Inlägg

Inlägg som Ton har skrivit i forumet
Av Ton

Kom just att tänka på att jag inte fattar varför de inte finns motsatt sli/crossfire. Dvs att man får dubbelt minne men ingen delad framebuffer. På detta sätt så borde ju inte pci-e bli överbelastat genom att man läser in olika saker på minnena.

Det är ju i för sig antagligen sjukt mycket bättre prestandamässigt att göra som det är nu eftersom dubbel kraft troligen äger dubbelt minne såvida du inte kör de maffigaste spelen som kräver mycket minne. Om ens då. I "vanliga" spel är ju oftast inte minnet så viktigt jämfört med resten. Se t.ex. mittensegmentkorten med mycket minne, de suger.

Av Ton

Det var lite lustigt att recensenten på tweaktown hade hjärnsläpp när han skrev det men det är ju resultaten på prestandatesterna som man tittar på.

Det är lätt gjort särskilt eftersom vem det nu än var på Sweclockers som lade fram nyheten inte heller märkte felet. Då hade han ju antagligen anmärkt det. Se nyhetsrubriken.

Spelar ingen roll, det jag undrade var hur det kommer sig att de endast lyckas få 42 ynka fps i Company of Heroes med 320 korten i 1280x1024. Okej de hade skruvat upp allt men med feta 2g pc8000 minnen och nya generationens graffekort i sli så borde man ju få bättre.

Sedan så tycker jag att de borde testa annat än det grymmaste hela tiden. Många som köper senaste graffekorten i sli/crossfire och kör på lcd med 1600x1200+ upplösning. Då menar jag inte att de ska testa grymmaste processorn och minnet med ett sämre graffe utan även vice versa. Dvs, ett år gammalt minne och processor mot olika graffekort så man ser vad som är prisvärdast.

Av Ton

Skriver bara ner lite grejor så folk slipper fundera över det:P

Lite spoilervarning men har försökt skriva så att jag avslöjar så litet som möjligt.

En fördel/nackdel med spelet är att det lider av jedi academy syndromet, alla val görs i slutet så det är enkelt att spara precis innan och sen testa alla kombinationer. När du spelat igenom det första gången så tar det bara 15 resp 10 min från 1/2 valet till slutet.

Det finns 4 olika slut med 2 eller 3 val beroende på om du väljer att göra gott vid det första. Du kan alltid ångra dig senare vid det andra valet om du väljer den goda vägen något som inte går om du gör ont för då finns det inget andra val.

Fördelen med att välja den onda vägen vid det första valet är att du då får en extra lichfight om man nu skulle vilja det.

Väljer du att göra gott vid det första valet får du en ny möjlighet att välja. Om du där väljer att bli ond så kommer du att vid de tredje valet få 2 olika slutscensfilmer beroende på vad du väljer där (vid det tredje asså). Lichfighten byts dessutom ut mot en annan.

Väljer du det goda vid det andra valet får du två andra slutscener plus att du dessförinnan kommer kunna använda sword of the dragonclaw och få lite andra grymma saker. Kort sagt, välj den goda vägen så får du det bästa av det bästa oavsett vilken klass du spelar som. Jag tror att jag i princip har hittat alla secret areas och jag säger er, det är det bästa. Och ja jag använde walkthrough den gången men jag hittade även ett par extra SA så jag har nog hittat de flesta.

Vad som är gott och ont fattar du nog när du kommer dit men valet står mellan två brudar om vi säger så:P

Apråpå specialformen men kan transformera sig till. Alla recensenter tycks hata den man den äger ju mot allt utom bossar, cycloper och undead.

Hatobjektet är för övrigt giftet. Man blir ju förgiftad ända ned till ca 5 hp och det spelar ingen roll hur mycket hp man hade från början, suger ju.

SPOILER

Eftersom man är Dark Messiah så borde man väl vara lite mäktigare än att bara kunna förvandla sig till en usel succubi, de står ju inte högt i hierarkien, inte enligt HM strategi serien åtminstone. Tycker också man borde kunna unlocka några supergrejer men man är ju en vanlig svensson.

Fattar inte ens vad Dark Messiah hade med grejen att göra egentligen. Allt som händer en kunde ju lika gärna hända vem som helst. En dödlig kan befria demonkungen och man har inga specialkrafter. Själva grejen med Dark Messiah var väl förutom profetian att han kunde beträda alla realmsen men man sätter ju inte sin fot i helvetet under hela spelet vilket väl var själva poängen?

Dessutom om Menelag, Phenrig etc vet att du är Dark Messiah borde de inte vara lite räddare för dig:P

Nån förresten som vet om det fanns någon poäng med att hålla Duncan vid liv för han dör ju typ på ett slag av de femton ghouls som hoppar fram. Hade ett helvete med att hålla han vid liv och sen så spelar det ändå ingen roll:(

Kan någon förresten svara mig vad introfilmen när, vad jag trodde var Dark Messiahs födelse, har med spelet att göra???? Då verkar DM vara någon superdemon med grymt mycket kraft men den ser man inte susen av under resten av spelet.

Vill bara avsluta med att jag tyckte spelet var bra, om än kort, lite för lite valmöjligheter när det gäller skills dock. Storyn fungerade och personligen föredrade jag Xana över Leanna:P.

Overall, ett av de bästa spelen under senare år men kunde varit större på många områden.

Av Ton

Axle

Ok, såg just på datorbutiken att axle börjat sälja 8800gts, och det billigare än alla andra.

Undrar därför om någon har haft ett sådant och om de är att lita på? De enda recensioner som jag kommit över är på gamlakort.

Av Ton

Du har lite paketet eller? och hur fungerar det när man jag kopplar min köpta doänadress till kontot?

Av Ton

Frågor angående webhotell

Hej!

Ska fixa en hemsida till ett företag som jag och min kompis nyss startat. Hemsidan kommer troligen inte vara särskilt avancerad och det är inte heller mycket trafik.

Vi är beredda att betala <250 kr per år för allt men då är inte domänregistrering inräknad men däremot domänavgiften. Startavgift på webhotellet är inte heller inräknat.

Som helhetslösningar så verkar surftowns och crystone vara ett bra alternativ, kostnaden blir på ca 340 kr första året, allt inräknat och de verkar inte skilja sig särskilt mycket.

Däremot så blir ju allt mycket billigare om jag hyr webhotellet av cliche för ynka 5kr/månaden och tar en separat domänregistrerare. Man verkar få samma saker som hos ovanstående men är det något som saknas där, t.ex. underdomäner m.m?

Dela gärna med er av egna erfarenheter.

Tack på förhand

Av Ton

Lider med er alla. Nu så har jag själv inte riktigt samma problem som er, kompisarna frågar inte en gång i kvarten om hjälp men det är inte sällan jag får rensa virus infektioner från datorer, inklusive min egen.

Tänkte därför skriva lite kort om vad jag personligen tycker är det bäst antivirus skyddet.

Hur ni får tag på programmen som nämns nedan behöver jag nog inte påpeka:P

Alt1.

Kör den vanliga stylen, fullt skydd men som segar datorn en del vid uppstart m.m. kör Zone Alarm Pro med Nod32. Ofta e det en bra idé att köra virussökningen i felsäkert läge om Nod mot all förmodan inte kan ta bort filen. Komplettera med andra program såsom Spyware Doctor om du känner för det. Vill du ha ännu bättre skydd, kör Spyware Away eller liknande, de är de enda programmen som kan ta bort uberinfektioner, för att få dem krävs det dock att någon fulat sig rejält på Internet.

Alt2.

Du är gamern och tillfredställer dig på andra sätt än genom suspekta Internetsidor då är detta lösningen. Kör en brandvägg såsom Zone Alarm. Segar knappt något alls. Efter det fixa ett backup program såsom Norton Ghost. Dela upp hårddisken så du har Windows på en, backup-programmets backupfiler på en annan och resten på andra partitioner. Fixa drivrutiner och hela faderittan och spara sen en backupfil på Windows partitionen. Efter att du installerat något nytt, ta en ny backup och skriv över den gamla för att spara plats om du vill. När datorn får virus, återställ datorn till läget som var innan. Voila, problemen lösta och inget virus överlever, tro mig. Varje återställning tar dock någon timme.
Kan också lösa ett annat problem som har med snåla lirare och Windows aktiveringen att göra. Ska inte nämna mer här.

OBS. Om ni inte känner för att ta en backup en gång i kvarten så rekommenderar jag att spara dokument och sådant på en annan partition.
En annan sak som inte har direkt med virus att göra är att när man har Windows på en egen partition får man inte glömma att göra den mycket större än kraven för Windows. Windows växer av sig självt:P. Dessutom krävs ibland flera gig ledigt utrymme på Windows partitionen för att kopiera filer och när man extractar. Tror ni inte jag åkte dit på den när jag skulle installera Dawn of War, 5 gig i tillfälligt extractutrymme behövdes:P

Alt3.

Se till så att ingen fular sig på Internet:P. Fungerar definitivt.

Lycka till!

Av Ton

Är ju ingen expert på området men kolla om du kör dual channel. Gör du det så har du placerat dem rätt. Du kan se detta genom t.ex cpu Z.

Sen att du inte har två lika stora minnen kanske förhindrar dual channel, det vet jag inget om.

Av Ton

oops missade den när jag kolalde igenom trådarna i morse. Men va ju också ganska trött:P

Av Ton

Medieval 2Total War

Undrade om det finns några seriösa Medieval 2 lirare här.

Jag syftar på strider över nätet.

Kände mig ganska ensam på Rome och hittade faktiskt bara en svensk med någon sådär klass under de år som jag spelade.

Har precis köpt Medieval 2 och har knappt hunnit spela så jag är grymt grön än så länge men ser fram emot att möta er på nätet snart.

Självklart kan ni posta allt angående Total War spelen.

Av Ton

Håller med köp för guds skull inte Pentium D.

Om du vågar satsa på ett begagnat graffe så finns det ett överflöd av dem och det kommer fler för var dag.

I ett längre perspektiv är det docksällan bra att vara alltför snål. Köp inte för dyrt heller för det finns inget som heter framtidssäker. Skulle personligen rekommendera en dator i ca 10000 kronorsklassen om du inte orkar göra på dettasätt som jag föreslagit här.

http://sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=636679

Av Ton

Antar att du inte vill sätta några prestandarekord utan bara få en bra dator som räcker länge och klarar alla spel.

Core2Duo behöver som alla vet vid det här laget, höga frekvenser på minnena men är okänslig för annat. Du vet siffrorna 5-5-5-15, 128x64 osv.

Därför känns ju xms2 extreme minnen lite overkill. Visst du ska överklocka men de kostar ju typ 700 mer än budget minnen. Det är nästan så jag skulle rekommendera 1 gb kits än så länge. Då sjunker priset med hela 1800kr.

I överlag så läste jag ett test någonstans kommer inte ihåg var det var men skillnaden mellan 8000 minnen och 4200 minnen var endast 3 fps i spel. Gällde Core2Duo system. Då räknade man självfallet inte med överklockning av andra komponenter där minnet kan vara en flaskhals så den egentliga ökningen blir större om man överklockar.

Eftersom du ändå ska överklocka så kan du ju lätt köpa en 6300 processor och överklocka den, kostar 55% av 6600. Senare kan du ju köpa en av de nyare processorerna i 6x50 serien om ett år eller så tillsammans med 8800gts.
De går att köra utan bearlake kretsar och du kanske kan överklocka moderkortet till liknande frekvenser, 1333mhz, för att få ut max av den.

Även med budgetminnen kommer du att kunna överklocka 6300 processorn och det kan vara dags att även köpa nya minnen om du vill överklocka din nya 6x50 processor om ett år.

Blev en massor nyköp men räknar man:

Avdrag

-1500 för billigare processor
-700/-1800 för budgetminnen

Pålägg

+2000 för nya minnen om ett år men då har du säkert åtminstone 8000 minnen. Ger rejäla överklockningsmöjligheter.
+2500 för ny processor. Som troligen är ganska mycket bättre än din gamla då den stöder högre systembussfrekvens.

Totalt +2300/+1200 kronor.

Japp det blev dyrare men nu sitter du med mkt bättre grejer.

Ge gärna feedback på denna systemidé.

Appråpå graffekort så finns det massor av begagnade 7900gtx och x1900xt på marknaden för två laxar. Och det kommer bli fler allteftersom folk köper 8800-korten.

Av Ton

Vilka minnen?

Hej!

Ä4r lite grön på vad gäller ram-minnen så jag tänkte höra runt lite.

Jag funderar på att köpa några nya begagnade till min dator och har nu ddr2 Samsung 4300 minnen.

Jag har fattat att om man köper minnen med högre frekvens så körs de i lägre om jag sätter in sådana min dator. Däremot undrar jag vad skillnaden mellan 4300 och 4200 är?

Dessutom, vad betyder t.ex. 128megx64 och vilken betydelse har dessa siffror för prestandan. Har dessutom ingen aning om dessa specifikationer för de minnen jag har nu, kan man se detta?

Antar att CAS-latency:n fungerar på samma sätt som frekvensen men uppåt men det är bara gissningar, stämmer det?

Kör för övrigt ett Pentium 550 system, 3.4 Ghz

Tack för hjälpen!

Av Ton

Oki, grymt off-thread men varför hatar alla EA?
Jo, det finns bättre utgivare men utan EA skulle typ halva spelindustrin försvinna:P
Tittar man bara på antalet lyckade spel i förhållande till antalet utgivna spel, så är väl EA sådär men man ska komma ihåg att EA lägger vantarna på så gott som allt de kan komma åt. De lär ju, har inte räknat, släppt flest bra spel av alla utgivare genom tiderna.

Apråpå nymodigheter inom databranschen i allmänhet så är det alltid korkat att "köpa" inför framtiden. Köp när det kommit ut istället.
Ta t.ex. Athlon 64 3000+ som släpptes för grymt länge sedan. Reklamen var då, var framtidssäker, uppgradera till 64 bitars processor blablabla.
En 3000+ är stenålders när Vista kommer ut. Ni fattar poängen.

Av Ton

Man menar Pentium 4 2 ghz eller motsvarande.

Skulle i för sig inte förvåna mig om man behöver Core 2 Duo 2.13 Ghz processor:P, alltså E6400 för att kunna njuta av något.

Ska inte ha någon utläggning om skillnaden mellan gamla och nya processorer men här har du en fingervisning om vad som är bäst resp. sämst för spel.

Intel Core 2 Duo
AMD X2
AMD 64
Intel Pentium 4

Notera att de överlappar varandra så de bästa processorerna ur en grupp längre ner på listan tar budget segmentet i en övre grupp. Finns även FX och Extreme edition men det behöver vanligt folk inte bry sig om.
Singeltrådiga processorer är bättre för spel än vanliga dubbelkärniga men det är endast om du bara har spelet på så därför rekomenderar jag inte att köpa en sådan.

Angående grafiken, svar: Ganska många, mycket av directX 10 spelens fördelar är just grafiken varav Crysis är det mest hypade.

4 trådar, asså dröjer minst ett år till innan någon normal människa har råd med sånt. Dessutom är utvecklarna ute på hal is om de ska hoppa direkt från singel-trådigt till 4-trådigt. Det är både svårare att utveckla plus att det är svårt att beräkna hur stor del av spelarna som har tillgång till den teknik som behövs för spelet vid releasen. Ex. skulle tekniken vara utbredd först ett halvår senare är de rökta då det finns andra bättre spel att tillgå.

Vadå t.om. Oblivion, du låter som om det är stenålders.

Av Ton

Vet att det låter korkat men det är nästan utan tvekan ditt nätverkskorts drivrutiner. Om du råkar ha inbyggt nätverkskkort i moderkortet så uppdatera dem.

Av Ton

Bara så vi inte missförstår, f8 på min e olika startfrekvenser för windows. Så det inte e den menyn du talar om, troligen inte men man vet ju aldrig.

Av Ton

Alienware har specialdesginade delar. De e bättre men inte för sitt pris. Måste också säga att star wars chassina inte e fula.

Av Ton

funkat troligen inte men har du testat trycka in f10 precis efter/under tillverkarladdningsskärmen och välja hdd:n?

Av Ton

tja, kan tyvärr inte hjälpa dig mycket, men det känns som om du fått samma problem som jag fast på annat sätt.

Här kan du se vad som hände mig.

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=54362...

Kolla om du testat de saker jag gjorde. Om något av det går så har du inte samam problem och jag kan troligen hjälpa dig, annars e jag ett enda stor frågetecken också.