Inlägg

Inlägg som Psionicist har skrivit i forumet
Av Psionicist

Den absolut billigaste Xeon 7400-modellen kostar 1177 dollar. Billigaste Nehalem-Ex kommer säkert vara lite dyrare i början. Så uppskattningsvis 11000+ kronor med svensk moms. Sedan moderkort kostar säkert runt 5000 kr. Rätt badass system. Fyra sådana processorer borde duga till slösurfning och IRC.

Av Psionicist

SweClockers vs. Mega Man 2

Jag börjar. Bubble Man. Password:

*----
----*
---*-
**--*
**-*-

Max en boss per inlägg!

Edit: Jag kanske har dött några gånger med password ovan. Det blir större utmaning så.

Av Psionicist

xy + xz + yz = N och x,y,z,N heltal.

Jag lekte lite i Python och hittade:

Om N >= 8 kan skrivas på formen 6k+2 existerar en lösning x=1 och y=2.
Om N >= 14 kan skrivas på formen 10k+4 existerar en lösning x=1 och y=4.
Om N >= 12 kan skrivas på formen 2k existerar en lösning x=2 och y=2.

Bevis? Det har jag inte.

Det är dock inte direkt ett lätt problem det här. För vilka N existerar inga lösningar över huvud taget? Denna fråga har intressant nog kopplingar till Riemannhypotesen, och det ger väl ledtrådar att detta är ett klurigt problem. Se: http://projecteuclid.org/Dienst/Repository/1.0/Disseminate/eu...

Edit: Jag tycker jag känner igen det här problemet, har möjligtvis jobbat på något fall av det tidigare. Ska rota lite.

Av Psionicist

Heh, härligt materiell tråd.

Senast inköp? Ett sexpack coca cola.
Som inte är mat? Matematikböcker.
Datordelar? Ett Antec P182.

Av Psionicist

Ja. Skriv 10x+4y+3=0 på formen y=kx+m. Den nya linjen får du genom att lösa -4 = 5(-1/k) + m

Av Psionicist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ant3
Undrar när man får se ett vettigt test av Thermalright TRUE Copper edition.

Med en vikt på 1700 gram är ju den där kylaren lite av en specialare. Vill man inte skada moderkort/processor måste man ju ha moderkortet liggandes, och det är rätt dåligt med chassin som tillåter det utan att genomströmningen försämras. Det jag kommer på på rak arm är Antec Skeleton. Det vore en intressant combo.

Av Psionicist

Piratpartiet har tagit ställning i en del frågor utanför deras kärnfrågor, här: http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/vad-ska-du-rosta-pa-i...

Citat:

Den som gör DN:s valtest får också för första gången veta vad Piratpartiet tycker i en rad EU-frågor.

Partiets företrädare har hittills i intervju efter intervju vägrat ge sin åsikt i några andra frågor än sådana som gäller till exempel fildelning, upphovsrätt och övervakning. Men i DN:s valtest har partiet tagit ställning i samtliga EU-frågor, från klimatpolitik till sjukvård.

Piratpartiets Christian Engström förklarar att det är ställningstaganden utifrån partiets ”allmänna grundsyn”.

De kan nog säkert ändra sig dock, beroende vilken grupp i EU de får stöd av.

Vill förresten ge XerXes eloge för den här tråden. Jag anser personligen att den ekonomiska politiken är viktigast just nu (det innebär inte att PP:s kärnfrågor inte är viktiga, men de får redan väldigt mycket uppmärksamhet. Min favoritfråga penningpolitiken är det ingen som bryr sig om). Det är därför högst relevant vad deras kandidater anser om exempelvis Keynesianismen eller Euron.

Av Psionicist

Det är ju det jag gör.

Av Psionicist

Bara för protokollet, hur integrerar man ln x?

Du känner till produktregeln som vi kan skriva

(g(x)h(x))' = g'(x)h(x) + g(x)h'(x).

Integrera båda sidorna

g(x)h(x) = § g'(x)h(x) dx + § g(x)h'(x) dx

eller

§ g'(x)h(x) dx = g(x)h(x) - § g(x)h'(x) dx

Vi kan använda det här resultatet om vi skriver

§ ln x dx = § 1 * (ln x) dx

Resten följer då:

§ 1 * (ln x) dx = x * (ln x) - § x 1/x dx = x * (ln x) - § x/x dx = x * (ln x) - x + C.

Av Psionicist

Gör ett program som resonerar med / hjälper användaren vilket betyg från 1-10 en film bör få. Typ... Programmet startas och så får användaren frågan:

Var filmen (b)ra, (d)ålig eller (s)vårt att säga?

Jag har precis sett Gudfadern och väljer alternativ b. Sen blir det fler frågor tills programmet anser att filmen är värd 10 poäng, exempelvis.

Detta kanske låter som ett onödigt program. Filmfantaster som är beroende av IMDB vet dock att det kan vara krångligt att välja rätt betyg ibland

Av Psionicist

Lyckades de rita ett riktigt hakkors? Av nån anledning tänker jag på den här bilden http://i21.photobucket.com/albums/b279/prostheticsummer/12330...

Allvarligt talat. Det där var dumt gjort. Tror dock inte de kommer bli dömda till något brott, polsen är ganska överarbetad.

Av Psionicist

Har du definerat "rakna" nånstans?

Edit: Detta är en vild gissning, men det kan inte vara så att din subrutin måste ha ett namn som börjar med upper-case eller liknande? Kanske fungerar om du byter namn på "rakna" till "Rakna"?

Av Psionicist

summa = summa + tal; {

Du menar antagligen

summa = summa + tal; }

Av Psionicist

Bra artikel mrc! Skönt att lite kritiska röster får utrymme i media.

Här är en annan bra artikel jag läste för några dagar sedan: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aV6Pt8zrE...

Citat:

Fed’s Fault

The Fed helped to trigger the current financial crisis by keeping rates too low for too long, Taylor said.

Av Psionicist

Jag har bekanta i många delar av offentlig sektor (vilket iofs inte är speciellt unikt i Sverige) och jag har diskuterat mycket om olika besparingsåtgärder. Nackdelen är att ingen av besparingsåtgärderna är tillåtna enligt alla tiotusentals sidor regler.

Exempel: En bekant jag har som jobbar i grundskolan. Hans skola ska enligt kommunen spara ett par miljoner kronor. Jag föreslog att man temporärt kunde dra ner på slöjd/bild/musik och fritidsgården. Han tyckte det var en utmärkt idé - nånstans måste man dra ner. Grejen är ju att det finns något som heter "skollagen" (eller något) och tydligen måste dessa, relativt onödiga, ämnen ges. Fast även om det vore tillåtet enligt skollagen, skulle facket börja bråka.

Slår vad om att några läsare här på SweClockers forum kommer få hjärtattack och gå i tak att jag över huvud taget föreslår att dra ner på dessa ämnen. Till er vill jag fråga: hur fan ska pengar annars sparas? Det är ni som är problemet.

Jag föreslår ett gäng enkla åtgärder:

1) Luckra upp LAS och fackens makt. Det ska vara okomplicerat att avskeda, men även okomplicerat att anställa.
2) Sänk skatterna och minska offentlig sektor.

Hela världen springer dessvärre mot mer socialdemokrati och regleringar, vilket gör att den nuvarande ekonomisia krisen kommer att vara betydligt längre. Se bara FDR:s katastrofala åtgärder under great depression.

Av Psionicist

Vad har varje människa rätt till?

Här ska ni få en fråga att fundera på: Vad, om något, har en människa rätt till från födseln?

För att göra diskussionen lite mer intressant så kommer vi inte definiera vad "rätt" innebär utan det får ni själva göra när ni svarar på frågan.

Av Psionicist

Är lite förvånad över EU:s beslut faktiskt. Exklusiva avtal är ju inget nytt, googlar man kan man hitta tiotusentals pressmeddelanden med företag som skriver (eller: skryter, till och med ) att de landat exklusiva deals med andra företag. Mängdrabatter är ju heller inget konstigt eller olagligt - mängdrabatter är ju snarare regel än undantag.

AMD har ju sin roadmap fastställd fram till 2011 och framåt, och kommer ju inte kunna lansera nya prylar snabbare bara för att Intel får fetingböta. Vad som däremot händer är att Intel kan skjuta upp sina pre-2011-lanseringar och höja priserna. Det är väl bra för den som äger aktier i AMD, men resulterar ju i mindre hårdvara överlag.

Av Psionicist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mo0rbid
Är det inte så att en civilingejör praktist taget är en "bättre högsk.ingenjör"

Mer specialisering innebär oftast dyrare för företagen att anställa, varför längre utbildning inte nödvändigtvis innebär lättare att få jobb.

Av Psionicist

En bra början är att kolla in vad imagemagick klarar av. Även LaTeX-verktygen kan vara användbara.

http://www.imagemagick.org

Av Psionicist
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Psionicist får givetvis svara för sig själv, men jag tror knappast att han använt begreppet "drömterritorium" eller "utopia". Detta är något som hör de totalitära regimerna till. Till skillnad från dessa fungerar marknadsekonomi hyggligt även med statliga påbud och är robust mot 'socialisering', vilket då också medger en välfärdsstat ö.h.t.

Exakt! Jag som liberal blir nöjd bara Sverige går i liberal riktning.

Sänk skatterna lite = bra.
Ta bort något monopol = bra.
Ta bort någon reglering = bra.

Osv.

Det kan man inte säga om kommunismen, som snarare är någon slags filosofisk idé. Man kan inte "gå åt" kommunismen, eftersom den är "total" och "slutgiltig". Kommunisten är inte nöjd förrän alla idéer är uppfylda, och har alltså mål om "utopi" osv.