Inlägg

Inlägg som st33l har skrivit i forumet
Av st33l

Hur kommer jag runt microsoft edge?

Jag vill använda gamla vanliga Explorer som browser i win 10. Funkar ju att surfa och så, men när jag ex. får mail med länkar och klickar på länken så startas microsoft edge istället. Är säkert nåt enkelt sätt att ändra detta men jag hittar det inte. Har sökt oxo på nätet men inget vettigt. Har lyckats ändra namn på programmet men nu när jag klickar på en länk så får jag bara ett felmeddelande att länken jag klickar på inte kan hittas
Nån kunnig som vet?

Av st33l

Behörighet till enbart vissa program

Hej. Har en dator med 2 inlogg. Ett för mina grabbar (standardkonto) och ett för mej som admin. Har den som musikstudio och hade ett tjorv som nu e löst. grabbarnas konto kunde öppna cubase (musikinspelningsprogrammet) men de rätta asio drivrutinerna gick inte att ladda förrän man kör programmet som admin. Så jag undrar om det finns nåt sett jag kan ge dom behörighet för ex. cubase utan att ge dom lösen till admin liksom. Dom ska kunna ha sitt konto och spela in musik med cubase men vill inte att dom ska härja fritt och installera massa skit mm

Av st33l

bra svar igen i en annan fråga...men så ere väl...själv kan man sitta o dividera ganska mycket om hur man vill förbjuda och inte ...Blir man drabbad e jag ganska säker på att man vill ha ett hårt straff på den som våldtog eller den som gjort nåt annat dumt...e man den som gjort det vill man komma lindrigare undan...men LAGEN ska vara samma ändå för alla...kan tycka vi e mesiga här...tand för tand i många fall...man slår inte ihjäl en människa liksom...ok...skickar man en raket på en polis ja då får man vara beredd på en raket tillbaka oxo ...hmmm hur tänkte jag nurå@Paddanx:

Av st33l

visst ...man kan ju se många saker olika...nu har jag ingen direkt koll på olika fall men jag törs nog garantera att det händer många mer saker med ex. cigaretter...t-röd...saker som är mer tillgängligt än raketer...hur lång skulle min lista bli om jag visste om sånt...ne behöver nog inte dribbla om det, men ser det som ett väldigt litet problem...sååå mycket annat som man bör koncentrera sig på inom polis och förbud@Vingman:

Av st33l

beror på hur man ser "stort problem" vad jämför man det med...jag kan tycka att det är ett väldigt litet problem mot vad vi har i samhället...dock ett problem men inget som kräver nåt större...ta bort tändstickor kanske om man börjar lipa i sånna här små saker tror jag nog ändå vi ska vara rätt så nöjda...kolla nyheterna så ser ni var dom verkliga raketerna som skjuts...dom skulle nog önska att dom fick våra farliga raketer istället för att bli beskjutna där borta i krigshärjade länder av riktiga mördarreptiler. Om dom fick höra dessa förslag av våra problem så antar jag dom skulle tro vi skämtade...Beror alltså på vad ett stort problem är... jag målade upp ett STORT problem enligt mej@"crew seven":

Av st33l

Vem har rätten att avgöra vem som är en idiot då...kanske idioten du tycker har samma uppfattning om dej :)...antar att vi använder fel ord många ggr...säger ditt j...la cp...mongo... fel saker...förstår nog hur du menar men svårare att liksom kunna få till det...@PeCe:

Av st33l

grymt helt rätt@zfrigg:

Av st33l

antar att det skulle se lite mesigt ut ifall Sverige kastar ut insatsstyrkan (deras värsta arsenal) om nån drar iväg en nyårsraket som kanske åkte fel...vad skulle det stå i tidningarna sen i typ England, Frankrike etc... stora asgarv mot oss ...men visst..hårda tag skare vara...och sätt åt dom som åker fast tuffare oxo...inget snack @Vingman:

Av st33l

enda felet...högre böter på det !@DST:

Av st33l

öga för öga kan man känna ibland...våldtäkt mot min dotter = döden kan jag känna...men nån mamma har ju fött den sonen oxo och hon tycker nog inte lika...sen vad det kostar med hur man straffar kan man väl skita i...staten betalar (vi alltså) och vi vill väl att alla ska få rätt straff och inte ett straff som gynnar ekonomin liksom...terrorister som mördar ska bara BORT...som man slår ihjäl en mygga varken mer eller mindre...sen graderas det neråt för mindre brott...men det ska inte finnas enklare straff för det e billigare...kanske jag missuppfattade oxo men har tagit nåra bira och fastnade lite i denna tråd...intressant@fark:

Av st33l

om man vänder på steken då rå...kan alla hantera "raketer" eller vapen borde ju alla få köpa det oxo...men inte ens länder kan ju hålla fred utan tar till olika "raketer" lr vapen för att förgöra varandra@silfverzor:

Av st33l

Jo fattar grejjen...men förbud hit o dit vill väl ingen ha...isåfall förbjud religon...det e väl största orsaken till allt skit som händer ...nu i belgien, Frankrike och nine eleven förr...men det går ju inte...kanske jag nu efter några öl går liiite långt när tråden bara var om vanliga raketer...hmm fy mej...men just förbud e sååå trist liksom@Daemon:

Av st33l

Det måste jag kolla hur det funkar...då styrs "grabbarnas" filer bara om till en annan hd förstås? E ju det som jag vill, ska kolla länkarna när jag hinner...Har installerat en ny samsung pro 512gb som systemdisk och vill inte dom ska fylla den liksom...Vill ha den ren och ha koll själv på vad som installeras och sparas på den...För den som får ominstallera och tjorva sen när den börjar bli full eller om det installerats nåt skit, är ju jag...Dom ska dock kunna använda datorn och göra sin musik men att filer spars ner på hdd:s som jag åsidosatt åt dom... himla mycket tack för ni försöker hjälpa...uppskattas verkligen TACK!!!@Paddanx:

Av st33l

Tänkte visa hur det ser ut hos mej dårå
http://www.inzight.se/a.png
@Paddanx:
@Ratatosk :

Av st33l

Japp just den där fliken hittade jag INTE på min burk igår när jag kollade...Är på jobbet nu...jäkla många bra svar, tyvärr e jag nog inte lika kunniga som er och hur jag ex. fixar det där i registret vette hundan om jag törs prova ens när jag inte vet exakt hur jag ska göra...ioförsig ingen minns en fegis :)...ska kolla efter jobbet@Paddanx:

Av st33l

Jovars jag hittar under C:user/grabbarna/skrivbordet...går på egenskaper där men hittar dock ingen flik "plats" under egenskaper@Paddanx:

Av st33l

blir det inte lika stor utrymme för admin oxo då? Jag vill begränsa för grabbarnas toksparande men ha kvar all behörighet för mej själv liksom @hakd:

Av st33l

hittar ingen flik som heter "plats" under egenskaper på skrivbordet i win 10 @Paddanx:

Av st33l

Aha va bra...då kan jag sätta att dom inte får spara en enda byte på C: så då måste dom spara till nån annan disk istället då va?
@hakd:

Av st33l

tACK FÖR ALLA RÅD...SKA PROVA NÄR JAG KOMMER HEM FRÅN JOBBET ...antar att om jag gör som så "Du kan också fibbla med rättigheter/skrivskydd så att de inte få skapa filer, men det kan ge problem på andra håll" så kan dom väl inte spela in sina låtar på datorn för det skapas ju filer hela tiden när dom recordar ..Bra ideer alltihop tusen tack@Paddanx: