Inlägg

Inlägg som lvedin har skrivit i forumet
Av lvedin

Tack det funkade.

Jag valde nog det lättaste, att logga in på det befintliga kontot och registrera mitt kontokort.

Av lvedin

Vill ha två konton i en iPad

Hej !

Barnen's iPad 9.3.5 har redan både iCloud och iTunes konton. Jag vill inte ta bort något av dessa. Men jag vill bara köpa MineCraft med mitt kontokort. Endast mitt kontokort kommer att användas, men jag är orolig att spel, foton etc blir otillgängligt om jag tar bort befintliga iCloud eller iTunes.

Det jag har läst så måste jag skapa iTunes konto, men det finns inget val "Lägg till ytterligare ett konto". I övrigt läser jag att man kan måsta avaktivera iCloud först. Hur skall jag göra utan att sabba de kontobundna funktioner som redan finns ?

Tack !
Lennart

Av lvedin

Jag vet att det är krångligare på Win 10.

Nu lyckades jag i alla fall läsa/skriva från XP. Antagligen var det Slå av/på windows funktioner -> SMB 1.0/CIFS fildelning Client/Server som gjorde tricket.

Tack

Av lvedin

Tack jag prövar :). Går det inte så kan jag uppdatera till Windoes 10 på andra datorn.

Av lvedin

dela filmappar

Hej

Går det ENKELT att dela filmappar på ett lokalt nätverk från Windows 10 så att de blir läs/skriv access från Winows XP, eller måste jag uppdatera bägge till Windows 10 ? (ena datorn kräver Windows 10 pga prepar3D).

mvh Lennart Vedin

Av lvedin

@Gurk: ok

Av lvedin

@Gurk: Menar du får med driver på CD på köpet, som jag kopierar till sticka med en annan dator och sedan installerar på nya datorn.
Applikationen Prepar3D v4 kräver Full DirectX 11 Support.

Av lvedin

@Gurk: Ok jag kör då initialt med Win10 uppdatering utan handpåläggning tills vidare. (@Bascule666 ska snarat sedan kolla vilken grafikkort-driver man bör ha)

Nej jag är inte besviken , fanns inget roligt med att fibbla med massa val av CD och tryckningar på installationsrutiner. Tog typiskt två timmar med en tryckning var 5:te minut. Fördelen var väl att man kunde upprepa en identisk installation av ett stabilt verifierat system.

Av lvedin

Hur installeras typiskt HW-drivers till Win10 ?

Hej !

Har inte insatllerat en ny dator på 10 år.

1. Har beställt en ny PC i delar - Value Gamer GTX 1070, endast för Win10, utan CD/DVD drive. https://www.komplett.se/product/975187/datorutrustning/pc-kom...

2. Har laddat ned Win10 64 bit installations-flash från Microsoft på min sticka.

3. Eftersom CD/DVD väl inte skall behövas, hur och varifrån installeras HW-drivers, finns alla i Win10-flash'en, söker Win10 på nätet eller skall jag söka drivers manuellt och ladda ned ? Sköter allt sig självt under installation av Win10, eller... ?

Tack ! /Lennart.