Inlägg

Inlägg som Doorfen har skrivit i forumet
Av Doorfen
Skrivet av Aktsu:

Det verkar snarare vara partnertillverkarna som är de som höjt priset för att kunna sälja sina Pascalkort, det är partnertillverkarna som sitter med massvis med kort de måste bli av med.

Möjligt, vet inte hur det funkar riktigt. Men är inte en OEM partner någon som skapar tredjepartskort? dvs korten nvidia fått tillbaks är nakna kort utan kylare osv.

Av Doorfen
Skrivet av Ywap:

Denna prissättning är förmodligen för att få tömma lagren på Pascal. Istället för att sänka priserna på dessa så väljer nvidia skyhöga priser på dom nya korten. När lagren på 1000-serien börjar vara tömda så hamnar troligen Turing på Pascals nuvarande priser.

Fortsatt fina marginaler på alla sålda Pascal och skyhög vinst på varje såld Turing. Win-win för Nvidia som bara konkurrerar bara med sig själva.

Spot on !

Samt att keynoten som gavs var luddig. Det ligger givetvis i nvidias målbild att det ej ska vara enkelt att göra jämförelser mellan pascal/turing just nu. Man maximerar värdet genom denna fina manöver, vi kan kalla det hybrid marknadskrigsföring.

Aritekturella förbättringar i turing gick man ej igenom på djupet, heller inte gains av dlss. Med flit gissar jag.

Det är genialisk faktiskt. Embargot släpper dagar innan release, då har de för längesedan sålt av sin stock av 300k pascal kort de fått tillbaks ifrån OEM partnern. Hela internet (nästan) stormar, de har åstadkommit exakt vad keynotens syfte var.

Att skapa förvirring kortsiktigt, med målet att stänga gen 10.

Jaja spännande tider, väntan på rtx 2080/2080ti benchmark leaks från tredjepart har börjat

Av Doorfen
Skrivet av gamerfreak87:

Tjena är det någon mer än mig som redan har förhandsbokat RTX 2080 TI eller 2080 utan TI? 😁 Själv så har jag beställt msi rtx 2080 TI trio X 😁 är sjukt förlängtansfull nu 😁 hur bra kan det va över ett pascal gtx 1080 ti? Hittar inga tester än 😜

jajjemen, bokade ett ASUS GeForce RTX 2080 Ti 11GB DUAL OC :D. Är galet förväntansfull med, som en treåring dagen före julafton. Blir en lång väntan det här :D!

Av Doorfen
Skrivet av e3henri:

Tittar man på råprestanda i GFLOPS så den här generationen en rejäl besvikelse. Ok vet att GFLOPS inte är allt, men det väl enda måttet vi har just nu på nya generationen
Från Maxwell till Pascal är det 65-87% extra GFLOPS och ca 1½år mellan releaserna
Från Pascal till Turing är det 13-19% extra GFLOPS på över 2 år.
Ett 1060 presterar ju nästan som ett 980. Men ett 2070 verkar inte komma i närheten av 1080
Inte undra på att de enbart pratade Raytracing på presentationen och själv blev jag galet trött på allt snack om hur skuggor och speglingar såg ut, men alltså ingen nämnvärd extra prestanda att rendera själva grundobjektet - och slår man på RT effekterna så minskar väl grundprestandan att rendera de vanliga objekten

Egentillverkad tabell
MAXWELL PASCAL TURING
70 serien 3920 6463 +65%/16months 7496 +16%/26 months
80 serien 4981 8873 +78%/16 months 10068 +13%/26 months
80ti serien 6060 11340 +87%/21 months 13448 +19%/21 months

Eller varför inte titta på lite GFLOPS per krona
PASCAL TURING
60 serien 1,41
70 serien 1,41 1,09
80 serien 1,53 1,09
80ti serien 1,42 0,96

Om man dessutom tar med det märkliga i att 80ti släpps direkt och den låga prestandaökningen så drar jag slutsatsen att egentligen är det 2060, 2070 och 2080 som de borde namngets med. Och att 2080Ti skulle släppts senare med ytterligare 25% prestandaökning från det 2080Ti som kom nu. Känns som de försöker med en rejäl fuling här.

Sant. För tidigare generationer så håller jag med om att din kalkyl verkar logisk. Det som dock är ett stort frågetecken är följande, DLSS (Deep Learning Super-Sampling). Ponera att du kan använda samtliga tensor kärnor för DLSS, dvs ray tracing avslaget. Din vanliga CUDA pipe renderar bilder i en låg upplösning exempelvis 1080p. Uppskalning sker därefter till 2k/4k mha DLSS.

Om detta ens är möjligt, om spelmotorerna tillåter det osv. Det vet vi inte något om idag. Om det är möjligt så har du ett brutalt teknikkliv. Samt att vi inte längre kan förlita oss på kalkyler baserade endast i beroende av TFLOPS.

Vet att detta är ett ytterst hypotetiskt resonemang.

Jag tror det finns en anledning till att benchmarks mot föregående generation ej släpptes av nVidia under gamescom presentationen. Min hypotes är att nvidia sitter på en fet stock av kort som man vill sälja, från gen 10. Det finns alltså ingen anledning till att släppa dessa jämförelser ännu. Man vill inte kannibalisera på målgruppen och skapar därav ett nytt premiumsegment, vilket är möjligt pga brist på konkurrens (för tillfället). Bristen på turingkort dvs situationen som uppkom när man släppte pascal vill man heller inte återupprepa, det gav inte någon god will till bolaget direkt.

jaja om en månad får vi svaret. Spännande tider :).

Av Doorfen
Skrivet av Ragnarok:

Det blev ett "EVGA GeForce RTX 2080 Ti XC ULTRA GAMING" för mig. Hoppas nu bara att EK släpper ett vattenblock till just den modellen, det är iofs en månad innan det kommer så det finns tid

ingen fara https://videocardz.com/newz/ek-geforce-rtx-2080-water-block-s...

Av Doorfen
Skrivet av ClintBeastwood:

Jag blev förvånad över BF eftersom det varit gaming evolved tidigare. Men Hitman 2 också!? Visste inte ens att det var utannonserat.

Körde stängda alphan för BF5. Konsolen gav faktiskt en ledtråd om det grabbarna från dice visade, där stod det ray-tracing off.. eller nått i den stilen

Av Doorfen

Köpte ett ASUS GeForce RTX 2080 Ti 11GB DUAL OC (DUAL-RTX2080TI-O11G) från webhallen. Lirar endast BF så blir skoj att se realtids renderad ray tracing i praktiken. Ray tracing labbade jag med under universitetstiden i Norrköping för 10+ år sedan. Då fick man vänta länge för att skapa en(1!) frame /Medieteknologen

Av Doorfen

Skaffade nyligen nya lurar (HD700) som jag jag kombinerade med en GSX1200 (då gsx1000 var slut hos webbhallen). Helt sjukt bra !

Givetvis måste man ha en jävla hög med snus också nära tillhands under en tung session Bf1