Inlägg

Inlägg som zOlid har skrivit i forumet
Av zOlid

Har lite svårt att förstå att det har blivit så mycket snack om micro stuttering på sistone, speciellt när det kommer upp i 2 korts sammanhang och inte 3/4 kort där problemet är oftare upplevt.
Måste säga att jag har kört med sli sen 7800gx2 och har bytt grafik kort varje ny serie som kommit från nvidia i olika nivåer på segmentet från medium till max. Och har bara stött på problemet 1 gång.
Att säga att alla som kör sli (mer eller mindre) har micro stuttering problem är inte rätt. Siffran ligger nog snarare på kanse sisodär 5-10% upplever det då och då.
Den sifran stiger dock när man går upp i 3 och 4 korts SLI.
Men när man bara ska använda 2 så är det faktiskt inte ett så stort problem som många verkar vilja det att framstå som på sistone. (speciellt på detta forum och sen bf3 blev aktuellt) Dock så är det ett problem i just det spelet.

Tillbaka till frågan du ställde i tråden så tror jag allvarligt att du skulle vara nöjd med båda alternativen. Det beror lite på vilket spel du kommer spela mest och hur kraftigt nät agg samt väl ventilerat chassi du har osv osv. Men jag tror inte du kommer bli missnöjd med något av dom.
Men som sagt det spel du spelar mest just nu avgör nog frågan om vad som är "bäst".

Av zOlid
Skrivet av SuperSverker:

Det är faktiskt ingenting man märker när man sitter och surfar vanligt...dock visar det sig när man flyger jet i BF3 (dvs, lutar huvudet när man bankar höger elr vänster)

så nej, det är iag inget jag lider av

Men jag hade rätt iaf som sagt coolt bygge iaf.

Av zOlid

Blir inte färgerna snea så fort man tiltar huvudet lite fel bara när man gör såhär?
Eller har jag missförstått polaroid filmens funktion helt?
Mycket coolt bygge iaf.

Av zOlid

Har provat att sätta lååååg dpi men problemet finns fortfarande där även om det blir mindre.
Som det ser ut så har alla problemet som har hög dpi och låg sens. Bara det att alla märker inte av det helt enkelt.
Det är lätt att kolla dock genom att dra snabbt över musmattan med musen under en förutbestämd sträcka och göra samma rörelse fast sakta. Då ser man hur riktigt illa det faktiskt är.
Är lite som ni vet när man sitter i en tank och drar för snabt med musen och tornet rör sig saktare för att man drar för snabt. Så är det fast hela tiden.

Av zOlid

Negativ mus accelration fix?

Är det någon som hittat någon lösning på det här problemet än?
Eller är det helt kört tills DICE får tummen ur ars**t och fixar den här enormt irriterande buggen?
Har svårt att förstår att detta inte har blivit fixat än med någon quick patch som fixar lite små krafs speciellt eftersom det fungerade under betan utan problem.
Är ju inte direkt så att det bara är några få som har problemet heller.
Nu har man ju vant sig vid buggen en aning men när man väl spelar något annat spel och inte har problemet så fattar man hur stor skillnad det är och hur mycket det gör.

Av zOlid

Fungerar denna plasma bra till spel?

Är ute efter en billig stor, platt och snygg TV som fungerar bra till pc spelande så väl som till vanligt tv tittande och film.
Jag hittade en på komplett som ser bra ut men det är ju verkligen så svårt att fatta sig en uppfattning om hur bra en tv fungerar till tex spel utan att faktiskt testa det själv.
Är det någon som har någon bra uppfattning om denna fungerar bra till det jag är ute efter? Eller kanske rent av har ett bättre förslag?
Denna är tvn jag tittat på: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=637913

Av zOlid

Är så trött på denna buggen nu.
Kan bara köra med sniper i princip för andra vapen jag måste göra stora svep med går inte.
Förstår inte att dom inte fixat detta än.

Av zOlid

Har benchat mina kort nu och hamnar som MAX under hela testet på "extreme bench" på 68 grader provat både med orginal och med sli profil och 68 är ändå max. Det andra kortet ligger på 59 grader.

Av zOlid
Skrivet av zenjin:

Vad har du för temperaturer och övriga komponenter kan vara så att det är något strul med luftflödet då korten blir varma ensamma med

Har en Sandybridge 2600k som jag kör i 4,2ghz. Zahlman fläkt kylare på den.
Du kan kolla mitt galeri om du vill se hur det ser ut. Har inga kablar ivägen för inblåsen på framsidan iaf. Samt att jag vänt på cpu fläkten sen det där galleriet för den satt åt fel håll och blåste inåt istället för utåt.
Redigerade mitt förra inlägg btw så läs om det.

Idle ligger min cpu på 45grader ungefär med framluckan stängd på chassit.
Får inte upp rätt temps på grafik korten med nvidia system monitor av någon annledning står att dom är på 35grader i idle vilket jag tvekar till. Klocken ser fel ut där med men inte i andra program eller i nvidias klock program.
Vilket prog läser du av tempsen med på gpuerna?

Av zOlid

Har 2x gigabyte 1gb gtx 460 oc med 715/1800 orginal tror det är samma som du har på ett av dina.
Har även en Define R3 chassi. Kör med 2 fläktar fram och 1 bak.
Har inga problem med tempsen på korten faktiskt.
Vet inte om du har ett moderkort med för tätt mellan pci-e platserna. Har ett msi gd65. Men tycker jag har det rätt tätt mellan mina också.
Är inte så att du får under tryck/över tryck eller något sådant kan ju också strula till temps.
Men annars är det ju rätt känt att gigabytes fläktlösning på just gtx 460 inte är den bästa när man kör i sli.
Alternativt kör båda i OC klocken och inte i SOC klocken och se om det hjälper.

Av zOlid

Tror inte du kommer hitta något headset som har bättre ljud samt passform som dom du redan har. Hd555 har ju grymt skön passform och ljudet är bra för priset också.
Som jag skrev tidigare så är sällan hörlurarna med mic (gaming lurar som dom kallas) något bra ljudmässigt.

Av zOlid

Jag har ett bra tipps till dig.
När du ändå har ett par bra hörlurar köp dig ett headset av modell billigast du kan hitta.
Och sett det runt nacken och använd bara micken.
Det kommer inte störa dig alls man tänker inte på det.
Tyvärr så är oftast dom dyrare hörlurarna med mic inte i närheten av så bra som ett par riktiga lurar är.
Dom låter oftast för basigt och allmänt dåligt. Iaf om man jämför med dom du har.

Du kan ju alltid prova iaf och se om du tycker det funkar.
Jag var i samma situation som dig och fick detta tipps av en polare och tycker det funkar klockrent.
Ett billigt headsett kostar ju 45-100kr så är ju inte dyrt att prova.
Annars finns det mickar man fäster på sladden med det funkar oftast dåligt.

Av zOlid
Skrivet av firefreak:

Köp en Dell 2711 på Dustin nu innan dom försvinner istället. Löjligt bra skärm för det priset.

Möjligt men när man kan köpa 3x U2312HM för samma pris så är det kanske inte värt det trots alt?

Av zOlid

Har du tänkt sätta upp någon kamera eller något vid dörren?
Som du sa är ju möjligheterna oändliga när man använder en dator. Du kan ju tex ha en kamera så går igång när det rör sig utanför dörren tex. Och sparar en film snutt eller bara visar på skrämen osv osv.
Finns mycket kul man kan göra när man ändå är igång så att säga.

Av zOlid
Skrivet av Supreme8001:

Nope, Tror det var ASSA 2000, ett av de vanligaste nyckellåsen i Sverige. Där räcktre det med "vibrera" handtaget samtidigt som du tryckte undan kolven med tex en kreditkort. Man blir ju skrämd av hur ett företag som ASSA kan göra ett sådant lås.
Vad som är ännu värre är tekniken "bumping" som i stort sett ALLA lås är mottagliga för. Sök på Youtube för exempel. Kan man tekniken öppnar du ett lås på några sekunder utan åverkan. (Lycka till av övertyga försäkringsbolaget att dörren var låst!)

Då blir det att slagga på parkbänken :). Funderar på att ha en batteri-backup. Har dock inte kommit på en bra lösning än. Det som är bra är att det räcker med att strömföra elektroniken, då alla RFID-taggar är lagrade på ett EEPROM vilket gör att datorn inte måste vara igång. Om ni har en bra ide för batteribackup så blir jag jätteglad.

Kolla min edit
Vet att det var problem med ett motorlås också men kmr inte ihåg modell numret. Men men spela roll var säkert inte det du har.
Är lite läskit ja att det fortfarnade är så stor del av låsen som görs som är lätta att bumpa.
Mycket intresant bygge iaf. Lycka till med allt kommer följas.

Av zOlid

coolt bygge.
Kommer följas.
En sak bara. Var det inte precis det är låset som var så sjukt lätt att bryta sig in i?
Som det bara räckte att använda en kniv eller liknande hårt föremål för att flytta kolven?
Du vet precis som dom gör i alla filmer med ett kredit kort. Fanns en video på youtube om det och assa tvingade ner den ett flertal ggr.

*EDIT* Hittade en video men var inte samma lås som jag prata om. Vet att den andra använde samma kolv som du har och var motordrivet och öppnades ännu lättare. Med som sagt bara en kniv. Men denna vid visar iaf liknande assa lås. http://www.youtube.com/watch?v=kvrkLMUiYqM

Som sagt behöver inte alls vara samma lås men

Av zOlid
Skrivet av Gender Bender:

Snabbare hastighet behöver inte betyda att man sparar massor av pengar. Börsen går upp och ner som du förhoppningsvis vet och det kan lika väl stiga som sjunka under dessa 6ms, så det är alltså ingen garanterad räddning. Sen har du ingen aning om vad jag använder min dator till. Jag spelar väldigt sällan utan jag använder datorn väldigt mycket i arbetet där både CPUn och GPUn kommer till stor nytta, och hade det inte varit så att min förra dator gick sönder så hade jag nog inte uppgraderat. Och jag gjorde en snabb check på Hibernia Atlantic och det närmaste till donation jag hittade var att dom delade ut regnponchos under Ryder Cup. Att rikemanssnobbarna i publiken inte blir blöt är alltså viktigare än svält och uttorkning runt om i världen. Så nu när man tänker på det så är ju denna uppgradering helt klart värt pengarna, för 6 ynkliga millisekunder är verkligen viktigast, för en rikemanssnobb.

Där jag placerar mina pengar så får över 100000 människor rent vatten varje år, sen är det väl upp till dig om du hellre prioriterar att rika brittiska finansmän får lite snabbare uppkoppling mot Wall Street.

Detta projekt är liksom hela aktiemarknaden ett enda stort skämt.

Men suck....
Ja du är jätte duktig vi är alla imponerade.
Det du inte fattar är att hela din diskution är felaktig och man inte kan tänka så krast som du gör för det målar inte upp hela sanningen.
Vi skulle alla här i sverige tex kunna leva på existens minimum utan problem och klara oss. Och sen skicka alla andra pengar till afrika eller något annat stor behov.
Men vem som helst fattar att det inte är ett sunt resonemang att det ska vara på det sättet.

Vad du gör med dina pengar är helt och hållet din ensak och det är jätte bra om du ger till diverse goda saker.
Men att säga att det är dumdristigt att ett företag som har rätt att använda sina pengar på vilket sätt dom vill istället för att ge dom till någon god sak är totalt fel.

För övrigt så tog han din dator som ett exempel men det verkar du inte fattat. Man kan dra samma exempel med att du skulle säkert klara dig på att ha en lite billigare bil än den där bilen du har och skickat dom resterade pengarna till goda saker. Eller yada yada yada man kan dra hundra tals exempel.

Av zOlid
Skrivet av Gender Bender:

Din jämförelse hade varit acceptabel om Sandy Bridge var en gnutta snabbare och gav 1 FPS mer än en P4a, men nu blev det den sämsta jämförelsen jag sett på länge då mitt köp till skillnad från detta gav en markant ökad prestanda. För övrigt så donerar jag årligen tusentals kronor till olika hjälporganisationer, och jag tror faktiskt att dom pengarna jag ger kommer till större nytta än vad dom där 2 miljarder kronorna för bara 6ms kommer göra. Sen kommer slutnotan garanterat sluta på minst 3 miljarder då såna här projekt alltid är underbudgeterade.

Hans jämförelse var klockren måste jag säga.
6ms i frågan är MASSOR av pengar. Bara för att 6ms låter som en fis i rymden så betyder det inte att det är det. Annars hade dom ju inte investerat så mycket pengar i det. I sammanhanget är 6ms "en markant ökad prestanda" som du säger om din cpu.
Och vad är det som säger att dom inte ger massor av pengar till hjälporganisationer? Eller att dom ger mer pga vinsterna på kabeln? osv osv osv......
Ditt resonemang håller inte. Man kan säga till allt och alla att en stor del av deras utgifter kunde gått till afrika eller what ever istället för där skulle dom gjort mer nytta.
Med ditt resonmang så menar du att dina extra fps du får i ett spel är mer värt än att rädda ett liv med mat i afrika. Det är precis samma resonemang om pengarna som läggs på kabeln.

Av zOlid
Skrivet av rastersize:

Sant, VLC är nog inte den sämsta spelaren för OS X det var något förhastat av mig att skriva. Däremot anser jag att det är den sämsta av de bästa spelarna för OS X och jag väljer bara att använda den när inget annat spelar upp det jag vill spela upp. Något som inträffar oerhört sällan (första gången jag startade VLC sedan jag installerade OS X 10.7 GM på den här maskinen var nu precis).

Vad jag märkt är det den spelare som har sämst prestanda (återigen utav toppen bland spelare för OS X), i vart fall OS X versionen. Vidare stödjer VLC (<=1.1) under OS X inte mig veterligen hårdvaru-accelerering (källa på det samt VLC projektets wiki). Nu ska jag ärligt säga att jag inte tror MPlayer OS X Extended har stöd för hårdvaru-accelerering heller men har när jag använt det givet bättre resultat för mig, kanske beror på att den kan använda den multitrådade versionen av MPlayer. Vidare ska det väll tilläggas att jag spelar majoriteten av min video med Plex som stödjer hårdvaru-accelerering.

Gällande flashighet och UI:et anser jag att VLC har ett flashigare gränssnitt än både MPlayer OS X Extended och QuickTime. Plex ligger ju dock i en helt annan liga.

Men allt det här är mina personliga åsikter (förutom att VLC ej stödjer hårdvaru-accelerering).

Är möjligt att du har rätt om hårdvaru accelrationen.
Vet inte om det fortfarande stämmer dock den där artikeln är lite gammal.

Av zOlid
Skrivet av rastersize:

Bör väll även nämnas att VLC är en av de sämre spelarna och bör väll egentligen endast användas andra spelare inte kan spela upp, vilket är oerhört få gånger om man har MPlayer OSX Extended och Perian (codec pack till QuickTime).

Laggade det i Plex eller funkade det bra där?

VLC är väll verkligen inte en av dom sämre spelarna.
VLC räknas utan tvekan till en av dom absolut bästa spelarna. VLC har ett avskalat UI så det kanske inte ser lika flashigt ut som andra spelare men det väger upp det med häst längder på alla andra områden.