Inlägg

Inlägg som messenoire har skrivit i forumet
Av messenoire

Sälja min gamla dator

Hej! Jag skulle behöva lite inspel på vad jag ungefär skulle kunna sätta för pris då jag ska sälja min gamla dator.

Chassi: Cooler Master Storm Trooper
GPU: ASUS GeForce GTX 1070 8GB
CPU-kylare: Dark Rock 3
CPU: Intel Core i5 7600K 3.8 GHZ
RAM: 16GB DDR4 3000MHz
Moderkort: Asus MB Prime Z270-P
Hårddisk: 120GB SSD

Får jag den inte såld som den är så vore det även intressant att veta ungefär vad man kan sätta för pris på bara GPU och CPU, då jag antar att jag kanske kan sälja dessa separat så fall (iallafall GPU).

Tack på förhand!

Av messenoire

3080 TUF Gaming OC beställt från NoN 22/12. Skickades från dom idag fick jag precis mail om, för de som kan tänkas vara intresserade.

Av messenoire
Skrivet av Kisame81:

Fick samma mail.

Beställde 22/12

Samma här!

Av messenoire

Ni som precis beställde SUPRIM via Netonnet, hur såg era Orderbekräftelser ut? Så jag vet om jag kan avboka mitt redan nu eller inte. Lär ju dröja innan de får in det igen, om jag nu inte lyckades få ett av dom tänker jag.

Av messenoire
Skrivet av Bjebben:

Hmm ja nu gjorde jag det som inte var tänkt, beställde en Suprim 3080 på Netonnet. Osäker om jag hann med dock, var grön när jag väl la beställningen. Så sjukt less på att vänta på TUF non OC!

Om det inte står som det gjorde i min Orderbekräftelse så borde du hunnit.

"Tyvärr är en eller flera av produkterna som du har beställt tillfälligt slut på lager. Idag har vi inget exakt leveransdatum på dessa produkter. Vi arbetar för att ge dig ett leveransbesked så snart som möjligt och vi återkommer till dig med ytterligare information inom 1 arbetsdag via e-post"

Av messenoire
Skrivet av MeSaber:

Då kommer antalet kärnor inte spela så stor roll då flaskan kommer sitta i GPU:n.

Tack för hjälpen. Blir nog en beställning på dessa delar. Får fundera bara på om jag ska göra det redan nu, eller vänta tills det ser ljusare ut med Rtx 3080, (vem vet när det blir).

Om du hade skaffat dessa prylar hur hade du gjort med överklockning? Hade du mixtrat något med detta? Är ganska novis i ämnet. Så hade gärna uppskattat någon bra guide eller liknande.

Av messenoire
Skrivet av MeSaber:

Om det nu är för gaming så har du lite intressanta siffror här:

https://www.youtube.com/watch?v=EmMRQjywldE

https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i9-9900K-vs-AMD-Ry...

Du vinner med andra ord inget med att ha fler cores än bättre cores. Samt att du inte behöver ett monster till moderkort(VRMs) för att driva 5600X utan kan komma ner på priser såsom 1200:- (så länge du inte har större behov(mer anslutningar etc)).

Min kundkorg jämte 3080 hade sett ut så här:

https://komponentkoll.se/bild/iKUiI.png

Varav 3080 själv är 50% av kostnaden vilket motiverar till att lägga övriga 50% på bra komponenter. Dvs budgeten för övrigt är då 100% av grafikkortet i detta fallet.

Jag hade då inte snålat på RAM därav 32GB. Som också ger Dual-rank + Dual-channel prestanda.

Ett moderkort av det bättre slaget (jämfört med B550M Aorus Elite), bättre VRM, ljudchip och 2.5GbLAN på Pro-P, som matchar användningen av 5600X, dvs ej för dyrt.

En eftermarknadskylare för att ge Processorn en chans att kyla ner sig, ej gått overkill här med som skulle va vattenkylning men fullt i onödan.

En mycket bra, cachad SSD till den mycket populära M.2 slotten.

Ett chassi av typen Mesh som ger potentialen att kyla ner komponenterna utan att behöva 'Brute Force' metoder för att få in luft. Utrustad med tre fläktar och bra out-of-box prestanda.

För Intel så får någon annan rekommendera då det är i mitt tycke inte 'inne' just nu.

Det där såg ju bra ut! Har alltid haft Intel tidigare, därför jag gick dit per automatik. Jag bör kanske tillägga att jag spelar på en 4K-skärm. Men det kanske ni förstod eftersom jag köpt ett RTX 3080?

Av messenoire

Hjälp med datorbygge

Hej!

Jag sitter (som många andra) och väntar på ett RTX 3080 och behöver dessutom uppgradera resten av datorn.

Skulle behöva lite hjälp med valet utav processor och moderkort. Jag har valt lite grejer, som ni ser nedan, men vissa grejer gör att jag blir osäker. Dels har jag läst mycket om att 9900k lätt blir väldigt varm. Har ni några förslag?

Budgeten är ungefär kostnaden för de delar som jag plockat ihop själv.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/14676093/dator1

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/14676093/dator1

Av messenoire

@Sando: Fick det att fungera nu genom att göra om allt. Vet inte riktigt vad som hade hänt. Tack för hjälpen.

Av messenoire

Jag har problem med att SteamVR bara känner av mitt headset när jag har kabel kopplad. När jag kör trådlöst hittas headsetet inte alls. Har någon något svar på vad det kan bero på? Känns som att jag gjort allt, men kan ha missat något.

Av messenoire

Jag kör med exakt samma kabel-kombo som vissa andra verkar göra men har lite problem.

https://www.amazon.de/dp/B01GN0M6NE/ref=pe_3044161_189395811_...
https://www.amazon.de/dp/B00FQLNLTU/ref=pe_3044161_189395811_...

Har testat flytta runt kablarna i alla USB-portar på datorn. Kopplar jag in enbart Anker-kabeln så visar Oculus-programmet att det är USB 3.0. Kopplar jag samman Anker-kabeln med den långa och sätter den i samma port så visar Oculus-programmet att det är USB 2.0. Har någon tips?