Inlägg

Inlägg som Svantesson666 har skrivit i forumet
Av Svantesson666

Kraftig SSD för att skicka med 1 Gbit? Hans OCZ på 256 GB har nog inget större problem att orka båda skriva och skicka i 120 MB/s.
Inte helt omöjligt att AC68U blivit snabbare sedan lansering genom uppdatering av firmware.

Av Svantesson666

Aldrig haft en router med ac förut så jag är lite intresserad av hur mycket min Surface Pro 3 drar nytta av det också. Den drog ungefär 200 Mbit/s av min gamla Netgear över 5 GHz.

Av Svantesson666

Svårt att ta den här siffrorna helt på allvar, då Pengen precis postat sina riktiga siffror här på forumet i den här tråden. Möjligt att den eventuellt är bättre men från det jag läst så verkar folk nöjda med sin RT-AC68U, så jag hoppas den levererar för mig med.

Av Svantesson666

Tog nu och beställde en RT-AC68U. Får hoppas att den presterar lika bra under DD-WRT som jag hoppas.

Av Svantesson666
Skrivet av sesese:

rekommenderat pris??????????????

Gratis om du har Windows 7/8/8.1 och uppgraderar inom ett år från lanseringsdatum.

On topic: Windows 10 ser enligt mig fruktansvärt bra ut. Jag är en som kommer uppgradera till Windows 10 så fort som det släpps. Kanske, kanske att de faktiskt på allvar kan komma in på den mobila marknaden med detta också. Ska sägas att jag är riktigt imponerad av vad de visat hittills.

Av Svantesson666
Skrivet av Hardware guy:

Roligt att se att Deathstar-tillverkaren har lägst felfrekvens, även om det inte längre är IBM som är ägare.

Alla de som för tretton år sedan högtidligt deklarerade att de aldrig mer skulle köpa en deskstar hårddisk räcker upp en hand nu!

Jo tack! Här är en till. Hade någon IBM (minns inte storlek) men det var ju som om någon magiskt knäppte med fingrarna så slutade alla att fungera samtidigt både för mig och för mina vänner. Minns att jag skickade in den första och fick en ny. Den nya höll i några månader och sedan fick jag en till som fungerade i några veckor. Sedan orkade jag inte med skiten längre utan kastade skräpet på tippen. Minns inte men tror faktiskt jag t.o.m. fick pengarna tillbaka av gamla Datorbutiken.com
Sedan dess har jag inte kollat åt dessa diskar mer men statistiken här visar annat. Nu är det iofs bara SSD som gäller, så det vore intressant att se en studie av dessa.

Av Svantesson666
Skrivet av philipborg:

Ja, men det är egentligen bara att öppna en port. Iaf här är en screenshot utav det från min router
http://i.imgur.com/YVK4olL.png

Det jag älskar med denna routern är att alla tänkbara verktyg är redan med i stock mjukvaran.

Så för att väcka datorn ska jag först logga in på min router remote?

Av Svantesson666
Skrivet av philipborg:

Sitter på en AC68U och är helnöjd, fick däremot inte DDWRT att fungera, däremot testade jag det på release nr 1.

Glömde säga att förmågan att boota från internet INTE kräver DDWRT.

Så Wake-On-WAN fungerar alltså direkt ur kartong på RT-AC68U?

EDIT: Är du verkligen säker på det? Hittar inte den informationen någonstans på nätet nämligen. Wake-On-WAN ska inte förväxlas med Wake-On-LAN (som varenda router fixar). De som jag ser kör Wake-On-WAN på sin AC68U kör alla med DD-WRT eller annan lösning.

Av Svantesson666

ASUS RT-AC66U vs. RT-AC68U

Är ute efter en ny router då min gamla Netgear WNDR3700 börjar bete sig lite instabilt. Nu när man ändå ska uppgradera ser jag att RT-AC68U är billigare än dess lillasyster, RT-AC66U, hos Komplett.se
Är detta en drive eller finns det en faktiskt anledning till det?
Undrar också om det är någon som kör DD-WRT på RT-AC68U och hur pass stabilt har det fungerat för dig? Behöver nämligen DD-WRT då jag gillar möjligheten att starta min dator via telefonen, vart jag än är i världen, och sedan köra RDP mot den.

Tacksam för svar.

Av Svantesson666
Skrivet av Extremaz:

Han han fortfarande varje konsoll för sig med varsin skivinmatning, enda han verkar ha gjort är att ha satt in en hdmi switch samt en power switch så man kan växla mellan dem.

Med tanke på att man måste använda deras egna spelare så hade han inte så mycket att välja på om han inte skulle ha byggt in en mekanisk hiss som bytte plats på spelarna beroende på vilken man använde för stunden.

Av Svantesson666

Prestanda i all ära men det måste ändå vara en av de absolut fulaste bärbara datorer på den här sidan millennieskiftet. Verkligen gräslig.

Av Svantesson666
Skrivet av SWE|OggE:

Men jag vill inte ha en adapterkloss för något så grundläggande

Fast nu är det väl faktiskt WiFi som får anses vara grundläggande på en extremt tunn dator, och där har den ju faktiskt t.o.m. AC. Är det RJ45 du är ute efter får du leta bland datorer som är lite tjockare.

Av Svantesson666

Jag älskar min SP3, och alla som testat den hittills av mina vänner med. Faktiskt så mycket att min flickvän och en av mina bästa vänner köpte en också. Att säga att SP3 är en surfplatta är på gränsen till tramsigt. Det är ju just det som är hela poängen att den verkligen är en riktig dator men i ett smidigt format.

Av Svantesson666
Skrivet av Husky:

Aha okej, för det funkar inte med touch programvaran som finns till musen i alla fall.
Får se hur jag gör då vill ha Surfade maskinen så ren från onödiga saker som möjligt som kan ta kraften ifrån den.

Själv har jag inte kunnat prova än då jag inte fått min. Kommer eventuellt imorgon och ska då testa till helgen. Kan återkomma med svar när jag testat.

Av Svantesson666
Skrivet av Husky:

Kommer du på hur man får bakåtknapp får du gärna delge detta här på forumet.

http://www.microsoft.com/hardware/en-us/help/support/how-to/m...
Så det görs genom IntelliPoint

Av Svantesson666
Skrivet av stimpen:

En nuc hade ju varit klockrent. Den billigaste räcker långa vägar till det han använder den till.

https://www.komplett.se/pc-i-delar-intel-nuc-celeron/811303

En vettig skärm kostar inte mycket idag och mus o tangentbord får man vettiga för några hundralappar.

Tycker ändå stationär med bra arbetsposition och riktig skärm är att föredra åt de äldre.

120gb ssd räcker och blir över långa vägar för normal användning.

Jag delar också den uppfattningen att en stationär är bättre. NUC blir perfekt med riktigt tangentbord, mus och skärm. En bärbar blir bara massa dumma vinklar och det känns ju ändå inte precis som om morfar kommer springa runt med sin nya dator så hemskt mycket, då hade han ändå redan vetat vad han vill ha.

Av Svantesson666

Tackar. Men det tog och beställde en Microsoft Arc Touch nu efter att jag förstått att det finns en knapp som man kan programmera till vad man vill ha den till.

Av Svantesson666
Skrivet av AndersBlomdahl:

Den har gesture för bakåt och skifta aktivt fönster å lite sånna funktioner i programvaran iaf den jag hadde

Aha det visste jag inte. För som jag skrev i tråden så hade den varit perfekt om den bara hade en knapp för att bläddra bakåt men kan man göra det med gester så funkar det ju nästan lika bra.

Av Svantesson666

Blåtandsmus till Surface Pro 3

Tjenare

Måste hitta en ny blåtandsmus till min Surface Pro 3. Har en gammal mus från Trust som jag älskar men tyvärr funkar den inte som den ska med SP3. Den går att para och funkar då perfekt men så fort som man stänger av datorn, musen eller datorn går ner i sovläge måste man först ta bort enheten och sedan para ihop den igen för att den ska fungera. Synd som fan eftersom den fungerar perfekt så länge som man använder datorn efter parning.

Helst vill jag att musen ska ha en bakåtknapp. Har letat som en jäkla galning på eBay och andra ställen för att hitta någon lämplig ersättare. Microsoft Arc Touch hade varit perfekt om den bara hade haft bakåt-knapp! Fan att de snålat in på det! Har man en gång väl vant sig vid den där knappen klarar man sig knappt utan längre.

Av Svantesson666

OK nu har jag löst det själv. Det visade sig att man var tvungen att använda AES som kryptering tillsammans med WP2 för att man ska få ut 100 MBit/s. Av någon anledning så satte min version av DD-WRT TKID som kryptering för WPA2.
Skönt att äntligen få den fart som det ska vara.