Inlägg

Inlägg som Larsioni har skrivit i forumet
Av Larsioni

ok, minnesstorlek korrekt inställt...bra. På mitt moderkort ( Asus A7n8x Deluxe ) så väljer jag "pci"/"agp" bios på följande sätt. När jag gått in i Biosen så hamnar jag i "main menyn", jag går då ner till "integrated Peripherals", trycker "enter". Hamnar då i menyn "Primary VGA Bios", till höger står det ( ....Pci card) det är där du skall välja Agp Vga Card. Det gör de helt enkelt genom att trycka ner "enter" välja Agp Vga Card genom att använda dig av "piltangenterna". Tryck sedan "enter" igen och spara inställningarna i biosen och datorn startar sedan om, med vald inställning.
( och ja...du ska välja Agp Vga Card, eftersom du använder ett sådant kort )

Nu vet jag ju inte vilket moderkort du har, men har du kollat manualen? Dum fråga kanske men ändå...

Hoppas detta var till hjälp

Av Larsioni

Du har ju ström så det räcker och blir över...360 watt, inga problem där alltså. Och senaste biosen, du har inte mixtrat med grafikkortet, Har du kollat grafikkortets inställningar i bios ?, står i default läge "Pci bios" men skall ändras till "Agp bios" då du ju använder ett agp kort. Detta är något som man måste ställa in själv. Du skall också i biosen hitta grafikkortets inställngar för dess minne...( i min bios finns följande val:64 128 256 512 ) antar att du har det samma. Och du skall då självklart välja 256 mb i bios.

Har du gjort ovan nämnda "tips", men att det likväl inte fungerar. Så vet jag faktiskt inte vad som kan orsaka de problemen du har.

Mvh

Larsioni

Av Larsioni

Mest seriösa modd projektet jag sett på länge...snygga bilder dessutom

Av Larsioni

Tjenare Exerco

Det chassit du har tittat på är ett jäkligt bra chassi, ( dessutom snyggt ) det enda som skulle kunna ses som negativt med chassit är att det är "tungt" om man jämför med ett motsvarande i aluminium. Jag själv har ett Chieftec Dragon MediumTower som nästan är ett Antec chassi, bortsett från att det är gjort av aluminium, saknar fläkt filter och usb anslutningar i fronten. ( säljs på komplett.se för 899:- inkl. moms ) saknar dock fönster vilket du hade som krav, men jag ville ändå ta med chassit som ett "allternativ". När det avser kylning så tror jag inte att du kommer att få några som helst problem med det då det finns gott om fläktplatser, vilket borgar för mycket god kylning. ( Tänk på att det blir väldigt varmt ovanför nätaggregatet, även då du inte överklockar så en god idé kan vara att sätta en 80 fläkt på toppen av chassit ( lågt varvtal, använd motstånd ) för att evakuera varmluften som alltid lägger sig där utan att ha någonstans att ta vägen. När det gäller två fläktar i fronten eller inte...hmmmm.. du kan använda bara en vid hårddisken som självfallet blåser in i lådan, sedan sätta två stycken bak, som drar ut luften. Tanken är att det då skall uppstå en form av "undertryck" som på så sätt skall sätta fart på ventilationen i lådan....vart fall i teorin. Prova dig fram...sen är det ju det här med ljudnivån.

Tjusig hårdvara....hehe..

Jag hoppas mitt "inlägg" var till någon hjälp.. lycka till

Mvh

larsioni

Av Larsioni

1.Prova med att avinstallera senaste catalyst 4.2, och installera den versionen som följde med kortet. Onödigt att uppdatera drivrutiner hela tiden, finns i regel ingen andledning förutsatt att default läget är...ok.

2. Prova med att installera senaste bios versionen till ditt moderkort. ( innan uppdatering...ställ in "setup defaults" i bios ).

Frågor: Kylning med en bordsfläkt ?!?, har du gjort övriga moddar på kortet, om så, har du tagit bort minneskylningen ? Vad har du för nätaggregat ?

mvh

larsioni

Av Larsioni

Ber om ursäkt, uppfattade det som att det var en cpu fläkt ni pratade om...blir fel när man inte är med på spelplan...haha. Och självfallet är det inga problem med att limma dit den.

Mvh

larsioni

Av Larsioni

Tjenare

För fasen...skicka tillbaka fläkten. Och se dig om efter ett allternativ, limma dit den är INGEN BRA IDÈ.

Av Larsioni

Kylning moderkort

Tjenare

Funderar på att köpa en Zalman Northbridge Cooler " ZM-NB47J"
för att "optimera" chipset kylningen. Jag har ett Asus A7n8x deluxe kort, vad jag undrar över är om det går att vrida den och montera den åt det hållet man vill ha den åt. Problemet jag har är att min cpu kylare tar i nuvarande kylfläns. Zalman kylaren är förvisso högre, men har två rader av kortare flänsar på ena sidan och tre rader av kortare flänsar på andra sidan. Rörigt...hmmm, vad jag försöker fråga är om jag kan montera den sidan av kylaren där det är tre rader av kortare flänsar, så att den sidan hamnar mot cpu kylaren. För måste kylaren monteras med den sidan som har endast två rader av kortare flänsar så kommer den att ta i cpu kylaren som den nuvarande gör.

Av Larsioni

Tjenare

Har haft ett antal cpu kylare, från tillverkare som GlacialTech, Artic cooling, Zalman mfl. Men ingen av dessa har haft en bra kombination mellan ljudnivå och prestanda ( kylning ). Fick till slut "hybris" och vände mig till Whynoi.se och köpte en Noice Controll Copper Heaven Ultra Tweak. Dyr som utav f...n, men väl värd vart enda öre. Jag kommer absolut inte att byta. Så om du har råd och inte vill använda dig av vattenkylning är detta en cpu kylare som jag varmt kan rekomendera. När det gäller ljudnivån som du nämnde var väldigt ? viktig för dig, så ligger den mellan 14 och 23 decibel...det kan man väll leva med ?

Mvh

Larsioni

Av Larsioni

Ok frhog, kör på det...ha de gött

Av Larsioni

Har precis köpt min graffe kylare, skall jag byta till Artic Cooling VGA Silencer V2 istället ?, jag vill ju inte att kortet skall paja.

Av Larsioni

ok, tack för hjälpen. hmmmm....hoppas att det håller ihop.

Av Larsioni

Kylning grafikkort

Tjenare

Har nyligen installerat en grafikkortskylning från zallman ( Zm80c-hp) med tillhörande fläkt ( zm-op1 ). På mitt Hercules Radeon 9800 Pro kort. Under monteringen av ovanstående grafikkortskylning så upptäckte jag att jag var tvungen att montera av två st kylflänsar som satt på baksidan av kortet, dessa var olyckligtvis ivägen för "heat pipen". Kylflänsarna ser ut som följande. En "fyrkant" i vardera ände, och mellan dessa två "fyrkanter" löper tre stycken platta "pinnar". Om någon av er förstår min usla beskrivning och tror sig veta villka kylflänsar jag pratar om. Så vore jag väldigt tacksam för om ni kunde tala om för mig om det kan uppstå ett problem med kylningen av kortet då de är borttagna. Jag hade inget annat val än att ta bort dem.

Tack på förhand

Mvh

Larsioni

Av Larsioni

Det har väl inte undgått någon vid det här laget att vi tre inte är överens, men jag tror att vi ändå kan enas om att risken med att få en processor som inte fungerar "korrekt" ökar om den inte är såld som Boxad. Hur stor risken sen är ( procentuellt räknat ) att processorn man köper som Tray är "trasig" kan jag inte svara på. Men då de flesta ? uppenbarligen köper tray och inte har några problem med sina är väll det ett gott tecken. Det jag ville visa på var att det finns en risk med att köpa en Tray, även om det nu är som så att risken är minimal. Men eftersom den risken trots allt finns så tycker jag att man lika gärna kan köpa en boxad då den inte är nämnvärt dyrare + att man till 99,9 % vet att den fungerar. När det gäller garantin så är den förvisso kanske inte värt så mycket för oss som hela tiden uppgraderar, men för de som inte gör det så ger den trots allt en viss trygghet. Man får ju också med en "kass" processor fläkt.

MVh

larsioni

Av Larsioni

Vari ligger motsägelsen Tomjut ?? Du säger "samma" sak som jag men inte lika utförligt...Jösses. Ditt inlägg var det dummaste jag läst på länge, snacka om att säga emot sig själv.

Om jag nu mot all förmodan missade vad det var med mitt inlägg som du sa Var det dummaste du hade hört på länge, var då så vänlig och visa på vad du syftade på.

Av Larsioni

Inte min uppgift snarare din, då du sågade mitt resonemang. Likväl...var och en är salig i sin egen tro, även de som kan säga att kor flyger.

Mvh

Larsioni

Av Larsioni

boxade fläktar skit jämfört med tray ??, snarare är det som så att det är du som är ute och flyger i det blå. Vilken processor tror du utsätts för mest "skit" en processor som ligger på en bricka ? eller en processor som är vakum paketerad i en svetsad plast box ?. Och att du alldrig har råkat ut för en "kass" processor som du köpt som Tray, hur tusan vet du det. Nämnde i mitt förra inlägg att det inte alls är säkert att man märker av tex: en prestanda minskning. Sen så glömmde du visst bort det här med garantin.

Avslutningsvis: vart jag får min information ifrån är inte alls så konstigt, jag läser, läser och återigen läser. Sen så vet jag också att all elektronik, precis som till datorer tillverkas och handhas under stränga regler, såsom damm, statisk elektricitet, fukt, kyla osv. frågor ?!?

Av Larsioni

Tray vs box

Tjenare

Skillnaderna dem emellan ligger i sättet de har levererats från tillverkaren till butiken du handlar av. En processor som säljs som Tray, har skickats till återförsäljaren, lagd i en simpel pappkartong av mindre format. Innan den lades i, så togs den manuellt ifrån tillverkningsbandet, vilket betyder att processorn har "kladdats" på. Det kan betyda att den har fått skador av tex: statisk elektectricitet osv. Du skall också vara medveten om att det inte alls är säkert att du som kund märker att den fått någon form av skada. Tidigare så har "fördelen" mellan de två, varit ett lägre pris. Men pris skillnaden dem emellan är idag så liten att den inte är lönt att köpa en "Trayad" processor.

Välj istället den Boxade, den kommer levererad till dig i en hermetiskt svetsad ask. Ofta så följer en fläkt till processorn med, i regel...skräp. Men ändå... Du får också en garanti som sträcker sig i 3 år. Och kanske det viktigaste av allt...du vet att den till 99,9 % fungerar klockrent.

Mvh

larsioni

Av Larsioni

Jag har ett Asus a7n8x - Deluxe kort och ett Hercules Radeon 9800 pro. har inga som helst problem. Kanske så har du en något för klen processor ? en Amd 1700 + är antagligen något i klenaste laget. Det är förvisso inte helt omöjligt att jag nu är ute och cyklar, men detta är något jag läst. Alltså att dessa värsting grafikkort kräver en hel del av cpu´n för att fungera klockrent.

Av Larsioni

Val av moderkort

Hejsan

Jag skulle rekomendera dig till att kolla på ett Asus a7n8x-deluxe kort.
Min erfarenhet är att asus gör de bästa moderkortet om man ser till stabilitet, kvalitet och prestanda. Det är heller inte så tokigt om man skall överklocka, det finns förvisso andra kort som är "bättre" än asus korten när det avser överklockning, men inte några som täcker in både stabilitet, kvalitet och prestanda. Är ju värdelöst med ett moderkort som du kan "överklocka" som tusan, men som bara rasar och knövlar hela tiden. Du nämnde förvisso att du inte skulle överklocka, men likväl....

Mvh

Larsioni