Inlägg

Inlägg som silvr har skrivit i forumet
Av silvr

Lönerna är låga inom socialen så 20-40k

Av silvr

Tror inte det går att ge ett generellt svar baserat på bara civilingenjör som utbildning. Eller yrkesområde. Jämför med dina kollegor och hör efter med facket vad som är rimligt. Har du kommit in på en låg ingångslön ska du såklar begära en stor ökning. Ligger du hyfsat "rätt" till jämfört med kollegorna om man väger in erfarenhet osv så får man väl vara glad för 1-3% i när ekonomin är som den är. Men hör med facket!

Edit: löneökning med 6-8% som du skriver är inte realistiskt utom om du fått en alldeles för låg ingångslön. Löneökningar går hand i hand med inflationen där målet är 2%. Sikta högre såklart, men se till att göra ett jävligt bra jobb så att du är värd det

Av silvr

Ja enklast är nog att ringa den som kör lönerna på företaget.

Av silvr

Din arbetsgivare och din bank måste nog behålla informationen i tio år så har du slängt din lapp så är det ju lätt att få en ny. I vilket sammanhang menar du att du skulle behöva bevisa att du fått lönen utbetald?

Av silvr

En anställning kan vara tidsbegränsad antingen som ett vikariat då du ersätter någon annan anställd, eller som en allmän visstidsanställning. Om du har varit vikarie i mer än 2 år under en femårsperiod övergår anställningen i en tillsvidareanställning. Samma gäller för allmän visstidsanställning. Dagarna räknas dock inte ihop. Arbetsgivaren kan låta dig ha ett vikariat i nästan två år och sen byta till en allmän visstidsanställning. Det är såklart rätt taskigt att göra så men kan vara helt korrekt...

Edit: det som vanligtvis menas med in-lasad och ut-lasad är att man har jobbat i ett år och då har man enligt las rätt till företräde till återanställning. Alltså om man blir uppsagd för arbetsbrist och det sen dyker upp ett jobb så kan de inte ta någon annan istället för dig, under en viss tid.

Av silvr

365*2 dagar dvs det gör skillnad om du varit månadsanställd eller timanställd. Du kan jobba fyra år minus två dar utan att få tillsvidare om dom kastar om anställningsformen från vik till ava...

Av silvr

Tungt att bära omkring. Lägg några slantar på en bra bärsele.

Av silvr

Gör din egna läxa tycker jag

Av silvr

Sneglar lite på denna, dock ej dustin. Men prisvärd.

http://www.reuseit.se/1/sv/baerbara/lenovo-thinkpad-x200-tabl...

Av silvr

Rätt många här på forumet som är föräldrar, som en parentes

Av silvr

Haha, sen när kräver cs 1.6 flerkärnig cpu? Hade jag aldrig när jag spelade det för tio år sen... fanns det ens utom i servrar??

Av silvr
Skrivet av Zotamedu:

Fast det var ju hanns egen dator och han gjorde ju inga riktiga hack direkt. Att köra SSH och VNC till sin egen dator är ju på inget sätt intrång. Att plocka bilder hade dock varit tveksamt rent juridiskt i Sverige men i USA fungerar inte upphovsrätten på samma sätt. Sen hackade han inga konton. Han använde bara information som tjuven själv skrev in på datorn. Kvar är då uthängningen som han kan få skit för.

Nja i Sverige hade det nog varit olagligt. Att det är hans dator tror jag kvittar faktiskt. Om din bil blir stulen och du ser den på grannens uppfart dan efter får du inte gå och ta tillbaks den trots att du använder din egna nyckel tex.

Sen att bara använda information som personen skriver in själv... då skulle det inte vara olagligt att stå bakom nån i bankomatkön, sno kortet och sen ta ut deras pengar eftersom man bara skrev in samma kod som personen själv? Samma sak.

Av silvr
Skrivet av gabriel15:

Han kanske köpt en stulen dator o blir uthängd, skaplig otur i så fall

men klippet är ganska intressant att se på

Man är ju bra blåst om man köper en begagnad dator som inte ens går att installera program på eftersom man inte har admin-lösenordet

Av silvr

Ring Telias kundtjänst och fråga om den finns i lager i din närmaste butik. I Växjö hade dom ett tjugotal häromdan. Skiljer ju bara en hundring i pris mot Comviq som dessutom låser telefonen. Lättare att få support eller byta ut defekt telefon osv i butik än att posta den till Comviq ifall nåt är fel.

Av silvr

Gäller att inte ha ett usb-minne i knippan bara

Av silvr

Skulle också gärna få en invite.

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av x-per
Hmm, öh jah, jag skickade en fråga till en musiker för ett tag sedan och undrade varför inte en av deras låtar ligger uppe på itunes och fick detta som svar idag:

"Hej. sorry försegt svar.. men det är meningen att skivbolaget ska fixa det där.. men allt går segt här i världen... ta hem den olagligt så länge! :)"

Är det fortfarande olagligt att ladda ner om musikern själv föreslår att "ta hem den olagligt så länge! :)"?

Ja troligast är väl att musikern sålt rättigheterna till skivbolaget. Fast det är nog snarare musikern som begår avtalsbrott än du som begår upphovsrättsbrott.

Av silvr

Biståndshandläggare inom äldre- och handikappomsorgen. Utreder och beslutar om bistånd enligt socialtjänstlagen (tex hemtjänst, särskilt boende).

Av silvr

Mja det finns en artikelserie som heter så, alltså "Månadens dator". Sök bland artiklarna. Finns i tre prisnivåer. Dock kommer artiklarna rätt sällan.

Av silvr

En dator med batteri som står på 24/7 låter inte som en bra idé. Det batteriet kommer inte hålla länge och kommer bli varmt antagligen... (den står ju då och laddar). Isåfall så kör utan batteriet.