Inlägg

Inlägg som homeboy87 har skrivit i forumet
Av homeboy87

När du köper Vista ultimate så ingår både en 32 och 64-bitars skiva, annars kan du beställa en 64-bitars-skiva kostnadsfritt på MSs hemsida. Du skall installera 32-bitar. Idagsläget har du ingen nytta av 63-bitars windows eftersom det knappst finns någon form av 64-bitars mjukvara som en vanlig dator användare har någon nytta av.
Dessutom är 64-bitars Windows jävligt kräsen när det kommer till drivrutiner. Du måste använda dig av 64-bitars drivrutiner annars kommer datorn inte fungera optimalt och 64-bitars drivrutiner finns för tillfället inte all hårdvara som säljs på marknaden. Det betyder att du kanske köper ett ljudkort eller Tv-kort som inte kommer att fungera ALLS förrän du har installerat 64-bitars drivrutiner. Håll dig till 32bitar.

Av homeboy87

IE7 har en väldigt bra aptit för minne. 220MB låter en smula för mycket men har du möjligtvis add-ons som google-bar och liknande eller? Efter att ha installerat Vista så använde jag IE7 i knappt 2 dagar och gick sedan tillbaka till FireFox som av min erfarenhet inte käkar lika mycket mindre, är betydligt stabilare och bättre på alla möjliga sätt.

Därför är mitt tips till dig att byta till FireFox. Kör även en spyware scan för att hitta små onödiga osynliga program som boffar minne.

Av homeboy87

N95 är en allt i ett mobil och ingen proper media spelare. Vill du kunna spela upp filmer ute på resande fot så är det bättre att köpa dig en PMP + en billigare mobil vilket tillsammans för sluta på samma summa som vad en N95 kostar. Sen är Nokias operativ system ganska bristande.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bananchips
Ok, htpc? nånting som jag inte fattar är också vad som är skillnad mellan OEM och "vanligt" windows, det är i alla fall en pris skillnad.

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så är nackdelarna med OEM att om du byter moderkort så rycker även ditt operativ system i den meningen att du måste åter aktivera det genom att köpa en ny licens, och aktivera ditt OS på nytt. Sen kan du heller inte föra över ditt Windows till en helt ny dator.

Av homeboy87

Med en så pass ny dator kommer du ha tillgång till väldigt nya och aktuella drivrutiner, vilket ger dig noll anledningar att inte välja Vista.
Vista flyter hur bra som helst på nya dator och har du alla rätta drivrutinerna installerade så kommer du inte uppleva några som helst problem.

Min dator kom inte med vista men jag köpte Vista Home Premium 32-bitar uppgradering för 90dollar(på mitt universitet) och är mycket nöjd. OEM är väldigt men kasst eftersom det bara tillåter dig att installera operativ systemet på en dator, en gång för all. Du kan inte flytta operativsystemet till en ny dator och byter du moderkort så måste du köpa ett nytt Windows exemplar. Men det är det mest ekonomiska valet då en home premium upgradering ligger på 1900kr.

För tillfället är det Vista 32-bitar som gäller då 64-bitars versionerna inte gör någon nytta om du inte har tillgång till 64-bitars drivrutiner och använder dig av mjukvara som arbetar i 64-bitar.

Kort sagt verkar det som om Vista Home Premium 32-bit OEM är det rätta operativ systemet för dig.

Av homeboy87
Av homeboy87

^^
Bra det du valde rätt högtalar paket. Högtalarna har en special karaktär och av min erfarenhet så låter basen bäst om du ställer din i hörnet eller har den instängd i skrivbordet på något sätt. Annars kan den tendera i alla "blåsa" eller låta lite konstigt. Att investera i ett bra ljudkort är också bra för att kunna mixtra med inställningar osv och även för verkligen utnyttja högtalarna till max.

Av homeboy87

Själv använder jag en stilren och robust K160i som jag är mycket nöjd med i väntan på att det ska lanseras en unik och intressant mobil. Utbudet av bra telefoner är idag betydligt sämre än vad det var för 5-10 år sedan.
Alla sony Ericssons telefoner er likadana ut och Nokia telefoner är värdelösa pågrund av deras kassa byggnads kvalite och bristfälliga OS. Samsungs telefoner är väldigt snygga men är funktionsmässigt lite ointressanta.

Av homeboy87

Har själv en iPod Photo har pajat och försäkringsbolaget ska punga ut med stålar för en ny när som helst. iPod G6 och iAudio X7 kommer att lanseras inom 3 månader så håll ut.

Alla iPod är tyvär fortfarande knass. Jag använde min iPod tillsammans med Shure e2c vilket är ett av dom få lurarna som tillsammans med iPod ger tillfredsställande bas.

Koss porta pro fungerar också bra med iPods men det finns en massa lurar som är värdelösa ihop med en iPod, lågt ljud och ingen bas allt. Allt är självklart apples fel för att när jag pluggar in mina lurar till mitt audigy 2 ljudkort eller en mp3 spelare från någon annan tillverkare så får jag hur grym bas som helst.

Av homeboy87

Processor: Turion 64 X2 1,85Ghz 4.7
Minne: 1024MB 4,5
Grafikkort: NVIDIA GeForce Go 7600 4,4
Gaming graphics 4,5
Primär hårrdisk: 80GB 4.4

Base score: 4,4

Av homeboy87

Installera VLC och Divx player så kommer du att kunna spela upp absolut allt.

Av homeboy87

Ja då du märker skillnad men märker ännu mer med ett par bra högtalare. Tänker du för det mesta använda det nya ljudkortet med hörlurarna du sitter med idag så bör du inte spendera mer än 500kr på ett nytt ljudkort.
För att utnyttja ett ljudkort i 700-1000 kronors klassen rekommenderar jag 2.1 högtalare som kostar mellan 1000-1500kr. 5.1 packet med motsvarande ljud ligger på 2200-4000kr

Av homeboy87

För 1000-1500kr är det 2.1 som gäller. Alla 5.1 paket i den prisklassen är inget jag skulle köpa. Fler högtalare betyder inte bättre ljud.

Av min erfarenhet så är det Altec Lansing som tillverkare bäst högtalare och det är inte konstigt att både Apple HiFi, HPs laptops och ett par andra tillverkare använder sig av deras högtalar element.

Creative och Logitechs högtalare tenderar att låta som......datorhögtalare dvs överdrivet baslådor som dominerar ljudbilden medan Altec Lansing tillverkar högtalare som låter som en stereo. Jag har föregångarna till MX5021 och när de är anslutna till mitt Audigy 2 ljudkort och en CD skiva spelas så upplever jag inget annat än harmoni, alla detaljer är krital klara och låtar som jag inte brukar gilla låter fantastiskt bra. Altec Lansing fokuserar helt enkelt mer på att tillverkare balanserade högtalare som låter fint istället för att delta i Logitech och Creative kukmätar tävling över vem som leder Watt kriget.

MX5021 kostar cirka runt 1300kr, finns även i vitt piano lack, kommer med en trådlös fjärrkontroll och har väldigt bra anslutnings möjligheter. De fungerar väldigt bra till film, musik och ger även ordentligt tryck när man spela CS source.

http://img.ezguide.co.kr/spec_img/spe/MX5021_01_500.jpg

http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/altecmx5021_9.jp...

http://img374.imageshack.us/img374/4429/375539477eb7cb112f6gb3.j...

Av homeboy87

Ett vettigt ljudkort höjer såklart ljudupplevelsen men det är absolut ingen ide att köpa ett 700-1200 kronors ljudkort om du tänker använda det ihop med ett par 500kronors högtalare.

Av homeboy87

Kill Zone ser väldigt spännande ut. Grafiken ser väldigt bra ut förutom att den bör vara vassare med tanke på att det är Sony som ligger bakom spelet. Hoppas att singleplayer har en bra story annars kommer spelet floppa sten hårt.

Av homeboy87

Fy fan vad fantastiskt det ser ut. Äger Halo1 och Halo2 på Xbox plus Halo1 på PC. Kommer garanterat skaffa 360 bara för att kunna spela Halo3.

Ser betydligt bättre ut är Sonys mörka och dystra KillZone.

Här kan ni se eller tanka ner Halo3 Trailern i HD kvalite:

http://www.gametrailers.com/player/21489.html

Av homeboy87

Jag skulle personligen satsat på ett intent ljudkort med en break out box. Om du nu bara är tvungen att köra externt så bör du köpa ett ljudkort som kan anslutas visa Firewire eftersom det är bättre än USB på väldigt många punkter.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aliquis
Jag tycker att de ser plastiga o skraltiga ut?

Det gör de inte IRL, bilden gör inte högtalarna rättvisa. Kvalitetskännslan är väldigt hög. Volym, bas och diskant kontrollerna är av metal. Detta är som sagt gigaworks.

Här har ni några bättre bilder:

23cm höga och 8cm breda. Kompakta men kraftfulla.

http://img182.imageshack.us/img182/6472/creative20gigaworks20t2r...

http://chnoupilou.free.fr/t20/t20_1.jpg

http://chnoupilou.free.fr/t20/t20_2.jpg

http://chnoupilou.free.fr/t20/t20_3.jpg

http://chnoupilou.free.fr/t20/t20_5.jpg

http://chnoupilou.free.fr/t20/t20_6.jpg

Av homeboy87

Hmm Abit är precis inte tillverkaren jag vänder mig till om jag är ute efter högtalare. Jag var själv på jakt efter ett par 2.0 högtalare som är lätta att ta med sig när man reser och det blev ett par Creative T20. Eftersom de är från gigaworks serien så erbjuder dom självklart bra ljud.

Jag stod mellan dessa och ett par Bose högtalare som kostar 900kr. Bose högtalare lät bra men T20 kändes mer på kostade och ser betydligt mer hifi- aktiga. Inte nog med det så har de bas och diskant kontroll + ytterligare en ljud-ingång till skillnad från Bose högtalarna.

T20 erbjuder väldigt bra ljud för pengarna. Ljudet är av toppklass och är en fröjd att använda tillsammans med mitt Audigy ljudkort. Bäst låter de när man drar upp volumen an anning. Tack vara bas och diskant kontrollerna är det lätt att justera ljudet om basen börjar brusa. Högtalarna erbjuder långt i från samma tryck som mitt mer maffiga 2.1 Altec Lansing system. Inget för basbögar men ljudet är tillräckligt för att fylla ett sovrum och även tillräckligt bra för att man ska kunna njuta av hiphop, film och spel.

Kort sagt så är de värda priset och med tanke på storleken så är de fantastiskt bra.

http://img.kakaku.com/images/productimage/fullscale/01702610414....

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Beamy
Lite över din budget, men den ska vara bra om man kollar runt på forumet.

https://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010110350

edit: Anledningen till att jag länkade till dustinhome, är för att den kostar 2 823,94 med studentrabatt där.

Har läst mycket bra om just den modellen. Fick även syn på 20 och 19 tummaren på dustin.se. Tråkigt nog kommer saknar de stöd för DVI och kommer bara med 1 års garanti vilket är väldigt snålt.

Följande Samsungen verkar vara den bästa en av de bäst glossy skärmarna då den har ett visar väldigt hög kontrast, har DVI-in gång och kommer med 3 års garanti(utbyte på plats)

http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/Default.aspx?ProdID=5010...