Inlägg

Inlägg som RawHead har skrivit i forumet
Av RawHead

Red Dead Redemption

Detta spelet har gått mig helt förbi tills alldeles nyligen men det verkar onekligen som potentiell juvel i spelhyllan. I korta drag ett GTA i westerntappning (GTA:Horse?). Började just räkna mina pengar när jag såg att släppet är uppskjutet en månad till i Maj.

Mer info på Rockstars hemsida och på YouTube

Vad tror ni, flipp eller flopp?

Av RawHead
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bha*
IBAN och SWIFT, så är saken biff.

Till USA är IBAN skitsamma, de kör inte med det om det inte är EUR som ska skickas.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Behöver jag något mer än så?
Hur lång tid kan det ta innan pengarna syns på mottagarkontot?

BIC (eller SWIFT) lär du behöva, utöver det du redan har. I övrigt tror jag inte att du ska behöva mer. Du lär få räkna med 2-3 dagars float, dvs skillnad i tid från det att du blir debiterad tills hon ser pengarna på sitt konto. Däremellan snikar banken/erna ränta på dina pengar. Gött att vara bank.

Av RawHead

http://en.wikipedia.org/wiki/Spinthariscope

http://en.wikipedia.org/wiki/Oce

Som Dynamite skrev ovan är Spinthariskopet ganska rakt på sak, se wiki ovan. Den andra produket skulle med tillverkarens historia kunna vara en projektor av något slag. Testa att belysa ett av prismorna och se om en bild av det underliggande objektet projiceras? Detta förutsätter att "foten" är ihålig, annars vet jag inte...

Av RawHead

Tja, privata kliniker finns ju i överflöd, och de tar ofta inte mycket mer betalt än folktandvården, så det lär nog finnas pengar att tjäna i systemet. Om man ser en folktandvårdsklinik som en fristående enhet kan jag mycket väl tänka mig att de 'tjänar' pengar. Enligt min sambo i FTV är det absolut så, trots allt betalar man ju sin egen kostnad i tandvården till skillnad från sjukvården (med undantag för 150 kr/år samt högkostnadsskydd, men detta får äver privata kliniker så förutsättningarna är samma).

Skillnaden är att FTV inte kan/får diskriminera kunder till skillnad från privata aktörer. Vuxna patienter får som sagt betala sin egen kostnad, men barn har en statlig peng (likt skolpengen) som en klinik fåk inkassera oavsett behandling. Kliniken min sambo jobbar på ligger i ett "utsatt" område i götet vilket tyvärr innebär i allmänhet sämre oral hygien och därför flera och mera omfattande ingrepp på de som har fri tandvård (barn) vilket är en förlustaffär och ett gott skäl till att de allra flesta privatkliniker inte behandlar barn, det kostar mer än det smakar.

Sedan kan man tycka att det handlar om hittepå att FTV kan tjäna pengar, men en analog jämförelse med det privata är rimlig även om eventuell förtjänst i det offentliga assimileras av kollektivet.

Av RawHead
Citat:

Ursprungligen inskrivet av turbi
Finns det risk/chans att kronan kommer att stärkas mot euron ganska mycket iom denna "kris"?

Det har redan skett, åtminstone på kort sikt:
Se här

En Euro är ca 50 öre billigare idag än för en månad sedan (idag den 28 februari).

Av RawHead

Jag utgår från att läkaren har rätt medicinska kompetens, annars hade jag inte gått dit över huvud taget. Där vissa läkare brister i min erfarenhet är oftast den empatiska delen alternativt tidsbrist. Att faktiskt förstå att det är en människa man har att göra med och inte en journal med tillhörande kropp. Att man faktiskt måste lyssna till vad individen säger, även om jag vet att läkare får stå ut med, och höra, en hel del. Inte sällan upplever jag sjuksköterskorna som mer empatiska än läkare.

Av RawHead

Jag dristar mig till att beskriva drag eller egenskaper som jag menar inte tillhör en optimal läkare, rent anekdotiskt givetvis. Efter en tids utredningar på SU i Göteborg rörande initialt ett papillödem (med senare CT, MR och Lumbalpunktion) har jag ganska nyligen stött och blött med en handfull olika läkare inom olika skrån. Som bakgrundsinformation kan nämnas att jag haft mycket sparsam kontakt med sjukvården under hela livet fram till nu.

Slående för i princip alla kontakter under vintern är att jag måste dra ur läkaren hur processer fungerar och vad som ska hända härnäst. Jag är inte på förhand bekant med gången kring remisser eller Sahlgrenskas geografi. Jag har vid tillfällen upplevt att jag lämnat läkaren utan en aning om vem jag ska träffa nästa gång, när det ska ske eller var någonstans, vilket känts mycket utlämnande. Dessutom har jag fått remisser från olika läkare till olika saker och när jag frågar en läkare om en annan remiss vet de i princip ingenting, neurologerna har kört sitt race och ögonläkarna sitt. Nu råkar jag har flera läkare som goda vänner så jag har fått god hjälp och praktiskt stöd från dem.

Läkare och övrig vårdpersonal har som personer varit mycket vänliga och empatiska och jag har upplevt att de ägnat mig den tid jag behöver vid i princip varje tillfälle. Senast fick jag dessutom träffa två läkarkandidater som var mycket vakna och uppmärksamma. Den kvinnliga kandidaten var dessutom otroligt lik Jennifer Morrison från House, så givetvis fick hon göra LP på mig

http://www.hellomagazine.com/celebrities/specials/grand-finale-0...

Av RawHead

Super Troopers

Beer Fest

Grymt skojiga båda två, på ett barsligt sätt

Av RawHead

Har du ens läst den stora tråden om svininfluensa? Gör det, så kan du läsa om MBY's flera andras resonemang krin svininfluensan, vaccinet, faror med mera. Hade du ens ansträngt dig att för att faktiskt sätta dig in i diskussionen hade du antagligen sluppit göra bort dig helt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sykes90
E det allt??
lol på att vanlig influensa också dödar massvis med människor utan ett knyst från media men när en ny influensa kommer ska varige dödsfall smetas över alla blaskor??
lol på att folk har fått kroniska skador av vaccinet??
lol på att vaccinet är mindre testat än andra vacciner??

Jag förstår inte hur du kan vara så säker på att din tro är rätt??

Alla MBY's "lol" är väl genomgågna i ovan nämnda tråd, dessutom med källor för vidare egenstudier, så jag föreslår att du tar dig tid att läsa den och funderar på vilka av dina påståenden som är tagna ur luften (alla).

Av RawHead

Jag passade på igår på en klinik i Olskroken i Göteborg som hade drop-in vaccination. Funkade perfekt även om jag inte tillhör den kliniken. Själva sticket kändes inte alls, vilket var en liten besvikelse, och idag är jag milt öm strax ovanför sticket och en vag känsla av förkylnings-ont-i-kroppen i främst axlar, rygg och nacke. Kan också bero på konstig sovställning.

Av RawHead

Hur många av er har gjort slut på den valfria 'bossen' på Mountain Top? Jag tror jag försökte 10 gånger innan jag insåg att jag tog mig an problemet helt fel. Sista gången gick det som en dans och klarade mig med alla karaktärer i livet även om Morrigan dog precis efteråt pga DOT fire

Ganska skön loot från den rackaren måste jag säga! Dessutom verkar kroppen ligga kvar så att man kan gå tillbaka och känna sig stolt lite då och då

Av RawHead

Någon som har hört något om betatesting? Har inte hört ett pip sedan jag reggade mig...

Av RawHead

Lirade mitt första origin igår, blev human mage. Spelade fram till lägret i Ostagar (dvs inte mycket mer än introt) sen var det sängdags om jag skulle orka upp till jobbet. Måste säga att stämningen är helt grym! Det var ett bra tag sedan jag kände mig så förväntansfull inför ett spel.

Hade gjort fyra olika karaktärer i editorn som släpptes innan spelet men slutligen föll valet på Mage. Men när spelet startade hade man ju möjlighet att lägga till några skillpoints ytterligare och en magi. Bara det tog mig nästan en timme Så mycket att läsa och grotta ner sig i, haha.

Någon annan som lirar Mage, och i så fall vilken magiskola/or kör ni?

Av RawHead

Utan att veta tror jag att kortet ska räcka. Jag brukade ha med Mecenatkortet på mina tentor.

Av RawHead

Å andra sidan missar man ju i grova drag hälften av "sitt" liv om en annan person lever det åt en.

Av RawHead
Citat:

Ursprungligen inskrivet av djonn
Det finansiella institut som ombesörjt köpet och försäljningen har i regel den informationen sparad. Ring och fråga. Om det däremot är helt omöjligt att få fram den informationen -- något som enbart torde vara sant för mycket gamla innehav -- finns det inget annat alternativ än att beskatta enligt schablonregeln. Det innebär att du tar upp tjugo procent av försäljningspriset som omkostnadsbelopp. I de allra flesta fall är det en förlustaffär.

Information om försäljningspris samt antal inkommer till skatteverket via kontrolluppgift. Det behöver du inte styrka.

Värt att notera är att du alltid har rätt att använda schablonregeln, även om inköpspriser är känt. Precis som djonn säger är detta oftast ingen idé eftersom det förutsätter väldigt kraftig uppgång, men i särsklida fall kan det faktiskt vara lönsamt.

Av RawHead

Spana in senaste numret av svenska PCG, lång lista på 'bärbara' spel.

Av RawHead
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gascogne
Min scan bli aldrig klar?
Den visar upp min specs direkt när jag klickar scan men det finns ingen next knapp nånstans?

Samma här

Av RawHead

Skulle tro att detta är återförsäkrat i flera led så för varje enskilt bolag är antagligen inte mer än de kan hantera.

Av RawHead
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ako
Det finns definitivt många gånger fler personer som förlorat på teknisk analys än personer som tjänat på det. Dessutom finns det fler som förlorat på kortsiktig handel än vad det finns folk som tjänat på det. Detta tror jag beror på att otroligt många har på tok för lite kunskap för att handla kortsiktigt och på teknisk analys. Många tror att det handlar om tur eller att det är något som är lätt eller något man föds med att kunna. Min tro är att det handlar om otroligt mycket kunskap, tålamod och förståelse men vet inte säkert eftersom jag inte handlar kortsiktigt eller på enbart teknisk analys.

Man kan inte säga med 100% säkerhet att om en graf ser ut på ett visst sätt så kommer det alltid leda till en viss kurva. Det finns inga gratis luncher på börsen och varje regel har undantag. Teknisk analys handlar snarare bl.a. om att förutspå folks reaktioner och agerande på kurvor och nyheter.

Den fundamentala analysen har ju inte heller någon som helst säkerhet. Även om ett företag får högre vinst, högre marginaler, högre produktion, lägre kostnader så garanterar inte det till att aktiekursen går upp. Allting handlar ju om vad personer är beredda att betala för en aktie och inte hur företaget utvecklar sig.

Jag tror att man av sin erfarenhet ska försöka lära sig när och hur mycket man litar på någon signal överhuvud taget. Ett 'glädjebesked' i en rapport från ett företag (högre vinst, bättre marginal, lägre kostnader etc.) kan ju också sänka kursen för det företaget om högre förväntningar redan är inprisade i kursen. Samma gäller för övrigt också FX eller vad man nu vill handla i.

Som Ako säger måste man väga in allt man kan för att sedan dra sina egna slutsatser. Att börja med att följa marknaden och nyhetsflödet och 'torrhandla' i Excel kan nog vara en bra idé för nybörjare.