Inlägg

Inlägg som Ton har skrivit i forumet
Av Ton

Varför har de inte gjort två slut med NOD också:?

Var nästan säker på att man skulle få välja mellan Killian och Kane.

Det är nästan så Tricia Helfer är bättre i CC3 än Battlestar Galactica ,ok skoja bara men hon är ju klart bäst, efter Michael Ironside förstås:P

De har ju skrivit/skriver en CC3 bok nu så man väntar bara på filmen. Låt bara inte Bollen göra den så blir det bra:)

Av Ton
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Palme_570
alla mina p5w dh dlx har gjort 450 fsb+ som max 473 och p5w dh dlx bjuder på bättre prestanda än commando vid samma frekvenzer och efter som du ska köra quad core så lär du inte kör 500 fsb så p5w dh dlx . men commando är också ett bra kort

Alla mina:P hur många har du egentligen, du måste vara rik:)

Av Ton

Japp köp de likartde minnena på komplett så tjänar du nåra hundringar. De har dock lite högre latency men det spelar ingen roll om du har C2D.

Av Ton

Skulle aldrig ha satsat på en fyrkärnig processor just nu.

Istället köpa en billig 6420 klocka den grymt, vilket går i tanke på resten av din konfiguration. Du får den troligen i 3.5+ ghz vilket räcker mer än väl till allt du kan tänkas göra, för hade du kört program som verkligen behöver fyra kärnor hade du inte behövt fråga, du skulle vetat vad du behövde.

Köp sedan ny fyrkärnig processor om ett halvår/år.

Av Ton

Det var Ultra som skull vara bättre, enligt spekulationer, än 2900xtx. Inte 8800gtx som du skrev.

Edit: "Ok tar tillbaka, inte enligt de källor du hänvisade till men har läst hos andra att det skulle vara så."

PS. Lyssna inte på spekulationer i överhuvudtaget. De har fel 90 %:P
Dessutom så är drivrutinerna för HD2900 lite efter.

Av Ton

Vad gäller köra nya spel med gamla grejer så kan jag säga att min p4 3,4 ghz, 1gig 4200 minnen och x800xt kort klarar Company of Heroes utan problem så länge du inte maxar allt.

Supreme Commander är det enda spel som jag kört som faktiskt blir ospelbart när man spelat en timme eller så och fått upp en massa enheter.

Av Ton

Skulle nog satsa på Gigabyte kortet men skillnaden är nog inte så stor. Det är nog mer individuellt hur bra just det kort du får som spelar roll.

En lite bättre processor kanske. E6420 skulle jag ha valt. Kostar 500 mer men med bättre överklockningsegenskaper.

Vad valde du för graffe förresten?

Av Ton

Ska du överklocka vilket jag antar att du ska så är det väl värt att satsa på något dyrare kort i tanke på att du maxat allt annat i princip förutom graffe.

Asus Striker i någon version brukar va bra även om jag aldrig haft ett själv. Kostar typ 3 k dock.

Annars så tror jag att skillnaden mellan olika kort (i samma prisklass) är väldigt liten och vad gäller problem så är de flesta åtgärdade, med biosuppdateringar. Kolla bara upp så att moderkortet du köper inte har något speciellt problem. En del dyrare kort har uselt ljud och en massa buggar med ljuddrivrutinerna. Köp då bara ett ljudkort så e det löst.

Skulle ha varnat dig för dåliga överklockningsegenskaper hos budget sli-kort men du skulle ju ändå inte ha sli.

Av Ton

Bosse.

Jag antar att du pratar om uppgradering av din gamla dator?

Om du ska köpa en helt ny så kan jag ge dig bra specifikationer om du anger vilket pris den får ha.

Vad gäller uppgradering så får du gärna skicka in nuvarande specs såsom moderkort etc för att vi ska kunna hjälpa dig mer.

Av Ton

ok, har inte orkat kolla upp klocken på den då den aldrig varit intressant att köpa. Den kostar ju fortfarande svinigt mkt såg jag.

Av Ton

Måste hålla med om att jag tror drivisarna kommer förbättra prestandan en del.

Någon sa förut att man borde testa i högre upplösning, en annan svarade något korkat om att det inte spelade någon roll.

Jo för att i så "låga" upplösningar får alla high end kort ungefär samma prestanda. Dvs skillnaden blir liten. Sedan att de flesta kör i 1280x1024 är en annan grej.

Av Ton

Erkänner stavas med ä

Nu nu skojar jag bara med dig. Ha en bra dag!

Kom på förresten att jag inte fattar det bra med 6700? Är det inte som en 6600 fast med mer klock?

Av Ton

Eftersom de nya processorerna är ute så är e6420 klart det bästa valet av cpu.

Är ju typ 400 billigare än 6600 och har också lite extra smågodis, som i för sig är värdelöst om du ska gama. Det enda som är sämre i princip är ju klocken som du ändå kommer ändra på.

Apråpå att köpa 5300 minnen istället för 6400 minnen så ser jag verkligen ingen fördel alls med det då det skiljer en hundralapp. jag tror t.o.m. det är billigare just nu med 6400 minnen pga. Kompletts ultrarea på Corsair minnena.

Vad gäller moderkortet så funderar jag själv på vad som man bör köpa och har inte kommit framtill något speciellt bra. Dvs. alla verkar ha sina problem. men det verkar finnas en del bra moderkrot i 1.7 klassen. Då får du punga ut med en hel fem-hundring extra men det ger dig full 16x sli och annat gott. Plus lite extra överklockning samt tror jag att du tar igen det med ökad livslängd på datorn då gamla graffe kan köpas för sjukt lite och i sli ge prestanda i nästan samma klass som ett nytt högprestandakort.

Ex. två 7900 gt (motsvarar din 8800gts 320 om 1.5 år) ger ungefär samma prestanda som ett 8800 gts 640.

Av Ton
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Infa
6320 7x, 6420 8x ,6600 har 9x ,6700 har 10x osv ...

Inte osv men annars var det rätt:) Man kan också tro på sättet du skriver att e4300/4400 skulle ha 6 i multipel men det stämmer inte.

För övrigt så spelar det roll om kärnan är Allendale eller Conroe där Conroe är den bättre.

Personligen skulle jag överlägset välja 6420 just nu.

Av Ton

Detta är den mest komiska tråden på Sweclockers som jag har sett på länge. Jag vet att IMDB är fullt med idioter men jag har åtminstone lite högre förväntningar här. Och min fråga är det tydligen ingen som kan svara på heller.

Av Ton

Innan jag kommer till det väsentliga, hur orkar femtioelva noobs bråka om ett räknefel?

Någon som kan reda ut detta åt mig?

Någonstans här på Sweclockers gamla nyheter fanns det en länk till ett test där man testade Supreme Commander med en QX6700. Man hade också simulerat tester med tvåkärniga respektive enkelkärniga processorer genom att stänga av X-antal kärnor på processorn.

I vilket fall så visade testet att SC var ospelbart med en enkelkärning processor vilket det nu inte är. Så kan någon svara mig varför de i testet tror att man kan simulera en enkelkärning processor med samma frekvens som QX6700 genom att stänga av 3 kärnor i processorn? Kan man det?

Har jag missat något väsentligt i testet eller? Någon som läste det? Det enda jag kan tänka mig är att det konstiga resultat beror på att de kör med 8 spelare. Det skulle då förklar varför deras "enkelkärniga "processor ger ett så dåligt resultat.

(Hittade länken) http://www.sweclockers.com/nyhet/5664-supreme-commander-med-f...

Av Ton

Angående e6600 och amd 6000+ så kan jag säga att detta pris/prestanda diagrammet var gjort med standardclock. Intel tar amd om man räknar in överklockning. Och ja det förstås processorerna är bättre på olika saker men intel tar amd i genomsnitt vid överklockning.

och nej jag är inte en intel fan:)

Det intressanta var att e4400 överklockad till 3,2 ghz (som inte lär kosta mkt) bara gav ca 5 fps lägre i spelprestanda jämfört med e6420 överklockad till 3,5 ghz.

Av Ton

Du glömmer bort att vanliga personer inte heller har 8800 i sli:P

Dessutom så är man ju ganska dum om man köper så bra grejor och sedan lallar på en 19 tummare.

Av Ton

Oki kommer inte ihåg hur jag gjorde men man fick klura ett tag. Annars finnsdet en drös med walkthroughs somdu kan använda.Sök bara på google.

Minns att jag första gången missade att ha med Elaine/druiden (tror hon hette så) när jag kom till NW första gången och därmed missade hela hennes questline. Stör mig på sådana saker.

Tips om du vill bli polare med någon i gruppen vid dialoger utan att förlora poäng hos en annan så är det bara att byta ut de som ogillar varandra så att bara en av dem är med i gruppen vid tillfället. (Den som man får poäng hos stannar)

Av Ton
Citat:

Ursprungligen inskrivet av H_Bozz
vore faktiskt väldigt överraskande om 320mb versionen vore nog till alla spel för de värsta grafikinställningarna i sli mode. Men eftersom det bara är ibland 320 inte är nog i SLI måste det ju duga mer än nog med 320mb ifall man bara har ett grafikkort som de flesta har! Intressant artikel!
Tycker dock de borde ha använt 4gb ram för att vara säkra på att ram minnet inte tar slut. Särskilt om de själva tror att grafikkorten använder upp till hela 1280mb minne! Skulle ju bli knappt 720mb kvar till resterande spel och OS etc..

Rättelse: De tror inte att graffekorten använder ram utan att grafikkortens egna minnen adderas. Dessutom ofta man använder 720 mb till OS. Okej har man dc++ på eller något liknande kan det bli brist med 2 gig.

Konstigt att de inte har tagit bort artikeln än de måste ju ha fattat att de gjort ett misstag vid det här laget.

Här är förresten ett riktigt och mycket bättre test på 8800 korten single och sli.

http://www.guru3d.com/article/content/416/1/