Inlägg

Inlägg som eriksson850 har skrivit i forumet
Av eriksson850
Skrivet av oqvist:

Det är riktigt trist på en 7" skärm. Behöver enklare grafik typ donkey kong eller tetris eller dylikt.

Har du testat eller gissar du bara? Jag tycker den funkar grymt över hela registret med spel, inte bara gammalt emulerat (vilket för övrigt också fungerar grymt).

Av eriksson850

65% ansi hemma med gula optiska brytare, lågprofil (keychron k7)
100% iso lågprofil på jobbet då jag inte klarar mig utan numpad då. (Dell)

Av eriksson850
Skrivet av oobum:

Fast skillnaden på de två i inlägget är att det är om det är jordad eller ojordad utrustning man skall ansluta till vägguttaget, alltså inte vad det är i väggen där de skall ansluta.

Både och, en jordad adapter får du inte in i väggen i ett ojordat uttag. En ojordad adapter får du in i både jordade och ojordade uttag.
När man reser är (när jag reser iaf), är de flesta prylarna ojordade.

Av eriksson850
Skrivet av ztenlund:

Det var inte vad mitt påpekande handlade om och i vilket fall som helst så finns det länder med liknande spänning och frekvens som den svenska som har annorlunda uttag. "UK" nämns ju ovan t ex. Nu är de förvisso jordade (och med utbytbar sladd), men det kan noteras att någorlunda kraftiga nätaggregat till datorer förstås kräver mer än 2,5 A. Något som dessutom stiger om man kör dem på lägre spänning. Bara för att ge ett forumrelaterat exempel på något som faktiskt drar en del och går att köra på olika spänning.

Visst har du rätt i att nätaggregat till datorer ibland kan ställas om för att köras på både 110 och 220v.
Nu uppfattade jag det dock som att ts skulle resa till USA, inte flytta dit, varvid jag fortfarande tycker att en ojordad är att rekommendera för de flesta grejer folk har med sig i sin packning.

Bäst är nog om ts listar vad som tänkt tas med.

Av eriksson850
Skrivet av ztenlund:

Euro-varianten är avsedd för max 2,5 A. Ska apparaten ha mer så är det den större utskurna stickproppen, om apparaten är dubbelisolerad och inte jordad. Sedan finns de äldre ojordade stickpropparna som inte går in i ett jordat eluttag. Detta är för att de kan sitta på apparater som inte är dubbelisolerade och därför är olämpliga i en jordad installation. Sådana förekommer dock inte på nya apparater eller lampor.

Väldigt få (om några?) Apparater som drar mer än 2,5 A = 550W klarar att köras på både 110 och 220V

Av eriksson850
Skrivet av Skrotnisse92:

Stämmer det verkligen? Det är väl ojordade som endast ska passa i ojordade uttag? Tänker framför allt på svenska äldre ojordade kablar som ej passar i jordade uttag.

Edit: Kanske missförstår

Tankemiss av mig, visst kan det vara så, t.ex gamla ojordade svenska (tänk gammal lampa eller liknande) passar inte i jordade svenska uttag. Det finns dock också jordade uttag som ej går in i ett ojordade uttag (t.ex. UK).

Vanligaste idag tror jag är ojordade som t.ex. eurokontakten som är ojordad men passar i jordade kontakter. Jag skulle valt en ojordad om jag skulle ut och resa.

Av eriksson850
Skrivet av ja6051058:

Jag är väldigt nära att köpa ett amd/rx bygge. Hur tycker ni att det funkar? Jag är en casual som spelar FPS/WoW på kvällarna mestadels och har varit intel/nvidia sedan sent 90-tal. Med nuvaranda prissättningar samt en nyfikenhet så är jag väldigt sugen på att prova AMD CPU och GPU.

Jag bytte från ett rtx3070 till ett rx6800xt i februari förra året och ångrar mig inte. Spelat en mängd olika spel utan problem. Det enda spel jag haft problem med har varit "It takes two" som hade lite artefakter, det löstes dock med nästkommande Radeonuppdatering. Det enda fps jag spelat har varit CSGO, helt utan problem och kanske 200h.

Av eriksson850
Skrivet av mhj:

Jag ska koppla in mobil och datorladdare. Sen kanske ladda eltandborsten.

Jag ska till USA men det vore bra att ha en universal adapter som passar till alla vilket är varför jag kollade in denna. Ska dubbelkolla så alla laddare jag tänkt ta med ligger i spannet 100V-240V.

Det kan ibland vara lättare att ta en ojordad adapter till eltandborsten och mobilladdaren och sedan kanske köpa en ny (halv) sladd till datorn på plats, oftast går datorladdare att dela på mitten och att man bara byter själva sladden men anväder sin egna laddare. Oftast fungerar alla dessa produkter du listat i USA.

Av eriksson850

Beror även på vart du ska åka, tänk på att de jordade oftast bara (ska) passa i jordade uttag. Så ska du resa till ett resmål som har ojordade uttag så kanske adaptern inte passar. De flesta saker du använder på resa är ojordat med undantag kanske laptopladdare.

En annan sak att tänka på är att enbart köra grejer som kan köras på besökande lands volt. Dvs ska du åka till t.ex. USA så måste grejerna klara 110v. De flesta saker med transformator (klump på sladden) fungerar mellan 100-240V. Mobilladdare, laptop osv brukar fungera bra, hårfön, plattång, brödrost, dammsugare fungerar inte och kan börja brinna...

Du kan ofta se på den klisterlapp som sitter på laddaren/transformatorn eller på produkten och då ska den ha en märkning typ 100~240V

Av eriksson850

Många klagar på hög förbrukning. AMD och Nvidia sätter ju en hög volt ut på korten för att undvika DOA, samtidigt som de vill ha hög klockfrekvens till nackdel för fps/watt.

Många gånger går det ju att undervolta och minska effektförbrukningen med hälften utan att tappa allt för många procent FPS.

Av eriksson850
Skrivet av sesese:

Känns nästan som att det inte finns några köpare idag på beg grafikkort. Utbudet är större än köpare. Alla mining kort förstör beg marknaden på grafikkort. Går det ens att få ett rimligt pris på 1000 seriens grafikkort som saknar RT?

Förstör Bergmarknaden? Snarare hjälper till att neutralisera de uppblåsta priserna som varit.

Det går nog att få rimligt för ett kort ur 1000 serien, Dvs rimligt för mig kanske är 1000-1500 för ett 1080. Mer ska det inte kosta för ett 6 år gammalt kort, om än ett toppkort på sin tid.

Av eriksson850
Skrivet av Swejay77:

Spela Odyssey igen men se det som ett antikt grekisk komedi, action och äventyrs spel inte ett AC.

Jag skulle vilja tycka om det, men det är så stort commitment med spel som tar +50h att ta sig igenom. Tydligen mycket grind också för att levla och kunna fortsätta på huvudstoryn.

Jag älskar att bli guidad och bara följa med i spel utan allt för mycket omvägar från huvudstoryn.

Av eriksson850

Precis avklarat assassin's Creed 2, nu tänkte jag köra Stray innan jag återgår med att återspela AC-serien på Steam deck.

Har alla spel installerade men tänkte nog bara köra fram till unity då jag inte gillar spelen Origins till Valhalla (även om jag äger dem). Synd på världens trevligaste tv-spelsserie.

Av eriksson850
Skrivet av jomenjavisst:

Tack för svar! Verkar som att du anser det vara ok att kolla Nyhetsmorgon en timme då och då och att det egentligen inte är något att oroa sig för.

Nyhetsmorgon skulle jag verkligen inte oroa mig för på en modern OLED. Att däremot köra den som kontorsskärm där pc'n står på, så kommer det efter ett tag finnas inbränning/ghosting av startmeny och liknande.

Jag kör min med allehanda tv-kanaler, YouTube och spel med HUD. Efter 4 månader finns det ingen tendens till inbränning och LG's skärmsläckare går igång ganska snabbt när bilden är statisk i t.ex. pausad YouTube.

Edit: LG C1 65"

Av eriksson850
Skrivet av mpat:

Såna här grejer är nästan alltid en fråga om viskleken: någon säger att Navi 33 planeras att slå Navi 21, någon annan tar detta som ett rykte att Navi 33 kommer att slå Navi 21, och en tredje ”översätter” detta till toppkortet för respektive chip. Inte ens om det första ryktet är sant är det säkert att allt detta slår in - främst är det så att AMD inte varit konsekventa med produktnamn kontra kodnamn, men också för att prestandan är en kombination av flera saker. Det kan exempelvis vara så att Navi 33 skall slå Navi 21 på RT, men inte rasterisering.

AMD älskar att göra tre chip i storlek 1:2:3, ungefär. När de uppgraderar en generation gillar de att öka varje chip med en 40%, plus minus. Mer på senare tid (från 2015 eller så) har de börjat hoppa över kort i en generation och återanvända gamla, vilket gör det svårare att läsa. Det allra sista har de börjat återanvända designer, där Navi 22 är samma layout på sina shaders som Navi 10, istället för att dra upp storleken till en 56 CU eller så, vilket hade passat med mallen.

Om jag hade gissat, är planen att 7600XT skall bli 40% snabbare än 6600XT. Detta kan uppnås med en Navi 33 med större cache och högre klockfrekvens. Det kan också uppnås med en gammal Navi 22, eller en nedkapad Navi 33 om den nu är bättre än så. En dubblering av prestanda vid samma pris och samma effekt tror jag inte på.

Låter mer rimligt imo. Isf skulle kanske ett 7600xt motsvara ett 6800 (ej xt).

Som du säger är det enbart spekulationer, men det är ju såklart kul att gissa.

Av eriksson850
Skrivet av Clasito:

Jag skulle säga det utifrån att MLID på youtube har bra track record. Man får väl göra sin egen avvägning om hur sant man tror något är men enligt mig låter det rimligt.

Värt att tänka på är att 7600xt (eller vad den kommer heta) lär kostar runt 400$ och för den pengen tycker jag 6900xt prestanda är rätt rimligt.

Tycker det låter mycket med tre steg i ett generationsskifte 6900xt-6800xt-6700xt-6600xt (7600xt).

Har inte sett något sådant rykte, enbart att 4070 skulle vara likvärdigt ett 3090. Får kolla in MLID.

Av eriksson850
Skrivet av Ostbullen:

Som jag har förstått det så handlade det inte så mycket om att slöa ner skrivmaskinisterna så mycket som det handlade om att flytta vanligt förekommande bokstavsföljder så att deras armar inte längre låg bredvid varandra. Jag kan ha fel dock.

Exakt, mindre risk att två närliggande armar fastnade i varandra.

Av eriksson850

QWERTY ANSI 60%

Av eriksson850

Resident evil village?

Skämt, men it takes two är ett fantastiskt spel. Perfekt att ni kan göra något tillsammans också.

Av eriksson850
Skrivet av dlq84:

Det är på gång, LTT fick en engineering sample på 2TB i deras senaste video om Steam deck. https://youtu.be/JXhT13oZchA?t=134

Ja, såg den tidigare idag. Hoppas den kommer på bred front och att priset inte blir allt för blodigt.