Inlägg

Inlägg som Sandra84 har skrivit i forumet
Av Sandra84

Åh tack för svar och tips! Ja, det var ett tag sen såg jag 😄

Skrivet av andreas_dock:

Hehe tack 🤩
Det var ett tag sedan nu men har alla saker kvar… funderar dock på att sälja av mitt inventarie utav pärlor och tillbehör / verktyg.

Pärlor använder jag en mix utav Hama, Photopearls och Artkal. De sistnämnda är de bästa men också de dyrare. Att blanda pärlor från olika fabrikat kan vara lite vanskligt då de har olika smältgrader… man det går att få till med lite finess

Jag styrker med vanligt strykjärn, modell modernt.
Köpte på mig ett gammalt järn som är ganska likt ett sådant Valla-järn som nämns. De blir mer jämnt varma och framförallt varmARE än ett modernt.
Inget krav, bara lite extra flair 😅👍🏼

När saker väl är strykta, glöm inte att lägga något tungt och plant på den så de stelnar i lod och inte kröker sig eller får artefakter.

Jag tejpar ofta över hela tavlan och vänder den om för att sedan stryka direkt på pärlorna med ett ark imellan, de ligger alltså då endast på tejpen.
Detta för att när man har många plattor ihopsatta till en stor så blir de varmare än en enskild och platttorna kan då lätt gå sönder eller vridas och bli skeva pga värmen som uppstår.
Även kallat ”tejpmetoden”;
https://youtu.be/5fmdJhNjUA0?si=nRJdaaAyISc38yX7

Lycka till ! 🤗

Av Sandra84

Wow! Vilka grejer du gör. Någonstans hittade jag din Super Mario Odessey. Sugen på att pärla någonting liknande. Är det svårt att sätta ihop pärlplattorna efter att de är pärlade? Vad använder du för "underlag" som du stryker på och vad är det för tejp? Och använder du Hamapärlor? Pepp och tusen frågor 😄