Inlägg

Inlägg som st33l har skrivit i forumet
Av st33l

Hindra användare spara på vissa diskar

Jo jag undrar om jag som har ett admin konto kan hindra andra användare på samma dator att spara ex. på C: disken. Studio datorn har en tendens att snabbt fyllas och har åsidosatt vissa diskar för musikfiler. Men grabbarna som spelar in lyckas titt som tätt spara ner filer på skrivbordet eller i c: och då måste jag dit och flytta filer o tjorva på. Skulle önska att man kan låsa funktionen "spara", på just ex. C:
Kör windows 10 pro

Av st33l

Runas och credential manager vette tusan vad det är...är det nåt nytt för windows 10?...Tänkte igentligen installera om 7:an när jag formaterade hela studions dator. Men läste lite och de flesta tycker man ska köra senaste OS:et så jag installerade det...Men kan säga jag är ganska vilsen i windows 10 så hängde inte riktigt med i din förklaring även om jag tror att du säkert kunnat hjälpa mej där @KAD:

Av st33l

nae det har dom inte...dom har typ standard åtkomst men borde inte ljudkorts drivisarna ändå starta?
@Xelnah:

Av st33l

Konstigt fel!

Har uppgraderat till windows 10 i min musikstudio. Har gjort så att det finns 2 olika inlogg nu, ett admin som jag har lösen till och ett vanligt som är grabbarnas konto (min och min sambos) där dom får hålla på och spela in sina låtar. Hade bara et tkonto förut i windows 7 som vi alla delade på men vill ha lite extra koll nu på vad som installeras och så. Jaja men nu till tjorvet. Jag kör cubase och startar upp det via mitt administratörs konto...allt fungerar...men när jag byter till grabbarnas konto och startar cubase så vill den inte ladda in drivers för ljudkortet liksom "the audio driver could not be loaded" säger den...jag har ett fireface 800 fw ljudkort och det finns alternativet i options "asio fireface" men när jag enablar det så säger den "the audio driver could not be loaded" Går jag tillbaka till mitt admin igen o gör samma sak funkar det...har kört in senaste drivisarna men no go. Har tagit bort ljudkortet i enhetshanteraren och installerat om drivisarna men icke...samma sak ändå...i enhetshanteraren kan man gå in under rme fireface 800 och få mer info under händelser ser jag att på ett ställe säger den såhär ENHETSINSTALLATION BEGÄRD/"Device 1394\A35&1\000A350099FB786E requires further installation." Men detta står på samma ställe i både admin konto och grabbarnas konto men endast adminkontot funkar som det ska med rätt drivers...NÅN som fattar ens vad jag skrivit här

Datorn e en asus p9x79, 3930k, samsung 850pro ssd 512 systemdisk, 32 gb g-skill 2133mhz ram, rme fireface 800fw ljudkort nividia gtx 580 gfx

Av st33l

Ja så kan det ju vara...1000-1500 kr törs man lägga ut den för det tro?@NinjaMartin:

Av st33l

3930K: Hur mycket kan man ta för en sådan?

Hejsan. Funderar på att sälja min 3930k efter jag uppgraderat lite. Vad kan man ta för en sådan tro? Endast cpu:n som jag isåfall säljer.

Av st33l

@affero: Jaamen du ser ju hur puckad jag e...sorry...här e länken http://www.siba.se//tv-och-hemmabio/tv/47-tum-till-50-tums-tv...

Av st33l

@Xaves: Japp skulle önskat det gick att stänga av åtminstonde...jag borde få välja själv om jag vill ha det eller inte liksom...MIN dator

Av st33l

LG 49" Smart 4K UHD-TV

Lånar tråden lite. Kan inte heller någonting om tv:s men köpte denna tv på siba "LG 49" Smart 4K UHD-TV" för 4990:- på black friday. Idag kostar den 3000:- mera, men vet fortfarande igentligen om det är en bra tv för priset jag betalade. Någon som har bättre koll? Är såklart väl medvetan om att detta inte är någon "värsting" men man vill väl veta om den iafall var värd sitt pris

Av st33l

hahahahah

@Xaves: förlåt jag garvar men du låter jäkligt rolig...jag förstår dej så himla väl...det är så träffande när du blir så där arg för jag är lika dan...installerade 10:an på en av mina pc och ångrar mej fett...har sjuan på några andra datorer och där ere inte lika tjorvigt med det här skyddet som finns på allting...önskar man kunde stänga av ALLT...hellre det än ha det som det e nu...SKRÄÄÄP

Av st33l

tack för all info...bra att veta ju...@oxygenial:

Av st33l

Dum fråga kanske men...kan man få ner latencyn något med en supersnabb disk? eller ere bara asio drivers, ljudkort. cpu och minnen som spelar in där?
@oxygenial:

Av st33l

tror jag skulle behöva minst en 512 gb disk om jag köper nu
tänkte oxo på att köpa en 950 pro disk och en adapter så den passar på mitt moderkort för att isåfall använda samsungen 850 pro till mina projekt istället för OS:et som det är idag...kommer jag märka skillnad på en 950 pro mot en 850 pro till systemet ens?
@54dced51f2:

Av st33l

nae kanske dom inte gör men nåt liknande tänkte jag på i mekanisk väg då...men ssd är alltså bästa valet?...har för mej förr iafall att dom blev sämre med tiden ssd:erna alltså men kanske inte är så idag?
@Blofeld:

Av st33l

Hjälp om vilken disk jag behöver

Har en musikstudio där jag spelar in en hel del musik via cubase. Har en samsung 850 pro till OS:et och har 2 raptorer för lagringen. Nu börjar raptorerna bli fulla och jag undrar. Är det bättre att köpa en ssd disk för mina projekt nu eller ska jag köpa en till raptor. Vill veta bästa alternativet priset helst inte över 3000:-

Av st33l
Skrivet av lolight:

Det handlar inte bara om öppet förtryck på det sättet. Något som många verkligen verkar ha missat. Utan de stora problemen går i denna ordningen: Staten/eliten förtrycker och övervakar människor, företag och media --> Media blir förtryckta, förföljda, mördade, åtalade: Resultat de kan inte övervaka makten eller företag ---> Vilket leder till att just DU får det ekonomiskt mycket sämre, kanske du mister ditt jobb, din rätt till att prata om problem, att uttrycka din åsikt. Detta är saker som sker redan idag, nu.
Det kan vara hela orsaken till den dåliga ekonomin.
Jag rekar också denna YT film, Centry of self Den handlar om hur enkelt du manipuleras.

I Tyskland kom Hitler till makten genom att vanliga människor resonerade som så "Eftersom det inte just nu drabbar mig direkt, så bryr jag mig inte". Det var när man började döda "oönskade människor, så som först cp skadade, senare kriminella, senare judar och till sista var alla på listorna.

precis...problemet som denna tråd handlar om är ju inget nytt...bara att en kille snackat och talat om det vi redan visste...vem ere som trodde nåt annat "oh...my god...is this reality?) det e ju bara att fortsätta att låtsas att vi då inget vet...vi kan inte göra nåt åt det för ifall vi skulle det skulle vi gjort det för länge sedan...detta e inget nytt...retsamt men så ere...tror jag iafall

Av st33l
Skrivet av Zpiritual:

Vad är det för trattar som tror att de inte har något att dölja?

ALLA har något att dölja och om du inte har det blir det som i Orwell's 1984 där alla vet en sak men säger en annan för de vet att de inte kan säga något.

Vad kan hända i framtiden? Vad händer när nästa Hitler, Stalin, Pol Pot eller Jean Kambanda poppar upp och har tillgång till detaljerad information om varenda människa. Övervakningen handlar om att skapa profiler och kan med hög säkerhet fastställa din bakgrund, om du är invandrare, etnisk tillhörighet, vilket politiskt parti du röstar på osv. även om du inte skriver det rakt ut tex. beroende på vilka sidor du gillar på facebook osv.

Alla borde bry sig om detta även om du "inte har något att dölja" just denna dag. Jag har inget att dölja i mitt hus heller men inte fan tänker jag tillåta att det sätts upp dolda övervakningskameror eller att poliser gör en husransakan utan att jag vet om det när jag inte är hemma.

hahaha bra skrivet...men ifall du ändå e orolig över att dom sätter upp electric eye för att titta på dej då måste du vara en väldigt viktig person...tror du att nån bryr sig ifall dom kan se dej skita...tänk själv ifall jag var just electric eye...faan ha typ 6 milijarder toaletter att titta på...liiite less o se. jag antar att det är till för att göra viktiga saker kompis...men jag förstår ju hur fel det kan bli oxo...men det e ju såhär iafall...ere nån här som inte trodde det? allt kan hackas...allt lagras...o det skrivs biljarders med ord i världen varje deg...good luck för de som får jobbet att gå igenom allt som ska kallas "bad"

Av st33l
Skrivet av Lofen:

Shit vad många här inne är naiva.

Vi som bryr oss vill ha ett öppet samhälle där alla får uttrycka sig fritt, från vänster till höger, från Hinduismen till Det flygande spaghettimonstret. För att kunna få det måste vi alltid arbeta mot övergripande övervakning av medborgarna.

[Wall of text]

Ni undrar vem som övervakar er, ni tror inte att de är intresserade av just er? Om vi kollar hur unga män i Sverige röstar, så ser det ut att va långt till höger i många fall, som det ser ut är det också högern som gillar polisiär och militär makt som kontrollfunktioner i samhället, övervakning och registerföring är utmärkta verktyg för dessa två maktorgan. Det slutar dok inte där för på vänsterkanten är det precis lika jävligt, Sovjet, need I say more? Vilken sida du än står på så är sannolikheten hyfsat stor att du råkar stå på fel sida när makten skiftar.

Just idag har inga av dessa någon större makt i Sverige men för bara 15 år sedan kom vänsterpartiet in i regeringen genom ett samarbete med socialdemokraterna, vänsterpartiet hette fram till 1990 vänsterpartiet kommunisterna, kommunisterna var just de som hade makten i tidigare nämnda Sovjet. Just nu ser det ut som att Sverigedemokraterna vilka är någon slags blandning av extremhöger och gullig idyllvänster, samlar fler och fler väljare kanske så många att de uppnår en tydlig och avgörande vågmästarroll i riksdagen.

Så vi har alltså som jag ser det väldigt goda skäl att gör allt vi kan för att minska risken inte för övervakning och datainsamling för det kommer ske men för att det som samlas in och analyseras kommer till användning utanför det område det var ursprungligen avsett för. Att bara tyst sitta och se på och passivt bli analyserad av politiska intressen är inte en bra medelväg. Det är inte lagom!

Det handlar inte om vilken film du eller jag piratade i förrgår så länge det inte var en filmatisering av mein kampf, det spelar heller ingen roll om det skulle vara en MP3a som piratedes så länge ni inte lyssnar lika slaviskt till internationalen som jag dricker O'boy till frukost.

Den riktigt stora käftsmällen kommer när det visar sig att vi är aktiva på flashback, vi må få skriva näst intill vad vi vill där utan att bli avstängda av moderatorerna men det är under inga omständigheter hemligt vem som har skrivit där eller vad personen har skrivit (datalagringsdirektivet). Du kanske inte kan lista ut vem som är vem men det kan FRA eller NSA eller Mossad, apropå Mossad så är mycket av det som skrivs på FB antisemitiskt och om det nu skulle vara så att du är pro Israel så finns det ett flertal säkerhetstjänster i de olika arabländerna, jag har t.ex för mig att Iran har en ganska välutvecklad säkerhetstjänst om inte Iran så är jag säker på att Egyptens säkerhetstjänst inte skyr några medel när de vill ha fram information, vi har ju våra två helt egna tortyroffer därifrån som flögs dit härifrån av CIA med säkerhetstjänstens goda minne. Dom fick ju komma tillbaka till Sverige efter några år i fängelse väldigt medmänskligt.

Och ni som säger att ni är så bra på att skydda er, säg att ni har rätt, ni säger allt helt anonymt på internet, det märks att ni har trafik, enbart mängden trafik och mönster i den avslöjar mer än ni tror. Ni har väl sett filmer där befälen utlyser radiotystnad inför viktiga operationer. När fienden tystnar vet man att man ska va på alerten. Det vet många småbarnsföräldrar så länge barnen låter vet man vad de gör, när barnen gör något de vet att de inte får så gör de det tyst. Den som vill spionera kommer göra det i ett annat lager av kommunikationen.

[/wall of text]

Edit: Det var mina 8 bitar

helt rätt...man ska vara glad när småungarna låter...om dom INTE gör det...det e då man ska checka vad dom håller på med,,,annars ere oxo jättebra skrivet o förklarat...jag tror inte heller att detta betyder att nu kommer jag torska för jag laddade ner senaste wallanderfilmen typ....detta e väl för att man ska kunna avhysa en 9/11 igen...det ska kanske vara lagligt att kunna kolla upp men aldrig a döma någon ifall man med ett "electic eye" märker nåt brottsligt...wierd tanke men iafall kan man förhindra saker i tid...

Av st33l

spela roll!

om det kan leda till att terrorister och massa idioter kan åka dit e man såklart positiv till detta...jag e nog ganska ointressant för 6 miljarde innevånare så jag KANSKE kan tycka detta e ok...MEN om detta då missbrukas och olika länder spionerar på saker (vilket dom gör iafall) så kanske det kan leda till krig...då e man ju såklart INTE positiv till detta...men som lilla jag så skiter jag faktiskt i ifall nån vill kolla mej. e ju nästan kul ifall lilla jag kan vara intressant för någon...vet inte riktigt vilket ben jag ska stå på i detta...ser för o nackdelar, men hur som hälst så skiter alla i vad jag tycker och då e man ju där igen...spela roll

Av st33l
Skrivet av Hardware guy:

Är det inte smartast att pröva om ditt användningsmönster av datorn fungerar fungerar bäst med triple eller dual channel?

Tiden när det krävdes samma minnesmängd i varje kanal är förbi, så du kan köra triple channel och fyra minnen. Jag har ingen erfarenhet av just X79, men jag har svårt att tro att det skiljer.
De första 12 GB nyttjas med triple channel, men de sista 4 GB får du bara single channel mot.

jasså du tror man kan köra alla 16 gb ändå även om det blir triple channel...har inte testat det...