Inlägg

Inlägg som Sebastianj har skrivit i forumet
Av Sebastianj

Jag skulle rekommendera virtualdub(mod) där kan du klippa i filmen utan att behöva koda om den. På det viset slipper du förlora kvalitet.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av johle
När det sker professionellt antar jag att man helt enkelt köper originalinspelningarna av rösten (för covers osv.)

Kolla efter singlarna till låtarna, särskillt om de är riktade mot DJ:s, där finns ofta både acapella(bara sång) och instrumental(bara musik) på låten.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av alexandersson
Mjo, det lutar åt det rasterizer säger. Problemet är ju att negerboll.com är hyffsat samma koncept.

Fast, det är ju uppenbart att en svensk domän > utrikisk domän, när det gäller att argumentera för svenska ord.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tomten_alle
Det finns inget riktigt batterigrepp till d40. Men camera controll kan ju styra fokus, slutare, bländare etc. Borde det inte gå att analysera signalerna som skickas via usbkabel, programera en pic prolle att skicka samma signaler och bygga in det i något batterigrepp utan slutare?

Det kan tänkas vara enkelt att analysera, kan tom. vara dokumenterat hur man kommuncerar med den, men det vill ju till att man vill lägga ner tid och kan sin lilla del elektronik om man ska programmera en pic för det. Lagom sidoprojekt om man är lite elektronikintresserad kanske.

Av Sebastianj

Att koda med t.ex. divx är ett steg, men för att kunna ge några specifika råd behöver vi veta mer, hur hög upplösning har klippet, hur hög upplösning vill du ha? Vad ska det användas till, har du musik? Vilket format är det nu?

Av Sebastianj

Inte för att vara dryg, men mitt råd är faktiskt att betala för en host istället, one eller manufrog kan du få för 100kr om året, och då vet du ganska säkert att de kommer finnas kvar i mer än närmsta månaderna, till skillnad från gratishosts som har en tendens att försvinna helt plötsligt, antingen utan spår, eller med ett erbjudande om att uppgradera till betalhotell.

Jag letade själv efter gratishotell ett bra tag, och hittade till slut 1go.dk, som var rätt ok, men nåt hände med det kontot (eller fösvann deras gratistjänst, minns inte) och jag insåg att det faktiskt var värt en hundring om året för en pålitlig host att använda för både filer och hemsida.

EDIT: Upptäkte att 1go inte alls tappat bort mitt konto, antar att det innebär att den är rätt bra för att vara gratis om man fortfarande kan få konto där.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iNi
fy fan va trevlig skärmsläckare! riktigt fin

EDIT: av ren nyfikenhet, sparar man batteri på bärbara datorer när man använder denna skärmsläckare?

Svarades på ovan, men kan tillägga att man faktiskt sparar el på crt-skärmar.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Basti
Jag röstar för Scribus.

Har du jobbat med Scribus? Vet att när jag kollade på den(för många år sen) var den långt ifrån mogen, men det kan ju ha förbättras. Hur skulle du säga att den står sig mot de kommersiella alternativen?

Av Sebastianj

Nackdelen med photoshop är att man inte får samma upplösning på vektorgrafik, så det beror lite på vad man vill göra om det är tillämpligt eller ej. I första hand Indesign skulle jag säga, sen Illustrator (eller annat vektorprogram, t.ex. Inkscape som är gratis) och i sista hand Photoshop. För affischenr är egentligen InDesign mer än vad som behövs. Ett vektorprogram duger utmärkt för uppgiften.

Fast, ibland kan det vara fördel att man har begränsad upplösning, om man ha fotografier och vill att texten ska kännas mer som en del av bilden så är det ju inte så lyckat om texten är knivskarp medan bilden är lite suddig (nåja, har man 300 DPi så kanske man inte skulle kalla det suddigt direkt, men jämfört med 1200 ppi ...)

Av Sebastianj

Jag skulle hävda att det är rätt luddigt, Man framställer ju ingen kopia av bilden, så de lagar som gäller för kopiering borde ju inte kunna appliceras.

Citat:

20 § När ett verk har utgivits får de exemplar som omfattas av utgivningen visas offentligt. Motsvarande gäller när upphovsmannen har överlåtit exemplar av ett konstverk. Lag (2005:359).

Man skulle ju kunna hävda att det är som att visa en bild och därmed måste vara tillåtet. Men det är ju långt ifrån entydigt, lagen är helt enkelt inte skriven med img-taggar i åtanke, och jag känner inte till några prejudicerande fall i frågan. Så min gissning är att det helt enkelt inte är avgjort huruvida det är lagligt eller ej. Enda sättet att vara säker är att testa det i domstol.

Oavsett vad lagen säger så är det inte särskillt etiskt då man drar deras bandbredd utan att de får något för det (mer än en länk kanske), och man riskerar ju att de jävlas med en och byter ut bilden mot goatse eller något i den stilen.

Av Sebastianj

Man måste inte ha keyboard, men det är mer jobb att lägga till not-events för hand jämfört med att spela in dem. Kan man inte spela på keyboard så är det nog ingen större fördel. Vad som kan vara väldigt trevligt är dock att använda reglagen på keyboarden för att kontrollera diverse parametrar i Reason.

Av Sebastianj

Re: Community - Projektarbete, behöver lite hjälp. Eller ganska mycket.

* Vart ska vi börja?
Skulle börja med att kolla upp lite tutorials för det språk/ramverk ni tänker jobba med, gärna inom något om är någorlunda liknande det ni tänkte göra. Om ni väljer Django rekommenderas deras dokumentation och Djangobook .

* Vad är "Django"?
Det är ett webbramverk i Python, det innebär att de tillhandahåller databaskoppling och templates bland annat.. Det gör det enklare att fokusera på själva uppgiften utan att behöva tänka på implementation av templates etc.

* Finns det någon öppen källkod för community-hemsidor?
Jag det finns det säkerligen, men jag gissar på att den oftast är av rätt låg kvalitet. Ett vanligt forum brukar ju dock klara av de krav ni ställer.

* Tar det lång tid?
Det beror på, för en erfaren webbkodare tar det inte lång tid alls. Någon dag eller vecka kanske. Men ni kommer nog behöva lära er lite om det ramverk ni använder och kanske lite om hur man kodar webbapplikationer också. Så då kan det ju ta lite längre tid.

Av Sebastianj

Du borde kanske prova sampla stycket från ett riktigt piano? Skulle kanske kunna ge lite mer djup. Om du inte kan göra det (kräver ju tillgång till minst ett stämt piano och en ok mikrofon) kanske det skulle funka med att prova andra samplingar?

Av Sebastianj

Den var iofs inte så ljus, men kanske duger ändå.

Om inte:

http://jonex.info/dump/green.png

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av radaradam
Och sen har jag faktiskt sjunkigt så lågt att jag fotat något så tråkigt som en massa landskap också. Ska skärpa mig, inget mer sådant. http://pici.se/pictures/ajTkMpjCl.jpg

Jag får instämma med vectrex där, den var helt klart bästa bilden i serien, riktigt härlig känsla, sån man skulle kunna tänka sig som affisch på väggen.

Av Sebastianj

Re: Lätt programmeringsspråk för hantering av MySQL databas

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Marcusaktiv
Har testat VB 6.0 och C#, men båda de språken hanterar inte informationen så snabbt.

Hur menar du? Kan inte tal för VB6, men hnar svårt att tänka mig större prestanddaproblem med C# för databaser.
Annars kan ju de flesta språk hantera mysql med rätt biblotek. Python t.ex.

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cic
Det rekommenderade "namnet" för ISO_8859-1:1987 (latin-1 ...) är ISO-8859-1, alternativet utan --tecknet finns inte ens med i listan.

Ah, fixat, får skylla på att det var tidigt på morgonen och jag hade bråttom.

Vad du sen dillar i vet jag inte, skicka SVG som XHTML läre vara en tämligen dålig ide.

Av Sebastianj

Problemet är att du har specificerad utf-8 som teckenkodning, om du myter
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
mot
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?>

så borde det funka med vanliga åäö, annars kan du kanske ändra encodingen i din editor till utf-8. I SciTE vet jag att det går.

Av Sebastianj

Vad är det som gör att Pro-tools är "kraftfullare" än Cubase? Har inte någon egen större erfarenhet av endera. Men Cubase verkar ju klara det mesta i ljudväg?

Av Sebastianj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av You
Ang, pekare; antar att det är det värsta som finns att lära sig men underbart när man kan det. Typ som.. uh...?

Nja, snarare tvärtom, inte särskilt svårt att lära sig, men jobbigt att använda sen. Problemet med pekare är väl att man måste hålla koll på vad de pekar på. Om man tar bort en pekare, ska man då ta bort det den pekar på samtidigt, eller sköts det på ett annat ställe i koden? Det gäller att man har koll på vad man håller på med helt enkelt.

Om ni diskuterar vilket språk man ska börja med så måste ju någon även i denna tråd nämna Python. I Python måste man inte skriva massa boilerplate som man inte riktigt förstår innan man kan börja skriva programmet. Python har också ungefär så enkel syntax man kan få, (med undantag för Basic och dylikt) bland annat för att det är till stor del inspirerat av ABC som var ett rent undervisningsspråk.

Men det är ingen slump att google har tre officiella språk inom organisationen, C++, Java och Python, det är helt enkelt olika sorters språk som är lämpliga för olika syften. Man skriver inte en spelmotor i ren Python, men ska man skriva ett spel på en vecka så är det bra med ett språk som har så lite overhead i form av minneshantering och typhantering som möjligt.