Inlägg

Inlägg som Ollee har skrivit i forumet
Av Ollee
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Googlah
Nån som orkar räkna på hur mycket det kostar i månaden för 130w kontinuerligt? Tror jag betalar 60 öre per kWh eller nåt sånt...

60öre exkl moms skulle jag tro då? Jag betalar runt 90öre per kwh för min el..

Men 130w, dygnet runt i en månad med ett pris på 60öre/kwh blir kostnaden ca 55kr/månaden.

Av Ollee

Mm, har kollat i BIOS, verkar som att det endast tillåter överklockning. Jag är även intresserad av andra energispartips, förutom just överklockning.

Strömförbrukningen ligger just nu på cirka 85 watt, var kan man bäst spara in på dessa heliga watt... Det finns väl även en del energisparinställningar i windows, såsom att hårddisken ska gå i viloläge osv.

Sweeper: Du har fel Jag har en fin liten mackapär som mäter strömförbrukningen, nätagget går inte på fullvarv hela tiden utan transformerar bara den ström som krävs för tillfället.

Av Ollee

Vill klocka ner, spara ström

Tja!

Jag har en gammal dator på 800mhz som jag tänkte använda som serverdator. Jag vill att den ska dra så lite ström som möjligt för att spara på min elräkning, vad kan jag göra för att sänka strömförbrukningen? Jag har ryckt ut onödiga enheter såsom CD/DVD rom och floppy.

Kan man klocka ner processorn och grafikkortet? Kan det vara värt att byta en del av kylningen från fläktar till passiv? Alla förslag uppskattas

ps.. Vet inte om tråden ligger rätt, är ju snarare underklockning än överklockning jag är intresesrad av.

Av Ollee

Det hela "löste" sig genom att jag kontakade HP som kom och hämtade datorn och sedan formaterade den

Av Ollee

[W2K] Network domain felaktigt inställd :(

Hej,

Jag har fått låna en laptop av jobbet som jag nu tog hem för dagen. Sen aldelles nyligen ville jag få in min dator på hemmanätveket och ansluta den till vårat nätverks Workgroup. Det var här jag gjorde fel :(. Datorn var ansluten till företagets Network Domain, och när jag anslöt den till mitt hemmanätverks Workgroup försvann anslutningen till Nätverksdomänen.

Efter en reboot kan jag nu inte logga in på datorn. Operativsystemet på den är Windows 2000. Finns det något sätt jag kan åtgärda detta på och ställa in Network Domainen adressen igen?

Av Ollee

32gb flashminne

http://www.platsen.se/ad_show.php?a=ufjifpxvjs4xnk3n

Är detta fake? Har sökt på google men hittar ingen pålitlig källa om att det finns 32gb flashminnen ens? Har en kompis som är nere i Kina just nu och som har inhandlat ett gäng 32gb usbminnen. Jag är VÄLDIGT tveksam på att dessa minnen verkligen har kapacitet för 32gb, jamenar titta på storleken! Precis lika litet som ett vanligt 1gb minne.

Så. For real eller fake?

Av Ollee

ah du svarade precis efter att jag lyckades lösa problemet. ändrar tillbaka mitt inlägg så att andra med ev. samma problem kan hitta sitt svar

Av Ollee

Filmen spelas automatiskt upp på andra skärmen

HalloJ! Jag har 2 skärmar inkopplade till burken, bör kanske även nämna att jag har TVTool installerat (men båda skärmarna är skärmar :> )...

När jag spelar en film i mediaplayer eller winamp eller vadsomhelst så spelas den filmen upp på den andra skärmen i helskärm automatiskt. Jag har ingen som helst aning om hur man stänger av denna funktion! Nån som har en aning?

EDIT: Löste det hela genom att gå in i grafikkortets inställningar precis som han härunder säger

Av Ollee

Nämen sedär! Tackar precis vad jag letade efter fast ännu bättre

Av Ollee

Pinga flera inom nätverket

Har flera gånger varit i behov av ett program som kan pinga alla IP-adresser inom ett visst intervall och sedan på ett sjysst sätt visa vilka som svarade.
T.ex.
Jag vill från min dator komma åt min XBox som inte är inkopplad till TVn men inkopplad till mitt LAN. Jag känner inte till min Xboxs Ip-adress. Då vore det ju väldans smidigt om man kunde ha ett program på datorn som pingar alla ip-adresser mellan 192.168.1.2 till 192.168.1.20 t.ex.

Känner ni till något sådant?

Av Ollee

Jag är i samma situation exiox! Det lustiga är att mina 2 primära alternativ är precis de du listat! Kul att se att vi har kommit fram till samma sak iallafall Jag passar på att tjuva in mig lite i din tråd exiox då jag misstänker att vi söker svar på samma frågor.

Jag är ute efter en liten och lätt dator som jag ska kunna bära med mig överallt utan att behöva ha en separat datorväska - därför lutar det mot en lätt 12" (kopplar ändå in till separat skärm hemma). Det är även väldigt viktigt för mig att jag tycker att burken är snygg.

Dock har jag fallit för samma HP som exiox. Det känns som att man får mer för pengarna, åtminstone hårdvarumässigt. Mina funderingar är väl i stort sett följande:

1) Hur är LG som märke? Kvalitetsmässigt osv?
2) Vet någon om en butik i sthlmsområdet där man kan se båda dessa datorer? Eller tips på någon butik med mycket stort laptopsortiment?
3) HPs fjärrkontroll, vad kan man använda den till?

Mvh

Johan

Av Ollee

MX500 slutar fungera... men efter ut/inryckning av USBkabel funkar den igen.

Har en MX500 ( som jag haft rätt länge ) som nu börjat krångla. Trodde först att det var den som hade börjat pajja, men läste runt lite och såg att det var andra som hade liknande problem (stod dock ingen lösning:()..

Musen slutar fungera efter att man använt den (dvs rört eller tryck på knapparna) i 20sec-2min, den låser sig helt altså, och upphör inte förrän jag har ryckt ut & kopplat in kabeln igen. Då funkar musen felfritt igen (tills den låser sig nästa gång...). Läste att detta kunde ha att göra med taskiga USB-drivrutiner, var hittar jag nya sådana isf? Kan det bero på något annat?

Av Ollee

Firefox resettat?

Skitskumt...
Startade upp datorn efter att ha käkat middag och startade firefox, då poppade en jävla Google Toolbarruta upp som frågade mig om massa jävla inställningar osv.. Jag har inget minne av att jag har installerat nån toolbar(har inte installerat något program eller spel på fler daar). IAF! ALLA mina favoriter & bokmärken är BORTA och alla sökmotorer jag lagt till är borta, även dom man får med som standard av firefox.

Började fixa alla gamla favoriter men kan inte installera en enda Sökmotor. Får upp popupen "Lägga till följande sökmotor till blalabla", Trycker OK men inte FAAN är den där

Av Ollee

har samma problem.. händer jävligt ofta just nu :/

Av Ollee

Tackar för det snabba svaret! Dom dära passar även mitt moderkort altså?

Bytt fläkt på Grafikkortet och moderkort nu från 114grader celcius nu till 33 grader helt okej faktiskt

Av Ollee

2 Fläktar Trasiga

Fick hem 1024 mb extra RAM idag. satte in dom å kända för att pröva överclocka datorn lite, så jag körde NVidias egna program som clockar åt mig automatiskt Nöjd å gla efter allt så gick jag in i WoW och efter 5-10 minuter började jag upptäcka mängder med grafikfel :/ Kollade tempen på grafikkortet, den låg på 115 grader

Så öppnade upp datorn och såg att TVÅ fläktar hade pajjat... Kylningen till mitt NVidia GeForce 6600GT och den lilla fläkten till mitt moderkort (EP-9NPAJ)
http://www.komplett.se/img/p/400/311894.jpg kolla på den bilden så ser ni en orange kylflens med fläkt på.. Nu behöver jag hjälp att hitta nya fläktar! Den till grafikkortet lär ju inte vara så svår att hitta någon fläkt till men den till moderkortet hittar jag ingen