Inlägg

Inlägg som Larsioni har skrivit i forumet
Av Larsioni
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ampariii
Den ska väll itne sänkas så mkt? Amd har ju lagt ner sin tillverkninga av cpu er med 2mb cache.

Det visste jag faktiskt inte om, men om så är fallet så borde de slumpa bort dem!

Av Larsioni

Väntar själv på att X2 4400+ skall gå ner i pris!. När så sker, dags för beställning.

Av Larsioni

Sapphire Radeon X1800XT (ej klockat)

Kylning: Zalman VF900 – CU

Kylpasta: Artic Silver 5

Temp.

Idle: 51 (lägsta varvtal på fläkten)

Load: 78 (högsta varvtal på fläkten)

Av Larsioni
Citat:

Med datorn i sign så klarade jag att köra mitt på högsta i 1024x764 med ca 50 fps hela tiden, gick nästan aldrig under 40.

Detta visar på att vissa är mer / mindre kräsna än andra, snarare än att spelet flyter som "honung".

Av Larsioni

Har en AMD Athlon 64 4000+, ett Saphire Radeon X1800XT och 2gb ram. F.E.A.R är likväl knappt spelbart i 1024X768. Rent ut sagt dåligt, antar att det beror på taskig programering / optimering av spelet.

Av Larsioni

Har ägt ett antal headset, mitt nuvarande (Altec Lansing AHS - 502) är det i särklass bästa headsetet jag använt mig utav. Kostade runt 200:-, rekommenderas starkt.

Av Larsioni

Hej Lusius,

Om jag har förstått dig rätt så har du satt ett pristak på 4000: -, totalt. Vilket rimligtvis inkluderar en processor och ett grafikkort. Mitt förslag är följande:

Processor: Athlon 64 3800+ inclusive en Zalman CNPS7000B – CU
Grafikkort: Power Colour Radeon X1800GTO 256MB inclusive en Zalman VF900 – CU

Processor 1495: -
Processor kylare 349: -
Grafikkort 1895: -
Grafikkorts kylare 349: -

Totalt: 4048: - exklusive frakt.

Detta paketet är nästan inom din budget + att du ”får” med en bättre kylare till både din processor såväl som till ditt grafikkort, jag hoppas att jag var till din hjälp.

(Priserna är ifrån komplett.se)

Lycka till!

Av Larsioni

Mina prestanda monster!

Intel pentium 75 med windows 95 och 64 mb ram. Spel som huserar på denna är bla Warcraft och Quake

Intel pentium 200 med windows 98 och 128 mb ram. Spel som huserar på den här, är bla Warcraft 2, Quake 2 och Unreal. Grafikkortet är ett Orchid Righeous 3D II, (high performance 3D Accelerator) spel som följde med kortet var 3 stycken: Battle Zone, Jedi Knight och Incoming.

"uppgradering ses som onödig, då prestandan är mer än tillräcklig"

Av Larsioni

La min röst på paket 1.

Båda paketen är bra, dock så anser jag att du får ett bättre chassi och ett bättre grafikkort i paket 1.

Lycka till!

Av Larsioni

Hej Malin,

Vad avser nätaggregat, så rekommenderar jag dig att titta på ett Seasonic S12 430w. Det är tyst, stabilt och väldigt starkt. Jag har ett sådant till mitt system, och det levererar ström till mitt nya grafikkort (X1800XT),det finns inga som helst problem med instabillitet. (tror att det skulle passa väldigt bra). Och eftersom du kikar på ett något mindre ström krävande grafikkort så behöver du inte så otroligt mycket "watt". Till valet av grafikkort, då du har tänkt dig att spendera runt 1500 kr så tror jag att ett av de bästa köpen vore ett: PowerColour Radeon X1600XT Bravo 256MB. Föredrar du Nvidia så kan du ju kika på ett XFX GeForce 6600GT 256MB kort.

Produkterna finns bla på komplett.se

Hoppas att detta var till någon hjälp,

Lycka till.

Edit: om du vill få ett än tystare system så byt ut grafikkorts fläkten mot en Zalman VF900-cu. Det blir förvisso en merkostnad för dig, men det kan det vara väl värt.

Av Larsioni
Citat:

Kan inte bara anta att tråden handlar om 7900GT-problemet så har ordet "Nvidia kort" samma innebörd som 7900GT. Det förstår du väl själv att det kan misstolkas kraftigt.

Korrekt, du kan inte endast anta att tråden handlar om 7900GT korten. Men om du bemödat dig med att läsa det första inlägget så skulle du enkelt ha eliminerat misstolkningen. Jag utgår ifrån att personer som väljer att delta i en tråd, läser tråden ifrån början.

Citat:

Men lär dig att utrycka dig ordentligt! Ditt inlägg specifierar inte just 7900GT, den talar om ett nVidia kort, alltså generellt.

Din anmärkning är noterad, tack. Låt mig återgälda artigheten genom att be dig att lära dig att inte avskriva andra människors erfarenheter, som uppblåsta historier utan substans.

Av Larsioni
Citat:

Med andra ord. nVidia har dålig kvalite på alla sina kort. Har du bevisat det? Nej. Allstå så är påstående utan substans.

Jag var under intrycket att dessa problem berörde en modell i synnerhet, och inte alla grafik kort som Nvidia tillverkar?. Om mitt antagande stämmer så saknar mitt inlägg inklusive de som har problem med sina kort inte substans. Visar det sig att de som röstat har vilt skilda grafikkorts modeller från Nvidia så...

Citat:

Och ni som sitter och gnäller om kvalite kan gärna knipa käften ok?

Nej, vi har en diskussion och tänker inte knipa käften. Du bör dessutom fundera på hur du utrycker dig med diverse idiotförklaringar än hit och än dit, för att inte tala om ditt språk.

Av Larsioni
Citat:

Mer!? Snälla du gemför Porche mot en Micra. Hur kan min jämförelse vara värre när jag gemföra amerikanska V8 bilar mot europerska/japanska prestanda bilar?

Läs ditt inlägg igen tack!

Citat:

Skötter man om en jänkare eller vilken bil som helts så går de inte sönder.Det är avsolut inget fel på nVidias kort när det kommer till kvalite, jag haft/har 8st nVidia kort, ingen har gått sönder och många av de var/är klockade ordentligt.

Ett gott betyg, ja. Men du representerar de facto endast EN användare. Vilket ger ett tämligen magert underlag.

Citat:

Så ditt påstående om att nVidia har brister i kvalite är bara ett tomma ord utan någon helst substans.

Kontentan av ditt resonemang är alltså följande: 1. De som har deltagit i den här trådens omröstning, saknar substans. 2. De som har postat i detta forum, där de ger en fel beskrivning av sitt kort. saknar substans. Jag utgår ifrån att du grundar detta på egen erfarenhet (läs citering nr: 2) och på vad du ser som en uppblåst historia och ett generellt överreagerande bland användarna av dessa kort. Du har då mage, att hävda att JAG kommer med tomma ord utan någon som helst substans, du är då inte lite fräck!

Av Larsioni
Citat:

Jag skulle nog säga att vissa föredrar amerikanska bensintörstiga V8 muskelbilar medans andra föredrar europerska/japanska högprestanda bilar (t ex porche).

Om du med detta vill påskina att ATI skulle motsvara amerikanska bensintörstiga V8 bilar och att Nvidia skulle motsvara europeiska hög prestanda bilar så måste jag säga att din jämförelse är än mer felaktig. Om du däremot hade gjort en liknelse mellan en amerikans muskel bils bristande kvalitet, och ett Nvidia kort. Så hade liknelsen stämt bättre överens.

Notera: En fel procent på 23 kan självfallet ses som lite grus i maskineriet i form av "inkompetenta" användare (som så målande beskrivet av vAYabo) eller så kan man se det för vad det är, bristande kvalitet.

Av Larsioni
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vAYabo
det är ytterst ovanligt, bara fjortis ATi fanboys som sitter o blåser upp det så du kan köpa ett kort som drar dubbla strömmen.

En liknelse,

Vissa föredrar en Porsche och dess kvalité, meddans andra föredrar en Nissan Micra med dess lägre förbrukning. Det finns ingen som helst anledning för dig att idiot förklara människor som väljer en Porsche framför en Micra. Med det sagt: Ditt inlägg speglade ”fjortis syndromet” som du så målande beskrev det som, med all önskvärd tydlighet.

Av Larsioni

PowerColour Radeon X1900XT 512MB GDDR3

(Seasonic S12 500w)

Av Larsioni

(Förutsätter att du har en laglig version av XP)

Problemet uppstår om du har gjort två stycken ominstallationer av Xp (och aktiverat produktnyckeln). Produktnyckeln upphör nämligen att vara giltig efter två ominstallationer. Du måste således under ominstallationen kontakta kundtjänst för att få tillgång till en "ny" produktnyckel, samtalet är gratis.

Av Larsioni

2 x 250 gb

(Seagate Barracuda Serial ATA)

Av Larsioni

Om du inte planerar att överklocka så rekommenderar jag Zalman CNPS7000B-Cu, istället för dess storebror. Skilladen dem båda imellan, sett till kylnings egenskaperna är minimal. Dessutom så är CNPS7000B-Cu mindre vilket är ett plus. Vad avser Thermaltake Big typhoon så har jag ingen erfarenhet, men många medlemmar verkar ha goda erfarenheter, så den är säkerligen bra. Likväl så är även den stor och klumpig. Vad som är "bättre" eller "sämre" skulle jag vilja säga beror på om du (som jag nämnde) skall klocka eller inte. 2-4 graders skillnad är enligt mig inte en avgörande faktor vid val av cpu kylare. Det finns andra kriterier man bör ha i åtanke, innan man köper den "största" och "fetaste" kylaren på marknaden.

Av Larsioni

En av de mest obehagliga "moddar" jag någonsin har sett, tycker således inte om den. Med det sagt, den är likväl skickligt utförd och det av en person som besitter en konstnärlig talang och det skall han ha ett erkännande för...

Således hatten av !