Inlägg

Inlägg som evirob har skrivit i forumet
Av evirob

Är det ett hobbyprojekt så skulle jag hosta det med GitHub Pages.

https://pages.github.com/

Annars låter det som att PHP eller JS/TS är en bra start.

Av evirob
Skrivet av Nikosmaximus:

tack för alla förslag uppskattar det, vad anser ni är viktigt liksom? tycker ni att en vattenkyld dator är bättre eller funkar det lika bra med vanlig kylning?

Med en i5:a så kvittar det nog om det är vattenkylt eller luftkylt!

Av evirob

Jag har kört "dockad" MacBook i 14 år. Enda gången den blev överhettad var när jag spelade Diablo 3 på varma sommarkvällar

Vid vanlig användning har jag aldrig haft problem! (Skriver kod och kör lite vm's)

Av evirob

Detta händer på våran server också, men extremt sällan! Bra att veta inför framtida problem

Av evirob
Skrivet av m4gnify:

Varför är det just djur som det är synd om? För att dom har ögon och kan se ledsna ut?
Varför är växter helt ok att döda men inte djur?
Det har funnits köttätande djur sen urminnes tider, och det har funnits växtätande djur sen urminnes tider. Varför är det ena värre än det andra?

Sen att djurhållningen på stora industriella "gårdar" och slakterier osv inte är trevligt kan vi hålla oss utanför i just den här frågan.

🤦‍♂️

1. Människan har slagit ihjäl varandra sen urminnes tider, varför skulle vi sluta nu?

2. Jag tror de flesta har problem med just djurhållningen.

Av evirob
Skrivet av Wiinis:

Du kan börja med att boka en psykologitid hos t ex Kry som sedan kan hjälpa dig att ta det vidare, men det kommer att sluta med att du behöver gå till vårdcentralen oavsett om du vill ha en utredning.

Kry hjälper inte till med detta. Det är i första hand vårdcentralen som sedan remissar till psykolog/ev. Utredning.

Som redan nämnts, tror du att du skulle ha nytta av att ha en diagnos på papper? Känner du dig begränsad i ditt nuvarande liv på något sätt (utöver att neurotypiska är som de är 😁)?

Jag påbörjade en utredning som jag och min psykolog bestämde gemensamt att inte gå vidare med då jag fungerar helt okej i både privat och yrkesliv. Hen yrkade på, som redan nämnts att det är vanlig att en diagnos i vuxen ålder oftare blir ett hinder för en att fortsätta utvecklas.

Edit: om du redan märker av liknande drag som dina barn, varför inte angripa de på samma sätt som du gör med dem? Diagnoser är ju inget magiskt, bara "regler" för hur man fungerar på individnivå. Vet du om att ditt liv blir sämre utan rutiner, håll rutinerna. Är det svårt att hålla standarden uppe på jobbet när kollegorna är vaga i sin kommunikation, be dessa att vara lite tydligare. Osv. Jag tror att du har ganska bra koll på vad som fungerar eller ej, nyttja den till din fördel och anpassa livet efter dig

Av evirob

Ladda ned pluginet Contact form 7 istället för divis inbyggda.

Av evirob

Saknar du grundläggande behörighet så kan du behöva komplettera. Oftast brukar man få göra ett litet prov kontakta de skolor du sökt till och fråga är nog enklast!

Av evirob
Skrivet av landmarks:

Mitt största problem har (utöver min totala oförmåga att hålla liv i växter) har varit att så mycket "kul" är supergiftigt för katter. Har precis kommit på att krasse fungerar dock, vilket ger rätt trevliga blommor, så har köpt hem lite frön och ska ge mig på att försöka väcka liv i dem i helgen Funderat på att prova chili, känns som att det verkar vara hyfsat lätt att hålla vid liv?

Tar gärna tips på sånt som är lätt att hålla vid liv och ofarligt för odjuren! Gärna med lite färg eller blommor. Ampellilja har jag koll på, och brukar skaffa då och då som kattgräs, men vad mer finns det för skoj som man kan pyssla med själv?

Hibiskus är lättodlad och får fina blommor men breder gärna ut sig en hel del! Palettblad kan vara lite färgglada också

Av evirob
Skrivet av Lifooz:

Det jag vet med mors spis så har den någon sorts slingor i sig som börjar "glöda" och då kommer värmen!

Lifooz

Ja visst är det skumt, för om min mors spis nu är en induktionshäll så skulle den ju inte bli varm utan metall på så som @Solomon säger!

Hmm, finns det någon tredje variant som faktiskt blir varm även om ingen metall är ovanpå hällen?
Min mors spis startar utan och den har en sorts slingor som börjar "glöda" och då är det glödhett minst sagt!

Finns inget synligt modellnummer men länkar ett par tagna foton på den!
Och ja, "plattan" är rengjord nu!

/Lifooz

Det är inte en induktionshäll i så fall!

Det finns väl 3 varianter av hällar idag, värmeslingor under glashäll eller gjutjärn (finns väl endast på spisar), induktion samt gas.

Det är omöjligt att en induktionshäll blir särskilt varm utan något magnetiskt ovanpå plattan (spolarna) då den värmer upp kärlet med magnetism!

OnT: spisvakt är nog det enda alternativet, har de en fristående spis finns det någon plåt man kan montera för vreden också. Alternativt köpa en ny spis/häll. En indukrionshäll från Bosch/Siemens eller Husqvarna/Electrolux borde fungera utmärkt. De hade iaf bäst interface när jag jobbade med vitvaror:)

Av evirob
Skrivet av Dooley:

Hej. Japp Brew. Har aldrig satt på inbyggda Apachen (ser att den inte är på nu heller). MacOS Catalina 10.15.7 är nyligt installerat från nollad disk (mac mini, avsedd för serverbruk). Har inte använt nåt annat än Brews grejor, ingen MAMP eller så.

Får du ut "rätt" documentroot om du kör kommandot "brew info httpd?

Om du kör "which apachectl" pekar den på versionen du installerade via brew eller den inbyggda? (/usr/sbin/apachectl). Visar den fel, stoppa den inbyggda med "sudo apachectl stop". Och googla sedan på hur man stänger av autoloading (jag minns inte det i huvudet).

Om du kör "brew services list" så borde du se en rad för "httpd started" osv. Ser du detta? Om nej, starta httpd servicen med "brew services start httpd".

När du är säker på att rätt version av apache körs kan du testa din config med "apachectl configtest" som då spottar ut eventuella fel.

Brew rör till det lite, särskilt om man följer en guide för typ Ubuntu men i slutändan fungerar det på exakt samma sätt.

Av evirob

Kör du apache installerat via Brew eller någon slags klient som typ MAMP?

Edit: såg nu att det gällde brew. Har du stängt av Apples inbyggda apache? Vilken version av Mac os kör du?

Av evirob

Har kört en del med Wordpress innan och det fungerar ju utmärkt! Jag sorterar innehåll (kurser) i kategorier och sedan kan man använda taggar för att öka sökbarheten ännu mer. Postar ett inlägg per lektion med info, länkar, workshops och memes

Av evirob

Jag skaffade en iPhone 3 precis när den kom ut! Jag minns att jag var ganska besviken på utbudet av appar och hur dåligt anpassad webben var. Batteritiden var väl ungefär som nu, ganska okej. Det jag gillade mest var kameran och att kunna läsa forum var jag än befann mig

Av evirob
Skrivet av Spidertotz:

Hej!

Som jag förstår det ska det finnas en typ av banankontakt som går att använda i gamla klämanslutningar i högtalare och förstärkare. Som jag förstår det kallas de för "banana pin connector" på engelska, dock hittar jag ingen info på svenska eller om det går att få ta på i sverige.

Jag har en gammal Sony ta-2650 som jag skulle vilja underlätta anslutningen av högtalarkabel i.

Någon som vet var man kan få tag på dessa?

Pin-kontakten ser ut såhär:

https://i.ebayimg.com/images/g/cHoAAOSwgrxe1HwM/s-l300.jpg

FInns en flexibel variant också.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0015/8256/3374/products/deadbolt-flex-pin-banana-plugs-for-spring-loaded-speaker-terminals-connectors-sewell-direct-289612_910x700.jpg?v=1596744125

Edit: Hittade faktiskt en sida som hade, dock var det lite saftigt pris tycker jag: https://www.hifikit.se/tillbehor/banankontakter-gafflar/banan...

tack på förhand.

Är det samma fäste/kontakt på dina högtalare? Jag brukar vika kardelerna/kopparänden dubbelt så att den inte trillar ut. Kostar ingenting

Av evirob
Skrivet av EW200:

Kom på nu att jag har en gammal logitech g9 som är grym. Fixa adapter till den bara. Men kom gärna med förslag ändå. Tack

Jag gillar Logitech MX Master!

Av evirob

Jamstack tycker jag ser najs ut! https://jamstack.org/headless-cms/

Edit: det var denna lösning jag hade i bakhuvudet. Osäker på om Netlify behövs dock.

https://youtu.be/4wD00RT6d-g

Av evirob

Vad har du för CPU och vilka spel spelar du?

Av evirob
Skrivet av Ostbullen:

Tillägg, tänk på att har du lite högre ramstickor så är det risk att du måste skjuta upp ena fläkten lite, vilket resulterar i en höjd lite över 165 mm. Kör d15 i datorn i signaturen, och hade jag haft högre ramstickor så hade den inte fått plats(har 2 mm till godo nu).

Bra tips, jag fick byta ut ena storfläkten mot en mindre pga. Höjden på mina stickor.

Av evirob

Tjena, tror det står i senaste drivrutinerna att man kan få grafiska buggar i just CoD. Dubbelkolla gärna, i så fall är det säkert löst snart.