Inlägg

Inlägg som gammarayburst har skrivit i forumet
Av gammarayburst

Ställer mig på kö för köp nu om ovan skulle ändra sig

Hämtar

Av gammarayburst

Såld!

Skickades från m.sweclockers.com

Av gammarayburst
Skrivet av DEE:

Är denna såld? Annars bjuder jag 10k och hämtar snarast.

Skickades från m.sweclockers.com

Den finns kvar och jag accepterar ditt bud. Vi tar vidare kontakt i pm!

Av gammarayburst
Skrivet av Nomu:

9100, hämtar

Inga problem du glömde nämna, typ coilwhine osv?

Har lyssnat nu och under belastning med öppen låda på nära håll hörs ett ytterst svagt surr från grafikkort, med stängd låda hörs det inte alls. Jag är rätt ljudkänslig så skulle klassa det som en ytterst lindrig form av coilwhine.

Av gammarayburst
Skrivet av Justin91:

Kan tänka mig köpa loss M2 ssdn för 1000kr inklusive frakt om du är ok med att sälja den löst.

Tyvärr säljer endast komplett

Skickades från m.sweclockers.com

Av gammarayburst
Skrivet av Nomu:

9100, hämtar

Inga problem du glömde nämna, typ coilwhine osv?

Bud noterat!

Nej inget jag märkt alls, kan köra datorn och lyssna riktigt noga i morgon så återkommer jag med bekräftelse. Inget har strulat i övrigt, datorn rullar på stabilt.

Låter budgivningen pågå till söndag, känns inte som jag vill släppa den under 10k

Skickades från m.sweclockers.com

Av gammarayburst
Skrivet av ppwarlord:

ifall det är ok så börjar jag med ett bud på 9000 och hämtas enl önskemål

Bud noterat!

Skickades från m.sweclockers.com

Av gammarayburst

Komplett dator Ryzen 3600 + 5700 XT

Hej! Säljer i stort sett helt ny nästan oanvänd dator, inköpt 2019-10-03 på webhallen. Jag köpte då jag var bombsäker på att jag skulle spela en massa, men då intresset svalnat och andra prioriteringar tar över har jag knappt använt den, har endast kört lite benchmarks och spelat några timmar så total användning är inte mer än 10h utan underdrift.

Inser att den bara kommer stå och tappa i värde så provar att lägga ut annons ifall någon som kan få mer glädje av den är intresserad.

Inköpspris var 14700, så tänkte 11 000 är ett rimligt pris. Säljs med nyinstallerat (dock oaktiverat) windows 10. Digitalt kvitto följer självklart med vid ev. köp.

Vid köp medföljer en Qnix qx2710 (27" IPS, 2560x1440, 100hz OC), dock utan skärmfot och ena skruvfästet har lossnat bakpå, går dock att montera utan problem med 3 skruvar (med vesa fäste)

Endast upphämtning i Vallentuna norr om Stockholm.

Mvh David

Läs hela annonsen här

Av gammarayburst
Skrivet av Trigger:

@gammarayburst:

Ot

Såg att du håller till i Vallentuna, bor där också

Kungligt! Vallentuna är fint 😀

Skickades från m.sweclockers.com

Av gammarayburst
Skrivet av Trigger:

Bra tänkt där!
Helt oslagbart att kunna jobba hemifrån dock lagom mängd om du frågar mig.

Spontant så någon form av administration eller som min fru som pysslar med programmering/ implementationer helt och hållet hemifrån.
Gärna söka sig till internationella team inom sin arbetsplats. Inte sälla sker flesta mötena via Skype av naturliga skäl.

Många säljyrken varvas med kundbesök som ofta kör all admin och många kundkontakter/ planering mm från hemmet

Tack för input! Absolut behöver inte vara 5 dagar i veckan hemma, kan vara så att man behöver återkoppling och diskussion med kollegor på en fysisk plats, för att inte tala om att det kanske blir isolerat i längden. 50/50 kanske är lagom!

Skrivet av beejac:

Du kanske helt enkelt ska starta eget och vara din egen chef?

Har funderat på det men utan en lysande affärside, kapital, en god dos tur och enormt mycket slit första tiden är det svårare än att bli en hemarbetande löneslav

Av gammarayburst
Skrivet av Zachtionman:

Har du någon särskilt god anledning för att arbeta hemifrån eller orkar du bara inte pallra dig till kontoret? De flesta arbetsgivare i min erfarenhet vill inte att du jobbar hemifrån om det inte finns särskilda skäl. Just på grund av att det utnyttjas väldigt brett av folk i alla tänkbara branscher, dvs folk "jobbar hemifrån" men är i själva verket lediga.

IT är nog en bra väg att gå, men möjligheterna kan bero lika mycket på den specifika arbetsgivaren. Min inledande fråga lär du säkert få av arbetsgivaren så det är ju bra att fundera igenom varför. Den bästa vägen för att nå dit du vill är egenföretagare, men det för ju med sig många nackdelar.

Finns flera anledningar! Den främsta är att jag värderar flexibiliteten det ger, jag är inte bunden i en kontorsmiljö med dess begränsningar ink transport ca 10h/dag. Men kan bryta när det ges möjlighet och ta en kortare promenad, köra 10 minuters kroppsträning, gå ner och handla på affären etc som inte är möjligt på ett kontor. Till det trivs jag och jobbar bäst helt ostört med så lite ljud som möjligt runt omkring mig. Man kan bryta 10 min och läsa en bok istället för att sitta och stirra när man kör fast, utan att andra undrar vad man pysslar med. Kort sagt - flexibilitet och ostördhet som jag tror skulle ge en (för mig) effektivare och lugnare arbetsdag.

Skrivet av KAD:

Min personliga åsikt: Sök dig till IT-branschen om du gillar att jobba med IT. Om du gör det av någon annan anledning kommer du antagligen bli rätt kass på det du gör.

Det går givetvis att hitta befattningar där man kan jobba hela eller majoriteten av tiden hemifrån, men räkna inte med att det är normen. Speciellt inte för en rookie med YH-utbildning.

Nej räknar absolut inte med att det kommer vara normen, men det ska vara en rimlig långsiktig möjlighet. Jag är intresserad av IT och skulle inte ha några större problem att ta mig an det på ett bra sätt.

Tack för feedback, det är enormt uppskattat!

Av gammarayburst

Arbete med god (åtminstone på sikt) möjlighet att jobba hemifrån

Hej!

Har kommit fram till att arbete hemifrån skulle förgylla mitt liv mycket och tanken att jag borde uppnå detta har nått en kritisk massa. Detta kommer med största sannolikhet kräva utbildning för mig så det är viktigt att jag väljer rätt område direkt så man inte slösar bort några år och ändå måste traggla till kontor. Jobba hemifrån är alltså prio ett, vilket yrke är långt under i rang då jag kan uppskatta det mesta så länge det är någorlunda tydligt vad man ska göra.

Jag har spontant fått för mig att IT är en god kandidat, och efter lite efterforskning verkar mjukvarutestare inte helt orimligt för hemarbete. Kan dock tänka mig i princip vad som helst så länge mitt långsiktiga mål att kunna jobba hemma mycket är rimligt att uppnå.

Har googlat mycket men inte fått tydlig info så jag tänkte jag slänger ut frågan här på swec i hopp om att någon har mer insikt i hur rimligt det är. Det ska gärna finnas YH utbildning inom området men annars går högskola såklart bra också, ju kortare desto bättre då jag helst kommer undan med så lite lån som möjligt.

Tack på förhand och ha en bra dag!

/David

Av gammarayburst
Skrivet av Vangen:

Bilden, tortyr, vill säga, får inte. Ja..

Haha att det är två kvinnor med mörkare hudton som skjuter prick på en vit man?

Skickades från m.sweclockers.com

Av gammarayburst

http://www.netonnet.se/art/dator/bildskarm/monitor-27-tum-och...

AOC q2770Pqu (27" QHD PLS utan pwm) för 2990:-

Av gammarayburst

En intel i5 4570S och ett gtx 750ti samt ett nätagg med gold/platinum märkning, då får du en burk med bra prestanda/watt.

Av gammarayburst

Hoppas verkligen på broadwell för stationära. Nu har jag lagt PCn på hyllan f.n men det är ju lite intressanta spel på gång så jag mistänker att jag kommer skaffa en om något år, ett någorlunda presterande system på max 200w power draw under load vore riktigt nice!

Av gammarayburst

Hur man upplever saker och hanterar dem mentalt är individuellt och istället för att skriva något nedlåtande (som många redan gjort) bara för att jag själv inte kan direkt relatera till ditt problem, kan jag bara konstatera att detta uppenbarligen är riktigt jobbigt för dig. Jag ska därför försöka hjälpa dig så gott jag kan.

För det första, och som många redan sagt, det tycks ju som att killen inte kommer ge efter för din syn på saken, så att vidare driva detta med honom för att lätta din mentala börda kring detta kommer troligtvis bara göra det värre, med mer pajkastning och missförstånd.

Jag tog en titt på din kanal, och tycker du har en imponerande skara prenumeranter. Många drömmer nog om att komma så långt på youtube, så fokusera på det istället - du har faktiskt gjort en grym bedrift med din kanal! Gör nya videos, utveckla din grej som gjort att du kommit så långt (inte tittat på någon video så vet inte vad denna grej är, men ska efter detta prenumera och kolla på något) lägg energi på att gå framåt!

Det kanske lät klämkäckt, och vad vet jag i värsta fall fann du det inte alls hjälpsamt. Men ärligt talat att fastna i detta problem och låta det sno energi som du istället kunde lägga på att göra grymma videos, är en ruskigt negativ spiral för ditt välmående.

Blicka framåt, titta på kommentarerna på din kanal, många skriver väldigt positiva saker och ger beröm där! Försök fokusera på det och gör din grej, ignorea allt som har med hela den där historien att göra, inklusive dina egna tankar kring det. Det kommer långsamt kännas bättre och om något år kommer, om du hanterar detta rätt, hela grejjen kännas som rätt tramsig.

Blev ett långt inlägg och jag kan bara hoppas att du fann det åtminstone lite hjälpsamt!

EDIT: Du fick just en till prenumerant, se nu till att leverera!

Av gammarayburst
Skrivet av M@GWAC0D£:

Den som lägger ut annonsen OCH BETALAR FÖR DEN får väl sätta vilket pris denne vill?
Det är väl upp till köparen att hålla koll på priserna?

Eller?

Visst är det så men man kan ju ifrågasätta det etisk/moraliska i att sätta rövarpriser, och eventuellt göra profit på någon okunnig /naiv stackares bekostnad. Tror det mer är det tråden handlar om.

Av gammarayburst

Bara jag som noterade märkbar microstutter på andra videon? Såg ju knappt ut att flyta bättre än första trots att det var tredubbel fps. Lite humor att han säger "really fluid gaming experience" också Men eyefinity setupen var helt klart maffig, synd bara på ramarna (som vanligt).

Av gammarayburst
Skrivet av Dblood:

Hm tänkte lira lite nu men, Queue position: 14135 :S

Japp kön är helt tokig, tror det är något kexigt med den. Lite surt, här skulle man lira nån timme innan tjocka familjen kommer på grillning, men icke