Inlägg

Inlägg som Domifuling har skrivit i forumet
Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lille7
Om vi sätter det här i sitt sammanhang, vilken modern hårdvara används under OS som inte XP kan utnyttja?

Uppenbarligen har dom valt det operativsystem som dom anser ska fungera bäst, vilket i detta fall är windows xp.

Samma fråga gäller väll Windows 7, vilken utrustning är det som inte skulle fungera? Det mesta fungerar ganska ok, om inte annat är tillverkare ganska öppna för att uppdatera om en större organisation driver på. Brukar väldigt sällan vara något problem.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
Om du varit lite mer nyanserad och sett det ur ett företagsperspektiv hade du också förstått varför den här diskussionen är lika aktuell idag som den var när Vista släpptes. Företagsvärlden har andra krav och förväntningar, och ännu så har inte Microsoft lyckats pumpa in tillräckligt med förtroende för att riktigt stora uppgraderingar ska ha börjat rullat ut. Det finns likaså orsak till varför RHEL fortfarande ligger på version 5.x.

Ifall det är löjligt beror i det här fallet inte på temat utan på vilken nivå du lägger diskussionen.

Precis. Windows 7 uppfyller betydligt fler krav som ställs i företagsvärlden. Att diskutera utrustning etc. gör man alltid vid OS-byte, varesig OS'et är 3 månader eller 12 år gammalt. Allt skall testas och utrustning skall fås att fungera. Dock är det väldigt sällan problem.

Vad för utrustning som används i stor utsträckning anser du vara problem? T.ex. tidsystemen som används i OS fungerar fin-fint i Windows 7. Jag skulle tippa på att anledningen är att det inte varit budgeterat (budgeten för detta OS sattes för säkerligen 10 år sedan) samt att systemen byggdes och implementerades för länge länge sedan (innan Windows 7 var släppt). Du påbörjar inte plannering för nästa vinter-os efter detta är slut, det påbörjades så fort det blev bestämt vilket land som skall ha det, då sätts även budget etc. Nästa vinter-OS däremot, där skulle jag gott tippa att arrangörerna räknar med windows 7 som plattform, är också ganska säker på att dom utvärderar olika öppna alternativ (kan dock lova att dom faller tillbaka på microsoft).

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hunter(Swe)
Då har du haft otur för jag har inga problem med mitt XP vare sig 32 eller 64 bitars versionen. Folk lägger skulden på XP när det ofta är andra program som är orsaken

Vill man ha XP som ser ut som Windows 7 så kan man kolla denna sidan http://www.askvg.com/transform-windows-xp-into-windows-7-with...

Precis samma sak i Vista och Windows 7, folk lägger skulden på OS'et när dom egentligen inte alls vet vad felet är.

En sak är dock klar. Vista kräver extremt mycket mer hårdvara än vad både XP och W7 gör. Ser man till foot-printen när man implementerar VDI-lösningar är det väldigt tydligt. Vista lämnar ett nästan dubbelt så stort foot-print som både w7 och XP. W7 lämnar knappt märkbart större footprint än XP.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sunnis
Jobbar själv som IT-konsult och administrerar och bygger IT lösningar åt företag och XP funkar bäst på klientdatorerna, absolut minst strul. Windows 7 ser ju mycket lovande ut i företagsmiljö, men det är fortfarande lite omoget enligt mig.

Varför de har valt XP som plattform på klienterna ser inte jag som något konstigt, det är beprövat och kostnadseffektivt. Vad klarar Vista och W7 av som inte XP kan?

Jobbar som IT-arkitekt och är inblandad i ganska stora projekt rörande både XP och Windows 7. Windows 7 är betydligt mer pålitligare och lättare att jobba med än XP.

Förklara gärna vad du tycker känns omoget. Själv tycker jag det är helt tvärt om. Det märks tydligt när det gäller deployment att XP är från stenåldern.

Av Domifuling

nyhetstorka? =P

Av Domifuling

Fredde5 skämtar med oss. Så måste det vara.

Av Domifuling

MX510, du må gilla win och fail men det ger dina inlägg en barnslig stämpel. På vilket sätt fungerar dom bättre än bra och dåligt t.ex?

För övrigt, du får nog läsa på eller tänka om gällande minne. Även om du kör applikationer som är kompilerade med 32bit så vinner du ofta på att systemet i sig kan hantera mer (x64 OS) då du kör betydligt mer än just spelet. Dagens windows-os mår bra av att få tillgång till mycket OS, precis som alla andra OS. Självklart utnyttjas detta bättre även om applikationerna i sig är kompilerade med 32 bitar. Däremot så drar du på dig en cpu-hit när du kör 32bitars applikationer på en 64bitars plattform, men det är en annan historia och skillnaden är inte så rejäl att du behöver bry dig, så länge du bara kör en användare på ditt windows-os vill säga.

Av Domifuling

Finns det några klara uppgifter på när det väntas? Månader eller veckor bort typ?

Av Domifuling

Prestandan kommer gå till spel, i övrigt är det vanlig fotoredigering.

Det är alla möjliga olika spel, mest fast för RPGliknande och racing.

Av Domifuling

Bäst prestanda / kr idag eller bör man vänta?

Inte uppgraderat burken på 2 och ett halvt år och sitter med ett 8800 Ultra i dagsläget och tycker det börjar kännas trött.

Vad är lämpligast att köpa om man vill uppgradera sig? Misstänker att resten av burken funkar då jag inte snålade alls när jag köpte varken MB eller resten (för mig det va 8 eller 900W agg bland annat).

Eller bör jag vänta ett tag till på nVidias påstådda monster? Inser att det kommer vara dyrt i börja men någon tusing hit eller dit är inte det viktigaste utan snarare att jag kan nöja mig med kortet ett par år som jag gjort fram tills nu.

Av Domifuling

Helt rätt satsning av AMD, antal Cores är tokviktiga i dagsläget och viktigare blir dom. Att ställa krav på att hypervisors ska hantera hur mycket CPU over commitment som helst funkar inte även om vSphere fungerar helt ok.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KroonBerg
Ursäkta mig, men 800 euro är; 8.290,12289 kronor klockan 23.33 idag.

+moms, och då blir det?

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av coopdeo
Inte blir du nekad inträde; däremot kan de beslagta din dator i ett antal veckor. I värsta fall. Då får vi se hur effektiva deras dekrypteringssystem är.

Dom kan neka dig inträde om du inte ger lösenordet.

Citat:

Därför använder du ett dolt operativsystem och ger endast ut lösenordet till din helt "rena" windowsinstallation, den dolda versionen (med eget lösenord) där allt ditt "piratmaterial" o.s.v. finns kan de inte ens se

Självklart kan dom se att det är data på diskarna om dom vill se det.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av matte54
Sen när är Need for speed ett bra bilspel? typ senaste bra need for speed va ju typ Hot Pursuit resten har varit pure crap.

Du kan inte jämföra Shift med dom tidigare, mil bättre. Vad som gör Shift bättre än FM3 är när du sitter i bilen, oslagbart när kroppen rör sig som en kropp borde, dvs framåt vid inbromsningar och bakåt vid acc.

Av Domifuling

NDA torde inte röra försäljning av produkter. Det är andra avtal som gäller där.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rasoul
tycker att det är sjukt att så många hyllar windows 7.
Det är bara windows Vista med bättre stöd för ssd. Allt annat är skitsnack.

Lättlurade människor de finns!

Hmm nej, det är rejält med andra skillnader, speciellt hur kernel space fungerar. Andra saker som domänhantering är betydligt bättre, nät är optimerat etc etc. Att sedan gränssnittet är betydligt bättre torde också anses som förbättring även om det är subjektivt.

Jag gissar på att du är den som är lättlurad, eller lat som inte orkar läsa på.

Av Domifuling

Skrämmande att vi lever i en demokrati med så många riktigt dumma varelser på vår planet.

Detta är idioti utan dess like.

Av Domifuling

Tänk på att för varje disk du stoppar i så ökar du risken markant för att samtliga diskar tappar all data om du kör RAID0, d.v.s. det räcker att en utav diskarna går sönder så förlorar du hela innehållet.

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skrewie
asså är detta ett skämt eller ?
http://www.sekvencia.se/PartDetail.aspx?q=p:10500128

25 lappar för en så pass fet quad, in your dream säger jag bara ! Oki bara en 250cc men den lär kosta mer än 25k iaf.... Detta företaget känns inte seriöst alls faktiskt.

Finns gott om kinaquads för under 25 papp, det där ser ut som en typisk low-quality quad. Bilder ljuger oftast.

Av Domifuling

Funkar la kanonbra. Dom som skriver en bra recention lär ju skriva mer om dom blir blåsta när dom redan fått sina 10%.

Av Domifuling

Sedan när blev det en nyhet att något skall ersättas om 2 år?

Av Domifuling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gibbe
Det är inte Intel

Med andra ord, nej.