Inlägg

Inlägg som Svantesson666 har skrivit i forumet
Av Svantesson666
Skrivet av Shrudder:

För man lär ju köpa detta för 800kr med tanken i bakhuvudet att det minsann kommer funka om 11 år istället för att kunna få ut bättre ljud idag.

Fast du får ju inte ut bättre ljud idag. Du får läsa om och läsa rätt istället för att vara dryg. Du ställer en fråga och jag besvarar den åt dig. Kunde jag ju lika gärna skita i då du uppenbart redan bestämt din åsikt även om den inte håller.
Vill du använda digitalt ljud ut så lär nog HDMI porten fungera alldeles utmärkt. Inte för att det på något sätt blir bättre ljud men det blir i alla fall digitalt, som du så hett eftertraktar. Själv tycker jag det är fullkomligt lysande att Asrock även ger folk möjlighet att använda sin ljud processorer eller datorn för avkodning till ljudformatet.

Av Svantesson666
Skrivet av biorrith:

Synd bara att det saknas digital ljudutgång. Liksom använder folk ens alla dom där 3.5mm utgångarna?
Det känns som att man antingen kör en 3.5mm stereo för hörlurar/2.1 system eller så kör man digital 5.1.

För att det är betydligt mer framtidssäkert. När DTS HD Ultra True MegaAudio släpps år 2025 så kommer inte din förstärkare förstå den signalen när du skickar den via optiska/digitala ingången, dock kommer det funka alldeles utmärkt om datorn sköter om avkodningen och förstärkaren bara bryr sig om att förstärka signalen och driva högtalarna. Själv kör jag "external decoder" på min Yamaha. Och den dagen jag byter förstärkare ska den DEFINITIVT stödja external decoder. Som kuriosa kan nämnas att billiga förstärkare aldrig stödjer denna funktion.

Av Svantesson666

Spelet går även att installera på ett USB-minne. Sätt i ett USB-minne på 8 GB eller större, formaterat i FAT32, och installera på det. Det funkar faktiskt utmärkt.

Av Svantesson666

Vore kul om jag har fel, och om man läser nästan alla tidigare kommentarer här så verkar det faktiskt så, för själv tror jag det här blir en stenflopp. I alla fall bland vanliga konsumenter. Kan dock tänka mig att det kan fungera som en extremt billig smartphone för utvecklingsländer.

Av Svantesson666

Ah perfekt. Det funkar nu, var bara tvungen att vänta lite längre. Skumt att det gick att pinga min adress innan det gick på port 22, i min värld låter det jävligt skumt men tydligen var det precis så... =/
Nu funkar det iaf. Tyvärr blir jag ju nu fortsatt tvungen att logga in på no-ip.com varje månad för att uppdatera min domän men det får det vara värt. Nu har jag iaf en kort och snygg adress! haha
Tack för hjälpen alla!

Av Svantesson666

Hmm nu får jag att rdp.i****k.se pekar mot min andra domän men tyvärr verkar det inte funka för RDP då jag kör det över port 22. Detta pga att port 3389 är blockerad på jobbet men port 22 går igenom.
Så skriver jag in rdp.i****k.se:22 på min telefon så hittar den inte fram till min dator. Om jag däremot skriver in *******.no-ip.biz:22 så funkar det utmärkt.

Av Svantesson666

Får se om det funkar. Har skapat ett konto hos No-IP.com och satt CNAME för rdp.i****k.se kopplat mot det.
Hoppas att detta ska fungera. Behöver bara vänta en stund för att one.com ska uppdatera sina tabeller.

Av Svantesson666
Skrivet av michap:

Ah. Men om du skaffar en annan gratis dyndns-service, och sedan pekar One mot den, som då i sin tur pekar mot din nya gratis-dns?

Ja det skulle eventuellt kunna fungera.

Av Svantesson666
Skrivet av michap:

Det borde funka, kruxet är dock att du manuellt måste uppdatera IP-adressen om/när(!) den förändras. Annars brukar många routrar ha inbyggd dyndns-funktion - både min Asus och min D-link har det.

Jo fast just det var ju ett av kraven att jag inte skulle behöva fundera över mitt IP. Och ja min DD-WRT stödjer massa DDNS-tjänster men jag var intresserad över om det finns något sätt jag kan lösa det genom den adress jag redan har genom one.com

Av Svantesson666

Remote Desktop genom one.com

Hej

Jag har flera adresser som hanteras genom one.com. Jag undrar om jag nu kan använda en av dem för att använda som adress för RDP. Givetvis kan jag bara länka vidare till mitt IP manuellt men jag skulle vilja skriva in DNS uppgifter i min router så jag inte behöver fundera på vilket IP jag då detta är dynamiskt genom Telia fiber.

Jag har under många år använt DynDNS.org för att ordna ovan men då de kommer sluta med gratis domäner om 30 dagar och jag redan har ett domännamn som jag inte använder aktivt hade jag hoppats att jag kunde använda det.

Var i kontakt med one.com och deras chattsupport och enligt dem gick det inte att ordna men jag har inte mycket till övers för deras support då de som jobbar verkligen inte kunniga (har bråkat timtal med dem tidigare tyvärr).

Så jag undrar om det finns någon här som ev. vet hur jag skulle gå till väga. Bortsett det uppenbara att jag bara använder någon annan tjänst. Men att använda min vore en mycket snyggare lösning.

Av Svantesson666

I princip är det faktiskt inga som helst konstigheter med den här ändringen mer än på en punkt och jag ska ta och förklara den lite närmare.

Som alla säkert känner till är tullar och momsskatter borttagna mellan EU länder, alltså så att du inte kan riskera att få betala moms i Sverige på en vara du köpt i ett annat EU-land. Dvs. köper du en kniv på eBay från Storbritannien som kostar 5.000 kr (dyr jävla kniv men ändå) så riskerar du inte att behöva betala moms och tullavgifter när du får hem den till Sverige. Däremot betalar du brittisk moms (Value Added Tax) för den vid köpet. Köper du däremot samma kniv från USA ska du betala både svensk moms samt tullavgifter för köpet.
Om du nu istället alltså köper denna kniv digitalt (en digital kniv.....jag vet men ni fattar poängen) från Storbritannien så ska du alltså inte betala brittisk moms på den i UK utan istället betala svensk moms på den som försäljaren sedan ska betala till den svenska staten. Rent generellt kommer det alltså IP-adressen som styr momshalten med största sannolikhet. Men lika säkert är nog att långt från alla digitala försäljningsplatser faktiskt kommer ha utrustning som spårar från vilket land köpet görs och reglerar priset efter respektive lands momssats.

Av Svantesson666

South Park: Stick of Truth

Inte precis svårt om man säger så, men ack så roligt.

Av Svantesson666

Skulle rekommendera att du la in DD-WRT på din Netgear. Själv har jag exakt samma router och kör DD-WRT. Den blir så mycket kraftfullare med WRT inlagt istället.

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Netgear_WNDR3700#v2

Av Svantesson666

Naughty America har börjat filma i 2160p...

Av Svantesson666
Skrivet av THB:

jag själv har varit Xbox-kille tidigare och hoppades på att den nya Xboxen skulle bli en bra maskin och bli framgångsrik, men så blev inte fallet med många fatala beslut som inte gjorde Xbone konkurenskraftig på något plan alls.

Samma här. I min mening har den Xbox nu bara en rejäl fördel gentemot PS4 och det är handkontrollen. Handkontrollen på min PS4 är så j***a genomusel att jag nästan börjar gråta bara jag ser den. Den är verkligen en teknologisk sensation i all sin uselhet. Det är ju f*n också att Sony skulle implementera en, totalt meningslös, styrplatta på handkontrollen för annars hade CronusMax eller liknande företag säkert snabbt ordnat så man kunde använda sina gamla Xbox 360 eller Xbox One handkontroller till sin PS4:a.

Av Svantesson666
Skrivet av Wille1504:

Synd att den inte har någon form av VESA, i så fall hade man utan problem kunnat ha den bak på tv eller dator.
Men det ser ut som att man skulle kunna tejpa fast den nu med dubbelhäftande tejp, den väger ju bara 690 gram.

Slutligen syns ett "roterbart" VESA-fäste och en nätadapter specificerad till 65 W.

Läs om, läs rätt.

Av Svantesson666

Måste nog också säga Mac. Apple gör förbannat bra datorer. Touchpaden, skärmen och finishen är verkligen i en klass för sig. Dock är jag av den åsikten att precis lika grymma de är på att bygga en bra dator lika värdelöst är OSX. Det är som att gå tillbaka fem år i tiden, minst. Det enda som OSX i princip gör bättre än Windows är skalningen av text beroende på upplösning. Så en Apple som istället för Windows vore mitt val.

Av Svantesson666

Jag betalar gärna frakten för ditt Xbox 360 istället för att du ska slänga bort den. Om jag får vill säga.

Av Svantesson666

Få in skiten på skatten nu genast! Så betalar ALLA en exakt procentuell lika stor andel istället för att vi som faktiskt betalar ska betala för alla som inte betalar. Vid all annan skattefinansierad verksamhet (vilket det här faktiskt är även om det kallas för avgift) så vore det här betalningsförfarandet orimligt vilket det är också är i det här fallet.

Av Svantesson666

Förmodligen orsakar det jordfel och datorn stänger av sig igen. Har varit med om det själv när jag köpte ett nytt grafikkort hos just Inet. Kan inte mer än säga än att jag hoppas du får en trevligare bemötande vad gällande retur än vad jag fick.