Inlägg

Inlägg som rasolo har skrivit i forumet
Av rasolo
Skrivet av Kwirek:

Ventilationen i huset ger ett visst undertryck då det drar luft genom ventilerna. De små hålen runt slangarna blir nya "ventiler". Öppnar man ett fönster märker man det inte lika mycket då luftflödet sprids ut på ett mycket större hål.

Aha det visste jag inte, tack!

Av rasolo
Skrivet av aframoo:

Installerade mitt Airlock 100 häromdagen från trotec, funkar klockrent.
Se bara till att själva dragkedjan inte kläms när du stänger annars är det inga problem.

Beställde 2st Airlock 100, har en över om det skulle vara intressant för någon?
(var tänkt och installera en i vardera sovrum)

Tog mig 3-4 försök att få det rätt men det är säkert jag som är för dum att fixa det snabbt. Funkar bra nu när det är uppsatt dock! Det läcker ut luft där slangarna är så jag får lägger två t-shirts där, en där uppe och en där nere så håller det tätt.

Jag undrar varför luft sugs in i min lägenhet när jag har tvåslangad ac, det ska ju förhindra undertryck. Kanske inte funkar till 100%. Jag känner ju att den både blåser ut och in.

I alla fall så skulle jag gärna köpa en remsa från dig man sätter fast runt fönstret för airlocken, jag har inte mycket kvar efter lite failade försök

Av rasolo
Skrivet av skanepiraten:

Ja som så många så upptäckte man mycket senare att det finns 2 rörs AC och nu tröttnade jag på min som inte har det.

Hade plexiglas hemma, så böjde till och passade på där där maskinen tar inluft.
Nu slipper jag att maskinen tar luft ifrån rummet och går mycket snabbare att nå temp

https://i.imgur.com/VPhY1RB.jpg
https://i.imgur.com/JeHfveN.jpg

Jag la ingen energi på att få någon snygg finish på den för där maskinen står så syns det inte ändån

//skane

Haha fyfan vad bra. Bra jobbat! Jag köpte ju min tvåslangade i november förra året, den står och kör just nu. Från 25C till 19C i lägenheten nu. Inget undertryck här inte!

Av rasolo

Jag köpte denna dubbelslangade AC i november 2019: https://www.trotec24.se/maskiner/klimatisering/Lokal-luftkond..., priset då låg på 5200:-, nu ligger det på 7400. Jag tänkte i November att det är lika bra att köpa den då, då priset säkert kommer att höjas ju närmare sommaren man kommer men jävlar vad de har höjt priset.

Är väldigt nöjd med den i alla fall, känns väldigt modern och avancerad. Enkel att få igång, kyler ner snabbt. Man får med en fjärrkontroll också. AC:n levererades till dörren från UPS där leveransen gick på runt 1,000:-. De var snälla och lämnade den i hissen också.

Av rasolo

Jag köpte denna tvåslangade AC (som är den enda tvåslangade AC:n jag hittade i Europa) https://www.trotec24.se/maskiner/klimatisering/Lokal-luftkond... i November 2019. Totala summan gick på 6200 kr. Jag beställde Airlock paketet också där man kan täppa till fönstret med ett skydd som har hål i sig där man trycker in slangarna. Mycket pengar kanske man kan tycka men värt det, en AC lär ju hålla länge och dubbelslangade ska vara bäst. Tog bara några dagar att få varan. Tung som fan dock men UPS var snälla och la in den i hissen men att bära den till lägenheten var inte så kul.

Har inte hunnit testa den ännu då det bara är februari nu men nu jävlar ska jag kunna sova den här sommaren. Har varit helt sjukt i min lilla lägenhet som ligger högst upp och i söderläge. Närmare 30 grader på sommaren i lägenheten. Har fått hälla vatten på handduk och lägga den i frysen och sen ligga på den i sängen för att få en chans till att sova, men inte ens det funkar särskilt bra. Nu jävlar ska jag kunna sova i alla fall. Och inte bara det, kunna vistas i lägenheten över huvud taget. Lycka till att hyresvärdar skulle göra något även om de egentligen måste enligt lag när det är för varmt under en lång tid.

Av rasolo

Hittills så har det varit en gång i halvåret eller året men jag tror att jag kommer att minska på det nu, har varit en jäkla massa ominstallationer senaste månaden så nu känner jag mig trött på det.
Men det är riktigt skönt att ha en ny och fräsch installation, man tar så enkelt bort gammalt skräp genom formatering och ominstallation.

Men det tar lite tid att installera om all mjukvara som behövs. Visual Studio, Spotify, Source Tree, VS Code, Firefox, Discord, Docker for Windows, olika projekt osv..

Av rasolo

Kommer det inte att komma nya grafikkort från AMD i år, och även från nvidia? Då kanske det är bäst att vänta lite

Av rasolo

Jag har en GTX 1060 6GB version och den fungerar fortfarande tycker jag. Jag kan spela VR med den så som Beat Saber och även Forza Horizon 4 som är ett grafiskt krävande spel. Men det grafikkortet är mest gjort för 1080p gaming så om din son vill spela i 4k så fungerar det inte.

Vissa spel kan jag spela 1440p med den men FPS:en är inte den bästa. Men jag funderar på att kanske köpa nytt grafikkort när de nya släpps i år. Får se.
Men jag tror att grafikkortet skulle bli en bottleneck som du säger men det fungerar fortfarande att spela på, bara inte högsta inställningarna

Av rasolo

Köpte precis 1TB M2 NVME TLC (Kingston A2000), inte för att priserna kommer att stiga utan för att jag behövde mer minne nu när jag börjat game:a mer. Synd att de höjer priserna via kartellbildning dock. Men tur för mig att jag köpte minnet nu!

Rekommenderar M2 NVME TLC-minnen, de är bäst.

Av rasolo

Hej, tycker att den här datorn verkar bra: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2884667 så slipper du bygga själv också. Ingen prisskillnad på att bygga själv längre egentligen, ibland är det tillochmed billigare att köpa en färdigbyggd.

Av rasolo

"Amd eller Nvidia?" Jag tycker att du ska välja AMD då Nvidia har haft lite fuffens för sig tidigare. De kanske har blivit bättre nu men AMD är det mer moraliskt bättre alternativet.