Inlägg

Inlägg som gammarayburst har skrivit i forumet
Av gammarayburst
Skrivet av Crippa90:

Haha!

Sorry men dina spekulationer är helt felaktiga.

Förövrigt så förbränner "fotbollsspelande" mer energi än styrketräning så vet inte riktigt vad du menar med att det tar mindre resurser?

Jag blev så nyfiken nu när jag börjat fundera på saken så jag letade efter lite information, och mycket riktigt var mina spekulationer felaktiga (det misstänkte jag dock, försökte bara resonera kring hur myten skulle kunna ha någon sanning i sig ) Finns mycket info angående saken i denna länk: http://traningslara.se/styrketraning-for-barn-och-ungdomar-de...

"Det finns ett fåtal rapporterade fall av skador på tillväxtplattor, men dessa är alla relaterade till oövervakad träning med väldigt tunga vikter och dålig teknik (1,3)."......"När det gäller hämning av tillväxten så finns det teoretiska belägg för att väldigt intensiv träning kan påverka negativt på barns tillväxt, men detta gäller all typ av träning."

I övrigt konstaterar de att styrketräning för barn och ungdomar är övervägande positivt. I en uppföljande artikel om hur barn svara på styrketräning konstaterar de dock att barn bör lägga sig på lägre repetitionsantal än vuxna. Med andra ord fritt fram för barn/ungdomar att styrketräna, dock kanske inte med målet att bli muskelknuttar i miniatyrformat

Av gammarayburst
Skrivet av Nivity:

http://www.jula.se/luftkompressorset-mini-boxy-1-5-hp-200055 har jag, köpte dock för 500:- när dom hade något erbjudande.
Perfekt liten pjäs i en lägenhet <3

Har du ett avfuktningsmunstycke till den eller hur löser du problemet med kondens?

Av gammarayburst

[QUOTE="Something";12774177]Det finns ingenting som tyder på att träningen vid unga år skulle kunna förhindra en normal växt process.

Det är väldigt konstigt att just styrketräning dras med den myten hela tiden, borde inte fotbollsspelare, basketspelare m.m ha väldigt dålig längd på sina ben så som dom hoppar omkring? Och nämn inte ens att belastningen blir värre när man lyfter tunga vikter, ett hopp ger extremt mycket belastning påknän m.m.

Jämför skador på en livslång utövare av gymnastik, fotboll, ridsport och styrketräning och se vilka som är mest Slitna i kroppen

Proteinpulver är ingen alternativ medicin som sägs bota cancer m.m. (Bara sqauts som gör det) Det är (generellt) precis vad folk säger att det är, proteintillskott. Till mesta delen mjölkprotein, hur många av er som inte accepterar pulver är skeptiska mot mjölk?[/QUOTE]

Nu vet jag inget om sanningshalten i att styrketräning skulle störa tillväxtprocessen, och varför inte konditionssporter som fotboll etc dras med samma rykte, men om jag skulle spåna lite (ren spekulation alltså) så ser jag det såhär: Styrketräning bryter ju ner musklerna på en helt annan nivå än konditionssporter, särskilt om man lyfter extremt tungt (detta är ju relativt, men att man lågreppar helt enkelt). Kroppen behöver då lägga mer energi på att reparera muskelvävnaden och kroppen har ju begränsade resurser att underhålla kroppen så muskelreparationen kanske sker på bekostnad av den vanliga tillväxten? Vet inte alls om det stämmer, det är som sagt spekulation, jag försöker förstå vad det kan finnas för sanningshalt i myten(?).

Att utöva fotboll t.ex bryter inte ner musklerna i större utsträckning och tar troligen mindre resurser av kroppen än styrketräning.

Av gammarayburst
Skrivet av Extrapaj:

Jag som tycker det är svårt att nå bara f-knapparna, undrar hur dom tänkte när dom satt dom där. Behöver man inte makroknapparna varför skulle man då vilja ha ett tangentbord med dom?

Snyggt, ordentligt handledsstöd, USB 3 och hörlurs/micingång (dock dumt placerade på högersidan av tangetbordet). Endast ett par hundra över konkurrenter som erbjuder mindre lul lul

Av gammarayburst

Nya Gigabyte Osmium kanske kan vara ett alternativ också, det har röda switchar och blå belysning (individuell belysning för varje tangent) och ser ut såhär: http://www.youtube.com/watch?v=C9WZ2VMmiCo. Det har macroknappar men de sitter ovanför F-tangenterna så om man inte använder dem bör de inte vara störande.

Finns på bl.a netonnet och dustin

Av gammarayburst

<------ avis Den ser så jäkla smutt ut! Tror du att du skulle kunna fixa lite bilder? Vore grymt!

Av gammarayburst
Skrivet av anon144676:

Får jag be och fråga vad du har haft i arena rating?

OOOOOOch där kom den.

Av gammarayburst
Skrivet av krythorian:

Dessutom tror jag inte att deras nya mmo kommer ta WoW spelarna just eftersom att deras nya MMO inte kommer ha någon anknytning till någon utav deras tidigare titlar.

Ser dock inget hinder i detta, bara spelvärlden/upplägget är tillräckligt intressant Allt kan ju inte bygga vidare på gammalt, klart det är lättare för ett mmo att slå igenom om lore/community kring spelvärlden redan finns men att göra ett helt nytt IP är ju inget problem i sig. Tror för övrigt majorieten av wow spelarna inte är hardcore warcraft fans, många har nog inte ens spelat strategispelen så för dom var wow "nytt" när det kom.

Tror också blizzard är tvungna att göra ett nytt IP då de inte har gammalt material som passar för ett mmo. Wow 2 känns inte optimalt, och varken Starcraft eller Diablo passar (i mina ögon) att rehasha i form av mmo.

En till sak som talar för att folk kommer gå över till Titan är att wow redan i dagsläget spakas av blizzards "B-lag", då de starkaste resurserna läggs på Titan. Detta kommer säkert bli ännu mer fallet när spelet släpps.

Av gammarayburst
Skrivet av landahl:

har du matt display nu ? Om inte varför då byta?

Nej min skärm är inte matt (tror inte någon av dessa koreanska skärmar är det), utan har bara den "vanliga" glossy plasten. Anledningen till att jag är sugen på tempered glass är mest att det ska täcka hela skärmen från kant till kant (som på cinema display), så man slipper den lilla förskjutning som det annars är mellan ramen och bilden. Det är alltså bara att det ser lite snyggare ut, sen har jag sett en del som påstår att tempered glass ska ge lite bättre bild, men det är nog en högst subjektiv fråga. Men jag har kollat runt lite angående QH270 IPSI och det är tydligen deras nya tempered glass version, men denna täcker inte hela skärmen som den gamla versionen (IPSB) utan glaset sitter precis som plasten gör på den vanliga versionen, med förskjutning mellan ram och glas. Då vart det helt plötsligt inte så intressant längre.

Tror jag lägger köpjävulen på hyllan helt enkelt och nöjer mig med skärmen jag har (som för övrigt är fantastiskt, men man inbillar sig alltid att det kan bli liiite mer fantastiskt ), och spar mina pengar tills OLED kommer i större format, då kan vi snacka att det är värt att investera!

Av gammarayburst
Skrivet av emigrating12:

Kommer säkerligen prova på ett par IPSI skärmar framöver också då jag gillar glaset och har de nu lyckats lösa dammproblemet med den designen så...

Trodde alltid tempered glass innebar risk för damm, vad är det de gjort designmässigt som skulle lösa problemet? Vore intressant att veta, kan jag få en tempered utan dammrisk överväger jag att beställa en och sälja min nuvarande "standard" shimian qh270.

Av gammarayburst
Skrivet av Pimpim666:

GW2 lever av en pay2win butik. För att den ska användas flitigt måste dom ha många spelare som är villiga att spendera pengar.

Det finns inget man kan köpa i gw2's affär som ger något som helst övertag gameplaymässigt. Allt som finns där är 100% bekvämlighetsitems, så antingen vet du inte vad pay2win är eller så vet du inte ens vad som finns att köpa

Av gammarayburst

Alla klasser är OP och alla klasser suger, det handlar bara om ur vems perspektiv de ses Enda klassen som någorlunda "enhälligt" anses OP i 1on1, om man ska gå på wow forumet, är mage.

Av gammarayburst
Skrivet av emilakered:

Idag fick jag min nya, och är överlag positiv.

* Den är inte alls lika gultintad som gamla. Ställde de brevid varandra, då såg man riktigt tydligt hur missfärgad den första faktiskt är.
* Den blöder inte lika mycket.

Med det sagt är det fortfarande en antydan till gult i nedre vänstra hörnet, och även viss blb. Det är dock inte noterbart om jag inte visar helt vitt (gult) eller helt svart (blb), så jag kommer behålla denna. Nämnvärt är också att sRGB-kalibreringen är TOTALT olika! Det skiljer minst ett par hundra grader i färgtemperatur med samma inställlningar - värt att tänka på!

Tack till Karina för hjälpen! Trots lite krångliga fraktalternativ löste det sig på bästa sätt.

EDIT: Länkar in quick n' dirty bild på båda skärmarna brevid varandra. Båda sitter med Displayport, och båda har exakt samma inställningar i menyn. Den högre skärmen är (uppenbart) den gamla, där framför allt vänsterkanten är mycket gul. Syns extra tydligt mot nya skärmens högerkant, som är nästan helt neutral.

https://o2c4aw.sn2.livefilestore.com/y1p3jEg9hcAp_y76Iu1RvNNG...

Håller med om att Dellen ser mycket bättre ut på det vita, men om jag inte är helt ute och cyklar ser det ut att gå lite för mycket åt det blåa hållet på den istället? Tycker en "korrekt" vit ska vara aningen varmare, fast jag kanske har fel. Kul att du fick ett hyffsat exemplar i alla fall, kvaliten verkar ju variera något katastrofalt på denna skärm om an ska gå på andra exempel här i tråden.

Av gammarayburst
Skrivet av Mo0rbid:

Kungens stream är så otroligt kass och tråkig, spyr fan. Kolla in Reckful's stream, skön snubbe som väldigt ofta pratar med folk i chatten

Hahah tycker nog han är rätt okej, hyffsat kul att kolla på kortare stunder då han är rätt spontan och beter sig lite roligt ibland. Men håller med dig till viss del, jag tycker inte han ägnar så mycket tid åt sina viewers faktiskt. Förvisso har han ju flera tusen åt gången och chatfältet är rätt sönderspammat, men lite mer kunde han snacka med folk och anstränga sig att svara på frågor etc.

Har inte kollat på Reckful, men Towelliee har jag sett en del och det känns som han lägger ner betydligt mer tid på folk i chatten. Man ser på streamen att han regelbundet kastar ett öga på chatten, såvida han inte är väldigt koncentrerad på spelet.

Av gammarayburst
Skrivet av Tumnus:

Jag undrar jag.. Har haft ett par polare som lirat i samma guild som Athene och han ska tydligen vara en dryg jävel..

Hehe ja jag känner ju inte killen så kan inte säga något om hur han är som person, men kolla detta:

http://www.youtube.com/watch?v=Vsu9jWSVAGc&feature=relmfu

"I own Einstein", störtskönt och inte ett uns av seriositet där iaf

Av gammarayburst
Skrivet av Hygglo:

lyfter tråden lite.
Hur 17 orkar grabben... år ut och år in med samma karaktär 24/7 med undantag för mindre uppehåll.. Ootroligt..
Det är inte så att han (kungen) siter här på Swcl. och läser det här?
Jag undrar nämligen vilka addom han använder förutom recount och Elv ui.

Han får ju mer pengar från twitch ju fler viewers han har, så troligtvis började han med wow igen av ekonomiska skäl.

Skrivet av Tumnus:

Du menar narcisistisk diva? Har aldrig sett något Kungen har streamat men Athene vill man bara gå fram och slå till.. Killen har ju noll självinsikt och är allmänt dryg. Att hans ego dessutom ökar varje gång någon 12 åring skriver till honom gör inte saken bättre.

Men athenes attityd är ju bara en show, det är helt enkelt något han gör i underhållningssyfte. Tycker själv han är väldigt rolig för det mesta

Av gammarayburst
Skrivet av FredriKkh:

Ja inte vet jag, men nånting kan ju inte stå rätt till om man sitter och kollar på barnfilmer som vuxen. Men klart ni får göra det om ni vill...
Dock låter det helt fel i mina öron, men det är ju vad JAG tycker.

Nej, hamburgare är inte gjorda av hästkött.
Men i och med att dom flesta svenskarna säger så i skämt sammanhang så tog jag ordet hamburgare. Fel av mig, bäst att använda ordet ponny då.

Har du något belägg för att något inte skulle stå rätt till om en vuxen kollar på my little pony, eller är det bara din egna troligtvis ganska substanslösa åsikt? Kan vara värt att fundera på, det skulle också vara en övning i att inte döma folk kors och tvärs utan eftertanke. Något som tyvärr är väldigt vanligt bland människor, och kommentarer i stil med "något kan ju inte stå rätt till om man <insert valfri sak någon annan gör som inte skadar någon men är aningen annorlunda och därför "konstigt" för kommenterande person>" är något alla borde anstränga sig för att undvika.

Min spontana reaktion till denna tråd var åt "något står inte rätt till..." hållet men man får fan lägga band på sigsjälv, nu är jag mer nyfiken och undrar vad grejjen är egentligen. Måste ju nästa kolla på det själv, är ju trots allt enda sättet att möjligen förstå varför folk gillar det så mycket?

Av gammarayburst
Skrivet av tjobbo:

Det tar ju MAX 1-2 dagar

Knappast om man spelar "normalt" (usch gillar inte det ordet men kom inte på något bättre just nu), dvs några timmar per dag

Av gammarayburst

Känns spontat extremt osannolikt att ett inspelat, inklippt "yes" skulle kunna användas mot någon i ett bluffavtal, rent juridiskt.

Av gammarayburst
Skrivet av Lexius:

De fan dags att blizzard använder sin gamla regel igen alla konton som är inaktiva i mer än 90dagar kan bli ressade:D

Just nu har de nog bara ökat antal spelare, så sor är väl därför inte aktuellt. Kommer nog om några månader när speltappet börjar