Inlägg

Inlägg som llucass har skrivit i forumet
Av llucass

Gamingheadset till syrran (OBS! Billigt)

Tjena,

Julen närmar sig, och storebror vill fixa något till lillasyter. Fick i veckan höra av min syster att hon börjat spela Fortnite med sina polare på skoldatorn. Men hon hade inget headset och kunde inte prata med dem, utan fick sitta i sin ensamhet och medans de andra pratade in-game.

Så ska det ju inte vara, och därför vill jag köpa ett headset till henne i julklapp. Det ska dock sägas att hon inte alls är särskilt insatt och det är ganska sällan hon vill spela datorspel. Dessutom har jag inte alla pengar i världen att spendera. Finns det något headset (USB-ingång för både mic och ljud), för 500:- eller mindre? Jag är mycket väl medveten om att man inte tar sig långt alls i denna prisklass, men jag behöver något som fungerar helt OK. Alla tips är välkommna.

Av llucass

(ENDAST TIPS) Förstärkare (AMP) till elgitarr + trådlös transmitter o receiver

Har precis köpt en elgitarr - Telecaster variant från Harley Benton. Verkligen en nybörjargitarr, men den funkar för nu. Behöver nu en förstärkare till gitarren och även ett trådlöst system så jag slipper sladdarna (inte mest nödvändigt, men ändå). Till skillnad från gitarren så vill jag att den här ska vara av ganska hög klass, både högtalaren och det trådlösa. Ska uppgradera gitarr vid ett senare skede, men vill då behålla samma AMP. Jag vill kunna justera ljudet på högtalaren (Volume, Gain, Treble, Bass osv)

Har hört att den här ska vara bra: https://www.malmomusikaffar.com/fender-mustang-lt25-231110600...

Ge gärna endast tips, ställ bara frågor som är absolut nödvändiga. Jag vet inte mycket om det här, så berätta hur ni skulle valt.

Budget: 2-3,5k

Av llucass
Skrivet av Fetskaft:

Kul med elgitarr! Jag har spelat i ungefär 30 år så kan en del om ämnet. Med 3k i budget så skulle jag absolut sikta på begagnat. En ny gitarr i den prisklassen är inte så mycket att hänga i granen. En viktig punkt kan också vara om du tröttnar så är den billiga gitarren knappt värd någonting. En begagnad gitarr av känt märke för ca 3k håller sitt värde bra så sköter du om den och säljer den om några år så är det troligtvis fortfarande värd samma pengar, och ibland mer. Svårt att komma med rekommendationer när man inte vet vilken musikstil vi pratar om, eller vilken konfiguration du är ute efter. Strata, LP, Tele, med eller utan svajstall? Osv osv.

När det gäller förstärkare så skulle jag inte sikta på någon typ av rörförstärkare om det inte är så att du bor enskilt i villa eller har grejerna i en lokal utan grannar. Även 1W rörförstärkare låter högt när de ska låta bra. Om du bor i lägenhet så skulle jag sikta på en digital historia med förstärkarsimuleringar inbyggt. Fördelen är så klart att du har tillgång till vilka ljud som hels. Finns en hel del nu för tiden. Kolla på lite reviews på youtube så ser du vad det är.
Spark av Positive Grid är väl den senaste som många börjar gilla.
Line 6 Amplifi är lite äldre och finns nog bara begagnad nu för tiden men håller måttet väldigt bra fortfarande. Har själv en liten Amplifi TT kopplat till stereon i vardagsrummet och det låter kanon.
Yamaha THR är en gammal serie där det kommit nya modeller som ska vara riktigt trevliga.
Gemensamt för de ovan är att man kan ställa in massor av olika parametrar via app och kombinera lite hur man vill. Osäker på Yamaha men på de andra kan man spela upp musik i och spela med. På amplifi får man till och med förslag på ljudinställningar får många kända låtar, kanske är så på spark också.

Ett annat alternativ kan vara att skaffa ett hyfsat ljudkort och sen köra mjukvarusims på datorn. Några av de mest populära är Guitar Rig, Amplitube och Helix Native (som visserligen kräver inspelningsprogram då det är en plugin). Finns flera andra i olika prisklasser och kvalitéer.

Hojta till om du behöver guidning i att hitta bra grejer men behöver lite mer information om vad du är ute efter.

Tack för ditt svar! Det uppskattas verkligen. Ett långt svar förtjänar ett långt från mig också, men tyvärr kan jag alldeles för lite inom ämnet för att kunna ge dig de svaren du behöver för att kunna hjälpa mig.

Jag är ute efter en gitarr och en förstärkare till ett förhållandevis lågt pris (låt säga 3500 kronor för rubbet). Har tidigare spelat fingerstyle och ackord på min akustiska, men vill nu börja lira lite solos, blues och hip-hop riffs. Lite allt möjligt helt enkelt (ingen rock dock - så jag vill inte ha det sprakande höga ljudet som det verkar som 90% av alla elgitarr spelare älskar!)

Jag bor kvar i huset med päronen just nu, men ska snart flytta in till en lägenhet. Så kravet på förstärkaren är absolut inte att den kan spela hög ljudvolym, utan att ljudet som kommer ut låter bra(önskar jag kunde utveckla mer här).

Begagnat låter bra, men hur vet jag vad det är som ska köpas? Det finns mängder av gitarrer på Blocket och andra sidor, i alla olika prisklasser.

Helst av allt skulle jag vilja få tips på olika gitarrer och förstärkare som jag kan köpa. Vill inte behöva göra så mycket egen research utan kastar mig i andras (kunnigas) famn här. Är som sagt i princip nybörjare, och är inte direkt bortskämd med en akustisk som håller hög klass.

Återigen, tack för svaret!

Av llucass

Elgitarr med förstärkare (bättre än nybörjare)

Vet inte om denna tråd är på rätt ställe i forumet eller om den ens hör till Sweclockers. Om jag har gjort fel, låt mig veta så tar jag bort tråden!

Vill köpa en elgitarr med en förstärkare som hör till. Har alltid spelat på akustisk, men vill börja med elgitarr och lära mig solos osv. Skulle inte säga att jag är nybörjare, har spelat lite från och till i några år. Men jag är absolut inte proffs. Lite sämre än medioker skulle jag väl säga.

Har ingen budget egentligen att utgå ifrån, tänkte mest höra vilken prislapp jag behöver för att få en gitarr och förstärkare som håller en relativt hög klass, men som inte får vara allt för dyr.

Som sagt, spelar från och till, så jag behöver inget högklassigt.

Får jag någonting för låt säga 3000:-? Eller måste jag gå upp mot 5000:- och över det? Jag kan absolut köpa begagnat också, kanske t.o.m. att föredra då priset inte lär vara lika högt.

Vad sägs? Kom gärna med förslag!

Av llucass

Köp av trådlöst laddningsetui Airpods Pro (inget köpinlägg)

Som titeln säger, ja vill köpa ett trådlöst laddningsetui för Airpods Pro. Var köper jag detta till billigast pris? Vill ha Apples egna laddningsfodral, alltså inget annat. Begagnat går bra så länge det fungerar utan problem.

Vill alltså ha fodralet och endast fodralet, inga Airpods.

Av llucass
Skrivet av K-D][Aramis:

Blev det någon Tv?

Det blev LG-TVn! Jag är otroligt nöjd med mitt köp, har absolut ingenting att klaga på just nu, och då utgår jag inte från att det är en billig TV och att mina krav var låga. Jag kunde i princip inte vara nöjdare.

Sedan är det ju självklart att om jag skulle ha en TV bredvid den jag köpte för låt säga 10 000 kronor så skulle jag säkerligen se att bilden var bättre på den dyrare.

Ljudet är jag nöjd med, den klarar film, serier, sport osv. Ska införskaffa en soundbar senare dock, men det är inget som är nödvändigt.

Blev mycket positivt överraskad av hur snabb och effektiv smart-TVn är. Till skillnad från några (betydligt dyrare) smart-tv:s jag har ägt några år tillbaka så är denna mycket bra. Antar att de blir bättre för varje år, även i de billigare prisklasserna.

Om det är något jag ska klaga på är det väl de olika bildlägen som finns förinställda på kontrollen. Sportläget ser bedrövligt ut, men allt sådant går att justera manuellt.
Kontrollen var jag till början med inte särskilt nöjd med heller. Gillade inte att pekaren flyttade sig i när man rör kontrollen i olika riktningar, men när jag började lära mig att använda den funktionen samt att växla till pilarna så är pekfunktionen bara ett extra plus.

Det här är mina åsikter och man ska komma ihåg att jag inte hade särskilt höga krav. Dessutom är TV:n nyinköpt och jag är väl kanske lite ”övernöjd”. Men om du funderar på att köpa en TV i denna prisklass så är den att rekommendera. Skitnöjd!

Av llucass
Skrivet av KingCobra:

En sak som verkligen gäller TV apparater är : du får vad du betalar för.
Skall du köpa den billigaste men bästa TVn får du just det, inte den sämsta TVn på marknaden..men nästan.

Det är just den här typen av svar som gör Sweclockers till ett trist forum. Jag nämner x antal gånger min medvetenhet kring att TV-apparater i denna prisklass inte håller toppkvalité. Trots det så ska du poängtera just detta. Får det dig att känna dig bättre? "Kolla på mig, jag har en massa pengar som jag väljer att lägga på elektronik och andra prylar i hemmet. Kolla på den här dumma människan som är så snål/fattig att han köper det billigaste han får tag på." Är detta ditt sätt att få bekräftelse? Att du spenderar en större summa pengar än mig på dessa typer av produkter? Om du vill ha medaljen, så ta den.

Jag jämför 2 TV-apparater i prisklassen 4500-5000 kronor. Jag nämner att mina förväntningar inte är höga, och att det är just dessa modeller jag står inför att köpa. Sedan varför jag väljer att inte lägga mer pengar, det kan du rent av skita i. Men tack för att du "state the obvious". Hade jag velat lägga 20 000 på en TV-apparat, då hade jag gjort det. Jag är övertygad av att båda dessa modeller jag står inför att köpa uppnår de krav jag har. Men jag vill ha den bästa av de två.

Sweclockers ska vara ett forum där man hjälper varandra genom att bistå med information och egna erfarenheter till den bestämda tråden/frågan. Sweclockers är inte en plats där man skryter eller rent av nedvärderar andras sätt att tänka för att de resonerar på ett annat sätt än vad just du gör. Du kan tycka att jag överdriver, men i ärlighetens namn; vilket syfte uppnår din kommentar till den här tråden? Vad kan jag ta med mig av detta mer än att du rent av säger till mig att jag är dum i huvudet som väljer att lägga en liten mängd pengar på en TV?

Av llucass
Skrivet av Anthraxious:

Tänk på att Rtings modellnamn och våra lär skiljas åt. Dels för att modeller helt enkelt heter olika i olika länder.

Amazon ratings är tyvärr inget att gå på hur mycket man än önskar det egentligen.

Har du gått in på någon random återförsäljare (elgiganten etc.) för att kolla på dessa? Det är ju såklart maxat för demo med inställningarna men något hum får man ädnå om TV-apparaterna.

Sen är detta lite av en "vad ska du använda den till" fråga egentligen då de, som du ser på Rtings sida, har lite olika styrkor. Den ena är VA baserad, den andra IPS. Samsungen har BFI tydligen, men inte LG'n. Samsungen har också eARC om du bryr dig om det. Ingen av de har Dolby Vision men Samsung har HDR 10+, dock inget att hänga i granen egentligen. Fler intag på LG'n så om du har flera enheter som ska kopplas in är det bättre. Större färgomfång på LG'n ger bättre HDR bland annat. Lg'n generellt sett bättre färger och, vad jag ser, bättre vit. Dock ska IPS enligt regel ha "sämre kontrast" än VA.

Om du bara generellt kör random TV-tittande utan större krav (pga priset) så skulle jag om jag var du gå på priset helt enkelt. Det verkar ändå vara den största faktorn i sammanhanget. Jag hade iaf valt LG'n om dessa två var enda valen för mig.

Tack för ditt svar, all hjälp uppskattas!

Jag har inte läst några av Amazons ratings på de olika produkterna. Jag bara skummat igenom NetOnNets recensioner. Skulle dock säga att man bör definitivt värdesätta Amazons ratings och andra ratings som görs av privatpersoner, särskilt när det kommer till den här typen av produkt. Lågbudget-TV där kraven inte är särskilt höga, men konsumenterna är ändå nöjda med sitt köp.

Jag är väl medveten om att varken Samsung- eller LG-tv:n är något att hurra för. Man bör ha i åtanke att Rtings betygskriterier utgår från den absoluta toppen. Det hör inte till orimligheten att 10.0-TV-maskinerna kostar 100 000:- och uppåt. Därför ska man ta dessa siffror med en nypa salt och ska inte utifrån 6.0, 5.6 osv konstatera att produkten är klappkass eller i bästa fall medioker.

Hade jag haft höga krav skulle jag inte jämföra dessa modeller. Jag vill ha en uppgradering från min TV som köptes 2008 som man kan se film, serier samt fotboll på och vara nöjd med vad man ser. Jag har mina 144 hz skärmar att spela på, behöver ingen snabb m/s på TV:n och har generellt inga skyhöga krav. Det står mellan dessa två apparater och så är det med den saken. Finns det bättre 43:or till samma pris så tar jag gärna emot förslag. Det besvarar nog också din fråga om jag eftersöker VA, IPS, BFI, eARC samt Dolby Vision. Jag har ingen aning.

Av llucass

LG UN7300 vs Samsung TU7000 (43')

Har kollat runt som en galning på vilken 43' tummare som under 5000:-, är den bästa TV:n på marknaden. Två alternativ har återkommande varit tävlande om platsen. Djupgående reviews respektive kundrecensioner är vad jag har utgått ifrån när jag konstaterar detta. Nu är min fråga, vilken är det bästa alternativet?

Modellerna jämförs genomgripande på rtings.com. Här är jämförelsen.

Rtings jämför modellerna Samsung TU7000 och LG UN7300. NetOnNets modeller har liknande, men inte exakt samma namn. Här heter de istället Samsung UE43TU7005KXXC respektive LG UN73006LC. Om 7000/7005 och 7300/73006 har några skiljaktigheter kan inte jag svara på. Inte heller om de tillkommande bokstäverna KXXC och LC har någon som helst betydelse.

Här är NetOnNet:s version av modellerna: Samsung / LG

Priset skiljer sig 500 kronor till fördel för LG-TVn. Trots det skulle jag nog säga att LG:n är mer av en favorit både bland professionella recensenter samt från privata köpare. På Amazon har LG:n 4,4 stjärnor av drygt 1000 ratings. Samsung har 4,3 stjärnor av endast 136 ratings. Det måste ju självklart inte betyda något, men det är en av faktorerna till att jag skulle tro att LG:n är mer prisvärd och en bättre TV. rtings djupgående undersökning ger en delad bild av vilken som är bäst, skulle säga närmare 50/50. NetOnNet har fler reveiws på LG:n, vilket gör den till en mer populär TV att köpa.

Så... Vilken är bäst?

Tacksam för svar!

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av llucass
Skrivet av MCRJ:

Jag kör LG som låter riktigt bra

LG SJ3

”Riktigt bra”, som i riktigt bra för prisklassen, eller som förvånansvärt bra i förhållande till högtalare som kostar 4-5k? Om du skulle jämföra med TV-ljudet, hur stor är skillnaden? Stor uppgradering.

Av llucass

Bästa Budget-Soundbaren

Jag har inte höga krav, verkligen inte. Lyssnar på musik med mina trådade iPhonehörlurar samt mina Beats 3, alltså inget i toppklass. Mina högtalare till datorn kostar väl under tusenlappen också, men jag vibar lika bra till det.

Jag vill ha en soundbar till min nyinköpta TV. Har inget direkt budget, men tänker mig iallafall under 2000 kronor, helst runt tusenlappen. Som sagt, det kommer inte vara någon fantastisk kvalité ljudmässigt, men förhoppningsvis ändå bra.

Har ni några tips? Vill inte ha något bulkigt, utan en mer avlång grej. Märke spelar ingen roll, men ska kunna köpas i Sverige. Min beskrivning av den eftersökta produkten talar väl om hur lite koll jag har på dessa grejer.

Alla tips uppskattas enormt, men ge mig gärna endast tips på den faktiska produkter och inte instruktioner eller dylikt om hur dåligt ljud jag får för min budget.

Tack på förhand!

Av llucass
Skrivet av Samlooh:

Verkar vara helt okej.

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/un7300

EDIT: Kanske ett bra köp i prisklassen med andra ord enligt rtings!

Låter bra, tack för denna review! Förresten, har du något annat förslag om du skulle köpt en TV i samma prisklass och storlek (ish)?

Av llucass
Skrivet av Lorault:

Köp en storlek större. En 50? Efter några månader känner man 43' är för liten. TV'm behåller man ju väldigt längre så köp alltid en storlek större.

Men du har rätt. 43' känns lite väl liten. Skulle vilja ha något mittemellan, 45-46 (48 för stort). Som jag förstått det så finns det inte många TV-apparater mellan 43-48/50'. Har du något förslag?

Av llucass
Skrivet av Lorault:

Köp en storlek större. En 50? Efter några månader känner man 43' är för liten. TV'm behåller man ju väldigt längre så köp alltid en storlek större.

Jag hade gärna köpt en 50’ istället för 43an. Problemet är att den inte fått plats där den ska stå. Ska använda den här TV:n till sovrummet. Har redan en betydligt större och bättre TV i vardagsrummet.

Av llucass

LG UN73006LC 43". OK TV för pengarna?

Vill köpa en TV, mellan 43-50 tum med en budget på 4000-4700 kronor. Jag vet att det inte är en optimal budget och att det inte finns några riktigt bra apparater för det priset. Man får helt enkelt vad man betalar för.

Har tittat på denna. Den har fått mycket positiv kritik både i recensionerna samt på olika reviews på Youtube. Det lutar alltså mot att jag köper denna. Bra val? Eller borde jag kolla på någon helt annan?

Tacksam för svar!

Av llucass
Skrivet av pacc:

En del köper 43" xiaomi från amazon.de, främst för att det är det största amazon skickar och för att det är android TV.
https://www.amazon.de/dp/B07X5CWWQN

Du får nog kolla in swedroid.se för erfarenheter av den.

Skrivet av NatureBoyyy:

@llucass:

Bara läsa här https://www.sweclockers.com/artikel/28511-sweclockers-guide-t...

För att vara ärlig är det hugget som stucket om det inte finns någon mellanklass tv för halva priset.

Skrivet av Samlooh:

Såvitt jag vet är sommaren (om vi nu fortfarande kan kalla det) den sämsta tiden att köpa TV - rent prismässigt.

Kan du vänta till Black Friday?

Skrivet av Samlooh:

@llucass:

https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/tv/46-50tum/philips-50p...

Denna kanske kan vara något, dock.

Inte sett någon riktig review på den, men många verkar vara nöjda. 2018-års variant (denna är från 2019) fick dock bra kritik.

https://www.whathifi.com/philips/50pus6703/review

Den här verkar väldigt populär. Lite över min prisklass, men kan nog betala det.
https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/tv/46-50tum/lg-50un7300...

Vad tycks?

Av llucass

Korrigering. Vill ha en TV som kostar mellan 3800-4500, inte mindre, inte mer.

Av llucass

Bästa 4k TV 45-50" under 4000 :-

Som rubriken lyder. Vilken är den bästa TV:n 45-50 tum under 4000 kronor? Jag är medveten om att min budget är låg, den inbyggda Smart-TVn kommer inte vara av hög kvalité samt andra detaljer som gör den betydligt sämre än en TV för 8000-9000 kronor. Men jag vill ha det bästa för den prisklass jag ligger i.

Jag har ingen koll på UHD, HDR och allt vad det heter. Är inte heller värst intresserad av att lära mig, vill ha en ny TV helt enkelt (gamla är från 2008 och har sett sina bästa dagar).

Snälla, ge endast tips på apparater som är inom min budget (kan höfta med några hundralappar), och säg inte att min budget är alldeles för låg osv. jag ÄR medveten om det.

Tack på förhand!

Av llucass

Uppdatering.

Jag tog kontakt med Apples Kundservice. De hänvisade mig tillbaka till återförsäljarna och att jag skulle kontakta dem. Min garantitid är dessutom utgången vilket är helt bortom min förståelse. Visst, garantin har gått ut, men i min värld så borde garantin förnyas vid reperation. Då skulle de lika gärna kunnat ge mig någon Wish-shit och bytt ut det 50 gånger under denna garantitid och sedan lämna över alla kostnader till mig.

Jag tycker att det är förjävligt rent ut sagt. Visst, 1800 kronor är inte så farligt, men vafan, borde jag inte kunna förvänta mig mer av ett par hörlurar från Apple? Det tog inte ens 3 månader innan de slutade fungera första gången, 2 månader andra gången och sedan direkt igen. Jag har helt enkelt inte orkat ta tag i det efter den tredje gången, förrän nu.

Tack för alla svar och hjälp. Som jag har förstått det så måste jag stå för kommande reperationer, vilket jag inte tänker göra. Problemet som har uppståt är vanligt bland vänner osv, men att det händer 3 gånger på mindre än 2 år är bortom all kritik.

Av llucass
Skrivet av Zippeer:

Detta fel är med stor sannolikhet skapat av öronvax.

Det är mycket möjligt att det handlar om öronvax. Men det är inget jag kan göra något åt. Det är inte så att det finns något vax som direkt täcker ljudutgången, utan det måste isåfall tagit sig in förbi ”gallret”. Konstigt då att mina trådbundna som jag hade förut (och som jag fått använda de senaste månaderna eftersom Airpodsen inte fungerar) inte har haft detta problem någon gång. De nämnde dessutom att det handlade om produktionsfel?