Inlägg

Inlägg som Zwinto har skrivit i forumet
Av Zwinto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fisk47
De flestas engagemang handlar också om hur man behandlar folk, inte avundsjuka och allmänt ogillande av personer som inte följer jäntelagen. Även om de också finns. Jag tycker nästan det är en större klysha att anklaga svenskar för dessa saker än att folk faktiskt är så.

Det är inte okej att fara med osanning och bedra folk hur som helst oavsätt intentioner och framtida prestationer. _Jag kan inte ändra mig på den här punkten även om det kommer datorer till alla._

Bör vi hålla oss borta från personpåhopp och förfölja familjemedlemmar... Ja absolut. Men är det verkligen Valdi som behöver stås upp för här och skyddas? Eller är det mindre insatta, potentiella köpare av en super billig dator?

Det kanske är båda, men jag har i alla fall valt sida och tänker inte skämmas för det. Minsta trovärdiga indikation på hur det skulle gå till att genomföra den här storslagna planen och jag är berädd att omvärdera. Helst så fort som möjligt.

Jag har följt dina inlägg under hela resans gång och anser att du är en av de få som tittar på detta ur en saklig och opartisk synvinkel så jag har full respekt för dig och dina inlägg.

OCH JA jag HAR läst ALLA 90 sidor.

Sen om V.I lyckas eller inte är ganska ointrssant..han är idag den största mediehypen inom IT...det kommer att ge honom massor med intäckter ifrån diverse bolag...
Av alla tidnigsartiklar, bloggar etc så är han som reklamperson störe än Bill gates...fundera på de möjligheterna innan ni abrupt kallar honom psykopat eller liknande

Av Zwinto

Som jag försökte klargöra tidigare så säger jag varken bu eller bä om den påstådda datorn, mitt inlägg handlar enbart om hur man behandlar folk.
INGEN skulle bli gladare än mig om det visar sig att han lyckats hitta leverantörer etc som gör det möjligt att sälja datorer för en tusing och därmed låta vissa personer äta sin huvudbonader etc..
MEN..
det är inte fullt så enkelt..

Vi säger att det faktiskt är sant..det kommer datorer alla är nöjda..
då har V.I förlorat...
fungerar hans konsept är han inte längre den alla kan klaga på..då händer troligen följande..

Folk börjar ifrågasätta priserna på etablerade företags produkter...begagnatmarknaden blir löjlig..
De "stora" tvingas erkänna att de sugit ut oss i flera år...

då kommer ännu en fråga...Skulle de stora låta detta hända?
OM de trodde att det gick att genomföra..då hade de köpt upp medison..

MS skulle inte sitta passiva..det vet vi ju ifrån andra "konkurenter" (läs Apple)

vänta å se är min devis...sen kan vi döma/beröma geniet

Sen till er andra skeptiker så får jag väl då säga..

hmm det finns personer som är mer eller mindre rabiata och SKA ha rätt oavsett om det är ett legitimt bolag eller inte...vissa gör ALLT som står i deras makt för att sänka ett projekt som de troligtvis är avundsjuka på att de inte kom på själva.

De oegentligheter som finns javisst de ser jag också MEN de gäller FÖRETAGET det finns ingen anledning att dra upp V.Is förflutna som privatperson.

Men det är så typiskt Svenskt..."jaha du har en betalningsanmärkning..tyvärr du får inte köpa denna lägenheten fawst du har 1.8 mille i handen och fast jobb"
På det hela taget så anser jag att man här bedriver nån slags offentlig häxjakt på en person som (hittils) inte begått något somhelst lagbrott...en visionär som har en idé sen om hans idé är sann eller falsk spelar mindre roll.

Allt kommer att visa sig men att döma och hänga ut privatpersoner på det sätt som skett här är under all kritik.

Det finns ett par paralleller..
Fermenta..Refaet el Sayed.. alla var jättenöjda..bolaget hade aldrig gått bättre..sen hittar nån att Refaets doktorsgrad var fejk..han blev avskedad etc. Vem köper Fermentaaktier idag?

Mona Sahlin..
Expressen (eller vilken tidning det nu var) grävde upp nåt kvitto om att hon lurat staten på pengar , hundratusentals kronor sas det..(lagom tills hon skulle bli statsminister...vilken slump) allt visade sig dock handla om en tomblerone..

Pressen och folk ÄLSKAR att döma folk..gotta sig i andras olycka...peka och säga Kolla!!! där går ensåndär porrsmurrf fy faaan" samtidigt som de tar emot 25 plattor insmugglat öl och ett par kubik sprit..men DET är väl inget det gör väl alla? ...

MED ALLT DETTA menar jag fortfarande inte att stå på ena eller andra sidan i frågan om 1000.kronors.datorn jag reagerar enbart på rabiata skeptiker som gör allt för att få "belägg" för att det är skumt utan en enda tanke på den utsattes känslor eller familj.

Det jag ställer mig fundersam till just nu är nog...hur fan gör vi med alla dessa mössor och hattar som ska ätas upp om det här fungerar???
Ska SC filma hattätningen?? hahaha

Av Zwinto

Ok...
Nu har jag läst SAMTLIGA inlägg här och vill sammanfatta lite..

1. INGEN blir lurad på pengar (möjligen på självskänsla) detta har klargjorts ett antal ggr i tråden.

2. Vad det gäller V.I och hans olika bolag (kk o dyl)så är det absolut inget ovanligt i någon branch.

3. Om du/ni skulle söka ett jobb...skulle ni vara 100% ärliga i ert cv? Nä t.o.m AF uppmanar till att krydda lite.

4. NEJ jag tänker inte köpa nån laptop ifrån dem. (än)

5. ÄVEN om en person har ett märkligt förflutet så betyder inte det per automatik att det är en lurendrejare. ALLA förtjänar en extra chans.

Debatten här har utvecklats mer och mer till att vissa personer (inga namn) försöker sänka ett företag/idé till varje pris.
Huruvida dessa datorer finns eller icke är faktiskt inte viktigt i nuläget.
Genom att diskutera och sprida information om ett företag på det sätt som hänt här har man istället för att jobba emot det snarare givit V.I ÄNNU mer publicitet.
Så de som är motståndare till "vänta och se" har nog inte riktigt skakat om huvudet när det gick upp på morgonen...
Bert Carlsson den gamle räven menar ju att det finns ingen dålig publicitet....och det är precis det som är min poäng...ju mer det pratas om "1000.kronors-datorn" ju mer publicitet får den ju.

Sen om det är sant eller falskt återstår att se, men jag ogillar den nästan maniska förföljelsen av en person som KANSKE menar det han säger.
Sålänge det inte finns bevis på oegentligheter anser jag att man ska hålla käft om personen i fråga..givetvis ska man diskutera om det är möjligt etc men att ge sig på en människa som eventuellt är legitim och har en vision på detta sättet borde (om det inte är det) vara straffbart.

Om ..tex jag själv som har ett brokigt förflutet vill börja om och satsa på nåt riktigt blir sänkt av ett antal människor som tror sig veta allt och dessutom mycket bättre då är det ju ÄNNU lättare att man tar till mindre ärliga aktiviteter.

Ibland måste man helt enkelt lita på folk...speciellt när man inte kan förlora något.

Har själv kontakt med Kinesiska leverantörer (av andra produkter ifos) men jag VET att det är möjligt att få enorma vinster trots lågt pris till kund.

vänta och se är det mänskliga valet...skrika och gapa är för de som är avundsjuka och nervösa över att "det KAN ju gå"

Vari skulle "scamen bestå"? Att han lurar folk att tro att det går att köpa billiga datorer (ingen har/kommer att förlora några pengar i detta upplägget)

Att sedan påstå att V.I är "PR-inkompetent" är ju skrattretande.
Fattar ni inte att just nu har han skapat ett namn alldeles gratis med hjälp av diverse tidningar ..falska partners etc..
mannen är ett geni..
Skulle inte förvåna mig ett dugg om Clevo och andra företag som nämns i hans grej betalar honom för detta..han har ju skapat en levande reklampelare som alla tror bluffar...tänk vad många träffar Clevo fått på denna tiden..tänk vad många datorer de sålt etc...

När det gäller förseningar..haha jaja jag säger bara Microsoft...när de väl leverarar deras "nya" produkt är det som att köpa en volvo utan bromsar (det kommer senare i servicepaketet)

summa sumarum.. man ska inte dömma innan bevis framlagts som bevisar skuld.

Av Zwinto

Att CS är bäst har inte enbart med själva spelet att göra..det är liksom allting runtomkring...alla roliga LAN man varit på ..Kul folk man träffat online etc..jag som är en "gammal" stofil på 43 sletna år trivs jättebra med CS
Jag och min son spelar CS (alldeles för) ofta haha

Av Zwinto

Så kul att det finns fler Amigaanvändare här.
Amigan har alltid varit min älsklingsdator haha har haft alla modeller utom A4000, 600:an med 200megs HD är kanon när man ska iväg på "copypartyn" och liknande..men det händer ju inte så ofta nuförtiden..Min 1200:a använder jag fortfarande dels till mina synthar och dels till en del videogrejer med genlock. Sitter även på IRC med den emellanåt.Den är rätt mycket "moddad", byggde in den i ett PC-chassie (tower) för många år sedan det sitter ett blizzard 030-kort i den 12 meg minne cd-rom och en hårddisk på hela 850meg och ett 3-com pcmcia NIC Den har varit med mig t.o.m till USA när jag jobbade där haha

Av Zwinto

Har en gammal ICL 486:a som står som firewall, den har gått nonstop i 8 år nu (förutom strömavbrottet när Gudrun drog fram.

Av Zwinto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cl3mens
Sånt där gör ont i hjärtat att läsa. =/ Men gjort kan inte göras ogjort. Du hade nog kunna fått en bra slant för den faktiskt, dessutom så är de ju inte så vanliga. Vet du vad det var för modell?

Nä det minns jag faktiskt inte..men vi fick en hel hög terminaler till den..men som sagt..bara att frakta hem den (och sedan till skroten) med hyra av släp etc kostade 7-800..plus lån av traktor för att lyfta av den ifrån släpet..och senare på släpet igen haha elen de timmarna vi hade den igång..hehe glad att skroten tog emot skiten.

Av Zwinto

Håller med OSkar000 MEN det finns ju fördelar med ett litet bilslutsteg..
jag har själv haft en sk "raggareq" från biltema tror jag det var inbyggd i en dator..ett extra nätagg drev steget, monterade 2 rejäla högtalaranslutningar bak på lådan.. Jag tror den var på 2x25 w eller nåt sånt..himla bra när man ska iväg med datorn och ha sakerna i samma låda.

Av Zwinto

Jag HADE en udda maskin en gång..jag och en kompis fick volvo i Kalmars gamla VAX när de lade ner fabriken...vi startade upp den EN gång...den anslöts med 3-fas och jag kan lova att elmätaren snurrade på bra...den var stor som 2 ikeagarderober så vi hade den stående i ladan när vi testade den...den åkte på skroten ganska kort efter..

Av Zwinto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av calle_kanon
Mumsigt! Bilder?

Jo jag har en massa bilder på min burk i Kalmar..har nyligen flyttat och inte fått ner mina grejer än..men såhär ser de ut.

http://www.obsolyte.com/sgi_indy/

De är ganska "PC-anpassade" med PS2 kontakter till keyboard och mus..vilket är bra..inte så snabba i siffror sett men de flyter på bra när man jobbar med dem ..som workstation/surfdator funkar de skitbra.

Jag fick dem av en folkhögskola som bytte ut all hårdvara i sin video/dokumentär-utbildning till PC Rektorn upplyste mig om att med all programvara, redigeringskort, hårddiskar etc så hade de en gång i tiden kostat 320 000 st.

Terminator 2 lär delvis vara gjord på såna här burkar..

En rolig detalj är de underbara (men ack så tunga monitorerna) de är tillverkade av Sony och de har fjärrkontroll för alla inställningar en liten liten fjärrkontroll stor som ett kreditkort ungefär.

Har även kört en av monitorerna på min ena PC (windows) och det blev skitbra..förutom att de inte synkade i DOS-mode så spela var ju uteslutet tyvär..

Jag fick ju all programvara oxo

Av Zwinto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hulle
Jag har en Amiga 600 hemma, fast sist jag provade den så gick den inte igång... får peta lite på den och försöka igen.

Sitter en 85MB HD och 2MB Chipram i den...

Har också en TAC-2, och en The Bug, kommer ni ihåg den? Liten svart sak som man håller undertill med microswitchar (stor grej på den tiden...

Fast med klassisk amiga-stick tycker jag nog ändå RedBall är... om det nu var så den hette.

/hulle.

hehe jepp har en "bug" liggande..heehe och Wicos Redball är klassisk..jag gillade iofs Bathandle bättre..samma som redball egentligen..har den kvar än och den håller än.

Av Zwinto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprite
Lånar tråden lite

Vad tror ni en Atari 1040 STE med två TAC-2 joysticks, Mus och en massa orginal program med spel?

Finns rätt många musiker som fortfarande använder Atarin till sina Synthar eftersom den är smidig att ha i tex replokalen..det drällde ju av Atari förut..varenda synthkille hade minst en.

Av Zwinto

"Uddaste".. härlig komparation.

hmm har mycket udda prylar alltifrån SGI till enorma minneskort som trots storleken bara innehåller 512 KB hehe
Men en udda pryla jag har är mitt Genlock till Amigan. En dosa som gör det möjligt att lägga datorgrafik över videofilm. Funkar finfint än idag.

Eller så är det min Amiga 1000 ..den är cool..den första Amigan..med konstruktörernas (the dancing fools) signaturer på insidan av locket..

Av Zwinto

Min första dator var en ZX81 som jag köpte som byggsats runt -81 ifrån ELFA om jag inte minns fel. När den väl var färdigbyggd visste jag inte vad jag skulle ha den till men man lärde sig iallafall Basicprogrammering i viss mån haha efter det blev det Commodore för hela slanten C64,C128,C128D,A500,A1000 A2000,A3000,A600, Amiga CDTV och slutligen A1200 som "moddades kraftigt med Tower, Blizzard 030-kort,Cd-brännare och nätverkskort..har den kvar än idag och använder den främst till mina synthar..vägrade köpa PC..köpte första PCn 1995..nån gammal 286:a haha men amigan var fortfarande bättre hehe

Av Zwinto

Jag har 2 st Silicon Graphic Indy med tillhörande 21-tums monitorer, webkameror, 4 externa SCSI till varje, videoredigeringskort i bägge..med mera...skojiga maskiner..kör webserver på den ena IRIX på bägge

Av Zwinto

Surfar själv med en A1200T 030 ibalnd med 12 meg minne 720mb hd, cdbrännare, och ett 3-com PCMCIA ethernet.
Har även surfat med en A500 med nollmodem mot en PC/linuxbox som router. Funkade om än en smula långsamt men som IRC-maskin var det inga problem.

Det FANNS nätverkskort till samtliga Amigamodeller de var dock väldigt dyra på sin tid. Men så fanns ju en hel del hårdvaruhackare som det hette på den tiden som faktiskt lyckades konvertera ett vanligt NE2000 NIC till Amigans expansionsport. Det fans även sk PC-bridge (Amiga-ISA adapter) att köpa färdigt där man tex kunde plugga i ett nätverkskort.

Jag har kvar ett par av mina gamla Amigor...saknar den tiden hehe det var mycket programmerande och hårdvaruhackande för att få det som man ville då.Massor med Demopartyn, "Hackerens" och liknande..man åkte omkring i hela Norden med sin Amiga på såna partyn haha

Av Zwinto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Vem ska betala notan för spelberoendet som de utländska spelbolagen potentiellt kan skapa i sverige? Vi skattebetalare enbart eller tycker du att spelbolagen får ta sitt ansvar med?

Samma människor som betalar för Alkoholberoende, Narkotikaberoende och alla andra beroenden.

Inte fasen kräver vi skatt av tex utländska porrsajter för att det finns porrberoende människor, eller skatt ifrån knarkodlarna i colombia för att folk knarkar eller extra skatt av OLW, Estrella, Arla, Scan och andra producenter för att folk har matberoende (vilket är ett långt mycket större problem än spelberoende). Eller H&M för shoppingberoende..

Hursomhelst så handlar detta egentligen om att man ville införa en censur som strider mot våra lagar och rättigheter i Sverige. Att man tar ifrån människor ett val som de har rätt att själva göra.

Att vi överhuvudtaget har ett spelberoende i landet kan vi ju delvis tacka staten för som driver sitt gigantiska spelbolag och uppmuntrar till spelande varje dag i TV, Tidningar med mera. Visst hade folk spelat ändå och kanske illegalt på klubbar etc men det har de alltid gjort och kommer alltid att göra.

Det strider lika mycket mot våra rättigheter som när vänstern föreslog en skatt för alla svenska MÄN för att täcka kostnaderna för våldtäkter.

Av Zwinto

[QUOTE]Ursprungligen inskrivet av skruvis
[B]Skillnaden är att med sprit & dyl. sker själva köpet i utlandet..

OK..så om du beställer grejer på nätet ifrån tex USA då sker ju köpet också i Sverige men av ett utländskt företag. Ska det företaget betala skatt här då? knappast. Men du ska egentligen betala moms odyl. Men hur många gör det ..bara om de blir påkomna. Samma måste ju då gälla på utländska spelbolag. Du köper en vara/tjänst av ett annat land.

Men som sagt...egentligen bryr jag mig inte haha...vill folk slösa bort sina pengar på sån strunt så får de skylla sig själva.

Av Zwinto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Spelet utförs i sverige, regelverket säger då att vinsten skall återföras till sverige.. sen kvittar det om servrarna så står på mars...

Jo om en svensk sitter och spelar i sverige ska naturligtvis HAN betala eventuell vinstskatt som vid allt spel i sverige, men företaget som är registrerat i annat land ska väl inte betala sin inkomstskatt i sverige.
Då skulle ju tex Microsoft eller AOL också betala skatt i sverige eftersom svenska utnyttjar deras nätbaserade tjänster.

Eller om man drar parallellen till alkohol (eller andra varor också för den delen) så ska man ju betala tull,skatt och moms på det man för in i sverige som privatperson (om det överstiger införelsegränsen). Men vinproducenten, tobaksbolaget eller bilfabrikanten i landet man köpt det ifrån betalar ingen skatt i Sverige.

Det var bara så jag menade.

Personligen tycker jag iofs att spelandet om pengar är sjukt, men det är en helt annan fråga och min åsikt.

Av Zwinto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilg@dd
Så många sidor, så mycket strunt..
Att "blocka" utlänsdka spelsajter känns ö.h.t inte som någon slags censur av internet..
Det är ju bara ett försök att behålla några skattekronor kvar i landet, vilket gynnar Svenska folket..
Spelblagen som huserar i landet skall givetvis också skatta sina inkomster här, gör dom inte det ska dom inte heller verka här anser jag.. Internet ska inte vara någon slags gråzon för att dra in skattefria pengar.

Nja.. är företaget som driver verksamheten registrerad i ett annat land, servrarna står i det landet etc så ska väl inte skatten betalas i Sverige?
Det är ju inte bara Svenskar som spelar på dessa sajter, ska företaget betala skatt i alla nationer som deras spelare kommer ifrån?

Ska då också tex casinon i Monte Carlo betala skatt i Sverige för att svenskar åker dit och spelar?Vad det handlar om är trögheten i myndigheterna som inte är fullt medvetna om globaliseringen av i stort sett allting.

Förr fick man köpa en biljett och kroppsligen förflytta sig till tex ett casino utomlands om man ville spela. Idag, tack vare eller på grund av (vilket ni föredrar) internet så behöver man inte det.

Detta är iofs inte ett nytt fenomen, inom fartygsbranchen har detta förekommit i alla tider, många "svenska" båtar är registrerade utomlands för att slippa skatterna i Sverige.

Man betalar skatt i det land där företaget är placerat/registrerat.
Att sedan pengar försvinner ut ur landet är ju snarare spelarnas fel i så fall.

Om man nu ska censurera spelsajter vad blir då nästa steg?
Att förbjuda resor till tex Monte Carlo, Las Vegas etc?