Inlägg

Inlägg som Spiken33 har skrivit i forumet
Av Spiken33

Jag har ett 580rx, funkar bra till Fortnite och liknande spel i 1080P

Av Spiken33

Company of heroes 3 licenskod.

Säljer Company Of Heroes 3 licens från Proshop (59,99 Euro på steam).
Betalning sker helst via Swish

Läs hela annonsen här

Av Spiken33
Skrivet av Oppna:

Det är en budget cpu som är 5 år gammal, tycker nog du ska vara nöjd att det är över 10fps om jag ska vara ärlig

Tack! Det var vad jag ville höra, då vet jag att det är det som är problemet

Av Spiken33
Skrivet av hinneinisanni:

Vilken källa säger att den är GPU krävande?
Hade 5600 och 6800xt låg på 120 fps, bytte till 5800x3d och ligger på 200 fps+

Jag hade missuppfattat att det var GPU intensivt insåg jag nu. Körde du 120 FPS på låga inställningar eller högre?

Av Spiken33
Skrivet av Oppna:

Din cpu är extremt underdimensionerad jämfört med gpu. Det kommer bli bättre när du får din nya

Ja jag får verkligen hoppas på det, bara väldigt stressigt när man kopplar in nya GPU och knappt får bättre än vad man fått med 580RX

Av Spiken33

20-40 FPS i Warzone 2.0

Hej! Jag har nyligen köpt ny GPU och har även ny CPU (5 5600) påväg hem till mig. Jag har uppgraderat min dator för att kunna spela lite mer krävande spel såsom Warzone 2
Jag har kollat på internet och alla källor säger att Warzone 2 ska vara väldigt GPU baserat och inte speciellt mycket CPU så jag testade det nu när jag hade kopplat in min nya GPU och fick inte ens 60 FPS en enda gång. Låg på 20-40 med drops till 10. Innan jag bestämde mig för vad jag skulle köpa för CPU och GPU så kollade jag på flera benchmarks där de spelade bl.a Warzone 2 och låg runt 200 FPS. Det är nån vecka tills min CPU kommer så jag hinner stressa över detta ett tag så jag ville bara se ifall det är möjligt att min CPU flaskhalsar så mycket eller om det är något fel.

Specifikationer nedan:
Powercolor Radeon 6700XT
Ryzen 3 2200G
16GB HyperX Ram
B450I GAMING PLUS AC
550W BeQuiet!

Tack så mycket för eventuella svar!

Av Spiken33
Skrivet av Mullvaden83:

Varför köpa den? Har du ingen GPU i datorn? Finns ingen anledning att ha en G CPU om du ändå ska köra med annan GPU.
Kör på 5600 istället.

Ja det är ju sant, jag köper 5 5600 då!

Av Spiken33

Nu var det tydligen så att Webhallen hade just 5 5600G och jag tänkte kolla ifall det finns någon risk att det är något problem mellan 5 5600G och mina moderkort eller om det bara var just den produkten som det var fel på. Är det dumt att köpa den igen eller är det ingen större risk? Jag testade ju ändå på två olika moderkort.

Av Spiken33

Ja den verkar ju nästan identisk till den jag haft.

Av Spiken33

Det har tagit ett tag att ordna detta med sjuka och andra saker men nu har jag äntligen tagit mig till Elgiganten med den trasiga CPUn.
De tog emot den utan problem och jag fick frågan om jag ville ha pengar tillbaks eller bara få en ny, då ville jag ha en ny men den jag hade (5 5600G) fanns inte på Elgiganten eller i någon annan butik. Jag fick alltså pengarna tillbaks och behöver hitta en annan processor som är lik denna. Jag har AM4 socket till de som inte vet och mitt moderkort är ett B450I GAMING PLUS AC, hellre att den nya CPUn är smått dyrare och möjligtvis lite bättre än att den är smått billigare och möjligtvis lite sämre.

Av Spiken33

Jag har uppdaterat till senaste BIOS på GigaByte kortet och fortfarande inget svar. Jag får reklamera och hoppas på det bästa.

Av Spiken33
Skrivet av mrqaffe:

Har du läst på moderkortets hemsida ?
https://www.gigabyte.com/se/Motherboard/GA-AB350N-Gaming-WIFI...
Där ser du att 5600G stöd från biosversion F51g

Jag får uppdatera moderkortet då och testa efter.

Av Spiken33
Skrivet av Zimow:

Någon skrev ovan att man inte kan reklamera cpu med böjda pins men jag lyckades faktiskt med det. Fick en helt ny som funkade så hade väl tur de böjda pinsen var ej på yttersta raden vilket säkert påverkade.

Skrivet av mrqaffe:

Frågan du ställer är egentligen omöjlig att besvara direkt då du inte skriver vilket moderkort det handlar om.

Du får läsa på moderkortets hemsida, där står det vilken biosversion som stödjer vad och har du en för gammal bios behöver den uppdateras och det står även i manualen som finns där hur du gör för att uppdatera bios.

Gigabyte GA-AB350N GAMING WIFI. Det har en AM4 socket så det passar åtmistonde.

Av Spiken33
Skrivet av cheesen:

Utan att vara speciellt insatt i frågan så misstänker jag att om ett sådant problem uppstår så spelar det ingen roll vilken 5600g man stoppar in där.
Det hade vart intressant om du kunnat verifiera din processor i ett annat moderkort, kanske känner du någon som har en B550 eller liknande baserad dator? Isåfall hade det ju vart en smal sak att identifiera problemet.

Har en liggande dator med ett Gigabyte moderkort (vet ej exakt vilket men en äldre modell) som jag kan testa. Behövs BIOS uppdateras där och hur går man till väga då?

Av Spiken33
Skrivet av cheesen:

Att vissa minnen och minnestyper inte upptäcks av processorn på det moderkortet.

Alltså just det jag har eller alla 5 5600G modeller?

Av Spiken33
Skrivet av Pamudas:

Nej det är troligtvis inget mjukarurelaterat.

Det enda jag kan tänka mig är om du provat med endast en RAM-sticka (prova samtliga slots var för sig) för att se om det händer något då? Annars är det reklamation som gäller.

Testat att plocka ut båda två och olika kombinationer. Det fungerar inte. Kan jag nästan vara säker på att den kom trasig nu? Alltså inte hundra procent men är det stor chans att det var så?

Av Spiken33
Skrivet av Pamudas:

Reklamera processorn till Elgiganten och hoppas att den faktiskt var DoA (Dead on Arrival) och inte du som haft ihjäl den. Kontakta kundtjänst så hjälper de dig vidare.

Så du tror inte att det är något problem med mjukvaran som några postat om på MSI forum?

Av Spiken33
Skrivet av shugge:

Varför startar du en ny tråd när det redan finns en där många av felsökningsstegen redan har gåtts igenom? Det kommer bara bli tjatigt och upprepande för både dig och oss som försöker hjälpa dig.

Tänkte att jag ville få lite folk som möjligtvis upplevt samma att se tråden, dumt kanske. Går tillbaks till gamla isåfall

Av Spiken33
Skrivet av shugge:

Testat utan 6700XT inkopplat och kört sladd från moderkortet till skärmen?

Testat clr cmos?

Datorn bootar inte oavsett om GPU är ikopplad eller inte.
Jag har rensat CMOS ja.

Av Spiken33

Problem med 5 5600G och B450I GAMING PLUS AC

Hej, jag har en helt ny CPU (Ryzen 5 5600G) och ett moderkort som jag ägt sen tidigare (B450I GAMING PLUS AC. (Även köpt Powercolor Radeon 6700XT). Jag har självklart kollat kompatibiliteten mellan allting och det ska fungera, BIOS är uppdaterat till den senaste versionen som ska stödja CPUn men det blir inte någon boot. CPU indikatorn lyser vitt och CPUn detekteras alltså inte. Jag har läst om personer på MSIs egna forum som har precis samma problem som jag har men det finns ingen lösning postad.
Det är inte några böjda pins och inget problem med moderkortet eftersom att datorn bootar med mina gamla CPUs. Både Ryzen 3 2200G och Ryzen 5 2400G