Inlägg

Inlägg som Evrae har skrivit i forumet
Av Evrae

Du har ju måtten där, bara kolla så det går in? Att inte kunna fälla säten är väl isf problemet, men annars inga probs.

Av Evrae

sen är det ju lite beroende på vilken skärm man har.. har en 120hz vill man ju kanske ligga stabilt runt 100-120 fps, därav medium-ish settings.

Av Evrae

Hembioförstärkare/receivers är oftast den skönaste lösningen, och behöver nödväntigtvis inte betyda sämre ljudkvalité per kanal. Kolla in Marantz,de har en del slimmade varianter.

Av Evrae

Kan rekommendera Silverstone Temjin tj08e. Ett mindre matx-chassi med bra ventilation, bra uppgraderingsmöjligheter (fler grafikkort och många 5,25"diskar). Har själv ett sådant och är toknöjd..

Av Evrae

Får bli ett 270 från MSI med TwinFrozr-kylaren. Ska tydligen vara väldigt tyst

Av Evrae

De högtalarna jag länkade innan. Alt typ Monitor Audio BX5, Dali Zensor eller liknande.
Gällande receiver så handlar det först om att ha de ingångar/utgångar man behöver och även tänka på om man vill ha Airplay och liknande funktioner. Dessa funktioner finns oftast att hitta även vid billigare lösningar, så när man kommer upp lite i prisklass handlar det givetvis om ljudkvalité och råstyrka. Något som också är viktigt att tänka på är att matcha förstärkaren med de högtalare man är ute efter. Har man en varm högtalare kanske man vill ha en förstärkare som låter mer neutralt för att få en bra balans.

Av Evrae
Skrivet av dunis90:

Flera moderna spel hålls tillbaka mer av din E7400 än ditt 5770. Ett alternativ vore om du kan hitta en billig Core 2 Quad

Det är det jag är rädd för.. Kikar runt på sådana också faktiskt, svåra att hitta dock.

Av Evrae
Skrivet av H4nsson:

Du skulle ju kunna köpa ett R9-270 och sedan uppgradera Processor, Moderkort och ramminnen vid ett senare tillfälle, Finns mkt begagnat här på Sweclockers. För ~2000kr får du helt okej prylar

Jo, det var något i den stilen jag hade tänkt. Uppgradering av de andra komponenterna får dock vänta ett bra tag. Är mest ute efter en liten skjuts rent grafiskt just nu, då jag känner att 5770n svettas lite väl mycket..

http://www.inet.se/produkt/5410051/asus-radeon-r7-260x-2gb-di... <--- Skulle kunna vara något.. Vill ha ett så pass tyst kort som möjligt, soffgaming med en dammsugare är inget hit.

Av Evrae
Skrivet av makarickiri:

Det kommer garanterat att flaska för dig. Skulle väl säga att det är lite elakt mot grafikkortet att få sitta i en PCI-E 1.2 eftersom det kommer att gå så himla långsamt jämfört med en PCI-E 2.0 elr 3.0

Tycker att du borde spara ihop lite mer pengar och skaffa en ny rigg om du vill spela på högre inställningar

Jag har en helt ny pc med top notch-komponenter så en ny pc endast för detta ändamål går inte för sig , detta gäller endast lite enklare vardagsrumsgaming som sagt. Inga fps eller så, bara rpg/action-ish.

Vart tror ni gränsen går, funderat en del på 7850 eller så annars. Kanske ett 260x.

Av Evrae

Tight med 5000 kr för båda delarna. Om det ska vara nya prylar hade jag nog också kört på M-65. Annars finns dessa pärlor som slår det mesta i prisklassen.. http://exceptional-av.co.uk/tannoy-mercury-v4-pair.html , är dock inte hundra på att de skickar till Sverige. De gjorde de förut, men du får nog mejla dem isf. Angående stärkare hade jag nog satsat på yamahan, pioneers stärkare tenderar att vara lite för sterila i den prisklassen tycker jag.

Av Evrae

R9 270 till 4 år gammal dator..?

Har en "gammal" burk med Intel Core 2 Duo E7400 på 2,8 Ghz , 4 gb ram och ett Radeon 5770 som jag tänkte använda till lite vardagsrumsgaming..
Den funkar till de flesta nyare spel på låga inställningar men funderar ändå på om jag skulle kunna kräma ur lite mer kraft om jag köpte ett nytt grafikkort.

Vad tror ni, skulle processorn flaska sönder ett 270 eller skulle det funka? Tror för övrigt att moderkortet kör pcie 1.2 t o m, men det är ju bakåtkompatibelt så.. Men i förhållande till vad det kommer att kosta, is it worth it?

Av Evrae
Skrivet av GbgBoy:

vafan detta ska väl inte kunna hända :S datorn e splitt ny :S det ska väl gå på garantin :S

Det är enkelt att byta kylpasta och montera om kylaren.. kanske låter krångligt men borde inte ta mer än 15-20 min.

Isopropanolalkohol och kaffefilter funkar perfekt.

Av Evrae

Utvecklingen av spelet har ju gått åt det hållet. Blizzards tanke är väl att höja nivån ett snäpp i o m kommande expansionen.

Av Evrae

Ja

Av Evrae

Hittar du den i bios?
Hittar du den i diskhanteraren?

Antar att du känner till att man måste formetera nya diskar också, men det verkar inte vara problemet?

Av Evrae

Varför ett så dyrt chassi? Ta ett billigare och lägg de pengarna på ett bättre grafikkort.

Rekommenderar för övrigt Win 8 framför 7.

Av Evrae

Med tanke på att det varken finns färdiga produkter eller några prissättningar (dock endast typ fr 499 dollar etc) så har jag väldigt svårt att tro det din kompis påstår. Tänk på att maskinerna i de lägsta prisklasserna inte har disktreta grafikkort.

Av Evrae

The Last of Us

Av Evrae

Darksiders
Rogue Legacy
Awesomenauts (sjukt roligt för övrigt)
The Witcher 2
Final Fantasy 7

Av Evrae
Skrivet av TorWallin:

Tjena!
Nu har jag beställt datorn och den kommer nog ikväll, MEN jag glömde ESD armbandet,
borde det inte räcka om man sitter med fötterna (utan sockar) mot ett element?

Eller finns det bättre alternativ?

Jag har aldrig byggt en dator med ESD-armband. Att ta i chassit ofta och vara allmänt försiktig har alltid fungerat för mig.

Det kommer att gå bra.