Inlägg

Inlägg som anon56869 har skrivit i forumet
Av anon56869

tråkigt att man inte får se den verkliga anledningen svart på vitt. Säkerligen många faktorer men hade varit kul att se en översiktlig infographic så man kan bygga sig en humm om hur länge det kommer fortsätta.

Tror inte vanliga konsumenter konsumerar så mycket mer i år? Är det några av de stora IT bolagen eller kanske militär som suger upp massa kapacitet eller är där några fab's som stängt ned? Borde inte produktionskapaciteten ligga på ATH annars? 🤔

Av anon56869
Skrivet av storPutte:

Vad har man för nytta av miniräknaren om inte priset står på varan?

då är det bara att märka upp alla varor eller göra en liten katalog man har i kassan ifall det är anställda som inte kan priserna.

Funkat hur bra som helst i alla tider även utan miniräknare.

Av anon56869

får man plats med 2stk 60mm fläktar brevid pci slot'sen? det hade varit guld i såfall för oss som vill köra dual 3090 i ett stängt chassi. FE går ju inte att få tag på.

Av anon56869

rent idiotiskt att göra göra så viktigt infrastruktur som matbutiker beroende av internet utan backup. Kontanter har funnits i hela mitt liv, de kunde väl i värsta fall dragit upp miniräknaren om kassasystemet inte fungerade?!

Hoppas på fler utslagna digitala system så folk hinner tänka till lite innan de gräver ner sig för djupt i diverse sårbara digitala system.

Av anon56869

För en sommaldrig haft noctua fläkt, vad är det som är så bra med de?

Enligt pappret har de både dålig prestanda och ett högt pris.

Är det något annat som inte syns på specc'en som gör de speciella?

Av anon56869
Skrivet av ronnylov:

Ser det som en fördel om man som jag brukar ha datorn på golvet. Då blir det lättare att komma åt kabelanslutningarna uppifrån än att behöva rota nere på golvet bakom datorn när man ska koppla i och ur sladdar. Jag bryr mig inte mycket om hur det hela ser ut, bara det fungerar praktiskt.

ser framför mig hur man knäcker hdmi utgången

Av anon56869

mm ser bra ut med med luftflöde osv tills man funderar på hur det kommer se ut med alla kablarna stickandes ut uppåt. Annars klart fördelaktigt att lägga hårdvara brevid varandra istället för åå höjden.

Av anon56869
Skrivet av CreativeX:

Man behöver inte vara miljövänlig för att konstatera att detta är totalt meningslöst.

värre än meningslöst. Fler grejer som kan pajja, onödig elgörbrukning och höjt värme. samma med massa led visserligen

Av anon56869
Skrivet av The Kristoffer:

Ahhh, fyra sådana i quad channel, och 8 st i en ramdrive för OS och spel, så kan man spela crysis sen!

2x quad channel och lägg os direkt i ram'en

Av anon56869
Skrivet av THB:

8-10 st i ett rackchassi med HiveOS skulle sitta fint.

Men när jag kikar på kylarlösningen så ser det ju ut som att det mesta av varmluften kommer blåsa rakt ut på nästa kort. De borde skapat en version utan skärmutgångar också så att man slapp det problemet.

Av anon56869

125w och 59mhs är kortet ordentligt optimerat för ethereum mining. Krävs annars bios mod för att få upp korten i 30mhs per kort. Dessutomdrar bara gpu'n 80w stk.

Det tragiska är att man lätt skulle kunna sälja dessa kort för samma pris som när de släpptes ~5 år sedan...räknat per gpu altså de kommer lätt kunna ta över 4000kr per kort.

Av anon56869

Låter som du letar efter gamla mining kort så blev väldigt nyfiken på vad du ska med korten till om det är okej att fråga det? Antar det är 4gb för att sundvika betala eth mineability premium?

Av anon56869
Skrivet av Ceogar:

Har använt min stegmätare på 3 samsung klockor nu och aldrig upplevt några problem alls. Helnöjd med det eftersom stegräkning på mobil är blir så sporadiskt att man kan nästan lika gärna skippa det. (Man har inte mobilen på sig hela tiden )

Ang meddelanden så är det ju självklart bara att stänga av.. vilket jag gjort. Min klocka varken vibrerar, plingar till eller tänds när jag får notifieringar. Förutom vid samtal, då vibrerar den.

Det är småsakerna som gör att jag aldrig vill vara utan smartwatch igen. Kör google auth via klocka/mobil så jag behöver aldrig någonsin ta fram eller ha mobilen nära för att ange auth, vilket är otroligt skönt. Kör den som gps-mätare när jag spelar golf, känns supersmidigt att inte behöva köpa en gps-klocka för 2000kr enbart för golfen.

Supersmidig att initiera samtal via när man kör bil, pausa filmer osv man tittar på hemma. Navigering som automatiskt går igång när jag startar en stäcka med google maps är guld värt. Speciellt när jag cyklar eller kör bil. Bara att svänga lite på vristen så visar klockan hur långt det är kvar tills jag ska svänga etc. Timer när man ska tvätta/laga mat etc är nog det som den mest flitigt används till.

Det en smartwatch gör bäst är att minimera antalet gånger du måste ha din telefon framför dig alt låsa upp den.

Grovt besviken på batteritiden i nya klockan dock, den är helt klart sämre än samtliga klockor de har släppt innan.

99% av anledningen till att jag har Samsungklockor var batteritiden jämfört med google watch. Nu lär de båda vara lika dåliga i framtiden tyvärr.

Att använda klockan själv utan telefon är en våt dröm som aldrig fungerar i verkligheten tyvärr.
Tycker du battertiden var dålig innan du satte på 4G så kommer du verkligen märka av det efter, klockan går att döda på timmar med 4g samtidigt som det kostar 49kr i månaden. Fullkomligt värdelöst.

Blev lite fel där, menade att pulsmätaren inte fungerade bra. Den läste rätt okej fördelat över en längre period men ville man veta sin puls just när man kanske joggat upp för en backe så var det hopplöst för klockan att läsa pulsen. Stegräknarn å andra sidan funkade väl rätt bra. Väldigt lika med mobilen faktiskt.

Jag hade e-sim och 4g i min men tyckte inte det gjorde någon större skillnad om jag körde igång bluetooth, wifi eller 4g. Batteriet höll som regerl nånstanns mellan 24-36 timmar. Laddade man inte under natten så fick man slut på soppa dagen efter.

Nåja smartwatch var inget för mig men kul att du är nöjd med din

Av anon56869
Skrivet av JBerger:

Det är inte jag som påstått att den måste updatera mjukvaran nån gång varje år, men det är inte en jobbig process och om du får längre räckvidd, mindre förbrukning och annat nytt å trevligt så varför inte? Det kostar inget heller.

Jämfört med en ICE bil som du i stort sett varje år måste fixa med nånting, oftast flera saker.

Man får generellt ingen förbättrad förbrukning eller räckvidd alls. Kanske har hänt nån gång ifall mjukvaran varit illa optimerad men antagligen rör det sig snarare om ökad tillgång till batteriet om du fått bättre räckvidd på din tesla. Antagligen rör det sig ofast främst om helt andra grejer typ automatiska system, infotainment etc. när du får en uppdatering. Visst vill man ha allt sånt så är det kanske bra att få en uppdateringar titt som tätt ifall mjukvaran känns helt lite beta.

Själv föredrar jag bilen så enkel som möjligt. Navigering behövs knappt i sverige men om det behövs så kör jag via mobilen. För musik har jag en bra stereo med cd och bluetooth. Farthållare kan vara sköt ifall man ska på långtur.

Släpps det någon gång i framtiden en mjukvara som gör att man kan sova framför ratten så ändrar det ju helt på saker och ting, men fram tills dess är alla kameror och sensorer bara ett stort minus för min del. En bil som filmar vilka som sitter i den känns helt perverst.

Av anon56869
Skrivet av JBerger:

Jo, så klart är det mer än motorn som slits, men det är ändå en lång lång lista på saker som slits på en vanlig bil som inte existerar på en elbil. Du kan ju jämföra det med dina ogillade buggar. En ICE bil behöver byta tändstift, olja, bromsar, kugg-/drivrem och en lång lång lista på andra saker stup i kvarten, en modern elbil behöver updatera mjukvaran nån gång per år som sker av sig själv när bilen står hemma och är parkerad.

Jag vet vilket jag föredrar. För att inte tala på lägre "bränslekostnad" och att jag inte förpestar miljön för mig själv och framtida generationer.

Alltså jag förstår verkligen inte hur du tänker.

På vilket vis MÅSTE en elbil uppdatera mjukvaran nån gång per år??

Exakt vad är det som behöver uppdateras? Kan du vara mer precis tack! Jag kan inte komma på en enda grej. Skulle det vara något i samband med att batterierna slits och blir sämre och mjukvaran måste därefter specialanpassas eller hur tänker du?

Av anon56869
Skrivet av JBerger:

Ja det är tråkigt när spel, mjukvara, konsoller inte är helt perfekta från dag 1. Lika tråkigt när det tillkommer nya skyltar, lagar och regler i trafiken. "Jaha, din bil är modell 2020, ja då får den inte längre köra på vägarna pga X iomed du inte kan updatera den. Var så god, köp årets modell istället". Thank god att man kan updatera ens bil!

Du är medveten om att man kan välja att inte ha på en nätverksanslutning på enheter för att vid behov slå på det för att updatera va?

Du verkar inte direkt bilkunnig om du kan skriva så. Biltillerkare återkallar ofta bilar och NHTSA uppmanar amerikaner att kolla på deras hemsida minst två gånger om året ifall att deras bil skulle bli berörd.

Vad som sliter mer på en bil än just att den väger 2,5ton istället för 1,5ton, är att den drivs frammåt av en kontrollerad explotion. En tesla? Du behöver fylla på med spolarvätska aaand.. thats about it.

Haha nej det finns bra mycket mer som slits på en bil än motorn. Men visst är elmotorer grymma håller med om det.

Vad är det för uppdatering du pratar om som behövs för att en bil plötsligt annars skulle bli illegal?

Jag har fortfarande kvar ett fordon från 90talet, har aldrig genomgått en enda mjukvaruuppdatering någonsin och den är fortfarande hur legal och fin som helst. Motorn går ännu som ett spjut trots total vanskötsel, men så är det ju en toyota också.

Kom gärna förbi och peka ut vilka buggar det är du skulle vilja fixa på den.

Av anon56869
Skrivet av Rouge of Darkness:

varför ser alla smartklockor ut som nån billig leksaksklocka designade för 7åringar som presis lärt sig klockan...

var är det rostfria stålet och stålarmbandet som inte kostar en arm och ett ben...

kan inte riktigt motivera att slänga 10 papp för en glorifierad fjärrkontroll till telefonen men hade gärna haft funktionen att byta låt i sputtify för att slippa slita upp tillifönen varje gång man behöver byta låt på jobbet.
ekg, hjärtrytm träningslägen osv kunde jag inte bry mig mindre om lyfter tillräckligt med skrot på jobbet

hade räckt gott å väl med en klocka som kan visa klockan och har inbyggd fjärr till musikspelare men samtidigt inte se ut som en leksak.

Precis, fick en samsungklocka gratis för något år sedan när jag köpte en galaxy note. Puls/stegmätaren hade varit en kul gadget en liten stund om den hade funkat bättre, kanske den gör nu. Annars var det typ byta musik jag använde den till.

Att få meddelanden väl synligt på armleden är inte alls alltid särskilt bra. Kanske vissa ser ett behov, själv tyckte jag det blev dumt när klockan började lysa mitt i möte, hade varit bättre om mobilen fick ligga och vibrera för sig själv i väskan.

Men det hela föll främst på batteritiden. Helt enkelt allt för irriterande att behöva ladda upp den var och varannan dag utan att den uppfyllde något större syfte.

Möjligen hade det varit något om man skulle kunna lämna mobilen hemma och köra mobilsamtal via hörlurar istället. Kändes inte som ett alternativ då men det kanske har blivit bättre nu.

Av anon56869

Var inte så negativa.

Är väl gött att inet reserverar undan lite grafikkort till sweclockers medlemmar med tanke på att det är taskig tillgång ännu?

Om dem tvingas betala överpris vid inköp av korten så är det väl fånigt att förvänta sig MSRP från inet.

Inet är ett företag och inte någon politisk institution som kan sno pengar från någon annans plånbok för att subventionera era grejer. Dessutom är ju hela syftet med att ha ett företag att kunna tjäna pengar för att betala både löner till anställda som till ägarna.

Av anon56869
Skrivet av nanne:

Som fd Volvoarbetare kan jag avslöja att mjukvaran uppdateras i samband med att du gör service.

Det gör de säkert men jag har aldrig gjort någon märkesservice. Du kanske kan förklara vad slags fördelar en volvo ägare får av att uppdatera mjukvaran. Glada amatörer brukar ju själva gå in och optimera motorn för att få bättre prestanda och bränsleförbrukning, det är väl inget bilmärkerna brukar göra själva? Tvärt om brukar det väl ofta vara artificiellt inlagda spärrar som man istället tar betalt för att ta bort bland många bilmärken.

Av anon56869
Skrivet av JBerger:

Säkerligen ha dina bilar fungerat "ypperligt" utan någon mjukvara att uppdatera, men är det inte trevligt att likt Tesla få bättre energiförbrukning, säkrare fordon generellt, mer funktionalitet, åtgärd av eventuella buggar, snabbare acceleration, längre räckvidd, högre topphastighet och liknande via en simpel over-the-air updatering snarare än eventuellt kunna lämna in bilen på service för att få den uppdaterad eller mer troligtvis behöva vänta till nästa års modell för att få alla fixar?

Jag tycker i varje fall det är trevligt att även om ens bil är 2-3-4-5 år gammal så får den uppdateringar som förbättrar den utan att behöva köpa nästa års modell bara för att "få någonting som enkelt hade lösts via en mjukvaruupdatering".

Men det är klart, om bilen inte stinker avgaser, låter riktigt jäkla mycket och behöver in på service varje år så är det inte en riktig bil, eller?

Tråkigt om din bil inte varit optimerad innan den såldes. Verkar väldigt slösaktigt med energi att ha en aktiv 5G uppkoppling dygnet resen av bilens livstid runt bara för att du ska kunna ta emot uppdateringar som fixar problem som aldrig borde funnits i bilen. Förhoppentligvis har de lyckats optimera mjukvaran och rätta till alla buggar nu då så att du slipper fler uppdateringar i framtiden.

Vad är det för buggar du pratar om förresten? Slutar blinkersen fungera? Låser sig gaspedalen ibland eller låser sig fönsterhissarna? Jag har haft bil i 16 år och har aldrig stött på en enda bug någonsin. Problem man har med bilar är slitage. Självfallet är det betydligt högre slitage på en bil som väger 2,5 ton istället för 1,5 ton.

Jag har ingenting alls emot el-motorer och batterier i bilar, det finns många fördelar med elmotorer. Har varit drivande för de mest pga. att man kan laddat på med egenproducerad el istället för att vara beroende av importerad bensin som köps på en bensinmack.

Förstår inte alls hur du resonerar. Vad är kopplingen mellan internetuppkoppling och el-motor?
Varför behöver du ha en internetuppkoppling om din bil är eldriven?