Inlägg

Inlägg som Majke har skrivit i forumet
Av Majke

Det löste sig. Jag investerade i ett Audigy 2 ZS och nu funkar det som det ska utan något hack.

Av Majke

Har precis kört in de senaste chipset drivisarna också, men ingen förändring. Jag vet inte hur jag ska förklara hur det hackar, för det har inget att göra med 3d-kortet verkar det som. För det hackar mer med lägsta inställningar och surround än med bra mycket högre och utan surround. Det känns inte bara som lägre fps, utan trafiken i spelet hackar till då och då, t ex så teleporteras bilarna en liten bit fram lr bak och kör inte jämt som innan.

Av Majke

Jag bör ha de nyaste, uppdaterade för någon vecka sedan.
5.10.0.5830 heter drivisarna
Filen (som jag laddade hem) hette wdm_a372.exe

Men kör du spelet i surround då? För när jag spelar i stereo är det inga probs.

Av Majke

Nytt ljudkort - hackar mindre i spel?

Sitter här och lirar San Andreas och det flyter som f*n på den nya burken. Hade lite tid över idag så jag pluggade in mitt 7.1 surround till datorn och drog igång San Andreas igen, men blev ruskigt besviken. Det hackade något fruktansvärt. Jag ställde om så jag bara körde ut stereo igen och vips så var allt hack borta.

Mitt ljudkort är ett inbyggt ALC850 från Realtek. Om jag skulle köpa något billigt ljudkort, t ex ett Sound Blaster Live! 24-bit http://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subca...
skulle då fps:en lägga sig som när jag kör spelet i stereo, eller är det bara att acceptera att spelet hackar när man kör surround?:(

Av Majke

Har också ett sådant kort och är nöjd med det. Ljudet från fläkten är inget störande enligt mig, rätt behagligt oljud (inget som får skallen att sprängas som vissa andra fläktar kan ge upphov till), men det är fortfarande grafikkortet som låter mest i min låda iaf. Så förvänta dig inte något knäpptyst kort bara, för det är det inte (dock kanske bland de tystare 6600GT).

Av Majke

Tycker det verkar väldigt konstigt. Jag hade bostreams 2.5Mbit innan med fast IP, men när jag fick hem mina nya grejer från BBB blev de enda förändringar en ny fast IP och 8Mbit. Vad jag har förstått så kan de väl inte kräva dig på en anslutningsavgift utan att förvarna? Jag hade ringt BBB och kollat (OBS, kan bli telefonkö ), verkar ju konstigt att du får en dynamisk IP iaf.

Av Majke

Miff0, ladda ned coolbits. Det låser upp dolda funktioner i de vanliga egenskapsmenyerna och där kan du då välja mellan 2d/3d frekvenserna och klocka hur du vill.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kaptenperre
Är inte bra att klocka ner för mkt, men är det stabilt så går det nog. Det lär ju inte utveckla så mkt värme så det kanske går att ha orginal om det är en hyffsad fläns.

Varför är det inte bra att klocka ned för mycket? Jag har hittills provat att spela lite på den och låta den stå i windows i 20 min och den verkar funka som den ska.

Av Majke

Fläkten paja, satt dit kylfläns, temp?

Skulle rengöra den gamle datorn i huset idag och utan att veta hur så har jag tydligen pajat grafikkortsfläkten. Den snurrar ett halvt varv och tar sedan i någonstans. Jag har tagit bort den och satt dit en kylfläns som jag fått från northbridge på ett år gammalt moderkort. Grafikkortet är ett Geforce 2 GTS och det finns ingen tempövervakning (har kört in coolbits). Istället har jag mätt ytterst på kylflänsen och där visade det sig vara runt 37 grader. Hur mycket kan man lita på den tempen, hur mycket varmare är kärnan?

Jag har klockat ned kortet också från standard 200/333 till 100/180.

Kan jag köra så här? Jag ska inte spela på den.

Av Majke

Har du ändrat i dxdiag? För det funkade bara när jag ändrade där, så om du bara pillat runt i grafikkortsmenyerna så prova dxdiag. Annars vet jag inte.

Av Majke

Hade samma problem som du tidigare. Ta upp "Kör" och skriv in "dxdiag", välj fliken "Ytterliggare hjälp" och tryck på knappen "Åsidosätt..." I rutan som kommer upp väljer du "Eget värde" och skriver in en frekvens som du vet skärmen klarar av, t ex 60. Fungerar det så kan du prova att öka till så mycket du vill, och sen bara sänka det om det inte funkar i spelet.

Av Majke

Om du ska välja mellan ett 6600 och ett 6600GT så välj 6600GT. Visst, 6600 klockar bra, det går i vissa fall att klocka 96% över standard på GPUn, alltså nästan dubbelt. Men eftersom minnena är slöa drar de ned prestandan och därför blir bara prestandaökningen runt 20%, vilket inte når upp till standard 6600GT.

Här är länken där jag fick infon från. http://www.spodesabode.com/content/article/gfxgroup/11

Av Majke

Om du inte ska klocka och ha dig och inte vill gå över 2500 kronor, så är 6600GT ett bra kort. Det bör du kunna hitta en bit under 2000 kronor till och med. Om du bara ska spela HL2 och CS:S kanske ett radeon hade varit bättre, de presterar väl bäst för just HL2.

Av Majke

Där stod "Features Dolby® Digital Live technology" på hans moderkortsbox. Kanske det som krävs då? Han har Intel 915P chippet.

Av Majke

Jag tycker det här är lite konstigt. Jag provade att koppla en polares dator som har nåt asusmoderkort med inbyggt ljudkort, flerkanaligt, till min receiver med en digital coaxial-kabel. 5 sekunder senare lirade vi spel med 5.1 sorround. Saken är att jag provade sen med min dator, som bara har optisk S/PDIF, så jag drog en optisk kabel till receivern, men nu får jag inte surround på spel längre. Så man kan få surround till genom en receiver t ex, men varför får inte jag det med min optiska kabel?

Jag har också Realtek ALC850 och jag kan få ut surround när jag drar igång en DVD-film, men inte vid spel.

Av Majke

Tack för svaren. Beställde ett Leadtek precis.

Av Majke

Låter inte så ball... Men de jag köper kortet av brukar vara rätt schyssta när nåt e fel på deras grejer. Så jag tror att det är lugnt på den biten. Det enda jag behöver ha svar på är om MSI-kortet är tyst. Det handlar om PCI-E varianten om det är ngn skillnad.

Av Majke

MSI eller Leadtek

Ska köpa ett nytt 3d-kort och har att välja på ett Leadtek 6600GT och ett MSI 6600GT. Priset är detsamma. Har hört att Leadtek ska vara tysta, men låter MSI mer, eller är de också tysta?

Av Majke

Jag var inne där jag köpte kortet idag och efter lite testande kom de fram till att kortet var sönder. De har skickat efter ett nytt så jag bör få det i början av nästa vecka. De var snälla nog att låna ut ett grafikkort till mig dock, så jag kan använda datorn. Även om X300 SE inte är "top-notch" precis.

Jag är bara lite rädd att mitt moderkort och leadtek-kortet inte tycker om varandra. Har det inte varit massa snack om moderkort som inte tycker om vissa 6600 GT-kort, eller är jag ute o cyklar?

Av Majke

TOR
Har precis samma problem. Har precis köpt ny dator (med lite andra delar) och kört in alla uppdateringar från win update (inklusive SP2, har XP) och alla moderkortsdrivisar, men problemet kvarstår.

Jag läste nånstans att om man hade ikopplat USB-saker innan man installera USB-drivisar så kunde de ställa till med problem. Men vet inte alls om de stämmer och vet inte om man orkar formatera om för att prova...

Säg till om de löser sig för dig.