Inlägg

Inlägg som Fräckepelle har skrivit i forumet
Av Fräckepelle

PowerVR Kyro II 👌

Av Fräckepelle

Fredagsfeeling!

Hittade en finsk instruktionsvideo om hur man dansar discodans. Håll till godo, och glad fredag!

https://youtu.be/eajfWvT3q-Q

Av Fräckepelle

Undrar för övrigt vem som tillverkat OLED-panelen i Xperia 1iii? Har en sådan, och där är ju tekniken verkligen i framkant. 6.5" 4K OLED i 120 Hz. Det är helt sjukt, och onödigt bra. Jämfört med PC-skärmar känns det som att de åkt genom ett maskhål från framtiden.

Av Fräckepelle
Skrivet av medbor:

Jojo, jag köper det, men den skärmen finns ju ’nu’, så vill man ha OLED till PC är den typ nästan själv (förutom LG TV såklart)

Annars finns ju Apples 5K om man har alldeles för mycket pengar, dock bara 60Hz och inte OLED

Tycker som du att det mesta stannat av på PC-sidan, och för det mesta är Apple långt före när det kommer till skärmar

Ja den hade vart en fin uppgradering trots allt, men då den inte riktigt är där man hoppas tekniken mognar och hamnar i så känns det nog bättre att vänta tills drömmarnas skärmar landar runt 15k. Vore som sagt spännande om något hamnar där i år. Om Samsung vill ta marknadsandelar med kommande oleds till sämre förtjänst, så kanske vi är där snart.

Av Fräckepelle
Skrivet av medbor:

Jo fast... Det är för låg PPI. Det är trots allt 10 år sedan Apple släppte sina Retina Macbooks..
Det är fortfarande pinsamt hur Windows ser ut och skalar tycker jag. Typsnitt och ikoner i program ser ju ut som sprites från C64-tiden.

Jag sitter på en 25" 1440p-skärm idag och hade gärna dubblat upplösningen. Min 27" 4K som gör ett utmärkt jobb som multiview till bildmixer, skalar dock heltokigt i Windows. Antingen blir saker för smått eller så får man ingen extra skrivbordsyta alls.

Jag vill nog upp på minst 150 PPI, gärna 2-300. Då hade det äntligen känts som att skärmen var ikapp prestandan hos datorn i övrigt. Som hos Mac. Men jag vill inte ha Mac, de har lämnat proffsanvändarna i periferin. För när du lastar en M1/pro/max med ett projekt från verkligheten och inte har möjlighet pga gammalt groll att använda Nvidia-grafikkort, ja då beckar skiten ihop. En såpass enkel kombination som lite fusion-effekter, enkel färggradering och några Waves-pluggar får M1 att fullständigt storkna. Vi pratar 1/20-del av prestandan hos en medium workstation.
Reviews testar inte dessa scenarion på M1-maskiner av en anledning.
Men visst intel-mac var inte bättre. De drar så mycket ström vid rendering eller stream-encoding att en 16" med i9 har slut på batteri och stänger av inom en timme. Trots laddning. Fullständigt omöjligt att använda i proffssammanhang.
Men, de har bra skärmar.

Av Fräckepelle

32" 4k OLED. Det borde väl vara dags i år?

Men, en 21:9 5120x2160 120 Hz OLED hade ju vart drömmen, runt 38".

Av Fräckepelle

Tack för ditt goda arbete!

Jag är övertygad om att ditt bidrag genom alla år är en stor anledning till att detta forum är en så trevlig gemenskap. 🖖

Av Fräckepelle

Bästa var att låsa upp multipliern på en Athlon XP 1800+ med flytande silverfärg, tapetkniv och superlim. Samt voltmodda moderkortet för CPU och minnen genom att löda på några motstånd.
Lokala datoraffären tyckte jag var galen när jag skaffade vattenkylning till datorn.
Det var kul! Gick att få rätt bra fart på grejerna.

Näst bästa var första datorn jag byggde som 11-åring genom att köpa begagnade datordelar från annonser i tidningen Blå börsen. Farsan var riktigt schysst som skjutsade runt mig längs Hallandskusten efter delar.
Blev en AMD DX4/80 som ganska direkt skrämdes upp till DX4/100. Var lätt i nivå med de tidiga Pentium-datorer som många kompisar hade.
Minns inte om det var på denna datorn jag hade en extra flyttalsprocessor eller om de hunnit bli integrerade i CPU på den tiden. Någon som vet?

Av Fräckepelle

Vad jag förstått så har inte Realtek samma problem med nätverkskorten såsom Intel, men det kan ju inte skada att testa iaf.

Av Fräckepelle

Kolla om du har ett inbyggt intel-nätverkskort i moderkortet. De senare drivrutinerna till dem funkar inte och ger precis felet du beskriver, sporadiska nedkopplingar flera gånger om dagen.

Jag har ett Asus B550-F som hade precis det problemet. Störigt när den är byggd som streaming/videoredigeringsdator för professionellt bruk.

Men, lösningen är att installera en äldre drivrutin och se till att Windows update inte lyckas trycka igenom den senaste igen.

Av Fräckepelle

En sådan TV som i trådstarten hade jag till min C64 som liten! Grymt snygg!

I vardagsrum är det OLED, Sony A1 65", den lutande varianten. Köptes 2017/2018 och är så sjukt bra.
55" LG C9 i sovrummet, köptes samma dag som vi kom hem från BB. Det blev liksom ganska tydligt att det behövdes en tv där med.

Av Fräckepelle
Skrivet av Fetskaft:

Om du ska köpa ett studio ljudkort så kan jag rekommendera Motu M2 om det ryms inom budget så klart. Ett snäpp upp vad gäller kvalitet på preamps, DAC och hörlursförstärkare jämför med Focusrites grejer. Inte för att de är kattskit men detta är bättre. Motu M2 driver mina Sennheiser HD650 så bra så jag kunde sälja min separata hörlursförstärkare jag hade tidigare, vilket var en Objective 2.

Skriver under på detta. Jag har ett SSL 2 -ljudkort också, men mitt Motu M2 är tveklöst bättre. Sopar mattan med samtliga ljudkort inom prisklassen. iPads har faktiskt också riktigt bra inbyggd DAC och hörlursförstärkare. Hästlängder bättre än Lightning-donglar.

Av Fräckepelle

Denon AH-D7200. Låter både högupplöst och stort, utan ansträngning. 👌 Har inte sett några kampanjer just nu i Sverige men priserna på Amazon är bra.
Motu M2 driver dem med bravur, och har ett par ingångar för mikrofon när du behöver streama eller sitta i videomöte.

Av Fräckepelle

Lanseringspriset var kul. 👌

Av Fräckepelle

2-kanal i kvalitet är kul!

Arbetar till vardags som ljudtekniker, och väntade länge med att skaffa hemma-hifi då jag försvarade tanken med att det skulle bli dyrt.
Tills jag gjorde en bytesaffär och fick hem en Edison 30 rörförstärkare. Tusan också, nu måste jag ha nåt vettigt i lådväg tänkte jag. Körde länge med Tandberg Studio Monitor, slutna 3-vägslådor på 80 liter med gjutna 12" Goodmans-element där magneten måste vara minst 10". Enda svagheten med de lådorna var att diskanterna var två till antalet för att spela i nivå med 3"-domen och denna brutala tolva. Löste det med ett par AMT-membran med horn, TPL-150H. Lät jättefint, länge och väl tills jag kom över ett par JBL XPL200. Grymt bra lådor som spelar väldigt homogent, högupplöst och samtidigt dynamiskt livligt. 4-vägslådor från JBL som inte sparade på krutet, designade och utvecklade av Greg Timbers som bland annat låg bakom flertalet av JBL's legendariska studiomonitorer. Förutom just TPL-150 så har dessa den bästa mid-hi återgivningen jag hört.
Har idag hela serien, där XPL200 drivs med Accuphase C200+P300. De kommer riktigt nära Edison-steget som är på 2x30W Klass A, med Mullard EL34 från 60-talet och Siemens/Telefunken E88CC.
Sekundära riggen på kontoret med XPL160 drivs av just det steget, med ett vackert Kenwood 700C som försteg.
Till det en Sony TC-766-2 rullbandare med yppiga 10"-spolar, och en Sony PS-X600 biotracer skivspelare.
Känner mig ganska nöjd där, vilket är skönt!
Som party-rigg sätter jag ut ett par XPL140 + 2 st 1x18" (Faital 18XL2000) på altanen sommartid, som då drivs med 4x2500W DSP-steg från belgiska Apex. Poppar på fint.

Av Fräckepelle
Skrivet av Campaigner:

Citerade några roliga men ja tror ja har en som slår era….

Fram till 25-35 års åldern (39 idag) trodde jag att tjejer kissade genom rumpan….😳
de sitter ju ner vilket vi bara gör vid nr. 2….

Tyckte det var logiskt….

När fick du reda på va det verkligen betydde? 😁

Hade ja ingen aning om….visste inte det var kuwaitiskt ens….

Måste fråga körläraren om det….

….När dem sen berättade va det verkligen betydde så ville du bara hoppa ner i första bästa grav o gömma dig va? 😁

Aha! Lärde mig det nu också!

Cruel_la de(-)Vil, reflekterade inte över det för ens jag var närmare 30.
[/quote]

Ja fattar inte….

Genre! Alltså va fan e det för logik att ett ord stavas på ett sätt o uttalas på ett HELT annat??

Ja jag dök rätt långt ner i kyrkbänken och stannade där.. 😁
Men din anal-ys om var kisset kommer ifrån går inte av för hackor, haha!

Av Fräckepelle

När jag var liten trodde jag att "pilsk" betydde arg.
Den egentliga betydelsen uppenbarades i senare tonåren, då jag fick mycket konstiga blickar när jag högt och tydligt (i kyrkan) utbrast att: "Man får passa sig för morsan idag för hon är riktigt pilsk".

Av Fräckepelle
Skrivet av bubbelbabbel:

Om jag skulle behöva välja mellan att ha en flärp eller att ha hela överkanten förlorad så väljer jag flärp. Inte snyggt, inte idealt, men jag kan absolut leva med det.

OT: Angående 90-graderskröken anges det i en publikation ha en ungefär 10-procentig minskning av livskvalitet. Sannolikt värre än att ha en flärp.

Bra undersökning!
Early adopters ser glada ut tycker jag. 😁👌
http://media.idownloadblog.com/wp-content/uploads/2018/07/Samsung-iphone-X-ad-notch.jpg

Av Fräckepelle
Skrivet av Elgot:

Själv slutade jag se den nästan direkt. Har du levt med "problemet" eller bara undvikit att utsätta dig för det?

Jag stör mig på att man väljer en bildmässigt konstig design som tar långt mer plats i anspråk i bild, än vad den kapar utanför bild. Dåligt designval i kombination med dåligt ingengörskap.
Har en Xperia 5-II där de löst det jättefint.

Nu får man förutom ovan nämnda konstiga kompromisser också en massa fingeravtryck och kanske problem med hållfasthet och stöttålighet.

Näe, det stör på för många sätt.

Av Fräckepelle
Skrivet av Mats Myntsamlare:

Vad är egentligen problemet med flärpen? Hade det varit bättre om hela kanten var bredare?

Den känns väl lite i största laget kanske men hellre flärp än nån racklig pop-up-kamera eller liknande.

Flärpen är hela anledningen till att jag inte haft en iPhone på många år. Det stör något så in i bänken. Det är som att sätta en rondell på autobahn, ha en penis med 90 graders krök, kardantunnel istället för mittsäte eller en yogaboll istället för en entrétrappa.