Inlägg

Inlägg som Svantesson666 har skrivit i forumet
Av Svantesson666
Skrivet av Lifooz:

Då får ni som får era nu, ge oss en liten hint om dom är bra.;)

Eller om de är lätta att sälja...

Av Svantesson666

Jag bokade mina två 14 juni. Vill minnas att det var dagen efter MS presentation av Xbox One. Har haft fyra stycken 360 och hade egentligen tänkt satsa på X1 men som så många andra blev jag djupt besviken på MS och deras konsol.

Av Svantesson666

Playstation 4 skickad

Då har leveranserna av PS4:orna i Sverige börjat. Iallafall om kvittot som jag fick från Komplett.se ikväll (onsdag), 22:51, stämmer.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej!
Bifogat hittar du kvitto på din beställning hos Komplett.se.
Din beställning är skickad från vårt lager och är hos dig inom kort.

Har du frågor, kontakta oss gärna på order@komplett.se
eller telefon 031-710 20 00.

Tack för att du handlat hos oss!

Med vänliga hälsningar
Komplett.se
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Av Svantesson666

Jag har cirka 20.000 kr efter skatt. Ibland lite mindre men oftast mer, men sällan ut över 25.000 kr. Lever i ett förhållande där våra inkomster är minst sagt ojämnt fördelade. Tjejen jobbar som överläkare på ögon och får ut mellan 45.000-90.000 kr i månaden...

Av Svantesson666

Tack allesammans men då var problemet löst. Idag hörde det första företaget av sig, av sig själva. Tydligen hade de själva luskat ut vem som haft datorerna och vi fick lösenordet "amanda" (antar att det är frugan är något barn) och så var hela saken biff. Tyvärr betyder ju detta att jag inte får köpa datorerna för skit och ingenting längre...

Får hoppas på att vi får in lite fler låsta datorer även om jag inte precis misstänker att det kommer vara vanligt. haha

Av Svantesson666
Skrivet av Petterk:

Även om man alltid kan ta sig förbi det så kräver det på EliteBooks och ProBooks att du fysiskt löder bort och dit ett nytt BIOS-chip eftersom det inte finns några inbyggda koder från HP (som det finns generator för på andra modeller) som gör att man kan låsa upp den. Vet inte heller något program för att knäcka/patcha bort det för just den modellen. Du behöver däremot inte läsa ut BIOS:et alltid, det räcker med ett nytt som är flashat för just din modell. För att starta och gå att använda. Eller att du programmerar ett själv med en flashprogrammerare. För att det ska bli som nytt behöver du däremot läsa in sånt som serienummer, och lite mer specifika saker osv från bios-chippet.

Är du beredd på det är det ett bra köp däremot.

Men självklart måste någon på jobbet ha lösenorden, för jag antar ändå att det är BIOS-administrator det talas om.

Jo någon måste ju veta men av de kontakter som jag kontaktat hos det andra bolaget som haft datorerna är BIOS-lösenord inget som de använder och ingen vet vart jag ska vända än mindre vad lösenordet är. Det andra bolaget ska sägas är också tämligen stort (ett antal hundra datorer i omlopp) och intresset från deras sida att vi ska kunna låsa upp de här datorerna för omformatering och vidare försäljning är tämligen svagt. De skiter liksom i att två datorer har kommit tillbaka med ett udda "fel" och de är en stor kund till oss så vi vill inte heller "gnälla" allt för mycket. Därav att jag kan få köpa de här datorerna extremt billigt istället. Men som jag sagt tidigare är det tämligen värdelöst om jag ändå inte kan använda den mer än att plocka ur minne och SSD...

Av Svantesson666

BIOS-låst dator HP Elitebook 9470m ultrabook

Hej

Jag kan genom jobbet få köpa två HP datorer snorbilligt, 5500 kr för båda.
http://www.dustinhome.se/product/5010673343/hp-elitebook-foli...

Problemet är dock att båda datorerna är bios-låsta , och ingen här på supporten har någon kunskap i vad sjutton vi ska göra. Så jag får köpa dem om jag vill, men det känns ju tämligen ovärt om jag ändå inte kommer kunna använda dem.

Har efter lite privatspaning, genom mig och min kompis, funnit en kille i Rumänien som kan låsa upp bios man först dumpar bios och sedan skickar dumpen till honom. Detta kräver att man först köper en programmerare genom honom samt ett Ponomo 5250 clip från ex. eBay för att kunna läsa ut BIOS.

Tänkte nu om det kanske istället finns någon här på detta forum som redan har kunskaper i detta och skulle vilja hjälpa mig. Mot betalning givetvis.

Av Svantesson666
Skrivet av Lndv:

Problemet blir väl att sälja x-antal konsoler för ett pris där kedjan i sig går i förlust ~500 per enhet. Då så många vill ha den så vet de ju om att alla blir sålda ändå.

Jo fast ibland får man faktiskt stå sitt kast som företagare. När de satte priset skulle de i så fall varit väldigt tydliga med att priset ev. kommer att höjas (osäker om de verkligen gjorde det). Alla visste att det skulle vara ont om konsoler så det kan man knappast använda som argument. Om jag förstått det rätt kommer de även att sälja de konsoler de köpt in billigt till det högre priset. Om det bara är så att de "dyrare" konsolerna säljs till det högre priset är det mer ok även om även det lär resultera i kunder som därefter lär använda andra webbutiker i så stor utsträckning som möjligt. Själv använder jag t.ex. inte inet längre efter att de hanterade ett ärende där de sålde mig ett trasigt grafikkort extremt uruselt.

Av Svantesson666
Skrivet av Lndv:

Priset för studenter: 4028 kr

Hoppas någon ickestudent säger nej till det högre priset, för då är det min tur.

Nej men seriöst, tycker en sådan stor och respektabel återförsäljare ändå ska matcha de motsvarande kedjorna.

Jo fast det gör de ju. Problemet är ju bara att de höjt priset för folk som beställt till det lägre. Många andra kedjor har också höjt priset nu men det ska ju inte drabba folk som beställde för ett halvår sedan...

Av Svantesson666

Håller med om att detta är riktigt ruttet gjort av Dustin. En butik som även jag använt oerhört många gånger pga deras enorma utbud. Den här gången hade jag dock tydligen tur då jag bokade mina två konsoler 2013-06-14 genom Komlett.se och där är både leveransen, på release-dagen, bekräftad sedan länge samt att priset står fast (3890 kr) även om de nu höjt priset till 4490 kr.

Av Svantesson666

http://komarken.se (min bilskola)

http://ixtremelt.se (min Xbox 360 sida)

Av Svantesson666

Windows RT på telefon vore klart logiskt. Men det är ju obegripligt att de inte satsade på det från början. Då hade de ju fått ett system som klarade köra samma appar på både surfplattor och telefoner precis som iOS och Android redan har. Dessutom hade de fått både mobil- och surfplattesektionen så oerhört mycket starkare. Då hade RT kunnat få leva tills dess att alla enheter är tillräckligt starka för att kunna vara baserade på x86. MS (död åt alla som skriver M$!!!) verkar verkligen göra sitt bästa för att sätta alla krokben de någonsin kan för sig själva.

Av Svantesson666

Själv har jag mina två Xbox 360 Slim ståendes av utrymmesskäl. Jag har kort sagt inte plats för alla annan utrustning om de skulle ligga ner. Kan säga att jag aldrig har haft ens tillstymmelse till bekymmer med att haft dem vertikalt placerade. De tar inte bara mindre plats på TV-bänken det ser dessutom betydligt snyggare ut.

Nu visade det sig att man fick ytterligare ett skäl att vara nöjd att man förbeställt PS4.

Av Svantesson666

Användare: @SwedenVirre
Typ av affär: Sälj

Tillvägagångssätt: Förskottsbetalning

Produkter:

Intel Core i7-920 & Gigabyte GA-X58A-UD7

Positivt:
- Absolut ingenting!

Negativt:
- Efter budgivning var klar skickar jag ett vinnarbrev där personen ifråga berättar att han inte kommer betala för varan.

Slutbetyg: 0/5

Av Svantesson666

Tog och beställde 5 st. Fa fan liksom! Jösses va billigt!!!

Av Svantesson666

På min lista ligger nog (trots världens bästa namn) Super Lesbian till NES. Spelet var totalt ospelbart.

Av Svantesson666

Jag lider med dig. Har själv gjort samma tabbe för många år sedan med en Nokia som jag då hade. Efter dess är jag alltid extremt nojig när jag ska bada idag. Känner alltid igenom alla fickor många gånger innan jag går i. Dock hade min Nokia minneskort så det går inte att jämföra exakt. Även jag fick en ny på hemförsäkringen minus 1500 kr i självrisk.

Av Svantesson666
Skrivet av Klappa:

Ja men då är det helt bortkastade pengar. TS verkar inte ha riktigt koll då det inte finns något trådlöst som är lika stabilt och lika snabbt som ett trådbundet om man ska köra 1gbit /s full duplex. Lika bra att TS lägger ner om han inte kör trådbundet med cat-6 kablar.

Jag är beredd att hålla med. Ska man köra trådlöst är 1 Gbit tämligen meningslöst idag. Vänta istället något eller ett par år så kanske det finns routers och tekniker som gör att TS kan få största delen av den hastighet som han faktiskt betalar för.

Av Svantesson666
Skrivet av Mikael07:

It came from the desert var ju spännande! Iaf om man var 14.. Klart, den ständiga disk-swappingen drog ju ner helhetsintrycket en smula.

Jag håller med. Det sämsta var väl att det var lite av ett lotteri vart man skulle gå härnäst. Till sist lyckades jag kommer ner i underjorden där drottningen bodde men klarade aldrig spelet. För ca. ett år sedan såg jag en walkthrough på YouTube så nu har jag iaf sett hur man skulle klara det.

Av Svantesson666
Skrivet av erik7191:

Ge mig exempel? Spelade igenom de tre första delarna i kampanjen, sen blev det smärtsamt tydligt att vissa lag var bättre än andra, och slutade där.

Skärmar som blir svarta vid ingång till forten, eller vid uppstart av ny fight. Trollformler som blir successivt dyrare ju fler gånger man använder dem, muspekare som blinkar, fighter som inte tar slut trots att motståndarens alla enheter är död osv. Ubisofts officiella forum för HoMM6 är fyllt av folk med problem. I stort sett alla problem som fanns när spelet var nytt finns ännu kvar. Vill man läsa ett forum där folk är vansinniga på utgivaren så kan man med fördel läsa detta forum.