Inlägg

Inlägg som the ][mp har skrivit i forumet
Av the ][mp

Säker på att det bara är skärmen som dör?

Av the ][mp

Det kommer ju alltid nya kort, om du väntar ett par år får du säkert jäääättemycket bättre kort hur billigt som helst. ;P

Av the ][mp

Om du har råd tycker jag du ska köpa ett Radeon 9800SE från overclockers.se/datorbutiken.se, byta kylning till zalmans senaste passiva och testa om du kan mjukvarumodda till 9800 Pro. Finns en stor tråd om det här någonstans.

Av the ][mp

Tänkte bara tillägga;
För er som har problem med att få igång TV-in via vanlig antennkabel (och kör DX9.0b) så har microsoft släppt en fix som löser det:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=s...

Mitt 9800SE fick också schackrutor när jag mjukvarumoddade... :/ ..men det är ju bättre än mitt förra ändå.

Edit: Hm. Det löste visst inte mina problem, men någon hjälper det säkert.

Av the ][mp

BigM: Alla dina frågor besvaras tidigare i tråden. Det är mycket att läsa men svaren finns.

Av the ][mp

Ah, ursäkta min bristfälliga terminologi. Jag menade mjukvarumodda. Jag prioriterar att hålla nere oljudet. Nåja, jag ska nog förresten vänta till efter HL2 med att köpa grafikkort. Hoppas bara att dom säljer 9800SE AIW ett tag till. Bra köp. Det blir nog en TFT-skärm istället.. :Þ-- -

Av the ][mp

Jag har 1024mb minne (512+256+256) så mina minnesplatser är tyvärr slut. Zalmanflänsen är ett givet köp, men man borde väl klara sig bra utan fläkt till flänsen om man inte ska klocka mer än till samma nivå som 9800pro ligger på? Eller har jag förstått fel?

Av the ][mp

Så man ska slå till alltså? Jag blev också riktigt sugen nu när jag läste det här. Det är ju dags att piffa upp datorn lite innan HL2 kommer. Frågan är ju om man måste skaffa nytt moderkort, minnen och ny cpu också.. XP1500+ och 266mhz ddr-minnen känns lite på gränsen, eller vad tror ni? Nåväl, det återstår bara några dagar till löning.. Jag undrar vad jag kommer lägga den på.

Av the ][mp

Men snälla, sweclockers har nästan blivit ett större "whinecommunity" än cs. Skärpning.

Av the ][mp

nä, tyvärr var det i onödan eftersom jag köpte ett moderkort som var i samma klass som det jag hade. jag har tänkt att uppgradera datorn i höst/vinter men jag antar att utvecklingen går en bit framåt till dess..

i alla fall, nu har jag testat med ett annat nätagg och får fortfarande samma fel så då måste det väl vara CPU:n som kewkar?

Edit: Datorn stannar förresten vid "Auto-detection of onboard DRAM & Cache." eller som det stod i en annan upplaga av manualen "...DRAM & L2-Cache." Utesluter det någon felkälla?

Av the ][mp

Det luktade från någonstans i mitten av datorn. Lite svårt att känna exakt. :/ Nu har jag i alla fall hittat ett problem. Jag hade missat att ta bort en sån där moderkortsfästskruv så det kom åt någonstans. Hoppas moderkortet höll.. Dålig dag i vilket fall. Verkar som att jag köpt det i onödan.
Summan av kardemumman, som jag inte riktigt kommit till, är ändå att jag nu har samma problem som med det förra moderkortet - att det ger felmeddelandet att det inte hittar något av mina fungerande minnen.

Tycker att det låter konstigt om det skulle vara nätagget eftersom det är minnet det klagas på..fast det kanske inte är omöjligt?

Frågan är väl nu alltså om det är CPU eller nätagg som gör att den inte hittar mina (fortfarande fungerande) minnen. Moderkort borde jag väl kunna utesluta eftersom jag får samma fel med två olika?

Av the ][mp

för många kablar kanske klipptes när den blev stulen. köpta grejer brukar funka.

Av the ][mp

Datorn rebootar efter 4 sek.

Jag skulle byta minnen i min dator för nån vecka sen tänkte jag, men någonting gick snett. Förstår inte hur jag lyckades med att misslyckas men jag gjorde det i alla fall. Lite bränt luktade det och datorn vägrade boota. Den stannade där den försökte hitta mina RAM-minnen (enligt min fina display som visar olika hex-koder beroende på vad som händer). Eftersom mina minnen fungerar (testade dom i en annan dator efter krachen) antog jag att det var moderkortet (mitt Epox 8kha+) som strulade så jag beställde ett Asus A7S333 och nu har det äntligen kommit.
Efter att jag monterat det nya visar det sig att datorn inte bootar nu heller. Den går igång men startar om sig själv efter några sekunder om och om igen, även när jag bara har CPU:n (och ingenting annat) inkopplat.

Vad tror ni? Har jag beställt ett nytt moderkort i onödan? Är det min CPU som bråkar? Jag ser framför mig hur pengarna flyger iväg.

Tack på förhand i alla fall.

Edit: Skriver jag för långt för att någon ska orka läsa/svara? :/

Av the ][mp

Om du köper..

Om du köper, kan du inte skriva lite kommentarer till den då? Jag är minsann också ruskigt sugen på en TFT.

Av the ][mp

Tack så mycket för alla svar. Fick mer respons än jag väntat. Nåja, ska sätta mig och testa alla möjliga lösningar snart. Först behövs lite sömn. Fyra dagar i fjällen tar lite på orken. Gonatt.

Av the ][mp

Alternativ mjukvara till iTouch/lösa problemet?

Tjenare. Tänkte bara kolla om någon vet om det finns en alternativ mjukvara som funkar med logitechs tangentbord. (Behöver bara "mediatangenterna".) Nu är det nåt skumt problem som gör att om jag inte stänger av iTouch manuellt så tar det 1-3 minuter att stänga av datorn. Nån kanske har en lösning på problemet?

Tack på förhand.

Av the ][mp
Citat:

Om jag var du skulle jag jämföra med www.komplett.se för enligt mig så är de mkt billigare på sådana här saker.

Om inte annat så är komplett.se en myyycket bättre internetbutik än datorbutiken.se. Snabbare leveranser och bättre om man får problem. Komplett äger

Av the ][mp

Tack så mycket för alla svar. Äntligen blir man av med det oljudet också..

Och förlåt att det blev ett till inlägg, men jag sökte faktiskt på dom sökord jag trodde en text om detta skulle innehålla, och jag hittade ingenting.. Sökte på fel ord helt enkelt. Så förlåt..

Av the ][mp

Bli av med hårddiskarnas vibrationsljud?

Tjenare.

Jag undrar bara om någon har några bra idéer om hur man skulle kunna minska ljudet, (jag tänker mest på vibrationerna som överförs från mina hårddiskar till chassit). Skulle vara skönt med en ännu tystare dator..

Av the ][mp

okaj.. så att en func surface 1030 är värt dom 150 kr extra det ändå blir för en liten fyrkantig plastbit?