Inlägg

Inlägg som Mulfuß har skrivit i forumet
Av Mulfuß

Ge mig en typ fort som den! Rykten inom branschen säger att det kommer att gå undan med dom här propparna. Dom kanske till och med kan veva runt Fista utan att det går segt.

Av Mulfuß

Gullegull! 31,5% drägg eller kulturlosers tittar på (s)(v)(taliban). Dom kan väl betala skiten själva och inte tvinga oss som inte har TV-apparater att betala deras terapi/bidragsjobb. Eländet ska inte betalas med licens, och inte med skatten heller, den är hög nog.

Av Mulfuß

Men LOL! Tur att man inte har en bapparat med en mottagare som tittkälla. Det finns ju bara inte att jag skulle sponsra rödvinsvänstern i deras (s)(v)(taliban)-vurm. Tror inte heller att jag skulle anmäla min dator till Infantiltjänst i Lapphelvetet om det här gick igenom. Röksignaler FTW!

Av Mulfuß

Hmm. Kan bli säkert bli mumma det där. Det som dock är bra med DVI och HDMI är att det är ganska enkelt att omvandla dom fram och tillbaka. En ny standard däremot kan bli knepigt...

Problemet med DVI är att det finns 2 st olika färgstandarder (en för data och en annan för video) som kan ge en del trassel med var svartnivån ska ligga. Ytterligare ett litet aber är att signalnivån och drivstegen inte är helt vattentätt specade. Detta gör att DVI har problem med lite längre kablar.

HDMI innebär bl.a en uppstyrning av signalnivåer. Dock har det visat sig att den mindre kontakten har gjort det svårare att konstruera kablar och kontakter som klarar riktigt höga upplösningar som 1080i, 1080p och över utan strul.

Så långt erfarenheter från hemmabions mystiska värld. Långa kablar till en projektor är dessutom oftast dyra då Dual Link rekommenderas för DVI.

Ytterligare ett aber är att det vore smutt med en hembioförstärkare eller liknande som kunde ta alla möjliga bildkällor och skicka ut hela klabbet på en DVI eller HDMI till den bildvisare man har. Det finns idag några top-of-the-line modeller som kan det men dom kostar som en småbil så det är inget man köper på lunchen direkt.

Lycka till till den nya standarden om den kan lösa allt detta och få apparattillverkarna av både traditionell dator- och hemelektronik med sig på tåget.

Av Mulfuß

Vi väntar med spänning på benchmarks. Både om Nforce 4 för Intel vs AMD och hur jag och Magnus Samuelsson skulle mäta oss. Inga paralleller i övrigt...

Likaså väntar vi med spänning på ett bra SLI-kapabelt Intel-system.

Av Mulfuß

Nforce 4 för Intel långsammare än för AMD!

Gammal men fortfarande relevant nyhet:

"Regardless of the launch of the Intel nForce platform, it's clear that Intel rigs still can't touch their AMD equivalents for gaming performance".

http://www.theinquirer.net/?article=21732

Av Mulfuß

Efter ett antal praktiska tester med Reason 2.5 och Cubase SX2 tycker jag att det viktigaste är hårddiskarna. Sen ger en Athlon XP (2500+) med sin kraftigare FPU en P4 (3,2 GHz) pisk i tester med det stora reverbet i Reason och en hel del pluggar.

De flesta musikapplikationer kör flyttalsbaserade algoritmer som det ser ut idag. Många sequencers som SX3, Nuendo3 och Cakewalk Sonar är på väg ut i 64-bitarsversioner. Nu kanske man inte kör så stora projekt att minnesmängden är det som spökar men det finns även andra fördelar.

Hursom, med en väl tilltagen kylning med stora lågvarviga fläktar, rätt inställningar i Windows (det som Frost påstår sig göra är inte svårt att göra själv) och med en bra RAID-setup kommer du långt oavsett plattform.

Av Mulfuß
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Calle2003
nästan perfekt, ser inget stöd för ncq

Om jag inte tar fel har NForce 4 inbyggt stöd för NCQ...

Av Mulfuß

Audigy 3? Den som det visste (kanske Audigy 2 ZX får vara stand-in för 3:an?)....

Av Mulfuß

Audigy 4 släppt...

Creative verkar släppa Audigy 4 Pro som en limited edition. En flukt på produktsidan http://us.creative.com/products/product.asp?category=1&subcat...
ger info om att man inte ändrat på så mycket från föregående kort. Ett helt internt, lite billigare kort är antagligen att vänta. Vänta er drivrutiner med storlek hos en DVD-ROM eller 3

Av Mulfuß

Fotot i nyheten ser värre ut än vad det är på riktigt. Hjulet har en rundad topp och en inte allt för vass kant mot sidorna. Dessutom är det tillverkat av nån sorts plast som påminner om LD-polyetylen (LDPE) som brukar användas till att ge plast en slags gummiliknande yta. Inte alls så pjåkigt faktiskt!

Edit 01:28 - Råkade skriva fel plastförkortning. Blev shoppingkassar som jag först skrev.

Av Mulfuß

Trist att både den orangefärgade och den blå passar perfekt till min HTPC-Shuttle beroende på tänd LED. Kostade dock en slant när jag handlade. 360:- för en mus är inte billigt. Är riktigt skön att använda med ganska påtaglig mikrobrytarkänsla i knapparna. Scrollhjulet är ganska mjukt med distinkt rörelse och har inte lika tandad rullning som min trådlösa Logitech.

Av Mulfuß

Det finns en liten översiktsbild på http://www.amdboard.com/socket_939_boards.html med ett par kort från bl.a ABit (AN8 Fatal1ty & AN8-MAX) och en del annat godis från valfri tillverkare.

Kommmer gå en del pengar till ett sånt med SLI och en FX om man vill vara värst hemma på gatan.

Av Mulfuß

Ujuj! Besvärligt det där för vissa... Opteron kommer att bli ännu bättre i ssytem med dubbla CPE:er och uppåt. Multicore däremot är ju nått annat!
Nu heter det visst att multicore inte är bra, men nyss skulle det krävas för att köra Longhorn.

AMD kommer som det ser ut idag att bli först även med detta inom x86-världen. Positivt med mer konkurrens i vilket fall. Priserna på hårdvara är ju inte direkt fåniga numera i alla fall

Intel kommer dock att lyckas driva upp klockfrekvenserna inom kort. AMDs 90nm-process kommer alltså att få bevisa en hel del. Ska man lyckas undvika de processproblem man sett hos både Intel, IBM, TMSC med flera?

Det ska bli en mycket spännande höst att se fram emot.

Av Mulfuß

Intressant saga du berättar om Kalle och Olle, men vad har det med ämnet att göra? Bevisar du något genom att blanda bort korten och fabulera fram skräckhistorier om mindre kunniga användare?

Då så: En vän till mig hade ett mobo med 875-chipset. PHY-nätverkskretsen brann. Därför skulle jag nu kunna dra slutsatser om chipset eller processorer från vissa tillverkare eller?

Skriv gärna om du har något att komma med inom det ämne du själv började med. Vill du hitta på sagor kan du väl prova "Ring P1".