Inlägg

Inlägg som RawHead har skrivit i forumet
Av RawHead
Skrivet av Mupp3n:

Du förstår inte vad jag menar så vi skiter i detta.
Vet bara att du är SWG Veteran och whinar pga inte sandbox etc.

Jag undrar om du förstår vad du menar. Jag har inte sett någon "SWG-veteran" gnälla om något alls. Tvärtom är det du som går i spinn hela tiden utan att ha på föttterna. Vi har ju redan etablerat att du inte har en susning om vad sandbox innebär. Alla de personer som tydligt uttalat sig som fd SWG spelare i denna tråden lovordar SWTOR. Jag fattar inte vad du håller på med, kanske trollar du bara.

Skrivet av Mupp3n:

Läs rätt. skrev aldrig att dom andra var döda, politik är, detsamma är pirateriet.

Jag hade svårt att förstå vad du skrev så jag garderade mig med att be om ursäkt om jag misstolkade dig, vilket jag verkar gjort. Men det gör inte att du automatiskt har rätt, det hoppas jag att du förstår.

Skrivet av Mupp3n:

I eve har du inga meningsfyllda uppdrag förutom sisters?
I eve tar det år innan du kan flyga ditt favoritskepp på rätt sätt pga dess skillsystem.

Det finns mycket att säga som svar på detta, men om du vill föra den diskussionen föreslår jag att vi tar det i tråden som handlar om EVE istället för här. Ditt inlägg precis ovan är ju 100% gnäll så jag undrar om diskussion är meningsfull.

Av RawHead
Skrivet av Mupp3n:

Var skrev jag att det var officiellt? Det är med största sannolikhet att housing kommer in i spelet, via patch eller expansion. Spacebattles -ska- komma med iallafall, när vet ingen, men någongång.

EvE är inte direkt sandbox! Du klarar dig aldrig själv i det spelet och det finns inte så mycket man kan bli i det spelet, och med tanke på att majoriteten verkar satsa på 3 saker och det är industri, krig och politik som verkar dött i EvE. Det är iaf min uppfattning av EvE och jag har lirat sedan november. Och träna skills är ju det mest upphetsande som finns..

(min fetstil)
Klarar mig själv, vad tusan har det med sandbox att göra?!? Varför skriver du alls i MMO forumet om du vill spela själv? Är det vad du har emot sandbox, att du vill spela själv? I så fall har du ju missat hela poängen med MMO spel och gravt missförstått vad sandbox innebär. Om du menar att EVE inte är sandbox så vet jag nog inte riktigt vad jag ska säga, ty kommentar är överflödig.

Nu kanske jag missförstår dig, och i så fall ber jag om ursäkt, men vad är det du menar du inte kan bli i EVE, och hur får du för dig att industri, krig och politik är dött i EVE - det är ju just det som är kännetecknet för hur levande och dynamiskt EVE är! Eller menar du dött som i "trist"? Men det är ju en helt annan sak. Om man inte gillar att göra nåt kan man ju faktiskt skita i att göra det - enkelt.

Jag tycker EVE's variant på skilltraining är intressant och unik till skillnad från den eviga grind som många andra spel dras med. Då slipper jag i alla fall spamma attackknappen timmar i rad i meningslösa uppdrag.

SWTOR verkar ha en ny touch på levelgrind - story. Istället för "döda 10 womprats" uppdrag i oändlig repetition verkar BW ha som ambition att skapa en storydriven progression vilket jag applåderar. Bra tänkt! Kan bli hur kul som helst! Men om det inte finns några MMO (sandbox-aktiga) moment alls där spelare kan hitta på egna saker som inte är scriptade tror jag man missar målet. Jag är inte bekymrad för detta eftersom BW verkar fatta galoppen, frågan är väl snarare hur mycket och i vilken form kan spelare skapa sina egna oscriptade öden?

Av RawHead
Skrivet av Mupp3n:

Du får väl förfan ta och läsa på SWTOR forumet, housing har varit nämnt miljontals gånger och mods har även svarat i vissa trådar/polls med att det eventuellt kan komma Housing i någon större update eller expansion, detta gäller även rymdstrider med skepp.

Deras 'sandbox' är väl snarare att alla klasser har sina egna storylines och egna vägar att gå, men resten lär vara helt linjärt. SWTOR kommer vara lika mkt sandbox som Age of Conan, WOW, WAR och lotro är.. (vilket är i princip 0, det enda lär ju vara att man kan utforska fritt..)

Ja, housing har varit uppe på forumet massvis men vad "folk" skiver på forum tar jag inte automatiskt för sanning. Vad jag skrev är att inget officiellt är sagt, precis som du antyder. Ingen vet någonting huruvida om, när eller var housing kommer finnas. Det kommer bli en överraskning.

Med tanke på vad Bioware uttalat sig om i intervjuer och devblogs gissar jag att det kommer att finnas komponenter som har fria moment (sandbox). Potential finns t ex inom crafting och resursletande även om inget är sagt ännu. Jag har tillförsikt till att man kan pausa sin story-arc och hitta på andra saker som skapar framsteg för karaktären.

Skrivet av Mupp3n:

Och nämn 1 sandbox spel som inte floppat under de senaste åren.

Jag tänker spontant på EVE Online som jag spelat en del.

Av RawHead

Jag fattar ärligt talat inte vad du är ute efter annat än att vara bitter över folk som spelat SWG.

Bioware har inte sagt något officiellt alls om housing så vi får väl se vad som händer där. Vad gäller de andra punkterna ser jag ingen anledning till varför man inte kan få ha en uppfattning om ett spel, oavsett hur det spelas eller vilket spel det är. Sen spelar det väl ingen roll alls vad alla vet eller inte vet? Skitsamma vilket spel det är, jag tycker generiska garderober låter tråkigare än om man får välja helt fritt och/eller göra egna unika kläder. Det innebär inte att jag tycker SWTOR är kass eller att jag inte tänker spela det, det är bara en smaksak.

Vad gäller sandbox säger BW själva i länken jag postade ovan att de medvetet lagt sig mitt emellan sandbox och themepark, troligtvis för att tilltala så många som möjligt. Det enda jag har sagt är att jag inte vill leka i en themepark, vilket SWTOR sannolikt inte är (enligt BW). Öppna och valfria MMO spel tilltalar mig mer än stängda. Det innebär inte att jag tycker SWTOR är kass eller att jag inte tänker spela det, det är bara en smaksak.

Vem har sagt något om att jobba för att bli Jedi i SWTOR? Det vet ju "alla" att man inte behöver, det är en valbar klass.

Av RawHead
Skrivet av Mupp3n:

Där kom SWG whinet!
Detta kommer inte bli ert nya SWG.

Vem är det egentligen som gnäller, och vem har bett om ett nytt SWG?

Jag har redan skrivit att jag ser fram emot SWTOR och att jag tror att BW kommer att göra ett bra spel. Jag skrev också att jag nog hellre hade sett skillbaserad progression än levelbaserad, och det står jag för. Men bara för att man råkar gilla vanilj lite mer än choklad innebär inte det att man vägrar äta choklad. Dessutom slutade jag spela SWG för flera år sedan för att jag inte gillade det, så att jag skulle vilja ha ett nytt är en konstig slutsats.

Likaså menar jag vad jag säger när jag säger att jag inte vill spela en themepark där alla gör exakt samma saker i samma uppdrag i samma ordning helt instanserat. Likaså vill jag inte ha 100% sandbox eftersom det lätt blir trist och enformigt, spelet får gärna ha ett visst mått av stryrning initialt. Jag tror att BW kommer göra något utmed den gyllene medelvägen vilket säkert kommer att vara ok för de flesta. Oavsett vilket kommer alltid vissa vara mindre nöjda. BW har ju dessutom sagt just detta redan.

Slutligen skulle jag helt ärligt tycka att det var synd om det blir så (som det verkar) att varje klass har sin "garderob" med outfits och att man bara kan använda dom och inga andra. Då ser man direkt vad alla har för klass och man vet exakt vad man har att vänta i t ex PvP.

På det hela taget inga saker man inte kan leva med oavsett hur det blir (förutom möjligen themepark ), så tagga ner lite i dina påhopp.

PS. Housing hade varit rätt käckt med. Vad jag vet har inte BW sagt varken bu eller bä om detta.

Av RawHead

Jag måste säga att jag nog hade tyckt att karaktärer baserade på skills istället för klasser hade passat min smak bättre. Då har man större möjlighet att anpassa sin karaktär efter sina egna fantasier och slipper bli infållade i fack. Nu kommer, gissar jag, alla kunna se direkt om det är två Smugglers som kommer springande. Man kommer sannolikt inte att kunna klä sig som "vem som helst" utan alla kläder för BH kommer genast signalera just "BH", vilket är olyckligt. Där hade man kunnat lära från SWG till exempel..

Sandbox kan ju trots allt innehålla en hel del content utan att man för den delen är styrd i vad man kan/bör göra men jag antar att ett visst mått av styrning, åtminstone initialt, är önskvärt av många. Vad jag är ute efter är verktyg för spelarna att hitta på egna saker själva eller i grupp, som att crafta, jaga, bygga egna komplotter i guilds mm. Om hela spelet är en enda stor themepark där man går en snitslad bana i sex månader till end-game och gör exakt det alla andra gör har de misslyckats att göra ett MMO, sen spelar det ingen roll hur mycket voice-overs och story man har.

Jag hoppas och tror att BW är smarta nog att fatta detta och ge även självtänkande spelare lite godis.

Av RawHead
Skrivet av Mupp3n:

SWG rävar kommer inte vilja lira SWTOR pga att 1: Startar som jedi. 2: Kommer finnas jedis överallt. 3: Inte sandbox.

Som gammal SWG-räv, åtminstone före CU, vet jag inte om jag håller med helt. Problemet jag hade med Jedis i SWG var att de dels inte passade in i historien där den utspelade sig. Under den rådande tiden borde inte några Jedis alls finnas. Att det då var grymt svårt att bli Jedi tycker jag var helt ok, likaså att man permadog efter 3 kills. Jedis skulle i SWG vara unika och skygga men framför allt mycket bättre än alla andra. När man sen lät alla bli Jedis men inte balanserade ner dom tillräckligt sprack hela idén.

I SWTOR har jag personligen inget emot att det finns Jedis/Sith lite varstans eftersom jag utgår ifrån att de är balanserade med övriga klasser. Dessutom är settingen en helt annan, i denna tiden är det ok med en massa Jedis som kutar runt och hittar på saker. Jag ser verkligen fram emot SWTOR men min oro grundar sig främst i hur mycket eller lite man kommer att kunna leka i sandbox. Det var alltid SWG's stora fördel i mina ögon men jag vet att många, främst yngre, spelare gillar themepark spel. Hur det landar i SWTOR återstår att se..

Av RawHead

Btw, vad hände med "hoppa till senaste olästa meddelande"-knappen?

Av RawHead

Kul med nytt utseende, men snälla ta bort den orange färgen på meddelandeheaders och plutta in den (färgen) i ikonen på trådar med nya meddelanded (som innan). Det lilla brevet som sticker ut syns för dåligt.

Dessutom känns det som att allt tar mer plats på skärmen vilket jag personligen inte gillar.. Större knappar, större ikoner, större meddelanden..

Edit: Alltså de där RSS ikonerna sabbar verkligen allt. Den ikonen har aldrig varit snygg och nu är den dessutom STOR. Detta bör justeras omgående. Likaså vad som nämnts ovan, mindre vitt. Mina ögon svider.

Av RawHead
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zapust
Jaja. Istället för att snacka om min info jag fått från alla möjliga håll som t.ex. media, böcker o dylikt vill ja gärna höra "källor" på era bevis här.

Ni som svarade på första tråden o va så kunniga o visste allt kan ju istället förklara sig här med alla punkter.

För övrigt, här diskuterar vi vad som händer nu när LHC har börjat krocka protoner o ska göra de mer eller mindre till nånstans år 2011/2012. (Enligt en dokumentär jag såg igår)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zapust
*snip*
Och hoppas att mina källor på mina påståenden räcker. För i så fall vill jag se källor på era uttalanden.

Jag tog mig friheten att justera bort en massa dravel och understryka det intressanta.

Om du hade haft en endaste aning om hur det fungerar med bevisbördan när man argumenterar hade du sluppit göra bort dig helt. Det är du som har bevisbördan för dina stollerier när de är i direkt konflikt med en överväldigande veteskaplig konsensus. Vi andra har ingen bevisbörda alls. Så om du inte har mer än "sär skrivningar" och stolliga biokemister att luta dig mot har du nog gjort bort dig helt.

Av RawHead

Jobbar som finansiell ekonom inom corporate finance och sköter bland annat likviditetshantering, kassaflöde, riskanalys, valutakursrisker, omvärldsanalys mm. En del prisförhandlingar och upphandlingar av system och tjänster hamnar också på mitt bord.

Pluggade natur på gymnasiet och sedan nationalekonomi samt finansiell ekonomi (derivat, corporate finance, portfolio management, finansiell statistik) på magisternivå. Gick en sommar utan jobb efter examen, mestadels självvalt, och tackade nej till två jobberbjudanden under tiden. Ett hade gett mig bra fetare lön än jag har idag men det passade inte privatlivet just då. Har nu jobbat i 3,5 år på samma företag men på olika positioner och trivs bra. Ska i sommar byta tjänst igen inom förertaget och fokusera mer på risk management och omvärldsananalys vilket ska bli spännande.

Jobbet känns inte som mitt "kall" men jag trivs tillräckligt bra för inte vilja göra något annat, just nu i alla fall. Jag har nog hittat rätt skrå i stort men är inte främmande för nya möjligheter och inriktningar, vilket skiftet nu i sommar är ett exempel på.

Av RawHead

Tja, den nya Västlänken i Göteborg är ju ett projekt som i hösta grad rör din frågeställning. Under rubriken Påverkan på staden anges en del av problematiken rörande leran. Tydligen gör man så att man gräver ett schakt uppifrån vari man sedan bygger tunneln och därefter fyller man igen schaktet. I vissa fall gräver man bara ner så att taket i tunneln läggs sedan läggs schaktet igen och man gräver klart tunneln under taket.

Av RawHead

Värt att hålla i minnet är att folk i allmänhet ofta värderar sott boende högre än mycket annat vilket innebär att många är beredda att ta ganska höga kostnader för sitt boende innan man flyttar. Man kanske hellre prioriterar bort annat innan man säljer huset eller lägenheten.

Priserna på bostäder avgörs av marknaden och om inte ägare kollektivt rusar för att sälja kommer inte priser justeras ner i någon större utsträckning, tror jag.

Av RawHead
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zartax
- - -
"Blir snön som ligger på hustaken tyngre när det snöar?" så hade svaret varit "Nej." eftersom man då har specifierat en viss mängd snö, den som ligger på hustaken.

(min understrykning)

Du menar kanske töar? Annars tycker jag nog att, eftersom totala mängden snö på taket ökar om det snöar, att den totala snön på taket faktiskt blir tyngre.

Av RawHead

Tja, densiteten är ju det som skiljer och den kan ju påverkas även av vind såväl som temperatur. SMHI har en rapport som heter Snöfakta som förklarar en del av detta.

Av RawHead

Problemet som jag ser det är att om person X inte anser att h*n behöver vaccinera sig, och struntar i att göra så, är det dennes problem. Men det blir mitt och andras problem så fort man spyr ut sin okunskap i en tråd som denna, för då försöker man implicit (eller explicit) att övertyga andra om samma sak, och det kan jag inte köpa utan vidare. Så fort man gör ett publikt ställningstagande anser jag att man har ett ansvar för sin åsikt, och kan man inte hantera det ansvaret och argumentera för sin sak gör man bättre i att hålla tyst. Jag, och bevisligen många andra, kommer att argumentera emot alla värdiga åsikter i frågan, men om de redan besvarats tidigare i tråden gör man som nykommen skribent gott i att göra sig införstådd i den tidigare diskussionen.

Av RawHead

Jag kan tyvärr inte låta bli att förundras över hur många personer som stövlat in i denna tråden, utan ett enda bra eller sakligt argument,och spytt sin galla om grannens kusins före detta katts sysslings kollegas chefs brorsa råkade få ont i huvudet en lördagsmorgon en vecka efter att h*n hört talas om vaccineringen. I vanlig ordning gäller att läsa de, för tillfället, 28 sidorna av (åtminstone delvis) saklig argumentation och bevisföring av flera tålmodiga forummedlemmar, ingen nämnd och ingen glömd.

Vad någon enskild person upplevt är fullkomligt irrelevant!! Dessutom ligger ett stort ansvar i att helt säkert veta att det faktiskt var vaccinationen som föranledde vad det nu är man hävdar och inte något annat, vad än det må vara.

Kommer man och försöker pådyvla andra åsikter som går rakt emot vetenskaplig konsensus och beprövade metoder utan att ha på fötterna får man nog tåla att bli nagelfaras.

Av RawHead

Ja, det kliar i hela kroppen

Det är ju nästan "tur" att jag inte upptäckte spelet tidigare, annars hade nog väntan varit för lång.

Av RawHead

Jag skulle nog våga påstå att western är underexploaterat relativt andra tidsgenrer. Senast var det Deadwood som retade westernsuget innan dess måste det ha varit famlijen Macahan

Har inte lirat de spel som rört temat på senare tid, såsom Call of Juarez mfl.

Av RawHead

Som sagt har detta flugit helt under min radar fram tills i helgen som gick. Har inte lirat föregångaren så kan inte inte uttala mig om den men nog verkar detta bli en succé. Hoppas nu bara att de inte sjabblar bort det på vägen, San Diego studion är ju inköpt i R* och inte en "egen" från början.