Inlägg

Inlägg som RawHead har skrivit i forumet
Av RawHead

Om du inte har spelet redan kan det vara ide att vänta till senare i höst när det släpps en ny version, "The Force Unleashed: Ultimate Sith Edition", där det på skivan följer med de episoder som släppts som DLC till PS3/360 plus ytterligare en bana som inte kommer att släppas som DLC, Hoth.

Nu kan man skriva om storyn och utrota bl a Luke, Obi-Wan och andra. Känns som en trevlig add-on om man inte lagt pengar på första versionen redan.

Mer info:
http://www.joystiq.com/2009/07/24/star-wars-the-force-unleash...
http://www.youtube.com/watch?v=YbFxuxOBdPs

Av RawHead

Ja, räntan lär ju inte bli lägre framöver, snarare tvärt om. Den låga räntan har skapat konstgjord efterfrågan på bostäder och priserna har, trots krisen, hållits uppe istället för att dyka.

Min förhoppning är att många har belånat sig upp över öronen och och inte fixar räntehöjningar på kanske 2-3 %. Jag är sugen på att köpa hus men inte till rådande priser

Av RawHead
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrc
Å andra sidan finns det en risk att Riksbankernas experiment med räntan och dessa gigantiska räddningspaket kommer visa sig i inflationen inom några år.

Det kan finnas ett värde att ha en del av sina sparade medel i fysiskt guld.

Det argumenterar jag inte emot, men av ursprungsposten från trådskaparen antog jag att ett eventuellt guldköp snarare var tänkt som ett 'klipp' med god avkastning än en lågrisk investering/hedge.

Derox: Har någon fond (olika BRIC-fonder) som ligger där också i häraden av 90% i år Ibland är det roligt att följa sina pengar! Synd bara att jag inte hann säkra allt innan dippen :/

Av RawHead

Guld har generellt korrelerat omvänt med marknaden i stort, dvs när andra tillgångar går dåligt och i tider av finansiell kris stiger priset på guld och vice versa. Verkar oklokt att investera i guld mitt i rådande 'kris'.

Av RawHead

Re: Rättegången mot Joel Tenenbaum

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElDiablo

Citat:

What's the case in a nutshell?
Five major record labels have sued a Boston University graduate student named Joel Tenenbaum in federal court in Boston, alleging that he used the KaZaA peer-to-peer network to infringe copyrights in 30 sound recordings that they own. This is only the second of about 18,000 similar cases against individual accused p2p users to have made it all the way to trial.

Kazaa är ju såå 2002

För att kort nämna artiklarna så är det 'industrins' gängse gangsterfasoner, precis som förra gången och troligen även nästa. Skapar nog mest badwill för industrin, även om säkert vissa fildelare blir skraja (vilket kan antas vara den bakomliggande orsaken).

*edit* Såg först nu att det var ett gammalt fall, vilket stärker mitt påstående om Kazaa ovan

Av RawHead

Re: Re: Manipuleras "sanningen" ibland? Konspirationer?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
1) Ja, ofta. På grund av politik såklart. Men mer sällan på grund av ont uppsåt. Dumhet är för det mesta en tillfredsställande förklaring (Hanlons rakkniv).

2) Så fort en myndighet behöver skydda sig själv. Inte för att bedra och konspirera utan för att skydda sitt egna arsle. Jag skulle säga att risken att förlora något är orsaken snarare än att tjäna något. "Cover ups" och "locket på" är mer plausibla än smidda planer.

3) Konspirationer är en sak, men konspirationsteorier är kunskapsfilosofiskt helt ofruktbara och meningslösa. Vi bör därför avfärda dessa som felslut av rent praktiska skäl (falsifikationskriterie). Därmed inte sagt att de inte kan innehålla ett "korn" av sanning. Det finns kanske, men även den mest banala pseudovetenskapen kan ha något obetydligt element av sanning. Det man i vardagligt tal menar med "konspirationsteori" bör man avfärda på vetenskapliga grunder. Vill en konspirationsteoretiker belägga en konspiration är det bara för denne att göra klara avgränsningar och lägga fram plausibel evidens. Något sådant finns för det mesta ej.

+1

Som antyds i flera inlägg handlar misinformation (eller icke-information) nog i större utsträckning om att förmedla en viss politisk agenda eller om att dölja något potentiellt pinsamt för allmänheten. Senaste CIA affären är ju ett exempel på detta. Personligen är jag inte förvånad av att så kallade black-ops förekommer (och säkert andra med mig) men det är ju fortfarande pinsamt när informationen läcker ut om avsikten är att den ska vara hemlig. Clinton och hans cigarrlekar är ett annat om vi nu ändå är inne på USA.

Konspirationsteoretiker agerar på ett annat sätt. Istället för att dölja fakta vill man förmedla informationer som det inte finns belägg för, t ex fringe-idéer, hemliga sammanslutningar och politiska konspirationer. Till skillnad från cover-ups har dessa teorier (ont) uppsåt att sprida vanföreställningar just eftersom de inte kan varken motbevisas eller vederläggas.

Av RawHead
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Solstice^
Jag måste bara fråga en sak, inte riktigt on topic men nästan.

Framljuset på min bil är väl snabbare än ljuset? bilen åker ju i 90 km i timmen och då borde ju ljuset från mina lyktor färdas i ljusets hastighet + 90 km i timmen?

Och sedan den klassiska frågan, om man färdas i ljusets hastighet och tänder helljuset, vad händer då?

Tänk dig en liknelse med ljud. Om du kör i 90 km/h och tutar ett 'tut', kommer ju inte det ljudet färdas fortare än det från en bil som står stilla. Själva tutet utgår ifrån en diskret plats och färdas därifrån med ljudets hastighet, ca 340 m/s. Om din bil färdas lite snabbare än ljudet passerar du ljudvallen på samma sätt som flygplan gör.

Däremot kommer ju ljudet uppfattas annorluna än det låter (för dig) av en betraktare som som du kör förbi om du har ett konstant tut enligt dopplereffekten.

Om du då på motsvarande sätt åker i ljusets hastighet och tänder lamporna åker fotonerna iväg med ljusets hastighet från varje given diskret punkt du färdas utefter. Du och ljuset kommer alltså att åka lika fort och du kommer inte att uppleva att det lyser alls, precis som Derox nämnde ovan.

Av RawHead

Jobbar inom finansbranschen.

Av RawHead
Av RawHead

Kanske man kan tänka sig Industriell Ekonomi på valfritt lärosäte? Där kan du ju också lägga till ströpoäng i andra ämnen som du kan vara intresserad av.

Av RawHead
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Maekh
Det mest absurda i ETW fall är dock att man måste (mig veterligen) registrera spelet på steam, och därigenom får tillgång till den digtala distributionen också.

Ja just det, glömde ju av att nämna det. Nu blir jag sådär arg igen när jag tänker på det, hehe. Efter att man har installerat spelet ska man mycket riktigt logga in på sitt Steam konto (alternativt skapa ett nytt) och slutföra installationen där. Inget fel i sig, men i ljuset av att den digitala distributionen kostar 50% mer än den fysiska är det minst sagt ironiskt att man hamnar i den digitala fållan till sist i alla fall.

Principen skulle kunna vara riktigt bra. Tillverkaren skapar en torrent som alla kan ladda ner från t ex The Piratebay, då betalar spelarna själva infrastrukturen. Sen ansluter man sig till exempelvis Steam och "låser upp" spelet och Steam verifierar kopian varje gång man startar spelet. Så länge priset är "rätt" skulle jag absolut kunna tänka mig köpa spel på detta viset. I princip en engångsinsats för tillverkaren och minimal belastning för såväl tillverkaren som Steam (i detta fallet). Hur eventuell markandsföring, licens eller betalning sker mellan Steam och tillverkaren är deras problem, inte mitt.

Vad gäller biblioteken ovan kanske ersättningen inte ska administreras baserat på utlåning i efterhand, utan vid inköpet till biblioteket? Kanske ska författare/översättare förhandla med biblioteken om en rimlig peng i förhand, och kanske ska man betala en slant för lånekort. Vad vet jag... Jag avser inte att komma med en lösning på något av problemen och jag inser att mina exempel säkert haltar i någon avsikt. Tanken är snarare att utmana rådande ordning i jakt på något bättre. Sammhället tenderar (i min mening) att i för stor utsträckning förvalta rådande ordning istället för att regelmässigt utmana strukturer och söka nya lösningar.

Av RawHead

Har följt denna diskussionen från kulisserna och känner nu att jag vill kommentera några saker. Som MBY vid flera tillfällen kommenterat är mig veterligen inget samband mellan (pirat)kopiering och inkomstbortfall etablerat, vilket i sig är häpnadsväckande! Att "branschen" inte inser att man i bästa fall inte förstår, eller ännu värre inte bryr sig om, att man redovisar falska uppgifter är hårresande. Charles Arthur på The Guardian har skrivit flera artiklar på ämnet. Man bör ha klart för sig att han räknat på brittiska siffror som inte nödvändigtvis är samma som i Sverige men jag tror att man kan dra samma generella slutsatser även om siffror/andelar skiljer sig något. Läs här och här.

Intressant i sammanstälningen är att den totala konsumtionen av "nöjen" (film, musik och spel) faktiskt nära nog fördubblats mellan 1999 och 2008. Under samma period har konsumtion av musik både som andel och i absoluta tal minskat till förmån för DVD- och spelförsäljning. Nu vet jag inte om digital försäljning ingår i siffrorna eller inte och jag vet inte heller om det är relevant. Faktum kvarstår att konsumtionen av nöjen ökat stadigt. Vidare har spelindustrin (hård- och mjukvara) ökat med 12% årligen (ränta-på-ränta) under samma period.

Det är tydligt att denna ökning sker på bekostnad av annan konsumtion, för samma utveckling kan inte spåras i inkomstutveckling. Dels sker ökningen på bekostnad av annan kultur, spel istället för musik eller bio istället för böcker, men inte heller detta räcker till. Möjligtvis konsumerar man mindre kläder eller annat för att klara ökningen av kultur, jag vet inte.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av borz
Du måste INTE ha iPod för att nyttja tjänsten. Musiken som du köper/laddar hem är DRM-fri - du kan bränna ut på skiva, flytta till din mp3-spelare etc.
Med Steam kan du spela dina spel på vilken dator som helst, du måste dock vara inloggad samtidigt.
Ja, affärsmodellen fungerar, folk utnytjar tjänsten (jag) och de troligen tjänar pengar på det. Varför jag drog upp detta var att piraterna inte längre kan skylla på DRM - det finns tjänster som säljer SAMMA vara.
Problemet är att saker från TPB är gratis!

Jag använder också tidvis Steam och är i många avseenden ganska nöjd med tjänsten men när t ex Empire: Total War kostar €49.95 på Steam och 369 kr på Mediamarkt börjar i alla fall jag undra vad som händer. Som konstaterats tidigare i tråden är de digitala kopiorna i princip gratis att framställa. Jag kan till och med acceptera att bandbredden har ett pris. Men att betala ca 50% mer för en digital kopia är för mig absurt. Tur då att man har nära till en butik så att man kan konsumera sin kultur på ett relativt sett priseffektivt sätt och samtidigt upprätthålla ineffektiva strukturer som ingen tjänar på - minst av allt miljön ;).

Av RawHead
Citat:

Ursprungligen inskrivet av crose
Hur är tillgången? Funderar på om det är lönt att åka in till stan (Göteborg) och plocka upp en.

Tre i Nordstan (vid McD/BK på Postgatan) har dom i lager. Jag var inne och ville klämma på en idag men de hade ingen demolur, bara säljklara i lådor. Just då ångrade jag nästan att jag hade beställt på nätet för det hade varit grymt att sitta och pilla med den nu

Av RawHead
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Burkeen
Någon som vet en svensk butik som säljer skyddsfilm till denna telefon? Jag är en sån som tappar telefonen rätt grovt i marken en gång i månaden, så man vill ju inte ha en yta full med repor. Min nuvarande samsung touch har inte längre någon borstad "metall" kvar

http://www.screenguard.se/products/Skyddsfilm-till-HTC-Magic-...

Av RawHead

Enligt ett par användare på swedroid.se är de inte brandade alls, varken utanpå telefonen eller i mjukvaran. Inte ens en knapp för Planet 3 som annars är brukligt och första gången de körde igång surf hamnade de på google.com och inte nån tre-portal.

Kan inte bekfäfta detta själv men flera personer har angett detta.

Av RawHead

Jag hade nog skrivit:

Företagets namn
Avdelning
Att: Anställds namn

Anläggning
Postnr + Postort

Det brukar funka bäst vid bud, och har aldrig felat vid vanlig post.

Av RawHead
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nicklaz
-snip-
Förövrig så undrar jag också om man kan koppla den som modem till datorn och om man kan koppla upp telefonen mot det trådlösa nätet hemma?
-snip-

Ja, mot det trådlösa ska inte vara några problem alls. Modem vet jag inte...

Av RawHead
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dubalizer
För några dagar sedan, så ingick det även fri turbo 3G i 24 mån om man beställde från tre.se. Jag hatar mig själv att jag inte beställde då, för nu verkar inte det erbjudandet finnas kvar.

På hemsidan ser jag ingen skillnad mot tidigare, klicka in på www.tre.se och klicka vidare in på Mobiltelefoni och sedan HTC Magic -> Läs mer..

Överst på vänstra sidan står följande att läsa:

Citat:

www.tre.se
FUNKTIONER HTC Magic

Erbjudande: När du köper HTC Magic med abonnemanget 3Pott 499 i 24 månader ingår fri surf upp till 7,2Mbit/s under hela bindningstiden.

Av RawHead
Citat:

Ursprungligen inskrivet av _IFKGBG_
Så var en förhandsbokad då. Orkar inte hålal på med tyska ebay och sen så blir garantinärenden mycket lättare då den är inköpt i sverige.

Hoppas väntan är över väldigt snart!

Sa dom något om leveranstid? Hörsägen säger 4 Juni men som sagt är det bara rykten..

Av RawHead

Enligt pressmeddelandet (http://feed.ne.cision.com/wpyfs/00/00/00/00/00/0E/E7/EE/relea...) ingår även obegränsad surf i pott 499 under hela abb.tiden vilket är "värt" 150*24 kr.