Inlägg

Inlägg som Larsioni har skrivit i forumet
Av Larsioni

Bestämde mig själv för att byta cpu kylare och valet stod mellan Thermalright xp-120 och xp-90. Bestämde mig för en xp-90 då jag redan har en temp styrd 92 mm papst fläkt, som är extremt tyst...ligger mellan 10-20 decibel. Då jag inte klockar min dator allt för "hårt" så tror jag att det kommer att fungera alldeles utmärkt. Processorn som jag kommer att använda mig av är en Athlon 64 3200+. Moderkortet kommer att bli ett Asus - K8N-E Deluxe.

Av Larsioni

ok

Jag börjar få slut på ideér tyvärr. Det enda råd jag kan ge dig är att ta kontakt med Acer och fråga dem hur du skall bära dig åt för att få ordning på problemet. Eller att fortsätta söka här på forumet.

Mvh

larsioni

Av Larsioni

Neverwinter Nights är inte så dumt heller, "som" Baldurs gate fast i 3 d

Av Larsioni

Tjenare igen Mrforzen

har "googlat" lite och har hittat en sida som borde fixa ditt problem.

http://www.adobe.com/support/techdocs/31a06.htm

ha de

edit: fanns tydligen ett program man skall ladda ner, hade ingen aning om det.

Av Larsioni

?

Av Larsioni

Inga problem Dejavo, var så lite så.

Av Larsioni

Tjenare Dejavo

Ja, CLRTC är det som "vi" benämner som cmos. På ditt moderkort så sitter cmos´en en bit under dina 3 st minnes platser. Där skall det finnas ett litet runt batteri. Bredvid batteriet skall det sitta en jumper på två av 3 st piggar, för att nollställa cmos én så tar du ur batteriet, flyttar jumpern och sätter den på de två piggarna som är längst till höger av de tre. Låter den sitta kvar i några sekunder, ta sen bort jumpern, sätt i batteriet och slutligen så tar du och sätter tillbaka jumpern, denna gången på de två piggarna längst till VÄNSTER av de tre. hmmm taskig beskrivning...javisst. Men allt detta står i din manual, i vart fall så ska det göra det.

Ditt moderkort borde faktiskt inte ha pajat bara för att du satt minnet fel, men om så skulle vara så gäller självfallet garantin.

Av Larsioni

Tjenare "bröder"

Var helt enkelt tvungen att hoppa in här..hmmm. Vi skulle ta mig tusan ha en sida dedikerad till årets kommentarer osv: haha, skulle kunna börja med följande: " är du helt go i huvudet ?". Jösses alltså..tonen är rå men hjärtlig..

edit: samma sak med vissa "speciella" frågor haha, inget illa menat. Jag har/drar säkert själv mitt strå till stacken emellanåt.

ha de så gött

Av Larsioni

Tjenare Danne

Rör inte någon inställning i bios..ok . Sätt de två minnena på följande vis, för att köra dem i dualchannel: minne 1 ( i sloten närmast cpu´n ) minne 2 ( i tredje sloten räknat från sloten närmast cpu´n ), kasst förklarat kanske men du hänger med.

cpu ---- slot 1 ( ok ) slot 2 ( låt va) slot 3 ( ok )

Av Larsioni

Tjenare Mrfrozen

Ditt system uppfyller minimum kraven med...råge. Gör följande:

1. Uppdatera biosen

2. Aktivera cpu stödet för sse i bios, det har din processor stöd för.

Lycka till

Av Larsioni

Nollställ "c mosen" och prova igen.

Av Larsioni

Nu börjar det tusan i mig bli tröstlöst. Dags att gripa efter halmstråna...
Satte du biosen i default läge, innan du uppdaterade den ?
Vad för nätagg har du ? antal watt osv.
Har du gått om plats i lådan ?
Inga kablar som är i vägen för cpu flänsen? dvs som på något sätt hindrar luft cirkulationen.
Hur ser/såg undersidan ut på cpu kylaren? var den blank som en "spegel" eller matt, om matt så kan du putsa upp den, ger en något bättre värmeöverföring från cpu´n till kylaren.

som sagt var...griper efter halmstråna då jag börjar få slut på ideér om vad som felar.

Av Larsioni

Tjenare Aspen

Har du kollat så att inte "chipset" kylaren tar i cpu kylaren ? skall vara minst 3 mm avstånd dem imellan för att inte värme skall ledas från cpu kylaren till "chipset" kylaren, och vise versa.

Hade själv det problemet när jag installerade min cpu kylare, den tog i "chipset" kylaren vilket INTE var bra. Blev tvungen att såga bort några "piggar" på kylflänsen för att få korrekt avstånd, hade inget annat val. Då jag inte hittade en lägre "chipset" kyl fläns hos någon försäljare.

Av Larsioni

Hel knepigt, jag har en amd 2600+, som jag har klockat till att motsvara en 3000+ och tempen jag har "idle" avläst i bios är följande: cpu 45/47 grader, moderkort 28/29 grader. Antar att den under belastning, såsom spel och krävande grafikprogram hamnar runt 50/55 grader?. Med tanke på att Amd processorerna utvecklar mer värme än en motsvarande Intel så kan jag tyvärr inte ge dig något tips om vad som felar..annat än att ditt moderkort har fått någon form av "general knas". Jag utgår ifrån att du monterat kylaren rätt, det går fasen i mig inte att montera den fel. Och då du säger att cpu kylaren är "sval", vilket tex: min också är. Så tror jag inte att du behöver att vara orolig, även då jag förstår att det är störande och att det självfallet känns otrevligt, men cpu kan tusan i mig inte ligga på några 70 grader, det tål ? den ju inte. Är din "maskin park" stabil ? bortsett från att tempen visar 70?

Av Larsioni

Tjenare Aspen

Hur mycket kylpasta har du lagt på?, Jag har fått lära mig att man skall ha på väldigt lite. Dvs endast så mycket så att det blir en god kontakt mellan cpu kylaren och cpu´n. ( för att gämna ut eventuella "gropar" dem imellan )Man använder kylpastan endast för att få optimal kontakt . Eftersom du får såpass underliga temp´s, har du provat med att uppgradera bios ?. Jag hoppas att dessa rader är till någon hjälp.

Av Larsioni

Tjenare Allstaar

När du klockar så prova med att sänka multipeln till 11.5, höja fsb till 200 och höja vcore till 1.820. Vad avser minnena så ge tusan i att höja volten, finns ingen anledning. Inte höjer du volten på minnena om du köper en 3000/3200 + processor ?. Alltså lämna dem på 2.6 v. För att sedan testa burken, så använd den som vanligt dvs spel, kontors program, photoshop osv. Rullar den på som vanligt under några timmar så kör något 3d program för att se efter hur mycket du har tjänat på "trimmningen".

Lycka till

Av Larsioni

Tjenare scOpe

Då du tänkt dig att spendera runt 400 kr för en cpu fläkt så rekommenderar jag dig att ta en titt på en "Glacial Tech Igloo Silent Breeze" ( max: 3200+ ). Den är också ganska tyst, ligger runt 21 db vilket får anses som godkänt sett till dess prestanda. När det gäller val av nätaggregat för runt 900 kr så rekommenderar jag något från Chieftec, de håller en hög kvalitet då de lagt sina resurser på det väsentliga och inte på en massa annan skit i form av kromlist dvs: ( ljus, neonfärg och liknande skräp ). När det gäller ditt val av graffekort så tycker jag precis som du skriver att ett Radeon 9800 pro kort, är ett ypperligt val. Prisvärt sett till prestandan. Och ett sådant kort med 128 mb räcker mer än väl då prestanda skillnaden mellan de två minnena faktiskt är liten. Val av märke på kortet däremot är jag inte så insatt i, skulle rekommendarat ett Hercules kort, men de tillverkar/leverarar inte graffekort längre. Så det låter jag således bli att tippsa om.

Jag har personligen bra erfarenheter av komplett.se, såväl leveranstider som service och rekommenderar att du vänder dig till dem. Datorbutiken.com är också ett gott allternativ.

Lycka till, hoppas att dessa rader hjälpte dig något.

Av Larsioni

Minnen är TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 1024MB Dual Pack

Av Larsioni

Vad motsvarar 2300 mhz för amd processor ?

tack för all hjälp

Av Larsioni

Överklockning....se hit

Tjenare

Nu har jag läst Faq sidorna och gett mig på att försöka klocka min dator. ( xp 2600+ thorugh...) Jag kan väldigt lite om det här, men försöker att lära mig utan att, hmmmm....paja prollen. Moderkortet som jag använder är ett AsusA7n8x - deluxe kort. Följande inställningar jag har gjort är som följer:

1. Cpu External Freq. 200 Mhz ( default: 166 Mhz )

2. Cpu Freqency Multiple ( 11.5* ) default:

3. Memory timings ( optimal ) default ( optimal )

4. cpu Vcore ( 1.700v ) default:

5. DDR Voltage ( 2.6v ) default ( 2,6v )

vid "boot" listas prollen som en 2300 mhz vet inte vad det riktigt betyder ? antar att någon nu fick ett gott skratt, bjuder på det haha.

Temperaturen ligger enligt bios ligger nu på: mb 29 grader och cpu på 52 grader.

vad jag skulle vilja ha hjälp med är finjusteringen av inställningarna då jag antar att jag inte gjort helt rätt, vore väldigt tacksam för eran Ûber hjälp...

ha de gött