Inlägg

Inlägg som dsundelin har skrivit i forumet
Av dsundelin

Har PM:at men inget svar.

Av dsundelin

Asus rt-n66u, dlink poe, hp managerbar

Följande till salu:
1st - Asus rt-n66u (Merlin firmware inlagd) 400:-
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1021218

1st - Dlink DSG-1008P 8port(4 POE) - 400:-/st
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=819138

2st - HP Procurve 1400-8G - 300:-/st
https://m.prisjakt.nu/product/158652

Läs hela annonsen här

Av dsundelin

Låter rimligt!
Hur är det sedan med nätagg, en 450w 80 Gold man ska sikta in sig på?

Av dsundelin

Egentligen kör jag inte mer än en stream åt gången men jag kör mer på burken än bara plex som såklart påverkar. Nuvarande propp ligger runt 40-50% konstant.

Det duger med en vanlig burk med konsumentgrejer.

Av dsundelin
Skrivet av Najk:

En i7:a är ju inte särskilt önskvärt om den ska vara strömsnål?
Jag har en likadan burk hemma som jag streamar Plex från, agerar som filserver m.m. och till den kör jag en pentium-prolle till som är tvåkärnig.

Korrekt men Plex är en av anledningarna till byte då jag ser att nuvarande burk inte verkar orka med att transcoda, sitter en core2quad 2,8 i den. Men jag kanske har flaskhalsen på annat ställe, du upplever inga frysningar eller hack vid uppspelning i plex?

Av dsundelin

Garderobsburk - Lagring, Plex, FTP etc

Tänkte höra om någon kan hjälpa mig med komponenter till en ny 24/7 burk. Den kommer användas för lagring, transcoda i plex, ta emot inspelningar från kameror etc. Så mina önskemål är strömsnål, bra prestanda i CPU (i7?), 4-6 diskar. Har alltså inget behov av något bra grafikkort eller ljudkort utan hellre ett riktigt stabilt nätverkskort

Tackar på förhand!

Av dsundelin

Hjälp med prestandamätning - OCZ Vertex 2

Behöver lite hjälp då jag inte får någon rätsida på mätningarna. Är en ny Vertex2 120Gb, installerat på Lenovo W500 med windows 7 ent.
* Har stängt av superfetch, indexing, defrag.
* Achi är på i bios och win.
Har installerat intel rst drivare men dessa presterar sämre än vad msahci std drivare gör enligt hdtune. Har testat intel drivarna både från lenovo och intel direkt.

Dessa är de mätningar som jag jämför mot, dessa mätningar gå även att få ut med en lenovo t410.
OCZ Vertex 2 SSD review
Frågan är vad man kör med för inställningar i dessa tester, 64kb, 512, full test? Det står inget om.
Vad har ni för resultat?

Alignment

http://www.geting.se/image.php/273940-alignment.JPG

AA SSD (intels iastor)

http://www.geting.se/image.php/273941-intels_iastor_vertex.JPG

AA SSD (msachi)

http://www.geting.se/image.php/273942-msahci_ocz.JPG

HDTune (msachi, 64Kb)

http://www.geting.se/image.php/273943-std_msachi_hdtune.JPG

HDTune (msachi, Fil bench)

http://www.geting.se/image.php/273944-msahci_file_hdtune.JPG

Återkom med frågor eller om jag ska köra test med annat verktyg.
Tack på förhand!

Av dsundelin

Problem med hastighet mot en host

Har mätt lite i nätet hemma och noterat att jag har ca 900Mbit mellan maskiner förutom mot den som delar ut allt i nätet. Denna kommer jag endast upp i 200Mbit mot. Hela nätet är Gb och den skillnad som finns är att hosten som jäklas är Win XP, de andra W7. Någon som känner till en flaskhals i XP som kan orsaka detta?

Av dsundelin

Utan att läst igenom hela tråden så bifogar jag ett svar från BBB i frågan.

"
Även Bahnhof och Tele2 har sagt att man kommer att spara uppgifter under en begränsad tid. Många har kopplat deras utspel till IPRED. Vi gör bedömningen att det inte kommer spela någon roll för IPRED om man lagrar i en eller tre veckor.Bredbandsbolaget har därför tagit beslutet att lagra uppgifter i 3 veckor.
Vi bedömer dock att det är helt nödvändigt att lagra under en kort tid för att kunna ha en hög säkerhet i näten och skydda våra kunder. Hur Bahnhof, Alltele och Tele2 bedömer detta måste du fråga dem
"

Kan inte säga emot BBBs resonemang och kommer att fortsätta använda dem som leverantör efter att ha varit redo att byta ISP. Därefter kommer datalagringsdirektivet garanterat att landa i år också.

"Enligt ett EU-direktiv från 2006 måste telebolag och andra operatörer lagra uppgifter om alla telefonsamtal, internettrafik, e-post och sms. Direktivet har ännu inte blivit svensk lag, men regeringen planerar att lägga en proposition före sommaren med syfte att lagen ska träda i kraft i höst."
http://www.corren.se/Sverige/?articleId=4865144

Av dsundelin

bilddagboken verkar vara mest fokus på bilder, ungefär som picbox. wordpress mer en bloggsida. Ingen av dessa är egentligen fel utan jag som gett lite för tunnt med info.

Sidan ska vara mer inriktad på projekt. Egentligen är en facebookgrupp rätt bra. Fler personer (speciellt inbjudna eller lösenordsskyddad sida) ska kunna kommunicera via något gränssnitt. Så man kan tex skapa en lista tillsammans och fylla på med punkter. Därefter ska det gå att tanka upp dokument och bilder till sidan.

Men ni ska ändå ha tack för tipsen!

Av dsundelin

Gratis "projektsida"

Hej!

Någon som vet om en gratis "projektsida". Någon hemsida där man kan skapa ett utrymme och lägga in information och bilder. Typ forum del samt uppladdning utav bilder (säg inte facebook

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av carlper
http://www.allabolag.se/5567191365/befattningar får man fram befattningshavarna i bolaget.

http://www.ratsit.se/ får man fram på vilken adress de är folkbokförda.

http://privatpersoner.eniro.se/ får man fram mobiltelefonnumret till den ordinarie styrelseledamoten.

Dock svarar ingen i den telefonen, men man kan ju alltid söka honom på adressen. Antingen via brev eller personligt besök.

... och har personen dold adress så kan du alltid gå till www.birthday.se och söka på personen, därefter välja "karta" så länkas man nämligen till eniros kartor men inget döljs utan personens adress pekas ut på kartan.

Av dsundelin

Tips på 4:3 skärm

Är ute efter en ny tft skärm men vill inte ha en widescreen, anledning är att jag inte gillar wide pga olika anledningar så nu slipper jag besvara den frågan.

Någon som kör med 4:3 som kan tipsa eller någon som har kunskap runt dessa. Tyvärr, för mig, så har wideskärmarna tagit över totalt och utbudet av 4:3 är väldigt snålt så all hjälp uppskattas.

Av dsundelin

keepalive 10 120

Verkar fungera. Körde 10 60 innan med nu blev det bättre! Tack och bock!

Av dsundelin

Openvpn tappar kontakten

Har problem med OpenVPN mot en FTP.
Fungerade fint innan jag flyttade den längre bort (geografiskt). Så känns som den timear ut och tappar kontakten. Det visar sig genom att jag sitter med RDC och de hänger sig. Pingar jag tex google från FTPn så har den inga timeouts medan klienten som pingar FTPn går på request timeout ungefär var 10 sekund och de är just då RDC inte svara också.

Någon som har tips på bra parameter att lägga in som kan lösa detta? Jag kör simpel konfig. Se nedan:

klient:

remote 11.111.11.1.
dev tun
ifconfig 10.8.0.2 10.8.0.1
secret 12.key
comp-lzo

server:

dev tun
ifconfig 10.8.0.2 10.8.0.1
secret 12.key
comp-lzo

Av dsundelin

Tack

Av dsundelin

Anledning till att 600gb bara går att använda ur en 640gb disk.

Vad är anledningen till detta? Har även läst att 750GB disk ger 700GB som går att använda. Vad händer med resterande 40Gb samt 50GB? Jag personligen har 640GB disken och har precis lagt till den i Vista och har utrymme på 597GB ledigt.

Av dsundelin

Tack för bra svar!

Då är frågan om man vågar lita på ett mjukvaru-raid?

Av dsundelin

OS i raidet eller på separat disk?

Frågan är som topic lyder, är det bättre att ha en separat disk utanför raid5 än att skapa en partion i raidet och köra systemet där? Mjukvaru-raid är det som används.

Ska vara till en filserver med ftp och DC. Så det bli antingen:
* 3 diskar i raid5 + 1 system disk
eller
* 4 raid 5 diskar med partion för system

Vad är bäst?

Av dsundelin

Tips på lösning för HDD till FTP.

Sitter med burk som ska upp som lagring och köra FTP samt DC. Frågan är bara hur jag ska bygga med diskarna. Hårdvaran är:
* 2800+ 2,0Ghz
* 512Ram
* IDE

Vill köra:
Sata diskar
Raid 5

Jag är inte så sugen på att köpa nya IDE diskar och de är då här jag har ett dilemma. Skulle helst vilja köra Raid 5. Dock måste kortet vara PCI pga av avsaknad av pci-e och pci-x och om jag fattat det rätt så är Promise TX4310 som jag kollat på inte någon "höjdare" utan mjukvaru-raid fungerar lika bra (?). Då är frågan vad som är bäst, ska jag köra de billigaste sata-kontrollerkortet och sedan skapa en raid med std mjukvaran? För nått kontrollerkort måste jag ha annars blir det svårt att få liv i SATA diskarna på IDE moderkortet.

Anledning till SATA istället för IDE är mest för att säkra inför framtida uppgraderingar. Därav att ett raid-kort med PCI inte känns så lockande heller.

Tackar på förhand för alla tips på lösning med motivering.