Inlägg

Inlägg som Larsioni har skrivit i forumet
Av Larsioni

Torde räcka pg_ice. Skulle rekommendera dig att kontakta tillverkarens support och höra dig för. Har du tur så kanske det finns listat under deras "FAQ".

Av Larsioni

Akasa Eclipse-62

Av Larsioni

Jag har ett Seasonic S12 430w. Jag har tidigare haft ett antal nätaggregat av kända märken (inga nämda då det riskerar att bli onödig "debatt"). kan varmt rekommendera Seasonic nätaggregatet. Det är det absolut bästa köpet jag någonsin har gjort till burken, stabilt, kraftfullt och tyst...väldigt tyst, . Kostar i dagsläget ca 1000:- Kvalitet framför kromlist !!

Edit:

driver ett radeon X1800XT en AMD 64 4000+ samt 2 stycken 250gb sata diskar. Stirra dig inte blind på watten som föregående "bröder" poängerade.

Lycka till

Av Larsioni

Tack så mycket för hjälpen Sadin.

Av Larsioni

Edit: stal visst tråden lite:( ber om ursäkt för det !

Behöver er hjälp,

Mitt system:

64 4000+

2 gb ram

250gb serial ATA (x 2)

cd-rom spelare (x 1)

cd-rom brännare (x 1)

Seasonic 430 w

PowerColour Radeon x850xt

Har beställt ett PowerColour Radeon x1900xtx och min fråga är (trots psu rekommendationer, kvaliten på nätaggregaten verkar variera så pass mycket att jag inte vet hur tillförlitliga dessa rekommendationer är) kan jag driva ovan stående system med mitt nuvarande nätaggregat. Eller måste jag köpa dess storebror 500 w?. Vore väldigt tacksam för er hjälp, grafikkorts” uppdateringen” är väldigt mycket pengar för mig och jag vågar inte experimentera allt för mycket.

Tack på förhand,
larsioni

Av Larsioni

Hej Lazzve,

Ditt nuvarande moderkort/morsakort/planka och nu tydligen den senaste benämningen...modebord duger alldeles utrmärkt. Jag skulle dock ändra det till modekort, speciellt om det är ett färgglatt sådant och således består av mycket kromlist och dyligt. Det finns vissa moderkort som lämpar sig bättre för avancerad klockning (har dock ingen erfarenhet). Hur vidare det är säkrare eller inte låter jag vara osagt, då jag anser att all klockning medför risker och att det således inte spelar någon "roll" vilket moderkort man använder sig utav i den bemärkelsen.

Ni må förlåta mig, men dagens skönaste kommentar måste gå till dundermuppen (som muppade sig lite :). Det var banne mig värdsklass på den kommentaren.

Jag hoppas att mina rader hjälpte dig något.

Av Larsioni
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Edin
Då tycker vi det är fel att du hånar andra? "som förövrigt låter som att han har gröt i halsen".

Grymt onödig kommentar.

En kommentar som antagligen var baserad på ren och skär frustration. Och inte som hagbarddenstore s inlägg som uppenbarligen var avsedd för att gotta sig åt en annan medlems olycka. Dessutom så låter danska som "gröt", och för att ge dig ett exemple på en hånande kommentar så låt mig då också säga att danska låter som en "halssjukdom". I sak så är det således en viss skillnad mellan en hånande kommentar och en onödig, även då de självfallet kan gå hand i hand beroende på situation...

Vad avser SHG.biz så har jag själv haft endast goda erfarenheter. Det är självfallet ingen garant för att de är felfria, ibland så uppstår problem. Personligen så tycker jag att (sjuk stor varning för SHG.biz) var lite väl häftig. Jag önskar dig likväl lycka till och jag hoppas att det löser sig.

med vänliga hälsningar,
larsioni

Av Larsioni
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jaomi
Prolle = Processor (Singular)
Prollar = Processorer (Plural)

Hur kan du bli "förvånad" över att han frågar? alla har inte en egen hempulad ordbok

Av Larsioni

När jag lackade mitt chassi så fick jag mycket "hjälp" och inspiration genom att läsa och titta på följande sidor.

http://case-mods.linear1.org/case-mod-101-how-to-paint-your-c...

http://www.mnpctech.com/case-mod-paint-computer-pc-case-mod-h...

Lycka till med målandet/sprayandet:)

Av Larsioni

Jag köpte en ViewSonic P227FB skärm för ungefär tre veckor sedan. Fullt medveten om CRT skärmarnas nackdelar. Dock så väger fortfarande bildkvaliten tyngre för mig än en TFT skärms estetiska "kromlist". Och jag trivs minst sagt, väldigt bra med den här Viewsonic skärmen.

Av Larsioni

Hej T10000,

Chassit är djupare än ett "standard" chassi, däremot så är höjden något lägre än ett "standard" chassi. Vilket jag kan hålla med om är ett minus.

Av Larsioni

Hej Roger W,

Det enda som skiljer dem emellan är designen på front luckan. Jag föredrar 730 chassit för dess kurviga front lucka.

Av Larsioni

Coolermaster kan utan problem mäta sig med Lian Li vad avser kvalitét. Och dessutom till ett lägre pris. Om endast priset skulle vara en måttstock vad avser kvalitét så vänd dig då till tillverkaren Silverstone. Lian Li gör fina chassin, det håller jag med om. Men att kvalitén skulle vara "överlägsen" är faktiskt inte korrekt.

Av Larsioni

Den som är ute efter ett vackert och väldigt stilfullt chassi tycker jag skall ta en titt på Coolermasters Praetorian 730. Designen och kvaliten är...utsökt. Bifogar här en länk: http://www.shg.biz/link.asp?goto=infobox&varenr=810935

Av Larsioni

1
Mitrix, tack för att du visade på mina misstag i mitt föregående inlägg, även då du hade fel i sak. Felen jag begick låg nämligen i avstavningen, inte i något annat. Och det är nu rättat och klart

2
grammatiska fel och stavfel är inte det samma som att använda ett ord (i detta fall ordet äga) och försöka få det till att bedyda något annat. Det är därför man använder sig av en ordbok.

3
Där anser jag att du har fel. Om människor försöker ändra ett ords bedydelse så uppstår det missförstånd, (jag erkänner dock att mitt var medvetet).Och jag förstår därför fullt och väl vad du menade med att mitt inlägg var onödigt. Men det är så otroligt trist med allt "ägande" än hit och än dit i vart och vartannat inlägg, så jag överreagerade.

Avslutningsvis: jag ber om ursäkt doolar för mitt påhopp, det var fult och onödigt gjort. Jag får skylla på lågt blodsocker.

Med respekt,

Larsioni

Av Larsioni

äger denna mus 8 gånger om??? äger? hur står det till med svenskan. Jag utgår ifrån att du menar bättre, betydligt bättre, överlägsen ?. Väldigt många här inne "äger" än hit och än dit. Använd en ordbok nästa gång och ta reda på vad ordet betyder. En ordbok kan du ÄGA, kanske har du en sådan i din ÄGO ;).

Av Larsioni

Risken finns att du kommer att få problem med tanke på att ditt nuvarande nätaggregat är såpass ström svagt. Mitt råd till dig är att du väntar med grafikkortet tills dess att du får råd med ett kraftigare nätaggregat. Förstår om det är tråkigt, men det rör sig om en hel del pengar och det vore ännu tråkigare om du bränner någon komponent i datorn. (om nätagreggatet "brinner" så riskerar du att få både grafikkort och moderkort förstört).

Av Larsioni

Ditt nuvarande nätaggregat ser jag som lite för klent vid ett byte av graffikkort. jag rekommenderar dig till att köpa ett något kraftigare nätaggregat. Ett prisvärt och mycket bra allternativ till ditt nuvarande nätaggregat är Seasonic S12 430 watt, kostar runt en tusen lapp. Det är marknadens tystaste nätaggregat (för tillfället), och dessutom mycket kraftigt och stabilt. Modellen finns även i 500 och 600 watt, även de mycket tysta, men självfallet något dyrare. Men 430 watt räcker mer än väl, förutsatt att du inte använder dig av två grafikkort.

Lycka till.

Av Larsioni

Med all respekt för den som genomförde testet....en bugg uppstår endast i en programvara, ej i en mekanisk/optisk del. Är det fel i en mekanisk/optisk del, så är det i regel en skadad/felmonterad del, eller ett konstruktionsfel. Vederbörande skulle ha testat en mus till innan han publicerade testet. Om även den andra musen uppvisar liknade fel så betyder det säkerligen att alla mössen som tillverkats lider av samma åkomma. Jag väntar således på en uppdatering av testet innan jag avskriver musen som...skit.

Av Larsioni

Använder mig själv av ett Asus A8N- sli Delux moderkort och jag är väldigt nöjd.
knäpptyst och stabilt. Har dessutom alla funktioner du kan tänkas behöva. jag tror inte att du skulle bli misnöjd efter ett köp.