Inlägg

Inlägg som CGD har skrivit i forumet
Av CGD

Det ska vara en fullstor disk. Den måste ju klara av att gå nästan dygnet runt.

Av CGD

Canal Digtal TV-dekoder: Vilken 1TB hårddisk passar bäst?

Jag har en inspelningsbar dekoder från Canal Digital. I den sitter det en WD Green 500 GB hårddisk. Jag behöver byta ut den och tänker mig då en hårddisk på 1 TB istället. Dekodern ska visst klara av detta. Men det finns ju inga WD Green längre så vilken tycker ni passar bäst. Hårddisken går närhelst jag spelar in någon samt alltid när dekodern är igång. Den spelar ju in allting som jag tittar på och tar bort det så fort jag byter kanal eller stänger av dekodern.

Av CGD

Jag köpte en WD Balck 6 TB.
Jag har en Fractal Design Define R4 låda och har sju hårddiskar, all olika WD, samt två optiska enheter. Efter det att den nya Black blivit insatt så fortsätter datorn gå lika tyst. Och den nya disken är betydligt snabbare än de äldre WD Green 4 TB.

Av CGD

Jag har redan flera hårddiskar varav flera är WD Green 4TB. Det är ju inget direkt fel på dessa men de är märkbart långsammare än den 2TB WD Black som jag också har. Om jag bara vill åt en fil är det ingen märkbar skillnad men det är när jag flyttar filer från den ena hårddisken till den andra som det märks.
Jag har redan två Samsung 840 EVO diskar (eller vad de nu kallas). Den ena 250 GB till Windows och alla program och en på 500 GB till spel. Windows är ju klart snabbare men i spelen märker jag ingen skillnad.
Så med tanke på WD Green så vill jag nu när en disk behöver ersättas få tag i en lite snabbare sak, och WD har jag bara bra erfarenheter av. Men som sagt det var ett tag sedan jag tittade på hårddiskar så det kan ju ha skett förändringar. Så det jag undrar är om WD 6 TB Black är bra eller om det finns bättre?

Av CGD

Råd om ny hårddisk

Jag måste nog byta ut en äldre 2 TB Seagate disk. Eftersom det hänt mycket mycket på hårddisksidan tänkte jag be om förslag till ny disk.
Själv tänker jag mig en Wester Digital Black 6TB 7200rpm 128MB disk som på Inet idag kostar 2690 Kr.
Har ni bättre förslag och varför?

Av CGD

Felet är fortfarande kvar. Jag använder Firefox med följande tillägg. Adblock Plus (naturligtvis avstängt på Sweclockers), Avast online security, Avast safe price, YouTube high definition och Video dowload helper.

Av CGD

Sidorna blir vita

Jag har fått problem med att söka information. Om jag söker något i Google och där för upp en länk som leder till SweClockers så fungerar det inte. Sidan kommer snabbt upp men efter bara ett par sekunder blir allt helt vitt. Men adressen till sidan står ju kvar, så om jag kopierar adressen och sätter in den i "Kör" så kommer sidan upp och stannar då kvar.
Men varför måste jag gå denna omväg?
Notera att andra sidor fungerar.

Av CGD

Jag gillar SweClockers och hoppas det förblir betalfritt. Visst skulle även jag kunna betala för att få se en sida men om det blir allt vanligare bland sidägare så kommer det att bli dyrt.
Så fort SweClockers för väldigt länge sedan tog upp saken stängde jag omedelbart av Adblock. Jag har även stängt av på de andra sidor som jag tycker speciellt mycket om att läsa.
Vidare så tycker jag inte reklamen är påträngande för den handlar ju om saker som jag är intresserad utav och även reklamen har ju nyheter att presentera.

Av CGD

Det var F10 som skulle tryckas ner vid start.
Den som hade försökt uppdatera datorn till Windows 10 hade gjort något fel. Det gick bland annat inte att installera Office. Dessutom visade det sig att det var Windows 8.1 på datorn. Jag har nu installerat den senaste Windows 10 och allt tycks fungera som det ska. Men ett problem jag fick var hårddisken. Den innehöll ju flera olika partitioner. Jag har aldrig installerat Windows på en bärbar dator utan enbart på mina egna hemma byggda datorer. Kan jag ta bort alla partitioner på hårddisken? Återställningspartitionerna behövs ju knappast eftersom de återställer datorn till Windows 7. Men nu har jag inte datorn här men jag tyckte det fanns en partition som hette MBR reserverad. Men jag är inte helt säker på att namnet stämmer.

Av CGD

Komma i BIOS

Hur kommer jag in i BIOS med en HP 255 G2.
Behöver starta från ett USB minne för att installera om Windows 10

Av CGD

Ja, jag ska följa era råd och dra elkabeln från uttag i hallen och då slipper jag gå genom en vägg. Jag tror inte att routern och switchen kan dra så mycket ström.
Jag ska för säkerhets skuld också låta bli att dra elkabeln i samma kabelkanal som TP kablarna.

Av CGD

Hålet i väggen sitter där väggkontakten i sovrummet sitter. Så jag måste dra sladden igenom hålet och sedan blir det 4 meter kabel i hallen. Jag kan också välja ett uttag som finns i hallen. Där sitter det redan rätt mycket. Flera kontakter till hemmabions olika delar. Om jag drar en förlängningssladd härifrån blir den 6 meter men kommer då inte att passera någon vägg. Både routern och switchen har separat nätdel som sätts i vägguttaget med en sladd till själva apparaten. Dessa sladdar är dock inte tillräckligt långa. Men vad är det egentliga problemet med att dra en elkabel via ett hål i väggen?
(Jag vet inte hur jag ska lägga upp en bild)

Av CGD

Jag får ju lite problem.
Jag har ett hål i väggen invid dörr mellan sovrum och hall. I hålet har jag satt en skarv till VP rör och har idag dragit en TP kabel därigenom. Det finns ett vanligt vägguttag vid detta hål i sovrummet. Därifrån hade jag tänkt dra en vanlig elkabel till ett vanligt grenuttag. Här ska jag sätta en router och en en switch.
Jag kan ju också dra från ett uttag i andra ändan utav hallen. Då behöver kabeln inte passera någon vägg men blir ungefär dubbelt så lång.
Att be en elektrisk firma fixa ett nytt vägguttag tror jag kommer att kosta rätt mycket.
Så hur tycker ni jag ska göra?
Tanken är att göra ett skåp ovanför ytterdörren och där sätta router och switch och därifrån dra ut TP kablar till de olika rummen.

Av CGD

Varför får man inte dra en el förlängningssladd genom ett hål i väggen vid en innerdörr. Det går ju bra med TP kabel eller TV kabel?
Men det var ju egentligen inte det frågan handlade om utan om det blev någon störning i TP kabeln från elkabeln. Jag har redan köpt och även satt upp en del kabelkanaler. www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/kablar-adaptrar/kabe...
Skulle det vara någon märkbar skillnad om jag drog elkabeln utanför kabelkanalen?

Av CGD

Nätverk och elnät

Jag tänkte drar en vanlig elkabel i samma kabelkanal, inköpta på Kjell och company, som jag har mina nätverkskablar. Kommer det att ha någon negativ inverkan på nätverket?

Av CGD

Windows 10 32 eller 64 bitars version?

En bekant har uppgraderat sin Windows 7 dator till Windows 10 64 bitar via ett USB minne som innehöll både Windows 10 32 och 64 bitars. Det var nerladdat från Microsoft till USB minnet via en annan dator. Det alternativet finns ju.
När jag fick titta på datorn en VAIO så såg jag att den hade åtminstone en i5 cpu men bara 2 GB RAM. Datorn fungerade ju och även så med Office installerat.
Frågan är hade det inte varit bättre om han valt Windows 10 32 bitars? Går det att byta till Windows 10 utan att det blir licensproblem?

Av CGD

Kan man hoppas på ett snabbare gränssnitt för SSD:er. Ett som liknar USB3 och förser SSD:en med både ström och data med en kabel.
Jag och kanske andra med mig samlar på sig mycket data och behöver därför mycket utrymme, läs flera diskar eller SSD. Därför behövs ett dedikerat gränssnitt för SSD:er på samma sätt som SATA finns för HD.

Av CGD

Okej, jag antar att detta då ingår i den drivrutinen för just 760M som jag hämtar hem.

Av CGD

Vilket grafikkort i bärbar dator?

Jag har en bärbar dator. Den har en Intel i7-4702MQ CPU och ett Nvidia GTX 760M grafikkort.
Men vilket grafikkort används? Eller används bägge? Kan jag se vilket kort som används?
Hade ett tag ett litet fönster som dök upp vid varje start och meddelade att det var något fel med Nvidia kortet. Men nu har jag installerat de senaste drivrutinerna och nu kommer inte det fönster upp längre.
Om jag kör programmet Speccy så visar det upp bägge grafikkortet. GTX 760M och det som är integrerat i CPU:n.

Av CGD

Bra tack.
Jag har fram till nu bara varit ansluten till nätet hemma, men har nu skaffat en liten dator som jag ska ta med och den kommer att anslutas till minst fyra olika när.