Inlägg

Inlägg som SlicerDicer har skrivit i forumet
Av SlicerDicer

Moderkort: MSI KT8 Neo-Fsr
CPU: Athlon 64 2800+ Newcastle
Minne: Corsair Value S. PC3200 DDR-DIMM 512MB

Mkt stabil och trevlig förutom en sak som jag vill höja ett varningens finger för: Temperaturavläsningen fungerar EJ med MSI KT8 Neo-Fsr om man använder en processor med Newcastlekärnan!!! Rapporteras runt 60c idle och 70c load trots att den faktiska tempen är lägre.
Detta är tydligen ett känt problem om man kikar i AMD och MSI´s forum och det är åtgärdat med nya bios till de flesta andra moderkort UTOM MSI KT8 Neo-Fsr. Förhoppningsvis kommer ett nytt bios snart dock.

Av SlicerDicer

Att man åker ut blixtfort från servrarna?

Hade oxå det problemet ända tills jag uppdaterade punkbuster manuellt... Pillade i.o.f.s. en hel del med brandväggen o.s.v. också men jag tror att det var den manuella uppdateringen som löste strulet.

Av SlicerDicer

Detta kanonlir är som allra bäst när man kommer till en server med vuxna människor som uppskattar taktik och teamplay.
De CS-nördar som bara rusar i blindo, skiter i sina teammates och hänfaller till att bryta mot ROE kan gott hålla sig till andra spel. Blir så trött när vissa börjar klaga på att en sniper campar t.ex.... Vad ska man göra? Rusha med ett sniperrifle? Rekommenderar då CS eller Serious Sam om man vill ha hjärndött pang-pang.

Av SlicerDicer

Hmm... På www.americasarmy.com listas hur många som uppnått olika honor-grader och där står att 0% nått honor 60-80?! På servrarna är det ju däremot massor av folk med typ 70 i honor. Hur hänger det ihop?

Av SlicerDicer

Nåväl... mitt problem är ur världen då en generös polare lät mig nyttja ett av hans nätagg. Iofs bara ett 300w vilket skrämmer mig lite då jag kör ganska mkt prylar i datorn. Det blir till att införskaffa ett 520w Aspire snart. Tackar för tipsen.

Av SlicerDicer

AMD 64 Newcastle+KT8=FEL TEMP!

Beställde AMD64 2800+ och ett MSI KT8 Neo-Fsr från Komplett. Newcastlekärnan och KT8-kretsarna är av allt att döma inte överens när det gäller temperaturangivelser! Blev något förvånad när jag låg idle 65C... kollade på nätet och hittat massor av folk med samma strul.

Jag har aktiverat tempskyddet i bios som låter burken slockna om tempen går över 70C men inget händer trots att diverse övervakningsprogram visar smarriga 76C vid load. Läste att detta beror på att tempskyddet använder en annan temperaturmätare än den "vanliga" som helt uppenbart är fucked up.

De flesta moderkortstillverkare har löst problemet med en biosuppgradering men MSI vägrar hårdnackat att göra ngt. Iofs kan man ju strunta i det men man blir ju lite nojjig av att inte veta om ens lilla prolle svettas på allvar eller om man blir matad med fel info.

[EDIT] Upptäckte alldeles just att en ny bios kommit från MSI... hmm... får väl kolla om det löser saken...

[EDIT] Arrghh! Bioset som fixar temp-buggen är inte för Neo-Fsr plattan... det här suuuger!

Av SlicerDicer

Installerade nyligen ett nytt system med A64 2800+ och ett MSI kt8-kort och upplever exakt samma krångel med temperaturangivelserna. Det är tydligen ett problem mellan processorerna som har Newcastle-kärnan och KT8-kretsarna.
De flesta moderkortstillverkarna har fixat strulet med en biosuppgradering utom MSI som hårdnackat hävdar att inget är fel. Min prolle har enligt bios och diverse mätprogram 65c vid idle och 75 vid belastning... Vad har du för processor?

Av SlicerDicer

Läste här någonstans i forumet att man kan "fulmodda" ihop de nödvändiga kontakterna... hmm... undrar just vad det innebär?

Whatever. Är lite sugen på Aspires 520W nätagg eftersom de flesta verkar vara överens om att de ger mkt valuta för pengarna. Det trista är att behöva vänta ytterligare dagar på att skiten ska komma med posten.

Bor nära en Netonnet-butik och där säljer de 550W-agg för 449:- men det står inte ens tillverkare... säkert urkass...

Av SlicerDicer

12v till Athlon64?!

Glad i hågen började jag nyligen montera mitt uppgraderingspaket (A64 2800+, Msi Neo-fsr, o.s.v.) som kom med posten idag... allt gick strålande men plötsligt krävs en fyrkantig 12V-kontakt från nätagget... vilket jag till min förvåning upptäcker att jag saknar!

Jag har ett Aopen 300W som kom med chassit. Det har några år på nacken men har funkat över förväntan.

Min fråga är:

Är det bara nya nätagg som har liten 4kantig 12V-plutt?

Det är ju oavsett på tiden att skaffa ett nytt nätaggregat men jag är ändå nyfiken iom att det står att alla "ATX-compliant" agg ska funka...

Av SlicerDicer

Wow! Prövar Guild Wars nu... bättre gfx än jag kunde tro... *yummy*

Anarchy Online låter inte heller tokigt och jag gillar idén med att det finns "kontantkort" till den här typen av spel. Borde väl Tradition-butikerna tillhandahålla kan jag tänka mig.... ?

Av SlicerDicer

Tack för tipsen...kalas! Det verkar ju finnas hopp trots allt! *jublar* PayByCash låter intressant... återstår nu bara att hitta och välja ett spel. Ska börja snoka runt lite... Guild Wars låter verkligen intressant.

Av SlicerDicer

Hade gärna fixat ett men banken tycker inte likadant... *host*...

Av SlicerDicer

Tjänster åt First Citizen

Jag är inte säker men jag vill minnas att jag gjorde några tjänster åt First Citizen (Lynette tror jag hon heter) som var hyfsat enkla... innefattade inga mordiska slaktaruppdrag eller så... och vips, så var man en fullvärdig medborgare med rättighet att besöka the vault.

Av SlicerDicer

MMORPG | Betalningsalternativ?

Tja!

Finns det några MMORPG som erbjuder andra betalningsalternativ än Visa, Mastercard o.s.v?

Har lirat datorspel sedan tidernas begynnelse men har stadigt och ihärdigt nonchalerat hela företeelsen med mmorpg p.g.a. att jag har en illusion om att man inte kommer särskilt långt utan betalkort... Dock så kommer ju den ena spännande titeln efter den andra ut på marknaden nu och jag kan inte stå emot längre! Jag vill oxå vara med! *snyft*

Tacksam för upplysningar.