endast möjligt att få färg via scart 1 och s-video, så om man tror att man har försökt allt kan man alltid prova en annan ingång på TV:n.