Inlägg

Inlägg som Legionaire har skrivit i forumet
Av Legionaire

Behöver nytt gfx kort

Har lite dålig koll på grafikkortsmarknaden på sistone. Och då mitt geforce 460 verkar ha pajjat så behöver jag troligen köpa ett nytt. Vill ha ett gforce helst som har något bättre prestanda än 460 men fortfarande inte för dyrt. Några tips?

Av Legionaire

Problem med random frysningar, GFX driver restart etc

Allt har fungerat fint fram tills för ett tag sedan. Men på senaste tiden när jag kollar en film eller spelar något tyngre 3d spel så får jag ofta ett meddelande om att grafikkortets drivrutin har slutat svara och därför startats om. Startar jag i felsäkert läge och kollar en film säger media player classic att den inte kan köra direct x etc men spelar ändå upp filmen, men då hänger sig inget.

Har testat följande saker.
Bytt gfx kort, kört memtest, kollat temp, installerat nya drivrutiner till gfx med driver sweeper etc, tagit bort övriga hd's, kollat volt's på psu, flyttat runt på minnena och testat andra minnen, och installerat om windows 7 också. Allt verkar fine and dandy men vad jag än gjort så har inget hjälpt och bytt ut hårdvara producerar fortfarande samma resultat.

Ibland har jag även fått blåskärm och datorn startar om eller hänger sig helt, jag testade även att stänga av de interna ljudkortet på mobot genom bios, då fick jag samma problem men det tog avsevärt längre tid innan det uppstod. Har även kollat kapacitorerna och de verkar se helt ok ut. Några ideer? *edit* det finns en enda sak jag inte har testat och det är att ta bort ssd'n och köra på en annan disk, men har lite ont om hd utrymme och låter skeptiskt att den skulle vara problemet efter att ha pratat med ocz.

System specs:
CPUID CPU namn Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz
Moderkortsnamn Asus P5B-Plus Series
Modulnamn Corsair XMS2 CM2X1024-6400 4gig
OS namn Windows 7 Professional (SP1) 64bit
NVIDIA GeForce GTX 460
OCZ-VERTEX2 ATA Device (smart värden var ok enligt ocz)
SAMSUNG HD501LJ ATA Device
SAMSUNG HD501LJ ATA Device
SAMSUNG HD753LJ ATA Device
PSU ska var en 450 watts.

Det var väll det hela tror jag, måste ju ha en fungerande burk tills Diablo III!

Av Legionaire

Problem med att spara filer till desktop windows 7

Jag har problem med att spara filer till mitt desktop när jag laddar ner från windows. Händer dock bara ibland. Spelar ingen roll vilken browser jag använder.

Jag kan flytta filer från en annan folder osv till desktop dock.

Clean install och fulla adminrättigheter.

Av Legionaire

Det verkar bli att köra AMD hädanefter. Läste precis en post om detta och sedan försökte jag följa länkarna. Två av artiklarna var borta varav den ena på intels egna hemsida.

" It turns out that Intel's new Sandy Bridge CPU contains a new "feature" called 'Intel Insider' which essentially is Digital Rights Management (DRM) built right into the chip. They struck a deal with Hollywood, to make it so streaming movies can be "safely" delivered to your PC. There's quite a bit of controversy going around on the Internet about this new CPU. In my opinion, DRM in any product is a very bad thing because it treats the owner of the product as the enemy and can lock one out even when trying to do something entirely legitimately. For example, good luck running full HD to a CRT monitor due to HDCP. We all know that Intel Insider will eventually (or maybe instantly) be cracked, but the ideology of big brother right in your CPU is there.

Intel is trying to spin it the best they can (that Sandy Bridge doesn't contain any DRM), but the majority in the wild are disagreeing. It won't look like I'll be buying any Intel products anytime soon. I'm waiting for AMD's Bulldozer, but it's too soon to tell if it too will contain a similar feature.

You'll notice that on the Intel blog, the Intel Insider feature attracted so many negative comments, the blog's auther stopped allowing any further comments to be added. Check these articles/forums if you want to find out more:

http://blogs.intel.com/technology/20...t_is_it_no.php

http://arstechnica.com/business/news...rmed-intel.ars

http://hardforum.com/showthread.php?t=1574647"

Av Legionaire
Skrivet av moonroy:

Uppdaterade precis min från 1.20 till 1.24 och som för de flesta så fick jag en blåskärm. Disken fanns inte kvar i bios. Gjorde burken strömlös några minuter och sen fanns den där igen. Tydligen normalt att det ska bli så.

normalt är det inte men det är tydligen nån bugg i deras flashprogramvara som har med nå intel o göra eller nått tror jag det var.

Av Legionaire
Skrivet av tcntad:

Varför skulle du flasha ner och exakt hur gjorde du?

var inte meningen att flasha ner, jag var dock inte fullt uppmärksam på att det var 1.24 som flashades och att jag hade 1.25. Och jag använde ocz's program för det.

Av Legionaire
Skrivet av Orici:

Vilken SSD?
Vilken firmware hade du och vilken flasha du till?

Sen kan du ju också posta & kollar runt här: http://www.ocztechnologyforum.com/forum/content.php

oops

Vertex 2 120 gig, hade 1.25 och flasha till 1.24. Det är egentligen samma firmware läste jag dock.

Av Legionaire

Skulle uppdatera firmware på min ocz ssd, fick bsod och kan nu inte boota

kan som sagt inte boota normalt, enda sättet är med en paragon rescue disk.

Vet inte om där finns någon bootmanager längre. Vad behöver ni för info för att kunna hjälpa mig och vilka eventuella program behövs?

Av Legionaire

En liten heads up, ocz vertex 2 ssd vs antec p182

Har ni den kombon kör ni stöta på problem Adaptern passar inte med antecs system för att sätta dit hd'n, jag fick sätta min i disket platsen, vilket dock funkar utmärkt. Enda problemet är att det blir öppet in så dam kommer att komma in.

Av Legionaire
Skrivet av Frispel:

Har fått för mig att Corsair möjligen är aningen snabbare på vissa saker i syntetiska tester...det är dock så marginella skillnader att du inte kommer att märka det vid användning. Om du inte redan har någon relation till de två märkena skulle jag ta den som är billigast

Prestandan kommer att vara bättre än nuvarande g2 speciellt vid skrivning, hur stor skillnad man kommer att märka av vid normal användning är svårt att sia om.

Gissar att priserna vid lansering kommer att hamna ungefär vid nuvarande nivåer eller något lägre. Kommer antagligen att sjunka rätt snabbt sedan när fler tillverkare kommer ut med nya diskar.

Kvalitet är omöjligt att sia om, det man vet är att diskarna kommer att klara av färre skrivcykler, men i gengäld ha mindre write amplification.

Det blev en ocz (tror jag)

Av Legionaire

Köpråd, router

har precis vunnit mig en liten asus laptop så behöver skaffa mig ett litet nätverk här hemma men är inte så bra på standarder osv.

Så vad skall jag köpa för router?
Behöver trådlöst, ipv6 kan la vara bra med i guess inför framtiden. och snabbt ska det också vara såklart

Kollade lite i de klistrade trådarna men de var lite gamla tror jag.

Av Legionaire

Sitter också och funderar på en ssd nu när man har julklappspengar

Funderar på någon av dessa, Produktjämförelse hos Prisjakt
Kollade även här Bench - SSD - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News Nu finns dock inte 120gigs varianten av ocz utan bara 100gigaren, vet inte om det är någon skillnad på dem direkt, men vilken är bäst som os disk?

Av Legionaire

Hjälp med grafikkortsköp

Sitter här i safemode på datorn och ett nerklockat grafikkort (8800gts) för det är enda sättet att få datorn att funka, fina gula och blå ränder över hela skärmen dessutom

Så dags att köpa nytt grafikkort då det verkar som det är problemet.

Jag har max 2200 give or take. Har suttit och kollat runt lite men vet inte
riktigt vad jag skall köpa. nvidia 460 eller 465.

Några tips? vilket är mest kraftfullt osv?

Av Legionaire

Nu hängde den sig igen.. efter en vecka utan att hänga sig alls.. sker oftast när jag kollar på film/serie. Bilden hänger sig och sen så fortsätter ljudet.. musen funkar fortfarande att röra på en liten stund sen hänger sig även ljudet och musen.

Av Legionaire
Skrivet av Gorian:

Du kan ju börja med att logga temperaturen, med hjälp av ett passande program (t ex. Core Temp, Speedfan...).
Info om din hårdvara kan du få via t ex. Everest.
Ladda ner och bränn ut Memtest och låt det stå på över natten.

Hur är det med damm i datorn, framförallt i fläktarna?
Fungerar alla fläktar?
Kan du känna på t ex. GPU- och CPU-flänsarna om de är varma?

//Gorian

har kollat temp redan och verkar inte vara för hög. cpufläkten är iofs rätt så dammig men har kollat tempen som sagt och verkar inte vara nån fara där.

Av Legionaire

Datorn hänger sig

har en burk som har ett par år på nacken nu, typ 5 snart.

Nu har den helt plötsligt börjat hänga/frysa sig. Dvs allt slutar svara men jag får fortfarande bild dock rör inget på sig. Datorn verkar fortsätta jobba i bakgrunden dock fast jag är inte säker, "cpu lampan" på chassit blinkar.

Det sker helt slumpmässigt dock verkar det ske lite oftare när jag kollar på film. Har kört en memtest och där verkar det inte vara något fel. har även kört med lådan öppen nu och har märk en väldigt väldigt liten skillnad med färre låsningar. Jag misstänker dock att jag bara har haft ren tur på sistone.

Finns det något sätt att kolla cpu'n tex? För verkar ju antingen vara den eller gpu'n som är kass. Och vilket låter troligast?

Av Legionaire
Av Legionaire

Har nu öppnat upp den och kollat lite på komponenterna, har även googlat över hur felaktiga komponenter ser ut och jag märkte att 2 st likande denna https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?shop=ELFA_SE-SV#... buktar lite lite uppåt medans de resterande är helt platta i toppen. Det är dock extremt lite de buktar ut, är de troligtvis dessa som är kassa? och i så fall hur vet man att man hittar rätt nya likadana som på kretskortet och är de svåra att löda dit själv?

Av Legionaire

Monitorproblem, Powerlampa + monitor blinkar av och på bild syns.

Har ett problem med min monitor som sagt. Sätter på monitorn, powerknappen börjar blinka och monitorn gör det också. Loggar in i windows via min andra monitor och kan se skrivbordet på den felande monitorn. Så själva bilden funkar men det är något annat som är fel.

Har googlat en del och troligen är det något fel "power invertern" vad de nu är. Google sa att den skulle vara relativt billig och enkel att byta ut så undrar om någon har erfarenhet av detta och kan nämna nånting om det? Reparera den skulle gå på mellan 1500-2000 Kr sa repfirman och då kan man ju lika gärna köpa en ny monitor.

Av Legionaire

har fått det att fungera nu, genom att använda nån xp virtuell fil som man ladda ner från ms så fick man en direkt install av xp typ. Sen var det bara att dra o släppa filerna till den nya hd'n och då funkade internet med